28-10-2012, 01:27
To jeszcze moje herezje:
- Nic by strasznego się nie stało, gdyby Metallica rozpadła się po "Master of Puppets" . AJFA jest albumem nudnym i przegadanym, a dalsze to już w ogóle niesłuchalna sraka.
- Nie istnieje nic takiego jak "Wielka Czwórka Thrashu" - kogokolwiek by do niej nie próbować zaliczać - niepodważalna jest tylko pozycja Slayera. Co do Metalliki, patrz poprzednia teza, Megadeth jest całościowo strasznym gównem (łącznie z "Rust in Peace" itd.), Exodus to, mimo zasług, flaki z olejem, które się dość kiepsko zestarzały, Anthrax skończył się w okolicach "The Persistence of Time", a Testament nigdy nie miał pozycji, ani dorobku takiego, by go wymieniać w tym gronie.
- Cała dyskografia Burzum, może poza "Filosofem", ma dziś wartość jedynie archiwalno-historyczną, a póżne płyty budzą już tylko politowanie.
- Stonesi nigdy nie mieli NAJMNIEJSZEGO startu do The Beatles, o porównywalny geniusz ocierają się jedynie w dwóch utworach.
- Wczesny Venom również ma wartość jedynie archiwalno-historyczną, późny nadaje się jedynie na śmietnik.
- Cannibal Corpse jest całościowo zespołem niesłuchalnym i przereklamowanym.
- Nile powinien był się rozwiązać po pierwszych dwóch płytach, to samo Deicide.
- "Seven Churches" to rzecz niezła, aczkolwiek przereklamowana, w każdej chwili przedłożę nad ten album "Scream Bloody Gore".
- Większość dorobku Death to płyty od wybitnych po niezłe, najsłabsza jest ostatnia.
- KAT to niewyobrażalne wprost gówno (ale to chyba nie herezja)
- Acid Drinkers to całościowo zespół dosyć słaby.
- Ogółem większość polskiego metalu z lat 80 nie nadaje się do niczego.
- Dissection jest zespołem jednej płyty i nie jest to "Reinkaos".
- Szwedzki Shining jest zespołem jednej płyty (choć to chyba też nie herezja).
- Znaczna część starego doomu zestarzała się do niesłuchalności (np. Thergothon czy Unholy)
- GGFH ma dziś wartość jedynie historyczno-archiwalną.
- Zgadzam się ponadto z wyżej formułowanymi opiniami uznającymi Death In June za niesłuchalną, pretensjonalną padakę.
No.
VIVA MEGALOMANIA