FRANCUSKI DEATH METAL - ANKIETA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FRANCUSKI DEATH METAL - ANKIETA
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Muzyka z generatora.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- 987654321k
- postuje jak opętany!
-
Najbliżej im było do LOUDBLAST, a poza tym zerkali w inne rejony, np. na Florydę. Dobry materiał.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
^ nie znałem, dzięki.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
-
Wracając do oryginalnego wątku, zagłosowałbym pewnie na Massacrę za albumy I-III, chociaż i do "Sick" nie mam jakiejś awersji. A może na Agressor za samo "Neverending Destiny"? Teraźniejszość pokazuje jednak, że to Loudblast okazali się długodystansowcami i chyba ta ich ostatnia płyta nie jest jakąś katastrofą (słyszałem tylko fragmenty).
Przy okazji przypomniał mi się band o nazwie No Return. Mam gdzieś kasetę z "Contamination Rises", ale jeśli mnie pamięć nie myli, to nie było to nic wybitnego. Chyba nawet ciągle działają, chociaż patrząc na same okładki ich wydawnictw, podejrzewam, że mogło tam dojść nie tylko do wizualnej "plastikizacji"
Przy okazji przypomniał mi się band o nazwie No Return. Mam gdzieś kasetę z "Contamination Rises", ale jeśli mnie pamięć nie myli, to nie było to nic wybitnego. Chyba nawet ciągle działają, chociaż patrząc na same okładki ich wydawnictw, podejrzewam, że mogło tam dojść nie tylko do wizualnej "plastikizacji"
Ostatnio zmieniony 13-08-2022, 18:39 przez helpme, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Ostatni LOUDBLAST bardzo dobry. NO RETURN grali słusznie tylko do pierwszej płyty. Potem plastik.helpme pisze: ↑13-08-2022, 18:36Wracając do oryginalnego wątku, zagłosowałbym pewnie na Massacrę za albumy I-III, chociaż i do "Sick" nie mam jakiejś awersji. Teraźniejszość pokazuje jednak, że to Loudblast okazali się długodystansowcami i chyba ta ich ostatnia płyta nie jest jakąś katastrofą (słyszałem tylko fragmenty).
Przy okazji przypomniał mi się band o nazwie No Return. Mam gdzieś kasetę z "Contamination Rises", ale jeśli mnie pamięć nie myli, to nie było to nic wybitnego. Chyba nawet ciągle działają, chociaż patrząc na same okładki ich wydawnictw, podejrzewam, że mogło tam dojść nie tylko do wizualnej "plastikizacji"![]()
-
"Psychological Torment" nie słyszałem. Swoją drogą ma mocno amatorską okładkę.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
No nie. Pisać o "Contamination rises", że to plastik, to dla mnie przegięcie. Ja ten album uwielbiam. Klasyczny przedstawiciel DM początku lat 90-tych z masą ciekawych riffów, fajnym brzmieniem i najlepszym ich gardłowym (a zmieniali ich właściwie co dwa albumy). Zresztą pisać o jedynce NR, że to death metal to chyba jednak przesada. Dla mnie to jednak taki trochę zbrutalizowany thrash. Nie zmienia to faktu, że to bardzo dobry album. Ta kapela jak mało która miota się w swojej karierze i sama chyba nie wie co chce grać. Łapali się już za thrash, death, romansowali z HC, a od kiedy zaczęli łupać ultra melodyjny DM, straciłem do nich serce.Pacjent pisze: ↑13-08-2022, 18:39Ostatni LOUDBLAST bardzo dobry. NO RETURN grali słusznie tylko do pierwszej płyty. Potem plastik.helpme pisze: ↑13-08-2022, 18:36Wracając do oryginalnego wątku, zagłosowałbym pewnie na Massacrę za albumy I-III, chociaż i do "Sick" nie mam jakiejś awersji. Teraźniejszość pokazuje jednak, że to Loudblast okazali się długodystansowcami i chyba ta ich ostatnia płyta nie jest jakąś katastrofą (słyszałem tylko fragmenty).
Przy okazji przypomniał mi się band o nazwie No Return. Mam gdzieś kasetę z "Contamination Rises", ale jeśli mnie pamięć nie myli, to nie było to nic wybitnego. Chyba nawet ciągle działają, chociaż patrząc na same okładki ich wydawnictw, podejrzewam, że mogło tam dojść nie tylko do wizualnej "plastikizacji"![]()
-
Racja. Zapomniałem, że "Contamination..." to drugi album.
-
Kaseta z tym albumem jest teraz poza moim zasięgiem, więc z ciekawości prześlizgnąłem się po wersji cyfrowej w celu odświeżenia pamięci. Sprawdziłem też pobieżnie aktualności i na YT znalazłem klip z tegorocznej płyty i rzeczywiście inna bajka. Chyba "przeprowadzili" się w okolice Göteborga.
- Harlequin
Starogwardziści z CATACOMB wyplują debiut w barwach Xtreem 23 marca.
Premierow wałek:
I w zasadzie sam wałek całkiem ok, tylko mastering jakiś taki skurwiały i wokkal niedomagający
Premierow wałek:
I w zasadzie sam wałek całkiem ok, tylko mastering jakiś taki skurwiały i wokkal niedomagający
- Harlequin
Utwór nr 2:
I odczucia jak powyżej. Paskudna produkcja. Czuć, że chcą grac swoje i jednak brzmi to jak Catacomb, ale czuć też, że robią to z gracją 50-latka.
I odczucia jak powyżej. Paskudna produkcja. Czuć, że chcą grac swoje i jednak brzmi to jak Catacomb, ale czuć też, że robią to z gracją 50-latka.
-
Produkcja fatalna. Jednak robią tego z gracją nastolatków grających deathcore, a nie staruszków pamiętających czasy analogowych brzmień.
- trup
ATHANATOS

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
up. uwielbiam u mnie scisły to 30 death metalu , chyba w tym roku wyszedł nowy album .
- Żułek
wspaniałe, trafiłem na ten album jakiś czas temu na yt, gdzieś mi tam się pokazał, jakieś przeczucie a czemu nie

troche słuchałem, nie od razu podeszło (te chórki hihi) ale potencjał czuć było od razu na kilometr
potem na dłużej o nim zapomniałem i jakoś w grudniu znowu się sam przyplątał na yt no i teraz leci z cd

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- trup
ATHANATHEOS bdb.
- trup
A tu kolejny frĄsuski Métal de la Mort.
Bardziej nowocześnie, ale jakoś tak zgrabnie....
HEBOÏDOPHRENIE (Death Metal) - Origin Of Madness
Bardziej nowocześnie, ale jakoś tak zgrabnie....
HEBOÏDOPHRENIE (Death Metal) - Origin Of Madness