Żeby tę tezę uratować, to trzeba byłoby wypić dwie wanny wódki, a i tak nie wiem czy i wtedy mógłbym się z Tobą zgodzić. Ogólnie lubię ten zespół, zwłaszcza The Astral Sleep i Clouds. Wildhoney jest niezle, A Deeper Kind of Slumber bardzo dobre a i ostatnia to też jest fajna płyta. Jednakże trudno traktować jest ten zespół inaczej niż cyrkowców-kabareciarzy, zwłaszcza w kontekście takiego posępnego potwora jakim jest My Dying Bride.
To, co robiło, już nie robi
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: To, co robiło, już nie robi
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
O debiucie Tiamat zapominacie
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Medard
Edlunda zniszczyło uzależnienie, albo ma coś z głową skoro po wybitnych płytach zaczął nagrywać gotyckorockowe potworki. Przeprowadzki i zmiany partnerek mu chyba nie robią dobrze, teraz mieszka w kanadzie?
W każdym razie do płyty Deeper.... jest to ARTYSTA, a nie rzemieślnik i za to zawsze będzie miał u mnie szacunek.
Trzeba być pomysłowy, żeby wyrzeźbić takie dzieła jak Clouds czy Wildhoney nic nie ujmując pozostałym.
BTW
I powinien mieć plusa za Treblinkę
BTW 2
I koty lubi
W każdym razie do płyty Deeper.... jest to ARTYSTA, a nie rzemieślnik i za to zawsze będzie miał u mnie szacunek.
Trzeba być pomysłowy, żeby wyrzeźbić takie dzieła jak Clouds czy Wildhoney nic nie ujmując pozostałym.
BTW
I powinien mieć plusa za Treblinkę

BTW 2
I koty lubi
Die Welt ist meine Vorstellung.
- KKK
- postuje jak opętany!
Type o Negative (choć tego raczej próbowałem słuchać niż faktycznie słuchałem), Katatonia, Mgła, Nick Cave&the Bad Seeds, Danzig, Joy Division, Samael (po Worship Him), Deep Purple, Sentenced, Dissection (Reinkaos), Anathema, Overkill, Tiamat, Nightfall (wczesny, późniejszego nie znam), Dead Can Dance, The Beatles, Pink Floyd, Maurizio Bianchi, Prurient, Jarboe, Devendra Banhart, The Cream, Calla, Świetliki, 80% Ulver, Hypocrisy, MC5, Frank Zappa (podobnie jak z ToN, jeden z najbardziej przereklamowanych muzyków w historii), Life of Agony, Cemetary, David Bowie, Kiss, Rapoon, Satyricon, Arcturus, MDB, Sepultura, David Byrne... to tak na szybko
- Triceratops
O kurwa, to juz oznaki powaznego zblazowania 
A Type jedynka kosi niezmiennie kurwa, pamietam jak kupilem w Grudziadzu u takiego metalowca co mial taki niby kiosk wmontowany w dom.

A Type jedynka kosi niezmiennie kurwa, pamietam jak kupilem w Grudziadzu u takiego metalowca co mial taki niby kiosk wmontowany w dom.
woodpecker from space
- Medard
Triceratops pisze: ↑01-06-2020, 12:26O kurwa, to juz oznaki powaznego zblazowania
Triceps po całym kraju jeździłeś, żeby kupować kasety 5 zł sztuka? Szanuję za wytrwałość.
Była Stolica, Uć, Rzeszów i jeszcze Krzyżacy.
A KKK zrezygnował z samych mocarnych pozycji, czego wobec tego słuchasz Panie kolego?
Ostatnio zmieniony 01-06-2020, 12:50 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- KKK
- postuje jak opętany!
Muzyka cieszy mnie jak nigdy wcześniej. Nie odmawiam wartości niektórym z wymienionych. Jak w temacie.
- Triceratops
Nie, no spoko, ale rzuciles taki hurt i takie nazwy, ze hej. Pewnie jakbym tak na upartego przysiadl to bym moze i podobna liste wydlubal.
woodpecker from space
- KKK
- postuje jak opętany!
Medard pisze: ↑01-06-2020, 12:44Triceratops pisze: ↑01-06-2020, 12:26O kurwa, to juz oznaki powaznego zblazowania
Triceps po całym kraju jeździłeś, żeby kupować kasety 5 zł sztuka? Szanuję za wytrwałość.
Była Stolica, Uć, Rzeszów i jeszcze Krzyżacy.
A KKK zrezygnował z samych mocarnych pozycji, czego wobec tego słuchasz Panie kolego?
Ostatnio? Słuchałem między innymi wyżej wymienionych. Z ciekawosci, żeby skonfrontować je ze stanem obecnym. Polecam każdemu, mogą zadziac się cuda. Np. czas jakiś temu nie do pomyślenia dla mnie byłoby wrzucić tu np. Nicka Cave'a. A jednak. Już na mnie nie działa. Zostaję jedynie przy The Birthday Party.
- KKK
- postuje jak opętany!
Z pewnością!Triceratops pisze: ↑01-06-2020, 13:04Nie, no spoko, ale rzuciles taki hurt i takie nazwy, ze hej. Pewnie jakbym tak na upartego przysiadl to bym moze i podobna liste wydlubal.
- moonfire
- zahartowany metalizator
"Wildhoney" to kolejny przykład fenomenu, którego nie rozumiem. Jest tam dziesięć utworów, tak? Cztery z nich to przerywniki o siedmiu zbójach, dwa to nudne kloce pseudoballadowe (ostatni kawałek to nudna flegma na dwóch akordach), w sumie nazbierają się cztery dobre kawałki. Można by z tego epkę zrobić.
"Astral Sleep" - to akurat bardzo dobra płyta. "Sumerian Cry" słyszałem dawno temu jako humorystyczną ciekawostkę, może sobie odświeżę.
-
Mocna lista, szanuje.KKK pisze: ↑01-06-2020, 12:11Type o Negative (choć tego raczej próbowałem słuchać niż faktycznie słuchałem), Katatonia, Mgła, Nick Cave&the Bad Seeds, Danzig, Joy Division, Samael (po Worship Him), Deep Purple, Sentenced, Dissection (Reinkaos), Anathema, Overkill, Tiamat, Nightfall (wczesny, późniejszego nie znam), Dead Can Dance, The Beatles, Pink Floyd, Maurizio Bianchi, Prurient, Jarboe, Devendra Banhart, The Cream, Calla, Świetliki, 80% Ulver, Hypocrisy, MC5, Frank Zappa (podobnie jak z ToN, jeden z najbardziej przereklamowanych muzyków w historii), Life of Agony, Cemetary, David Bowie, Kiss, Rapoon, Satyricon, Arcturus, MDB, Sepultura, David Byrne... to tak na szybko
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Jest tu kilka zespołów, które miały bardzo różne fazy. SENTENCED, TIAMAT, ANATHEMA, CEMETARY tak po całości?KKK pisze: ↑01-06-2020, 12:11Type o Negative (choć tego raczej próbowałem słuchać niż faktycznie słuchałem), Katatonia, Mgła, Nick Cave&the Bad Seeds, Danzig, Joy Division, Samael (po Worship Him), Deep Purple, Sentenced, Dissection (Reinkaos), Anathema, Overkill, Tiamat, Nightfall (wczesny, późniejszego nie znam), Dead Can Dance, The Beatles, Pink Floyd, Maurizio Bianchi, Prurient, Jarboe, Devendra Banhart, The Cream, Calla, Świetliki, 80% Ulver, Hypocrisy, MC5, Frank Zappa (podobnie jak z ToN, jeden z najbardziej przereklamowanych muzyków w historii), Life of Agony, Cemetary, David Bowie, Kiss, Rapoon, Satyricon, Arcturus, MDB, Sepultura, David Byrne... to tak na szybko
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- hcpig
Jaka humorystyczna? Posępny death metal, pierwsza płyta nagrana w studiu Sunlight, w ogóle nie pasująca do profilu słuchacza, z którym późniejszy Tiamat się kojarzy. KVLT. Coś jak stare zajebiste Theriony vs wynalazki od 'Theli' w górę.
Kolega się nie pierdoli i dobrze... brawo, kurwa! Ten kryzys wieku średniego jest zajebisty bo pozwala bezwględnie separować rzeczy zbędne.KKK pisze: ↑01-06-2020, 12:11Type o Negative (choć tego raczej próbowałem słuchać niż faktycznie słuchałem), Katatonia, Mgła, Nick Cave&the Bad Seeds, Danzig, Joy Division, Samael (po Worship Him), Deep Purple, Sentenced, Dissection (Reinkaos), Anathema, Overkill, Tiamat, Nightfall (wczesny, późniejszego nie znam), Dead Can Dance, The Beatles, Pink Floyd, Maurizio Bianchi, Prurient, Jarboe, Devendra Banhart, The Cream, Calla, Świetliki, 80% Ulver, Hypocrisy, MC5, Frank Zappa (podobnie jak z ToN, jeden z najbardziej przereklamowanych muzyków w historii), Life of Agony, Cemetary, David Bowie, Kiss, Rapoon, Satyricon, Arcturus, MDB, Sepultura, David Byrne... to tak na szybko
No i przypomniałeś mi Neurosis - też bym już zaroał poza 2 pierwszymi albumami z hc/punkiem.
Yare Yare Daze
- KKK
- postuje jak opętany!
Pozostał mi cień sympatii do starego Sentenced, ale nic poza tym. Z trzema pozostałymi dałem sobie spokój lata temu, po całości.Pacjent pisze: ↑01-06-2020, 15:40Jest tu kilka zespołów, które miały bardzo różne fazy. SENTENCED, TIAMAT, ANATHEMA, CEMETARY tak po całości?KKK pisze: ↑01-06-2020, 12:11Type o Negative (choć tego raczej próbowałem słuchać niż faktycznie słuchałem), Katatonia, Mgła, Nick Cave&the Bad Seeds, Danzig, Joy Division, Samael (po Worship Him), Deep Purple, Sentenced, Dissection (Reinkaos), Anathema, Overkill, Tiamat, Nightfall (wczesny, późniejszego nie znam), Dead Can Dance, The Beatles, Pink Floyd, Maurizio Bianchi, Prurient, Jarboe, Devendra Banhart, The Cream, Calla, Świetliki, 80% Ulver, Hypocrisy, MC5, Frank Zappa (podobnie jak z ToN, jeden z najbardziej przereklamowanych muzyków w historii), Life of Agony, Cemetary, David Bowie, Kiss, Rapoon, Satyricon, Arcturus, MDB, Sepultura, David Byrne... to tak na szybko
- ozob
Ostatnio rozczarowalem sie "Sons..." od Immortal. Autentycznie lubilem te plyte, ale jak ja sobie zapodalem po dluzszej przerwie to przy "At the Heart..." czy "Northern..." po prostu wypadla bardzo bardzo blado.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To bardzo fajna płyta ale nierówna. Pierwsze dwa kawałki przezajebiste, a potem czekam na dwa ostatnie, w międzyczasie połowa płyty przelatuje. A "At the heart of winter" jest super od początku do końca.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Hellion
- w mackach Zła
Przykro mi kolego...hcpig pisze:No i przypomniałeś mi Neurosis - też bym już zaroał poza 2 pierwszymi albumami z hc/punkiem.
-
Poza klasykami z Grecji, Master's Hammer i Blasphemy praktycznie cały black metal.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- dzik