POSTAWA ROSZCZENIOWA

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA

02-11-2015, 06:30

Szukam czegoś, co Slipknot mógłby nagrać po 'Iowa' gdyby był konsekwentny, a może nawet bardziej radykalny zamiast podbijać MTV.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

02-11-2015, 19:03

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
hcpig

02-11-2015, 19:31

1, 3 i 4 całkiem zajebiste chociaż blisko temu co miałem na myśli jest tylko 1 i to chyba zaatakuję w pierwszej kolejności, thx.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

05-11-2015, 17:17

ultravox pisze:Black metalu na modłę "Transilvanian Hunger", z długimi, kilkunastominutowymi utworami słuchałbym. Najlepiej bez klawiszy i ambientów, sama surówka. Szybkie tempa (ale pisząc szybkie mam na myśli takie jak w Darkthrone/Von, a nie jakieś blasty w stylu Marduk, Funeral Mist itp.), najlepiej bez większych zmian w obrębie utworu. Ale żeby nie brzmiało to jak nagranie z próby, tylko w miarę porządnie (acz surowo). I bez, kurwa, żadnych automatów perkusyjnych, programowanych tik-taków, padów itp. pierdół poproszę ;)
Zakładam,że znasz Ulver -Nattens Madrigal,jesli nie to esencjonalna pozycja...oczywiście klasyka jak Ildjarn,demo Troll czy np Belketre ,z nowszych rzeczy kanadyjskie Malefices przekrojowo oraz Sortilegia-demo "Pestilent Black Sorcery" i Sorcier Des Glaces-epka "Monuments Anciens" powinny pasować do Twojej zachcianki ;)
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
hcpig

05-11-2015, 20:44

Masa dzięki Godplayer za wygrzebanie Book of Black Earth, ich trójka jest bdb! Aż siegnąłem po przeszłe nagrania spodziewając się korzeni może metalcore'owych a tu dupa bo na początku zespół łoił kościsty i posępny old skulowy death metal z odciskiem blacku. Echa takiego grania również słychać na 'Cold Testament' ale wszystko podlane jest już nowoczesnym sosem i jest też dokładnie to o co prosiłem - bezpośrednie wpływy 'Iowa' Slipknot! W paru miejscach pojawiają sie jakieś melodyjne zwolnienia bez sensu ale to naprawdę już epizodycznie, ogólnie album brzmi zajebiście świeżo i kopie dupę!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-11-2015, 18:38

Poszukuję czegoś na jesień - ma to być pop/rock z ciepłym brzmieniem i refleksyjnymi PIOSENKAMI (niegłupimi), najlepiej niezbyt wolnymi. Chciałbym, żeby w tej muzyce coś się działo, żeby były zwroty akcji, ale bez przesadnej progresywności (chociaż kompozycje mogą być rozbudowane - nie przeszkadza mi to). Poratujcie :-(
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

13-11-2015, 18:41

longinus696 pisze:Poszukuję czegoś na jesień - ma to być pop/rock z ciepłym brzmieniem i refleksyjnymi PIOSENKAMI (niegłupimi), najlepiej niezbyt wolnymi. Chciałbym, żeby w tej muzyce coś się działo, żeby były zwroty akcji, ale bez przesadnej progresywności (chociaż kompozycje mogą być rozbudowane - nie przeszkadza mi to). Poratujcie :-(
Może to?:
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Skaut

13-11-2015, 21:02

Ja z kolei potrzebuje szumów. Ale nie takich standardowych. Mogą być rytmiczne lub bardziej odchodzące w stronę ambientu, ważne żeby "gryzły" i posiadały swego rodzaju "przeszkadzajki" w tle. Z jednej strony coś na modłę ostatniego RAIME , THE HAXAN CLOAK, MONDKOPF, . Z drugiej JON HOPKINS, trochę GLOBAL COMMUNICATION, FUTURE SOUND OF LONDON, czy MASERATI (ale mniej krautu). Ktoś coś?
Coś tam było! Człowiek!
tomaszm

Re:

13-11-2015, 21:03

Skaut pisze:Ja z kolei potrzebuje szumów. Ale nie takich standardowych. Mogą być rytmiczne lub bardziej odchodzące w stronę ambientu, ważne żeby "gryzły" i posiadały swego rodzaju "przeszkadzajki" w tle. Z jednej strony coś na modłę ostatniego RAIME , THE HAXAN CLOAK, MONDKOPF, . Z drugiej JON HOPKINS, trochę GLOBAL COMMUNICATION, FUTURE SOUND OF LONDON, czy MASERATI (ale mniej krautu). Ktoś coś?
Jasne zara zerknę na półkę daj mi ten minuts

Całą dyskografia Fuck Buttons

http://www.last.fm/pl/music/Fuck+Buttons" onclick="window.open(this.href);return false;

Oneohtrix Point Never

http://www.last.fm/pl/music/Oneohtrix+Point+Never" onclick="window.open(this.href);return false;

Właśnie wyszło nowe wydanictwo które jest bdb

Arca
http://www.last.fm/pl/music/Arca/+albums" onclick="window.open(this.href);return false;

Xen zajebisty

Vesssel
http://www.last.fm/pl/music/Vessel/+albums" onclick="window.open(this.href);return false;

Punish Honey zajebisty

Z takich rzeczy troszke starszych to tipper i jego album Surrounded

[youtube][/youtube]

lub Stendeck z albumu Sonnambula

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 13-11-2015, 21:35 przez tomaszm, łącznie zmieniany 6 razy.
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

13-11-2015, 21:05

Sistrenatus
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

13-11-2015, 21:07

longinus696 pisze:Poszukuję czegoś na jesień - ma to być pop/rock z ciepłym brzmieniem i refleksyjnymi PIOSENKAMI (niegłupimi), najlepiej niezbyt wolnymi. Chciałbym, żeby w tej muzyce coś się działo, żeby były zwroty akcji, ale bez przesadnej progresywności (chociaż kompozycje mogą być rozbudowane - nie przeszkadza mi to). Poratujcie :-(
może to
Obrazek

ewentualnie tego samego zespołu
Obrazek
mothra
postuje jak opętany!

Re:

13-11-2015, 21:44

Skaut pisze:Ja z kolei potrzebuje szumów. Ale nie takich standardowych. Mogą być rytmiczne lub bardziej odchodzące w stronę ambientu, ważne żeby "gryzły" i posiadały swego rodzaju "przeszkadzajki" w tle. Z jednej strony coś na modłę ostatniego RAIME , THE HAXAN CLOAK, MONDKOPF, . Z drugiej JON HOPKINS, trochę GLOBAL COMMUNICATION, FUTURE SOUND OF LONDON, czy MASERATI (ale mniej krautu). Ktoś coś?
Pierwsze co mi przychodzi na myśl, gdy widzę pogrubione wyżej rzeczy:

Grebenstein
" onclick="window.open(this.href);return false;

Talker

Rainer Veil

Dodatkowo:

Bardziej wpadające w industrial techno - TEN Regis

Trochę bardziej przyjazny i oczywisty dźwiękowo - Jack Dice

to tak na szybkiego, później może wynajdę coś więcej, o ile w ogóle coś z tego będzie Ci odpowiadać.

Edit: w sumie to polecam posprawdzać wytwórnie Downwards, dużo tego typu dźwięków można tam znaleźć:
http://www.discogs.com/label/315-Downwards" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

13-11-2015, 22:30

Jeszcze uściślę: chciałbym, żeby to było coś pomiędzy Tears for Fears z okresu "Seeds of Love", a środkową Tori Amos - taki właśnie przedział. Niebanalne melodie, nie zawsze smutne, różnorodne.
No i proszę kolegów, żeby nie proponowali mi polskiej muzyki - na większość jestem uczulony.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Drone

13-11-2015, 22:50

longinus696 pisze:
Jeszcze uściślę: chciałbym, żeby to było coś pomiędzy Tears for Fears z okresu "Seeds of Love", a środkową Tori Amos - taki właśnie przedział. Niebanalne melodie, nie zawsze smutne, różnorodne.
No i proszę kolegów, żeby nie proponowali mi polskiej muzyki - na większość jestem uczulony.
Może DAVID BYRNE & FATBOY SLIM "Here Lies Love"?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Drone

Re: Re:

13-11-2015, 22:58

mothra pisze:
Tegoroczny SIELWOLF idealnie wpisuje się w te zapotrzebowania:
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Skaut

17-11-2015, 02:00

dzięki mothra i Drone. Będę badał.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
z w i e r z e
zaczyna szaleć

22-11-2015, 13:58

Jak osoba niezbyt (wobec obecnych standardów forum) zorientowana w blackmetalu szukam czegoś podobnego do Dødheimsgard, czyli black + elektronika + psychiatryk. Internety podpowiedziały mi Aborym (ok), ale może jest coś ciekawego na tej niwie.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-11-2015, 14:02

black tutaj malo, ale reszta obecna

[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
tomaszm

22-11-2015, 14:20

z w i e r z e pisze:Jak osoba niezbyt (wobec obecnych standardów forum) zorientowana w blackmetalu szukam czegoś podobnego do Dødheimsgard, czyli black + elektronika + psychiatryk. Internety podpowiedziały mi Aborym (ok), ale może jest coś ciekawego na tej niwie.
Klasyk- nic lepszego nie wyszło i pewnie nie wyjdzie w tej konwencji

Obrazek

[youtube][/youtube]

Najlepsze co nagrali ale reszta też warta uwagi

Obrazek

[youtube][/youtube]

Opus magnum tych wykolejeńców

Obrazek

[youtube][/youtube]

Choroba jak sam chuj

Obrazek

[youtube][/youtube]

Mocno niepokojące dzwięki

Obrazek

[youtube][/youtube]

Kokainowy szatan

Obrazek

[youtube][/youtube]

Szatan na lsd i grzybach

Obrazek

[youtube][/youtube]

Więcej tu średniowiecznego mroku ale elektroniczne naleciałości są również- chętnie też nabędę jak ktoś coś to pisać pma

Obrazek

[youtube][/youtube]

Obczaj sobie jeszcze Abruptum co płyta to inna choroba po furię i wściekliznę po post-humanoidalny elektroniczne odjazdy

Obrazek

[youtube][/youtube]

I naziolskich francózów z Ad hominem

Obrazek

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 22-11-2015, 14:58 przez tomaszm, łącznie zmieniany 4 razy.
Jak się sytuacja rzeczywiście przedstawia.

https://www.youtube.com/watch?v=GAUey4v-ljU&t=1655s
535

22-11-2015, 14:37

z w i e r z e pisze:Jak osoba niezbyt (wobec obecnych standardów forum) zorientowana w blackmetalu szukam czegoś podobnego do Dødheimsgard, czyli black + elektronika + psychiatryk. Internety podpowiedziały mi Aborym (ok), ale może jest coś ciekawego na tej niwie.
Psychiatryk? Proszę uprzejmie.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
ODPOWIEDZ