Jakie książki ostatnio kupiliście

Czytasz coś więcej niż etykiety Domestosa w kiblu?

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Jakie książki ostatnio kupiliście

25-05-2025, 21:25

trup pisze:
23-05-2025, 16:45
No ale to oczywistości ze ktoś czegoś słuchał. Maiden. Saxon, Judas Priest, Manowar, Venom.... żadna wiedza tajemna czy zaskoczenie. W Necromantia bass jest tak wyraźny nie dlatego że Manowar tylko dlatego, że są dwa basy w tym jeden 8 strunowy. To był ich znak rozpoznawczy i pomysł autorski. Co do inspiracji to bardzo możliwe że cała scena Grecka lubiła Manowar, Running Wild, Omen, Iron Maiden..., ale i punk rocka i grind core'a...

Necromantia....

Death Rider (Omen cover)
The Number of the Beast (Iron Maiden cover)
The Demon's Whip (Manowar cover)
Each Dawn I Die (Manowar cover)
Mordor (Running Wild cover)
A jeszcze z ciekawostek z dupy: najczęściej cytowaną osobą w książce o greckim black metalu jest... Gunther xD Ale to dobrze bo on przynajmniej ma do opowiedzenia ciekawe historie, a nie ,,założyłem zespół w X roku, nagrałem demo X, potem gitarzysta pojechał na studia" itd. Najlepsza historia jak po ucieczce Varga z więzienia belgijska telewizja pokazała o tym program, pokazali tam zdjęcie Gunthera podpisane "Gunther, leader of Burzum" :DDD
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

26-05-2025, 10:46

Zakupy z Allegro i lokalnej biblioteki, gdzie książki lezą po 1-2 zł.

Obrazek

Crichton, bo lubię jego czytadła, wychodziły mu te technothrillery, Heller bo to Heller, nigdy mnie nie zawiódł, Card bo uwielbiam tego gościa, mam dla niego jakiś soft spot w sercu, a w opowiadaniach jest świetny, historia jazzu, bo to jazz, a o tym archaicznym jego okresie mam mętne wyobrażenie, warto więc uzupełnić, Anna Karenina bo nigdy dotąd nie czytałem (teraz mam na warsztacie i jestem wielce ukontentowany) i listy z epoki Wazów, bo czemu by nie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

12-06-2025, 23:07

Obrazek
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ