POSTAWA ROSZCZENIOWA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
-
- w mackach Zła
Re: POSTAWA ROSZCZENIOWA
Beherit? :Datr pisze:coś w stylu Nekkrofukk mi trzeba
Sprawdź Ride for Revenge.
-
- postuje jak opętany!
za mało obrzydliweNecropunk pisze:Beherit? :Datr pisze:coś w stylu Nekkrofukk mi trzeba
Sprawdź Ride for Revenge.
Hjertet mitt slår i mørket
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
^ To sluchaj Ride for Revenge i patrz w lustro
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
- manieczki
Nie, to brutalna prawda.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Chciałbym jakieś elektroniki, coś w stylu Fuck Buttons, Blank Mass, Liars. Może być coś z bardziej klasycznych rzeczy żeby się trochę z tym nurtem lepiej zaznajomić.
HALP!
HALP!
-
- postuje jak opętany!
A może być coś wolniejszego i bardziej klimatycznego?
Jeżeli tak to polecam Jona Hopkinsa, Andy'ego Stotta, Forest Swords, Holden i Kiasmos.
Jeżeli tak to polecam Jona Hopkinsa, Andy'ego Stotta, Forest Swords, Holden i Kiasmos.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
A coś konkretnego polecasz, czy od nich wszystko bdb? :)
- Przyczajony Wonsz
- rozkręca się
Ktoś coś: III Rzesza, towarzystwo Vril, okultystyczne rytuały SS w Monachium, tego typu klimaty. Najlepiej coś industrialnego, ale w miarę przyswajalnego. Fajne rzeczy z innych gatunków również mile widziane.
Z góry dziękuję :-)
- manieczki
Przyczajony Wonsz pisze:Ktoś coś: III Rzesza, towarzystwo Vril, okultystyczne rytuały SS w Monachium, tego typu klimaty. Najlepiej coś industrialnego, ale w miarę przyswajalnego. Fajne rzeczy z innych gatunków również mile widziane.

-
- zaczyna szaleć
Koledzy...jakiegoś takiego bardziej hipnotyczno-transowego blacku mi się zachciało. Może być z elementami drone na przykład, może być klimat jak z "Sign of an open eye" Żorżoro. Grunt, żeby numery nie były za krótkie i brzmienie ciut lepsze niż w tych Kasprzak-blackowych hordach z pomnikami przyrody na okładkach. Ktoś, coś?
- Przyczajony Wonsz
- rozkręca się
Poważnie pytam ok? To ważne ok?manieczki pisze:Przyczajony Wonsz pisze:Ktoś coś: III Rzesza, towarzystwo Vril, okultystyczne rytuały SS w Monachium, tego typu klimaty. Najlepiej coś industrialnego, ale w miarę przyswajalnego. Fajne rzeczy z innych gatunków również mile widziane.
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Sprawdź Pentagammadion i Ahnenerbe jeśli nie znasz, może się spodoba.Przyczajony Wonsz pisze:Ktoś coś: III Rzesza, towarzystwo Vril, okultystyczne rytuały SS w Monachium, tego typu klimaty. Najlepiej coś industrialnego, ale w miarę przyswajalnego. Fajne rzeczy z innych gatunków również mile widziane.
- Przyczajony Wonsz
- rozkręca się
Niestety, nie da się tego słuchać :(Fixxed pisze:Sprawdź Pentagammadion i Ahnenerbe jeśli nie znasz, może się spodoba.Przyczajony Wonsz pisze:Ktoś coś: III Rzesza, towarzystwo Vril, okultystyczne rytuały SS w Monachium, tego typu klimaty. Najlepiej coś industrialnego, ale w miarę przyswajalnego. Fajne rzeczy z innych gatunków również mile widziane.
-
- weteran forumowych bitew
Mam głupi problem. Potrzebuję nudnej muzyki. Precyzyjnie zaś, czegoś przestrzennego, kosmicznego, na granicy ambientu, najlepiej z gitarą - gitara jest ważna. Chmury, niebo, nieskończona przestrzeń. I ma być nudne jak chuj.
Oczywiście pierwsze skojarzenie to post rock, bo tam teoretycznie najprościej by było, ale to nie to, bo post rocki są na ogół wprawdzie nudne jak nie wiem, ale zbyt emocjonalne i rozchwiane - za dużo emocji, raz cicho, raz głośno, zupełnie nie o to mi chodzi. Nieco bliżej są produkcje duetu FRIPP & ENO i w ogóle solowe płyty Frippa - i póki co nie znalazłem nic lepszego. Nieco dalej, ale też w tym duchu - Metallic Spheres kolaboracji DAVID GILMOUR & THE ORB, ale tu jest za dużo rytmu i w ogóle za dynamicznie.
Idealnie wyobrażam to sobie tak: klawiszowe plamy pozbawione właściwie melodii i na tym tle pitoli sobie powoli, bez pośpiechu w nieskończoność jakaś czysta gitara. Żadnych wokali. Żadnych zmian tempa. Żadnej perkusji, albo ograniczona do minimum. Ale nie ambient, tylko na jego granicy.
Istnieje takie coś w ogóle?
Oczywiście pierwsze skojarzenie to post rock, bo tam teoretycznie najprościej by było, ale to nie to, bo post rocki są na ogół wprawdzie nudne jak nie wiem, ale zbyt emocjonalne i rozchwiane - za dużo emocji, raz cicho, raz głośno, zupełnie nie o to mi chodzi. Nieco bliżej są produkcje duetu FRIPP & ENO i w ogóle solowe płyty Frippa - i póki co nie znalazłem nic lepszego. Nieco dalej, ale też w tym duchu - Metallic Spheres kolaboracji DAVID GILMOUR & THE ORB, ale tu jest za dużo rytmu i w ogóle za dynamicznie.
Idealnie wyobrażam to sobie tak: klawiszowe plamy pozbawione właściwie melodii i na tym tle pitoli sobie powoli, bez pośpiechu w nieskończoność jakaś czysta gitara. Żadnych wokali. Żadnych zmian tempa. Żadnej perkusji, albo ograniczona do minimum. Ale nie ambient, tylko na jego granicy.
Istnieje takie coś w ogóle?
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Proszę bardzo:

Świetna płyta tak przy okazji :)
[youtube][/youtube]

Świetna płyta tak przy okazji :)
[youtube][/youtube]
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- rasowy masterfulowicz
Mi przyszło do głowy nowe Astrid (pierwsza płyta jest nawet lepsza, ale ma w sobie więcej rytmu). W zasadzie całość oparta na gitarze Cyrila Secqa, która trochę jest wspomnieniem po Eriku Satie. Może nie jest tak dosadnie poza dźwiękiem jak to opisałeś w roszczeniu, bo raczej korzysta z klasycznej struktury, ale nakreśla piękne, powolne pasaże.
https://www.youtube.com/watch?v=NSu3RT7qrik
A ten Burkhard Stangl to świetny wybór, W ogóle wydawnictwa [Touch] warte obserwacji -- nowa płyta Anny von Hausswolff, czy zimny, kamienisty ambient od Heitor Alvelos.
https://www.youtube.com/watch?v=NSu3RT7qrik
A ten Burkhard Stangl to świetny wybór, W ogóle wydawnictwa [Touch] warte obserwacji -- nowa płyta Anny von Hausswolff, czy zimny, kamienisty ambient od Heitor Alvelos.
-
- weteran forumowych bitew
Dziękował. Będzie badane, ten Stangl wygląda obiecująco, może niezupełnie tak to sobie wyobrażałem, ale rzeczywiście dobre. Okładka idealnie pasuje do muzyki.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- mistrz forumowej ceremonii
Z racji tego ,że od paru dobrych miesięcy mocno przerabiam cała dyskografie Bodychoke i jestem zachwycony twórczością tych Panów a w takim graniu niespecjalnie się orientuje to może znajdzie sie jakaś dobra dusza i pomoże w całym tym kogle-mogle experimental rocku?
Podziękował.
Podziękował.