Caly dzień szlajania się Manchesterze, w księgarni jakie mają tu wielkie zrobiłem zdjęcie ze 20 tytułów które będę czytał, a te kupiłem, plus piękny zeszyt
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
ooo.... A Gdzie??? Ile?
Widziałem na Amazonie za blisko 50 funtów.
Jest na amazonie za 205, ale 220 stron to trochę mało czytania.
Sprowadzilem z Niemiec no ale tak, zaplacilem za nia ze 200 zl. W Polsce nie ma.
Nie chce Cie smucic, ale w dalszej czesci Stefan z Varathron opowiada, jak wszyscy oni byli fanami Manowar, a Magus mowi o tym, jak Manowar wplynelo na Necromantie, bo Baron Blood byl wielkim milosnikiem DeMaio i dlatego w Necromantia bas jest tak wyrazny:D
No ale to oczywistości ze ktoś czegoś słuchał. Maiden. Saxon, Judas Priest, Manowar, Venom.... żadna wiedza tajemna czy zaskoczenie. W Necromantia bass jest tak wyraźny nie dlatego że Manowar tylko dlatego, że są dwa basy w tym jeden 8 strunowy. To był ich znak rozpoznawczy i pomysł autorski. Co do inspiracji to bardzo możliwe że cała scena Grecka lubiła Manowar, Running Wild, Omen, Iron Maiden..., ale i punk rocka i grind core'a...ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-05-2025, 16:28Nie chce Cie smucic, ale w dalszej czesci Stefan z Varathron opowiada, jak wszyscy oni byli fanami Manowar, a Magus mowi o tym, jak Manowar wplynelo na Necromantie, bo Baron Blood byl wielkim milosnikiem DeMaio i dlatego w Necromantia bas jest tak wyrazny:D
O Iron Maiden tez jest mowa, ale to lepiej slychac w Kawir i chyba Agatus z tego co pamietam
To wszystko, już poza żartami o Manowar i tak dalej, wszystko good points... Niby człowiek wiedzioł, że Rotting Christ wcześniej grało grind, ale teraz z tego co czytam to oni wszyscy wywodzili się bardziej z grindu i heavy metalu, w jakiś dziwny sposób, niż np. thrash metalu... o Judas Priest, Saxon i Venom jest na razie dużo mniej mowy, ale może jeszcze nadejdzie. Nigdy wcześniej też nie myślałem o tym, że u nich nie było corpse paintów, a jak już się malowali, to jakoś nietypowo, tak jak Stefan z Varathron - w książce pisze, że wzorował się bardziej na scenie z Conana, gdzie maluje go czarownik - też ciekawe.trup pisze: ↑23-05-2025, 16:45No ale to oczywistości ze ktoś czegoś słuchał. Maiden. Saxon, Judas Priest, Manowar, Venom.... żadna wiedza tajemna czy zaskoczenie. W Necromantia bass jest tak wyraźny nie dlatego że Manowar tylko dlatego, że są dwa basy w tym jeden 8 strunowy. To był ich znak rozpoznawczy i pomysł autorski. Co do inspiracji to bardzo możliwe że cała scena Grecka lubiła Manowar, Running Wild, Omen, Iron Maiden..., ale i punk rocka i grind core'a...
Necromantia....
Death Rider (Omen cover)
The Number of the Beast (Iron Maiden cover)
The Demon's Whip (Manowar cover)
Each Dawn I Die (Manowar cover)
Mordor (Running Wild cover)
Też mam zamiar kupić głownie ze względu na wydanie, wszystko co wydaje Karakter to edytorski majstersztyk.
Super, tez se kupie, ostatnio kupilem sobie Zelaznego i Heinleina z MAGa, super wydane
Posiadam wydanie dzieł Lema z wyborczej ponad 30 tomów, okładkowo może nie tak fajnie ale ilustracji Mroza mnóstwo , i wiele dodatkowych krytycznych materiałów. PolecamTriceratops pisze: ↑25-05-2025, 20:11Super, tez se kupie, ostatnio kupilem sobie Zelaznego i Heinleina z MAGa, super wydane