Nasze małe herezje

ogólne rozmowy o tym i owym... tylko metal prosimy....

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

Re: Nasze małe herezje

01-07-2017, 18:05

Heretyk pisze:wszystko spoko, stoję na stanowisku, że nie ma kapeli, która musi się podobać każdemu, ale Plastek - w Voivod masz w chuj punk rocka, a Autopsy na trzeciej i czwartej płycie to taka patologia i obrzydlistwo, że powinno Ci się teoretycznie podobać. dziwna sprawa
też mnie to zdziwiło :]

Plastek a podoba Ci się Eat My Fuk ???
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

01-07-2017, 18:07

Plastek pisze:
Heretyk pisze:wszystko spoko, stoję na stanowisku, że nie ma kapeli, która musi się podobać każdemu, ale Plastek - w Voivod masz w chuj punk rocka,
No to co? Są tysiące kapel punkowych które też mi się nie podobają. Przy Voivod ziewam.
Heretyk pisze: a Autopsy na trzeciej i czwartej płycie to taka patologia i obrzydlistwo, że powinno Ci się teoretycznie podobać. dziwna sprawa
Zupełnie to do mnie nie trafia, dla mnie patologia i obrzydlistwo to Sutcliffe Jügend, a Autopsy to jakaś popierdółka.
spoko, nie ma problemu
Heretyk

01-07-2017, 18:09

yossarian84 pisze:w wieku 33 lat polubiłem słynną płytę Reign In Blood
no ale to nie herezja, bo polubiłem przecież

no proszę, czyli jest dla ciebie jeszcze jakaś nadzieja

a przy okazji, pracujesz już czy cię mama ciągle utrzymuje?
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

01-07-2017, 18:10

ja nie wiem czy na Nothingface i Dimension Hatross jest tyle tego punk rocka, a to są chyba najbardziej reprezentatywne w ich dyskografii wydawnictwa. natomiast zamiast dwóch pierwszych lepiej z kolei odpalić debiut Discharge.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Heretyk

01-07-2017, 18:11

HSVV pisze:bardzo dobrze, BARDZO dobrze. oczywiście nie zgadzam się z tymi punktami, bo przykładowo lubię zapijaczony jazgot czasem odpalić, ale biega o to aby JEBAĆ poprawność polityczną. tędy droga właśnie wiedzie.

u mnie nie wiem jak stoi z herezjami - napisałbym jedynie równanie To Mega Therion >>> przepaść >>> Hell Awaits, ale to w sumie żadna herezja, jeno prawda obiektywna, truizm, którego się nie dowodzi.
ale którędy? żeby zjebać niemal wszystko co najlepsze w gatunku? i wtedy jest tak fajnie i oryginalnie?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-07-2017, 18:12

IMP-|-OUS pisze:
Plastek a podoba Ci się Eat My Fuk ???
Jednym uchem wpada, drugim wypada.
HSVV pisze:ja nie wiem czy na Nothingface i Dimension Hatross jest tyle tego punk rocka, a to są chyba najbardziej reprezentatywne w ich dyskografii wydawnictwa. natomiast zamiast dwóch pierwszych lepiej z kolei odpalić debiut Discharge.
Discharge kasuje praktycznie cały metal, to znany fakt.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

01-07-2017, 18:13

Heretyk pisze:
yossarian84 pisze:w wieku 33 lat polubiłem słynną płytę Reign In Blood
no ale to nie herezja, bo polubiłem przecież

no proszę, czyli jest dla ciebie jeszcze jakaś nadzieja

a przy okazji, pracujesz już czy cię mama ciągle utrzymuje?
wciąż na utrzymaniu, ziomeczku
taką wybrałem ścieżkę życia
Heretyk

01-07-2017, 18:14

zajebiście
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

01-07-2017, 18:19

Heretyk pisze:
HSVV pisze:bardzo dobrze, BARDZO dobrze. oczywiście nie zgadzam się z tymi punktami, bo przykładowo lubię zapijaczony jazgot czasem odpalić, ale biega o to aby JEBAĆ poprawność polityczną. tędy droga właśnie wiedzie.

u mnie nie wiem jak stoi z herezjami - napisałbym jedynie równanie To Mega Therion >>> przepaść >>> Hell Awaits, ale to w sumie żadna herezja, jeno prawda obiektywna, truizm, którego się nie dowodzi.
ale którędy? żeby zjebać niemal wszystko co najlepsze w gatunku? i wtedy jest tak fajnie i oryginalnie?
nie, nie o to mi biega. inna sprawa, że stoigniew to chyba żaden forumowy prowokator proszący o atencję, jebiący coś dla zasady żeby być 'fajnym i oryginalnym'. chodzi natomiast o fakt, że mam straszną alergię na polityczną poprawność w jakiejkolwiek formie i traktowanie pewnych zespołów jako święte krowy. zatem najprościej jak się da - jeśli typ gada, że kocha Slayer, bo tak wypada powinien dostać w ryj za bycie konformistyczną kurwą, natomiast mówienie szczerze i otwarcie, że się nie lubi Slayer (nie, żeby gardzić, nie lubić po prostu), bo takie ma się poczucie estetyczne/takim mnie bozia stworzyła/taki mam kod dna/cokolwiek innego - jest jak najbardziej wskazane.
Plastek pisze:Discharge kasuje praktycznie cały metal, to znany fakt.
w rzeczy samej, tak właśnie jest.
Ostatnio zmieniony 01-07-2017, 18:22 przez HSVV, łącznie zmieniany 1 raz.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Heretyk

01-07-2017, 18:22

HSVV pisze: nie, nie o to mi biega, inna sprawa, że stoigniew to chyba żaden forumowy prowokator, proszący o atencję, jebiący coś dla zasady żeby być 'fajnym i oryginalnym'. chodzi natomiast o fakt, że mam straszną alergię na polityczną poprawność w jakiejkolwiek formie (w tym wypadku muzycznej) i traktowanie pewnych zespołów jako święte krowy. zatem najprościej jak się da - jeśli typ gada, że kocha Slayer, bo tak wypada powinien dostać w ryj za bycie konformistyczną kurwą, natomiast gość mówiący szczerze i otwarcie, że nie lubi (nie, że gardzi, tylko po prostu osobiście nie preferuje) i nie kryje się z tym - jest jak najbardziej wskazane.
.
czyli właściwie się zgadzamy przy czym lubić metal i jednocześnie nie lubić Slayer, to tak jak lubić kobiety ale nie lubić cycków i pięknych, długich nóg ;)

ale wiem o co Ci biega
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

01-07-2017, 18:24

Heretyk pisze:

a kto o tym decyduje że to jest najlepsze w gatunku ??
jakaś siła wyższa ?? wyrocznia ?? duch święty ?? Prawda Objawiona ??

jednemu podoba się to innemu tamto. Ja szanuję gust każdego, ale takie pierdolenie z pozycji nieomylnego profesorka lekko irytuje i przypomina mi Gombrowicza z jego "Słowacki wielkim wieszczem był"
Heretyk

01-07-2017, 18:25

Drone by napisał, że gust obiektywny :D

a ja to pierdolę, bo mi się nie chce ;)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-07-2017, 18:26

Jest przecież pewien GUST OBIEKTYWNY, charakteryzujący tylko WYROBIONYCH SŁUCHACZY.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
[V]

01-07-2017, 18:44

ja rozumiem,że komuś się nie podoba jakaś płyta Death,Autopsy czy Darkthrone.Ale żeby mieć wyjebane na klasykę typu Black Sabbath to już zalatuje żułkiem level master. Po prostu człowiek śmieje się pod wąsem.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Karkasonne

01-07-2017, 18:45

HSVV pisze:jeśli typ gada, że kocha Slayer, bo tak wypada powinien dostać w ryj za bycie konformistyczną kurwą
O kurde, i dużo takich ludzi bijesz?
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

01-07-2017, 18:49

wręcz przeciwnie, to oni mnie biją, ja później nimi gardzę na forum i płaczę przy tym, bo siniaki i wspomnienia są świeże jeszcze i bolą.

PS. polecam nie brać tak bardzo do serca tego typu haseł, szczególnie na internetach. pozdrawiam najserdeczniej jak mogę!
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
byrgh
zahartowany metalizator

01-07-2017, 18:53

Karkasonne pisze:
HSVV pisze:jeśli typ gada, że kocha Slayer, bo tak wypada powinien dostać w ryj za bycie konformistyczną kurwą
O kurde, i dużo takich ludzi bijesz?
:D

w takim razie, hsvv, odkryłeś internety dopiero dzisiaj chyba, chociaż też uważam, że konformistów do pieca. tych ćpających zwłaszcza.
Karkasonne

01-07-2017, 18:55

HSVV pisze:wręcz przeciwnie, to oni mnie biją, ja później nimi gardzę na forum i płaczę przy tym, bo siniaki i wspomnienia są świeże jeszcze i bolą.
Chciałbym wierzyć, że to żart!
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

01-07-2017, 18:58

ja również, ja również...
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Heretyk

01-07-2017, 19:10

[V] pisze:ja rozumiem,że komuś się nie podoba jakaś płyta Death,Autopsy czy Darkthrone.Ale żeby mieć wyjebane na klasykę typu Black Sabbath to już zalatuje żułkiem level master. Po prostu człowiek śmieje się pod wąsem.
powiem Ci, że ja się nawet do tego przyzwyczaiłem. tyle lat w internetach, że widziałem już chyba wszystko i w zasadzie to akceptuję :)
ODPOWIEDZ