POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
Szukam czegoś, co Slipknot mógłby nagrać po 'Iowa' gdyby był konsekwentny, a może nawet bardziej radykalny zamiast podbijać MTV.
Yare Yare Daze
- Godplayer
- w mackach Zła
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- hcpig
1, 3 i 4 całkiem zajebiste chociaż blisko temu co miałem na myśli jest tylko 1 i to chyba zaatakuję w pierwszej kolejności, thx.
Yare Yare Daze
- TORTURER
- w mackach Zła
Zakładam,że znasz Ulver -Nattens Madrigal,jesli nie to esencjonalna pozycja...oczywiście klasyka jak Ildjarn,demo Troll czy np Belketre ,z nowszych rzeczy kanadyjskie Malefices przekrojowo oraz Sortilegia-demo "Pestilent Black Sorcery" i Sorcier Des Glaces-epka "Monuments Anciens" powinny pasować do Twojej zachcianki ;)ultravox pisze:Black metalu na modłę "Transilvanian Hunger", z długimi, kilkunastominutowymi utworami słuchałbym. Najlepiej bez klawiszy i ambientów, sama surówka. Szybkie tempa (ale pisząc szybkie mam na myśli takie jak w Darkthrone/Von, a nie jakieś blasty w stylu Marduk, Funeral Mist itp.), najlepiej bez większych zmian w obrębie utworu. Ale żeby nie brzmiało to jak nagranie z próby, tylko w miarę porządnie (acz surowo). I bez, kurwa, żadnych automatów perkusyjnych, programowanych tik-taków, padów itp. pierdół poproszę ;)
Death Dwells in Love
- hcpig
Masa dzięki Godplayer za wygrzebanie Book of Black Earth, ich trójka jest bdb! Aż siegnąłem po przeszłe nagrania spodziewając się korzeni może metalcore'owych a tu dupa bo na początku zespół łoił kościsty i posępny old skulowy death metal z odciskiem blacku. Echa takiego grania również słychać na 'Cold Testament' ale wszystko podlane jest już nowoczesnym sosem i jest też dokładnie to o co prosiłem - bezpośrednie wpływy 'Iowa' Slipknot! W paru miejscach pojawiają sie jakieś melodyjne zwolnienia bez sensu ale to naprawdę już epizodycznie, ogólnie album brzmi zajebiście świeżo i kopie dupę!
Yare Yare Daze
- longinus696
- zahartowany metalizator
Poszukuję czegoś na jesień - ma to być pop/rock z ciepłym brzmieniem i refleksyjnymi PIOSENKAMI (niegłupimi), najlepiej niezbyt wolnymi. Chciałbym, żeby w tej muzyce coś się działo, żeby były zwroty akcji, ale bez przesadnej progresywności (chociaż kompozycje mogą być rozbudowane - nie przeszkadza mi to). Poratujcie :-(
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- Kontakt:
Może to?:longinus696 pisze:Poszukuję czegoś na jesień - ma to być pop/rock z ciepłym brzmieniem i refleksyjnymi PIOSENKAMI (niegłupimi), najlepiej niezbyt wolnymi. Chciałbym, żeby w tej muzyce coś się działo, żeby były zwroty akcji, ale bez przesadnej progresywności (chociaż kompozycje mogą być rozbudowane - nie przeszkadza mi to). Poratujcie :-(

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Skaut
Ja z kolei potrzebuje szumów. Ale nie takich standardowych. Mogą być rytmiczne lub bardziej odchodzące w stronę ambientu, ważne żeby "gryzły" i posiadały swego rodzaju "przeszkadzajki" w tle. Z jednej strony coś na modłę ostatniego RAIME , THE HAXAN CLOAK, MONDKOPF, . Z drugiej JON HOPKINS, trochę GLOBAL COMMUNICATION, FUTURE SOUND OF LONDON, czy MASERATI (ale mniej krautu). Ktoś coś?
Coś tam było! Człowiek!
-
Re:
Jasne zara zerknę na półkę daj mi ten minutsSkaut pisze:Ja z kolei potrzebuje szumów. Ale nie takich standardowych. Mogą być rytmiczne lub bardziej odchodzące w stronę ambientu, ważne żeby "gryzły" i posiadały swego rodzaju "przeszkadzajki" w tle. Z jednej strony coś na modłę ostatniego RAIME , THE HAXAN CLOAK, MONDKOPF, . Z drugiej JON HOPKINS, trochę GLOBAL COMMUNICATION, FUTURE SOUND OF LONDON, czy MASERATI (ale mniej krautu). Ktoś coś?
Całą dyskografia Fuck Buttons
http://www.last.fm/pl/music/Fuck+Buttons" onclick="window.open(this.href);return false;
Oneohtrix Point Never
http://www.last.fm/pl/music/Oneohtrix+Point+Never" onclick="window.open(this.href);return false;
Właśnie wyszło nowe wydanictwo które jest bdb
Arca
http://www.last.fm/pl/music/Arca/+albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Xen zajebisty
Vesssel
http://www.last.fm/pl/music/Vessel/+albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Punish Honey zajebisty
Z takich rzeczy troszke starszych to tipper i jego album Surrounded
[youtube][/youtube]
lub Stendeck z albumu Sonnambula
[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 13-11-2015, 21:35 przez tomaszm, łącznie zmieniany 6 razy.
- Rattlehead
- Stoigniew
może tolonginus696 pisze:Poszukuję czegoś na jesień - ma to być pop/rock z ciepłym brzmieniem i refleksyjnymi PIOSENKAMI (niegłupimi), najlepiej niezbyt wolnymi. Chciałbym, żeby w tej muzyce coś się działo, żeby były zwroty akcji, ale bez przesadnej progresywności (chociaż kompozycje mogą być rozbudowane - nie przeszkadza mi to). Poratujcie :-(

ewentualnie tego samego zespołu

-
- postuje jak opętany!
Re:
Pierwsze co mi przychodzi na myśl, gdy widzę pogrubione wyżej rzeczy:Skaut pisze:Ja z kolei potrzebuje szumów. Ale nie takich standardowych. Mogą być rytmiczne lub bardziej odchodzące w stronę ambientu, ważne żeby "gryzły" i posiadały swego rodzaju "przeszkadzajki" w tle. Z jednej strony coś na modłę ostatniego RAIME , THE HAXAN CLOAK, MONDKOPF, . Z drugiej JON HOPKINS, trochę GLOBAL COMMUNICATION, FUTURE SOUND OF LONDON, czy MASERATI (ale mniej krautu). Ktoś coś?
Grebenstein
" onclick="window.open(this.href);return false;
Talker
Rainer Veil
Dodatkowo:
Bardziej wpadające w industrial techno - TEN Regis
Trochę bardziej przyjazny i oczywisty dźwiękowo - Jack Dice
to tak na szybkiego, później może wynajdę coś więcej, o ile w ogóle coś z tego będzie Ci odpowiadać.
Edit: w sumie to polecam posprawdzać wytwórnie Downwards, dużo tego typu dźwięków można tam znaleźć:
http://www.discogs.com/label/315-Downwards" onclick="window.open(this.href);return false;
- longinus696
Jeszcze uściślę: chciałbym, żeby to było coś pomiędzy Tears for Fears z okresu "Seeds of Love", a środkową Tori Amos - taki właśnie przedział. Niebanalne melodie, nie zawsze smutne, różnorodne.longinus696 pisze:Poszukuję czegoś na jesień - ma to być pop/rock z ciepłym brzmieniem i refleksyjnymi PIOSENKAMI (niegłupimi), najlepiej niezbyt wolnymi. Chciałbym, żeby w tej muzyce coś się działo, żeby były zwroty akcji, ale bez przesadnej progresywności (chociaż kompozycje mogą być rozbudowane - nie przeszkadza mi to). Poratujcie :-(
No i proszę kolegów, żeby nie proponowali mi polskiej muzyki - na większość jestem uczulony.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Drone
Może DAVID BYRNE & FATBOY SLIM "Here Lies Love"?longinus696 pisze:Jeszcze uściślę: chciałbym, żeby to było coś pomiędzy Tears for Fears z okresu "Seeds of Love", a środkową Tori Amos - taki właśnie przedział. Niebanalne melodie, nie zawsze smutne, różnorodne.longinus696 pisze:Poszukuję czegoś na jesień - ma to być pop/rock z ciepłym brzmieniem i refleksyjnymi PIOSENKAMI (niegłupimi), najlepiej niezbyt wolnymi. Chciałbym, żeby w tej muzyce coś się działo, żeby były zwroty akcji, ale bez przesadnej progresywności (chociaż kompozycje mogą być rozbudowane - nie przeszkadza mi to). Poratujcie :-(
No i proszę kolegów, żeby nie proponowali mi polskiej muzyki - na większość jestem uczulony.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Drone
Re: Re:
Tegoroczny SIELWOLF idealnie wpisuje się w te zapotrzebowania:mothra pisze:Skaut pisze:Ja z kolei potrzebuje szumów. Ale nie takich standardowych. Mogą być rytmiczne lub bardziej odchodzące w stronę ambientu, ważne żeby "gryzły" i posiadały swego rodzaju "przeszkadzajki" w tle. Z jednej strony coś na modłę ostatniego RAIME , THE HAXAN CLOAK, MONDKOPF, . Z drugiej JON HOPKINS, trochę GLOBAL COMMUNICATION, FUTURE SOUND OF LONDON, czy MASERATI (ale mniej krautu). Ktoś coś?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- z w i e r z e
- zaczyna szaleć
Jak osoba niezbyt (wobec obecnych standardów forum) zorientowana w blackmetalu szukam czegoś podobnego do Dødheimsgard, czyli black + elektronika + psychiatryk. Internety podpowiedziały mi Aborym (ok), ale może jest coś ciekawego na tej niwie.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
black tutaj malo, ale reszta obecna
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Klasyk- nic lepszego nie wyszło i pewnie nie wyjdzie w tej konwencjiz w i e r z e pisze:Jak osoba niezbyt (wobec obecnych standardów forum) zorientowana w blackmetalu szukam czegoś podobnego do Dødheimsgard, czyli black + elektronika + psychiatryk. Internety podpowiedziały mi Aborym (ok), ale może jest coś ciekawego na tej niwie.

[youtube][/youtube]
Najlepsze co nagrali ale reszta też warta uwagi

[youtube][/youtube]
Opus magnum tych wykolejeńców

[youtube][/youtube]
Choroba jak sam chuj

[youtube][/youtube]
Mocno niepokojące dzwięki

[youtube][/youtube]
Kokainowy szatan

[youtube][/youtube]
Szatan na lsd i grzybach

[youtube][/youtube]
Więcej tu średniowiecznego mroku ale elektroniczne naleciałości są również- chętnie też nabędę jak ktoś coś to pisać pma

[youtube][/youtube]
Obczaj sobie jeszcze Abruptum co płyta to inna choroba po furię i wściekliznę po post-humanoidalny elektroniczne odjazdy

[youtube][/youtube]
I naziolskich francózów z Ad hominem

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 22-11-2015, 14:58 przez tomaszm, łącznie zmieniany 4 razy.
Psychiatryk? Proszę uprzejmie.z w i e r z e pisze:Jak osoba niezbyt (wobec obecnych standardów forum) zorientowana w blackmetalu szukam czegoś podobnego do Dødheimsgard, czyli black + elektronika + psychiatryk. Internety podpowiedziały mi Aborym (ok), ale może jest coś ciekawego na tej niwie.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]