Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Układanie, sortowanie, liczenie, macanie
Ciekawe czy mądrość też?
Jeszcze nie, ale dysponuję szafami na 14 tys. i chciałbym się w nich zmieścić. Przypuszczam, że mogę mieć ok. 16-18 tys. :)Morbid Marcin pisze:Zliczyłeś ile tego masz? ;-)))
Już nie bądź taki złośliwy, bo pewnie też tego towaru sporo nazbierałeś, a jakby przeliczyć ile kasy w życiu na muzę wywaliłeś to na pewno by nas do jednego worka wrzucili (z napisem muzyczni psychopaci). :)Maleficio pisze:Ciekawe czy mądrość też?
- Maleficio
- Kontakt:
Moja żona mówi, że jak umrę to sobie dobrze na starość pożyje jak opyli płyty me. :) Twoja pewnie też. :P
Moja żona raczej sądzi, że takiej muzyki słuchają ludzie w przedziale wiekowym 9-14 lat, których możliwości finansowe kończą się wraz z kieszonkowym, więc pewnie na wiele nie liczy. To by tłumaczyło moje ubezpieczenie na życie. :)
- Gore_Obsessed
Nie lepiej było używać zdrowego rozsądku przez ostatnich kilka lat? ;)Maria Konopnicka pisze:później żelazna dyscyplina - kupuję dwie nowe płyty, to jakichś dwóch starych się pozbywam.
Mam prostą receptę - sprzedaj badziewie zostawiając kilka procent naprawdę wartościowych pozycji. :) Wisz rozumisz - "The return", "Horrified", "Hell awaits", "Kill'em all", "Fallen angel of doom", "Rust in peace", "In the sign of evil", "Schizophrenia", "Strappado", "Deicide", "Bonded by blood", "Overkill", "Black metal", "Onward to Golgotha", "Welcome to my nightmare", "Mental funeral", "The inexorable", "Horror of the zombies", "Season of the dead", "Sinister slaughter", "Seven churches", "Cross the Styx", "Restless and wild", "Defenders of the faith", "Ugra-Karma", "Worship Him", "Darkness descends", "Infernal overkill", "Heavy Metal Maniac", "The years of decay", "The force", "Denim and leather", "Thunder and lightning", "Shock waves", "Feeding on angels", "Retaliation", "Foul taste of freedom", "Speak English or die", "Boletus Satanas" - tego typu sprawy. Naprawdę nie potrzebujesz HEMNUR. Daj znać jak poszło.Maria Konopnicka pisze:Moja kolekcja rozrosła się do granic absurdu - w pełni pojąłem to właśnie teraz gdy to wszystko noszę, dotykam płyt, których nie dotykałem od kilkunastu lat, znajduję albumy w foliach, których nigdy nie słuchałem - bo znam doskonale z kaset, ale kupiłem, żeby mieć na CD.
To jest podobno jakaś przypadłość psychiczna. :)Maria Konopnicka pisze:Z drugiej strony nie powiem - jakąś perwersyjną przyjemność odczuwam z powodu tej masy albumów.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Nie przewidziałeś jednej sprawy - jak kupisz 200 płyt w tygodniu, to możesz nie mieć czasu, żeby sprzedać 200 tych starych :PMaria Konopnicka pisze:później żelazna dyscyplina - kupuję dwie nowe płyty, to jakichś dwóch starych się pozbywam.
'Come the Blessed Madness'
- Rattlehead
Maniuś a gdzie do chuja The Bleeding?
... aaa no i oczywiście Master
... aaa no i oczywiście Master
support music, not rumors
- Gore_Obsessed
Podałem tylko przykłady, lista jest otwarta. :)
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Czasy, gdy kupowałem po 200 w tygodniu dawno i bezpowrotnie już minęły. Teraz kupuję właściwie tylko nowości. A jak nie zdążę czegoś sprzedać to zawsze mogę oddać, albo po prostu wyrzucić. :)COFFIN pisze:Nie przewidziałeś jednej sprawy - jak kupisz 200 płyt w tygodniu, to możesz nie mieć czasu, żeby sprzedać 200 tych starych. :P
- Morbid Marcin
- weteran forumowych bitew
To jest masakra. Nie widzialem w zyciu tylu plyt u kogokolwiek. Musze sie do ciebie wprosic, zeby zobaczyc jak taka ilosc wyglada. ;)Maria Konopnicka pisze:Jeszcze nie, ale dysponuję szafami na 14 tys. i chciałbym się w nich zmieścić. Przypuszczam, że mogę mieć ok. 16-18 tys. :)Morbid Marcin pisze:Zliczyłeś ile tego masz? ;-)))
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- olo1972
- postuje jak opętany!
Z jednej strony zazdroszczę,z drugiej współczuję.Chociażby w czasie takich przeprowadzek...A tak generalnie czy w jakiś sposób tą kolekcję ubezpieczyłeś?Odpukać,ale różne przypadki chodzą po ludziach:zalanie przez sąsiada,pożar itp..
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Zero gospodarki planowej i planów wieloletnich w zbieraniu!
- Morbid Marcin
mam pewien problem z discogs, otoz nie wiem, jak dodac kolejna wersje danej plyty. czy ktos moglby pomoc? :)
- jaszyn
- postuje jak opętany!
W profilu zespołu w panelu po lewej stronie klikasz Add Release
Od wczoraj mam już trzeci regał na płyty - gdybym układał na każdej z półek płyty obok siebie pionowo, bez dokładania po dwie w poziomie to zmieści się w nich 11040 płyt. Do tego mam jeszcze dwa słupki, kilka stojaków i stojaczków. Wygląda na to, że wreszcie będę miał do wszystkiego swobodny dostęp.
Do końca roku powinienem już wszystko poprzenosić i wreszcie zrobi się w domu przytulnie. :)
Może otworzę na starość jakieś muzeum - będę oprowadzał wycieczki metalowców między regałami płyt, pokazywał stare magazyny muzyczne, ziny, bilety na koncerty, szafę z koszulkami. :)
Do końca roku powinienem już wszystko poprzenosić i wreszcie zrobi się w domu przytulnie. :)
Jak już się urządzę to zaproszę na jakieś alfabetyczne układanie przy piwie. :)))Morbid Marcin pisze:To jest masakra. Nie widzialem w zyciu tylu plyt u kogokolwiek. Musze sie do ciebie wprosic, zeby zobaczyc jak taka ilosc wyglada. ;)
Może otworzę na starość jakieś muzeum - będę oprowadzał wycieczki metalowców między regałami płyt, pokazywał stare magazyny muzyczne, ziny, bilety na koncerty, szafę z koszulkami. :)
- Castor
- Morbid Marcin
Tak, ale chodzi o kolejną wersję istniejącej już płyty, a nie kolejną płytę.jaszyn pisze:W profilu zespołu w panelu po lewej stronie klikasz Add Release
- jaszyn
- postuje jak opętany!
wpisujesz wszystko tak jakby to była kolejna płyta a następnie używasz Create Master Release i wtedy dodaje jako kolejną wersję płyty
szczerze to nie wiem - górną granicę oceniam na 16-18 tys. dolną na 12-14 tys. :) Muszę zrobić mały remanent - optymalnie byłoby się zmieścić w 12 tysiącach :)
- Castor