Noise Magazine

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Noise Magazine

12-02-2017, 21:42

longinus696 pisze:
Drone pisze: Bez przesady. To jak znaleźć nadgniłe jabłko, jedyne w promieniu 100 km i twierdzić, że to najlepsze jabłko w promieniu 100 km.
I jakiej ekstremalnej alternatywie? Chyba właśnie tej nieekstremalnej alternatywie.
Dajże spokój. Piszą o różnej muzyce - z założenia ekstremalnej - ale to nie musi oznaczać, że każda opisana tam płyta musi być wyzwaniem dla uszu, a kontakt z nią okupiony cierpieniem. Zresztą, to by było nie do zniesienia. to ma być pismo dla ludzi, a nie dla jakichś snobistycznych ekstremistów. Zresztą hipokryzja tutejszych forumowiczów jest monstrualna po prostu - zauważcie, że materiał z tego pisma pokrywa się w znacznej mierze z tutejszymi playlistami, więc to Wasze narzekanie, to zwyczajnie śmiech na sali.
jak tutaj ludzie przestaną pisać to "umrą w butach, że tak powiem". sprzężenie zwrotne im pójdzie w pizdu.
poza tym są po to, aby nie podbijać a kreować …
lys på slutten av lys
byrgh
zahartowany metalizator

12-02-2017, 21:43

Ascetic pisze:ja dla odmiany dostrzegam inny "problem"*.

co następuje: kółko wzajemnego lizania rowa. od góry, albo od dołu. według preferencji.

rozwijam myśl: wywiad z muzykiem, który ma udział w redagowaniu magazynu.

druga rzecz, która mnie uderzyła. to taki zlew tego co się pojawi w internecie. jak się kliku chłopaków z tego forum zdzwoni i zrobi taką akcję: płyta X - jest rewelacyjna. tak piszemy i podbijamy, to oni tam tak napiszą. tak to czuję.

* z drugiej strony to nie problem tylko wygodnictwo i swoistego rodzaju pójście na łatwiznę.
sto procent racji. a tak przy okazji, fajna ironia losu: ci najgłośniej ujadający na obecną władzę, najgorliwiej uskuteczniają jej polityczne gierki ;)
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 21:44

Drone pisze:Jeśli chodzi o Noise, to jest dokładnie taki sam casus jak Teraz Rock. Tylko zamiast archaicznych wąsów jest hipsterska broda. Ale klapy na oczach z tego samego rozdania.
… jest tam mowa o Lotto tak jak w TR … tyle, że 2 miesiące później ...
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 21:46

Wasyl pisze:Na dobór materiału można wybrzydzać, trzeba jednak przyznać, że jest tam kilkoro niezłych "dziennikarzy" muzycznych. Osób, które maja pojęcie o muzyce i umieją o niej pisać. W każdym numerze jest kilka bardzo dobrych wywiadów, co jest rzeczą coraz rzadziej spotykaną w prasie muzycznej.
nikt tego chyba nie kwestionuje
mowa jest tutaj o tym, że płyną z prądem
ja bym tam wymagał więcej
od prądów (zmiennych i stałych) jest ten tutaj kurwidołek
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

12-02-2017, 21:48

Ascetic pisze:
longinus696 pisze:
Drone pisze: Bez przesady. To jak znaleźć nadgniłe jabłko, jedyne w promieniu 100 km i twierdzić, że to najlepsze jabłko w promieniu 100 km.
I jakiej ekstremalnej alternatywie? Chyba właśnie tej nieekstremalnej alternatywie.
Dajże spokój. Piszą o różnej muzyce - z założenia ekstremalnej - ale to nie musi oznaczać, że każda opisana tam płyta musi być wyzwaniem dla uszu, a kontakt z nią okupiony cierpieniem. Zresztą, to by było nie do zniesienia. to ma być pismo dla ludzi, a nie dla jakichś snobistycznych ekstremistów. Zresztą hipokryzja tutejszych forumowiczów jest monstrualna po prostu - zauważcie, że materiał z tego pisma pokrywa się w znacznej mierze z tutejszymi playlistami, więc to Wasze narzekanie, to zwyczajnie śmiech na sali.
jak tutaj ludzie przestaną pisać to "umrą w butach, że tak powiem". sprzężenie zwrotne im pójdzie w pizdu.
poza tym są po to, aby nie podbijać a kreować …
Właśnie o to chodzi, żeby obok pozycji uznanych, zasługujących na wymienienie, były tez tzw. strzały znikąd. A czy były takie w poprzednich numerach (ostatniego nie oglądałem)? Pewne rzeczy jakby nie istniały. Poza tym: nie mam nic do Instant Classic, bo wydają dobre płyty, ale jak to jest, że o płytach tych samych wykonawców wydanych przez Instant Classic piszą, a równie dobrych wydanych przez kogo innego już nie?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

12-02-2017, 21:49

to co podniósł Ascetic rozumiem, pełna zgoda, że jest kręcenie się w kółeczku itd. ale kwestie niezależności od wytwórni, reklam i tego wszystkiego co z tym związane dość dokładnie były poruszone w którymś z poprzednich numerów w wywiadzie z szefem Anteny Krzyku, odsyłam. po chuj oczekiwać od pisma w sumie mainstreamowego i dostępnego w empikach i adresowanego w sumie pewnie do metalowych "normalsów" , że będzie koncentrować się na megaultrapiwnicznych rejonach czy niszach dla pięciu maniaków. żadne ultra extreme underground ziny już się nie ukazują ? a jak jest jakaś luka to do dzieła. do it yourself, zamiast pierdolenia bo nie ma tej czy innej recenzji mojej ulubionej płyty a wywiad zrobiłbym ale inaczej i z kim innym.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-02-2017, 21:53

Drone pisze:Jeśli chodzi o Noise, to jest dokładnie taki sam casus jak Teraz Rock. Tylko zamiast archaicznych wąsów jest hipsterska broda. Ale klapy na oczach z tego samego rozdania.
Zrzędzisz jak stara baba. "Teraz Rock" zły, bo pisze o zmurszałych starociach dla 50-latków, "Noise Magazine" zły, bo pisze o świeżych zjawiskach, dla 20-letnich hipsterów. Moim zdaniem, jedno i drugie to niesprawiedliwe uogólnienie - zwłaszcza w przypadku "Noise Magazine". Na szczęście ja jestem po 30-tce i w każdym z tych pism znajduję coś dla siebie. Nie zamierzam dla zasady srać na pismo, z którego po każdym numerze wyciągam kilka wartych odsłuchu pozycji.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 21:55

nagrobek pisze:to co podniósł Ascetic rozumiem, pełna zgoda, że jest kręcenie się w kółeczku itd. ale kwestie niezależności od wytwórni, reklam i tego wszystkiego co z tym związane dość dokładnie były poruszone w którymś z poprzednich numerów w wywiadzie z szefem Anteny Krzyku, odsyłam. po chuj oczekiwać od pisma w sumie mainstreamowego i dostępnego w empikach i adresowanego w sumie pewnie do metalowych "normalsów" , że będzie koncentrować się na megaultrapiwniczne rejony czy nisze dla pięciu maniaków. żadne ultra extreme underground ziny już się nie ukazują ? a jak jest jakaś luka to do dzieła. do it yourself, zamiast pierdolenia bo nie ma tej czy innej recenzji mojej ulubionej płyty a wywiad zrobiłbym ale inaczej i z kim innym.
mam przykład Hard Rock Magazine i Zero Tolerance
pierwsi napierdalają 10 stron o Kreator i GraveDigger a z tzw. muzyki ekstremalnej Kosmokrator i Aum. czyli wspierają kupli od kufla piwa i niemiecko języcznych ziomków.
a na drugim biegunie. Zero Tolerance. trochę brytolskiego stuffu ale też dark ambient z Mozambiku i jakieś brudasy z Deviated Instinct. czytając wiem, że nie ma "linii programowej", tylko swobodne loty redaktorów.
o tym mowa.
ps. reklamy major labale's są tu i tam. to akurat rozumiem. ładnie pachnący papier kosztuje ….
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 21:58

longinus696 pisze:
Zrzędzisz jak stara baba. "Teraz Rock" zły, bo pisze o zmurszałych starociach dla 50-latków, "Noise Magazine" zły, bo pisze o świeżych zjawiskach, dla 20-letnich hipsterów. Moim zdaniem, jedno i drugie to niesprawiedliwe uogólnienie - zwłaszcza w przypadku "Noise Magazine". Na szczęście ja jestem po 30-tce i w każdym z tych pism znajduję coś dla siebie. Nie zamierzam dla zasady srać na pismo, z którego po każdym numerze wyciągam kilka wartych odsłuchu pozycji.

jasne ...
artykuł o GM, L, C, DG to bardzo świeże zjawisko …
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-02-2017, 22:01

Taaa, Dropkick Murphys też świeże zjawisko jak jasny chuj.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-02-2017, 22:01

Drone pisze: Właśnie o to chodzi, żeby obok pozycji uznanych, zasługujących na wymienienie, były tez tzw. strzały znikąd. A czy były takie w poprzednich numerach (ostatniego nie oglądałem)? Pewne rzeczy jakby nie istniały. Poza tym: nie mam nic do Instant Classic, bo wydają dobre płyty, ale jak to jest, że o płytach tych samych wykonawców wydanych przez Instant Classic piszą, a równie dobrych wydanych przez kogo innego już nie?
No i co z tego? Może nie znają, nie słyszeli. Nie da się wszystkiego ogarnąć. Zawsze znajdzie się rejon twórczości pominięty przez kronikarzy. Napisz o tym, co lubisz i zapytaj, czy nie wydrukują. Mam przeczucie, że jest duża szansa na to, że nie zleją cię ciepłym moczem i coś z tego będzie.

Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

12-02-2017, 22:02

dla przykładu w poprzednim numerze Noise jest DEP ale jest też fajny wywiadzik z Jucifer - zespół raczej nie z tych superpopularnych i promowanych wszędzie kapel, nagrywający i wydający pod szyldem własnej wytwórni kolejne coraz bardziej pojebane płyty. bo ktoś miał lot z nimi pogadać, i fajnie.
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 22:05

nagrobek pisze:dla przykładu w poprzednim numerze Noise jest DEP ale jest też fajny wywiadzik z Jucifer - zespół raczej nie z tych superpopularnych i promowanych wszędzie kapel, nagrywający i wydający pod szyldem własnej wytwórni kolejne coraz bardziej pojebane płyty. bo ktoś miał lot z nimi pogadać, i fajnie.
ograny zespół w huj w prasie zagranicznej. tak z pół roku wcześniej ….
a wywiad b.mi się podobał
to tak na marginesie
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

12-02-2017, 22:08

nie wiem czy ograny pół roku wcześniej czy rok, istnieją z 20 lat i jakoś nigdy szumu nie było większego a w krajowej gazecie, bo o tym mowa, chyba nie byli jeszcze wywiadowani.
Ostatnio zmieniony 12-02-2017, 22:09 przez nagrobek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

12-02-2017, 22:09

Ascetic pisze: jasne ...
Relatywnie świeże, a poza tym piszą też o rzeczach, które ukazały się niedawno, np. Zeal and Ardor.
Plastek pisze:Taaa, Dropkick Murphys też świeże zjawisko jak jasny chuj.
No i właśnie to jest zajebiste, że oprócz nowości opisują też rzeczy znane i uznane. A Wy swoje - hipsteriada - źle, sprawdzony klasyk - niedobrze. Chyba lubisz Dropkick Murphys, nie?

Wasze utyskiwanie traktuję w kategoriach humorystycznych. Naprawdę warto zdać sobie sprawę z tego, jak karykaturalnie wygląda z dystansu.
Ostatnio zmieniony 12-02-2017, 22:11 przez longinus696, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-02-2017, 22:10

longinus696 pisze: No i właśnie to jest zajebiste, że oprócz nowości opisują też rzeczy znane i uznane. A Wy swoje - hipsteriada - źle, sprawdzony klasyk - niedobrze. Chyba lubisz Dropkick Murphys, nie?

Lubiłem, ale ostatnia płyta to popowa spierdolina. Też mieli kiedy zacząć pisać. Poza tym jak to się ma do ekstremalnej alternatywy?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 22:11

nagrobek pisze:nie wiem czy ograny pół roku wcześniej czy rok, istnieją z 20 lat i jakoś nigdy szumu nie było większego a w krajowej gazecie, bo o tym mowa, chyba nie byli jeszcze wywiadowani.
no nie było
bo nie ma gdzie

na bezrybiu i rak ryba, czy jakoś tak

mowa jest o tym, że może bardziej ambitnie warto by było podejść do tematu

jak rozumiem, wam wystarczy.

luz. szanuję.

mi nie wystarczy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

12-02-2017, 22:13

longinus696 pisze:
Relatywnie świeże

weź się nie błaźnij … rozumiem, że emocje, że jesteś zaangażowany, ale trochę obiektywizmu by się przydało ….
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

12-02-2017, 22:15

Plastek pisze:
longinus696 pisze: No i właśnie to jest zajebiste, że oprócz nowości opisują też rzeczy znane i uznane. A Wy swoje - hipsteriada - źle, sprawdzony klasyk - niedobrze. Chyba lubisz Dropkick Murphys, nie?

Lubiłem, ale ostatnia płyta to popowa spierdolina. Też mieli kiedy zacząć pisać. Poza tym jak to się ma do ekstremalnej alternatywy?
tak jak Green Day do "prawdziwego wpierdolu":) w sumie też nie wiem o co chodzi z ta extremalną alternatywą, cokolwiek to znaczy:)
byrgh
zahartowany metalizator

12-02-2017, 22:16

longinus696 pisze:
Relatywnie świeże, a poza tym piszą też o rzeczach, które ukazały się niedawno, np. Zeal and Ardor.
wy z tym Zeal and Ardor to tak na poważnie? o tym się nie godzi nawet wspominać ;)
ODPOWIEDZ