Top 10 Brutal Death Metal
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Re: Top 10 Brutal Death Metal
oślepiona kurwo zdychaj
dlaczego się już nie śmiejesz
nie
Nikt nie wspomniał. Potwarz i hańba w jednym ;)
dlaczego się już nie śmiejesz
nie
Nikt nie wspomniał. Potwarz i hańba w jednym ;)
- Glene
Listy Ultravoxa i Mropha jak narazie najlepsze:D CO do pytancczy slyszalem jakis z tych zepsolow, to slyszalem, Devourment, Dying Fetus, Deeds of Flesh, Brodequin, Brain Drill, Skinless, Gorgasm, i jaks mnie to nie ruszylo, ani nie zbrutalizowalo:D
No nie - Incantation, Autopsy, Abscess - o tych kapelach zawsze myślę jako o oldschoolowych a nie brutal death metalowych. Równie dobrze można by jeszcze dorzucić Asphyx, Cianide i Pungent Stench... albo jeszcze Death, Morbid Angel, Deicide i Obituary.
A w temacie:
pojęcie brutal death kojarzy mi się właśnie z czymś takim :)
A w temacie:
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja tak samo, owszem, wszystkie grają death metal, ale podpinanie ich pod termin "Brutal" mija się z prawdą. Poza tym pisał już tutaj ktoś, że chodzi o kapele, które wzorowały się na "Effigy of the Forgotten", w tym wypadku kawałek Pathology który wkleił Marian pasuje jak najbardziej.Maria Konopnicka pisze:No nie - Incantation, Autopsy, Abscess - o tych kapelach zawsze myślę jako o oldschoolowych a nie brutal death metalowych.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
No właśnie, większość wypisujących tutaj jakieś bzdety ma wypaczone pojęcie brutalności w death metalu. :DMaria Konopnicka pisze:No nie - Incantation, Autopsy, Abscess - o tych kapelach zawsze myślę jako o oldschoolowych a nie brutal death metalowych. Równie dobrze można by jeszcze dorzucić Asphyx, Cianide i Pungent Stench... albo jeszcze Death, Morbid Angel, Deicide i Obituary.
A w temacie:
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
bo brutal death metal to nazwa stylu, który czasem z prawdziwa brutalnością nie ma nic wspólnego. chyba jedynym zespołem z tego gatunku, który mam na półce jest meksykański Disgorge... edit: w sumie mam też dwie płyty Suffo, jedną Devourment i Torsofuck, ale to w sumie żony bardziej tyle, że na jednej półce z moimi leżą.
-
- zaczyna szaleć
Brodequin
Dying Fetus
Devourment
Cattle Decapitation
Misery Index
Avulsed
Waking the Cadaver
Cephalic Carnage
Beneath The Massacre
Prostitute Disfigurement
Aborted
Dying Fetus
Devourment
Cattle Decapitation
Misery Index
Avulsed
Waking the Cadaver
Cephalic Carnage
Beneath The Massacre
Prostitute Disfigurement
Aborted
Ożeniłeś się po cichu i ciotce Marii niczego nie powiedziałeś. :)) Najlepszego. :)DCI Hunt pisze:żony.
Po prostu jest to inny rodzaj brutalności - do mnie też bardziej przemawia brutalność Cianide, Autopsy czy Incantation niż albumy znakomitej większości tych technicznych suffocationopodobnych kapel z lekką domieszką grindu i skocznymi riffami. Ale, że od czasu do czasu dla odmiany lubię posłuchać i takich rzeczy, a najlepszych z tego nurtu docenić.DCI Hunt pisze:bo brutal death metal to nazwa stylu, który czasem z prawdziwa brutalnością nie ma nic wspólnego.
Rozumiem, kupić później album na 50 tys. zdjęć to nie byle co. :)))DCI Hunt pisze:nie chciałem paparazzich. dzięki ;)
- Klemens
- zaczyna szaleć
Widze, że zapodałeś link, który wysłałem Ci dziś rano. :) Piękna jest ta nowa płyta Pathology!Maria Konopnicka pisze:A w temacie:
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
A tam, Suffocation i Cannibal Corpse to szczyt brutalności, a grindcore i death metal to szczyt muzycznej ekstremy. Wszystko się zgadza.Morph pisze:No właśnie, większość wypisujących tutaj jakieś bzdety ma wypaczone pojęcie brutalności w death metalu. :DMaria Konopnicka pisze:No nie - Incantation, Autopsy, Abscess - o tych kapelach zawsze myślę jako o oldschoolowych a nie brutal death metalowych. Równie dobrze można by jeszcze dorzucić Asphyx, Cianide i Pungent Stench... albo jeszcze Death, Morbid Angel, Deicide i Obituary.
A w temacie:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Mol
- zahartowany metalizator
Pathology to sredniawka na maksa, no ale o gustach nie bedziemy dyskutowac :)
-
Jeszcze parę starszych kąsków chciałbym przypomnieć.
PUTRILAGE:
REGURGITATION:
INFERNAL TORMENT (!):
WASTEFORM:
VOMIT REMNANTS:
DEADEN:
NOMENMORTIS:
SINTURY:
CENOTAPH:
MORGUE:
PUTRILAGE:
REGURGITATION:
INFERNAL TORMENT (!):
WASTEFORM:
VOMIT REMNANTS:
DEADEN:
NOMENMORTIS:
SINTURY:
CENOTAPH:
MORGUE:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
W większości przypadków bardziej pasuje określenie Sterile DM niż Brutal... zdecydowanie preferuję:DCI Hunt pisze:bo brutal death metal to nazwa stylu, który czasem z prawdziwa brutalnością nie ma nic wspólnego...

Słyszę: brutal death metal, myślę: Infernal Torment.Pacjent pisze:INFERNAL TORMENT (!):
-
Zaiste wielki był to zespół. Szkoda, że na dwójce dali ciała, a później poszli do piachu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nie wiem, nie interesowałem się tym. Poznałem te dźwięki przy okazji spotkań z Panem R. i do dzisiaj pamiętam, że napierdol był konkretny i to co tworzyli Duńczycy zdecydowanie można określić mianem BDM. No i jeszcze jedno. Takich okładek się nie zapomina.