S.O.S. kryzys

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: S.O.S. kryzys

13-09-2009, 13:16

Bonny pisze: Czy ktoś miewa podobne problemy życiowe? Co robić? Czy jestem już pozerem? Pomóżcie bo wpadam w depresję.
Ja tu wiele nie pomogę bo jakoś nigdy mnie taka przygoda nie spotkała. Myślę, że może Fallen Angel Of Doom dawkowane pięć razy dziennie rozwiąże Twój problem :wink:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

13-09-2009, 13:31

Z tym "Fallen Angel Of Doom" to wcale nie takie głupie. Mi ta płyta dobrze robi zawsze. Dobre mam zdrowie i w ogóle nie choruję, ale przypuszczam, że przy 40 stopniach gorączki też by mnie poderwała.
Mnie kryzysy i znudzenie nie dotykają. Potrafię katować pojedyncze utwory całymi godzinami/dniami, że o albumach czy dyskografiach nie wspomnę. Były płyty, którym poświęcałem każdą wolną chwilę na przestrzeni kilkunastotygodniowych okresów czasu.
Myślę, że kluczem jest odpowiednie dawkowanie, zarówno jeśli chodzi o odsłuch posiadanych rzeczy jak i powiększanie kolekcji. Dla każdego te ilości są inne. Nie można za mało, ale i za dużo niedobrze. Dla mnie optimum to mniej więcej jedna nowa płyta na tydzień i tyle przesłuchań dziennie ile wlezie. Właśnie leci "Fragments of insanity" NECRODEATH i niszczy tak jak za pierwszym razem, a za mną kilkaset przesłuchań. Nie, o znużeniu nie ma mowy. Nie można tylko dopuścić do sytuacji kiedy z setek recenzji/artykułów/wywiadów w dziesiątkach gazet/zinów/serwisów internetowych atakują setki nazw i tytułów, a na półkach piętrzą się zaniedbane, zapomniane, poznane po łebkach wydawnictwa. Tak ja to widzę.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

13-09-2009, 13:58

Muzyka jest identyczna jak wczoraj, to podmiot jej słuchający jest inny dzisiaj.
Intensywne, długotrwałe zajęcie umysłu czymś interesującym wystarczy moim zdaniem by wyjść z każdej depresji. A czy to będzie książka, przedsięwzięcie organizacyjne, starzy dawno nie widziani znajomi, czy nowo poznana kobieta, jest raczej bez znaczenia. W odniesieniu do muzyki preferowałbym zajęcie kompletnie nie związane z nią.
Względnie wersja Trockiego w odniesieniu do kobiet ;) :lol:
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

13-09-2009, 18:10

Drone pisze:
Raagoon pisze:Najczęściej przeze mnie słuchaną płyta od czterech lat jest Flowers From Exile. Czy to już oznaka kryzysu?!
To raczej oznaka geniuszu - słuchać od czterech lat płyty, która wyszła w tym roku ;)
:lol: W ciągu ostatnich czterech lat, żadnej płyty nie słuchałem częściej. Teraz wyraziłem się jaśniej?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

14-09-2009, 00:48

aha, jasne.

problem jest taki, ze Kreator bardzo ladnie wykazal luki w Twoich wywodach
pewnie, ze lepiej kupowac wchuj plyt niz nie miec ich wcale, ale Ty ewidentnie masz mentalnosc filatelisty
zdecydowanie bardziej cenie kogos kto ma , powiedzmy , 300 plyt na polce, ale nie pierdoli non stop o tym ze je MA , tylko o tym jak mu ta muzyka serce rozpierdala.

Ty sobie mozesz o tym pisac, ale przy takiej ilosci niemozliwe jest zebys nalezyta uwage poswiecil tym kilkudziesieciu zjawiskom ktore na to zasluguja

i wklej w koncu foty tej swojej kolekcji, bo to zaczyna byc podejrzane. prawde mowiac bardziej wiarygodna wydaje mi sie postac dlugopisa :D :D
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-09-2009, 01:14

bardziej wiarygodny wydaje mi sie chlop-metal niz gosc ktory utrzymuje ze slucha metalu od 20 lat a rok temu poznal Coroner :D
whatever, tak naprawde nie kwestionuje wcale tego co tu piszesz, po prostu pewne rzeczy sa jasne i oczywiscie do nich sie nie odnosisz. jeeeebac, milej nocy
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

14-09-2009, 01:49

Maria Konopnicka pisze: Jak miałem kiedyś 50 CD to marzyłem o tym by mieć 100, jak miałem kilkaset chciałem mieć tysiąc, później kilka, kilkanaście tysięcy.
W życiu bym nie chciał mieć 1000 płyt z samym metalem. Przecież nie ukazało się w tym gatunku aż tyle albumów wartych posiadania.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re:

14-09-2009, 08:14

longinus696 pisze:W życiu bym nie chciał mieć 1000 płyt z samym metalem. Przecież nie ukazało się w tym gatunku aż tyle albumów wartych posiadania.
A konkretnie ile wartych posiadania się ukazało? :)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Triceratops

Re: Re:

14-09-2009, 09:29

Maria Konopnicka pisze:"Słuchać" a słuchać - ja metalu nie słucham, ja metalem żyję :)
Oj marysia, tyle przemowien pisales oficjelom a frazesy ciagle sie ciebie trzymaja ;) Jezdzisz na wszystkie koncerty jakie sa, zbierasz ziny, naszywki i autografy oraz pijesz roztopione zelazo? Samo kolekcjonerstwo to nie zycie metalem :D No juz nie pisz jak do dzieci, slabo zyjesz tym metalem jak ten Voivod i Coroner sa i beda takim czyrakien na twojej metalowej dupie, widac wtedy co bylo trzeba zyles czyms innym ;)
Maria Konopnicka pisze:kiedyś istotnie napisałem, że pogrążony w szale zakupów zgromadziłem pokaźną liczbę płyt, których jeszcze nie rozfoliowałem :) Uspokoję Cię - aktualnie mam z 10 płyt w foliach, z czego pięć znam na pamięć (m.in. Slayer RiB, który niedawno zakupiłem w metalowym pudełku). W sumie to nie wiem co chcesz udowodnić ? Mnie metal wciąż emocjonuje, a Ciebie nie.
A skad wiesz ze nie?, bo nie lykam kazdego gowna i nie kupuje opsranego Dismember i Unleashed w ciemno? Po prostu z wiekiem zmienia sie wiele rzeczy, kiedys popierdalalem do szkoly rowerkiem a teraz jezdze goldwingiem. Kiedys napisales i teraz jest co ci wypominac ;) a swoja droga szybko obrociles te zafoliowane wtedy bylo tego chyba na setki.
Maria Konopnicka pisze:Przynudzasz chłopaczku - znam kilkanaście osób, które metalu słuchają od 20 lat a Voivod i Coroner nigdy nie słuchali i słuchać nie zamierzają :)
Nie, no przekonales mnie,zajebisty argument, jak czesiek i wiesiek w wieku 30 lat nie ruchali to znaczy ze ty tez jestes normalny bo walisz gruche w tym wieku zamiast kobiete??
Moze kup chlopakom na 38 urodziny po plycie Voivod i Coroner zeby wiochy nie odstawiali na starosc, bo ich byle gnojek albo syne i corka z gimnazjum skasuje w rozmowie ;)
Maria Konopnicka pisze:"
no co Ty, ja się nie na forum nie urażam :) Mam zbyt duże mniemania o sobie i zbyt mały szacunek do Ciebie, żeby mi mogła choć powieka drgnąć :)))
Ej no maria ja do ciebie tak milo a ty mi jedziesz po rajtach, ejj przeciez miales byc wyluzowany :(
Maria Konopnicka pisze:wskaż mi inny gatunek, tak zróżnicowany i pojemny
Jazz, alternatywa. Niestety musisz uwierzyc na slowo bo nie masz o tym pojecia. :D
Maria Konopnicka pisze:"
O żadnej urazie nie może być mowa - siedzę na tym forum dla rozrywki, a nie by budować jakieś autorytety i zabiegać o czyjąś sympatię. :)
No czasami inaczej to wyglada a mimo tego ze podkreslasz ciagle jak to wszystko olewasz, to wlasnie takie twoje posty wskazuja ze jest inaczej a mianowicie wprost przeciwnie hehe.
Ostatnio zmieniony 14-09-2009, 09:36 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

Re:

14-09-2009, 09:33

longinus696 pisze:
Maria Konopnicka pisze: Jak miałem kiedyś 50 CD to marzyłem o tym by mieć 100, jak miałem kilkaset chciałem mieć tysiąc, później kilka, kilkanaście tysięcy.
W życiu bym nie chciał mieć 1000 płyt z samym metalem. Przecież nie ukazało się w tym gatunku aż tyle albumów wartych posiadania.
Ni mniej ni wiecej.

Ostatnio pozbywam sie plyt o ktorych myslalem ze one musza "byc" na polce. Niestety pomiar suwmiarka warstwy kurzu byl obiektywny i bezlistosny. Przyznam sie ze od czasu do czasu czes tych rarytasow kupuje na allegro niejaki mad_metal :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

14-09-2009, 12:49

Maria Konopnicka pisze:
O cholera, nie wiem co napisać... Bystry jesteś :) Sezon budowlany się skończył i masz teraz więcej czasu na pisanie na forach ? :)

Tobie nawet posty na forum nie wychodzą :)
chyba uraziłem primadonnę tego forum - bo zamiast rzeczowej odpowiedzi strzeliłeś focha i odwróciłeś się na pięcie. musisz naprawdę uważać się za przegościa, skoro co jakiś czas potwierdzasz to swoimi wywodami o pogardzie dla innych, jak to nazywasz "słabszych". żałosne. taki wielkomiejski intelektualista a słoma z butów wychodzi. na szczęscie w necie każdy może być kim chce - od długopisa po Marię.
a ja, zwykły budowlaniec, co mogę wiedzieć o prawdziwym życiu :mrgreen:
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-09-2009, 13:26

marian, generalnie: sloma z butow ; )
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

14-09-2009, 13:28

Triceratops pisze: A skad wiesz ze nie?, bo nie lykam kazdego gowna i nie kupuje opsranego Dismember i Unleashed w ciemno?
Słabo Ci wyszło to porównanie, bo akurat ostatnie płyty tych band'ów to znakomite pozycje.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

14-09-2009, 13:53

H-K44 pisze: Słabo Ci wyszło to porównanie, bo akurat ostatnie płyty tych band'ów to znakomite pozycje.
nie żebym się wtrącał, ale Unleashed jest zaledwie dobry, Dismember przeciętny. gdzie im tam do doskonałości ? :roll:
Awatar użytkownika
Triceratops

14-09-2009, 13:58

Heretyk pisze:
H-K44 pisze: Słabo Ci wyszło to porównanie, bo akurat ostatnie płyty tych band'ów to znakomite pozycje.
nie żebym się wtrącał, ale Unleashed jest zaledwie dobry, Dismember przeciętny. gdzie im tam do doskonałości ? :roll:
No wlasnie to mialem napisac, oba zespoly to typowe przecietniaki ktore wydaly po dobrym debiucie, mniej dobrej dwojce (2 Unleashed nadaje sie znakomicie do dyskotek) a reszte mozna spuscic w kibel spokojnie i bez obawy ze sie cos traci.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

14-09-2009, 14:04

Ja tam wiem swoje... :D
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

14-09-2009, 16:39

longinus696 pisze:
przez ostatnie trzy dekady ukazało się zdecydowanie więcej niż 1000 płyt z metalem wartych przesłuchania/posiadania
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

14-09-2009, 17:41

jezus maria ale on belkocze :lol: dramat
Awatar użytkownika
Triceratops

14-09-2009, 17:53

Maria Konopnicka pisze:Pierdolenie - każda płyta Dismember jest na tyle dobra, że warto ją mieć na półce i od czasu do czasu sobie posłuchać. Unleashed nagrał tylko jedną słabą płytę - pozostałe można by podzielić na dobre i bardzo dobre. Ostatnie dwa albumy są bardzo dobre.
Pewnie poznales 5 lat tamu i sie ciagle podniecasz. Wcale nie jest to takie nierelalne, nie zdziwilbym sie jakbys zaspal i te zespoly. Swoje zdanie napisalem, Dobre debiuty i nic wiecej.
Maria Konopnicka pisze:O co my tu się spieramy- ktoś twierdzi, że 99 proc. metalu to gówno
No kazdy ma prawo do swojego zdania, nie? Lepsze moje wlasne niz czyjes przygarniete.
Maria Konopnicka pisze: Ja twierdzę, że takie poglądy może głosić albo ktoś kto się metalem znudził, albo ktoś kto nigdy nie wszedł w temat dostatecznie głęboko.
A ja twierdze ze poznalem Coroner i Voivod 20 lat temu, to gleboko weszlem czy nie? Uwazam tez ze ktos kto slucha metalu od prawie 20 i nie poznal tych zespolow zbyt gleboko nie wchodzil bo nie jest to jakis jebany mainstream z okladek bravo i popcorn a raczej traktowal metal po lebkach. Co zreszta owocuje mnostwem wpadek.
Maria Konopnicka pisze:Co Was wkurwia w mojej postawie - to, że twierdzę, że metal to zajebisty i najbardziej zróżnicowany gatunek muzyczny
Ale mnie to nie wkurwia, twierdze tylko ze nie masz pojecia o czym mowisz.
Maria Konopnicka pisze: (błagam, nie rozśmieszajcie mnie z tym jazzem)
No powiedz mi dlaczego. Mam nadzieje ze zauwazysz to pytanie , wiec je pogrubie zebys nie przeoczyl. Dlaczego alternatywe pominales? :D
Maria Konopnicka pisze:a nie dzięki znudzonym muzycznym snobom, którzy głoszą wyższość jazzu nad metalem :)))
Jako osoba piszac przemowienia dla oficjeli powinenes czytac ze zrozumieniem, nigdzie tak nie napisalem.
Maria Konopnicka pisze:Wypierdalać na forum jazzowe!
Ale nie, tam by się okazało, że spotkalibyście ludzi, którzy coś o tej muzyce wiedzą i nie moglibyście błyszczeć
O jusz spierdalam a ty wypierdalaj na forum dla chwalipiet :lol:
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Triceratops

14-09-2009, 18:57

Maria Konopnicka pisze:
Triceratops pisze: O jusz spierdalam a ty wypierdalaj na forum dla chwalipiet :lol:
...albo dla onanistów, tam pewnie też można z Tobą pogadać :)
No jasne ze tak, jestem adminem Masturbo.pl :D Ty pewnie nie traciles czasu na walenie konia tylko metalu sluchales.....

Swoja droga to pewnie od tych znanych postaci sie nauczyles unikania odpowiedzi na niewygodne pytania ;)
woodpecker from space
ODPOWIEDZ