A jeszcze z ciekawostek z dupy: najczęściej cytowaną osobą w książce o greckim black metalu jest... Gunther xD Ale to dobrze bo on przynajmniej ma do opowiedzenia ciekawe historie, a nie ,,założyłem zespół w X roku, nagrałem demo X, potem gitarzysta pojechał na studia" itd. Najlepsza historia jak po ucieczce Varga z więzienia belgijska telewizja pokazała o tym program, pokazali tam zdjęcie Gunthera podpisane "Gunther, leader of Burzum" :DDDtrup pisze: ↑23-05-2025, 16:45No ale to oczywistości ze ktoś czegoś słuchał. Maiden. Saxon, Judas Priest, Manowar, Venom.... żadna wiedza tajemna czy zaskoczenie. W Necromantia bass jest tak wyraźny nie dlatego że Manowar tylko dlatego, że są dwa basy w tym jeden 8 strunowy. To był ich znak rozpoznawczy i pomysł autorski. Co do inspiracji to bardzo możliwe że cała scena Grecka lubiła Manowar, Running Wild, Omen, Iron Maiden..., ale i punk rocka i grind core'a...
Necromantia....
Death Rider (Omen cover)
The Number of the Beast (Iron Maiden cover)
The Demon's Whip (Manowar cover)
Each Dawn I Die (Manowar cover)
Mordor (Running Wild cover)
Jakie książki ostatnio kupiliście
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Jakie książki ostatnio kupiliście
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Zakupy z Allegro i lokalnej biblioteki, gdzie książki lezą po 1-2 zł.

Crichton, bo lubię jego czytadła, wychodziły mu te technothrillery, Heller bo to Heller, nigdy mnie nie zawiódł, Card bo uwielbiam tego gościa, mam dla niego jakiś soft spot w sercu, a w opowiadaniach jest świetny, historia jazzu, bo to jazz, a o tym archaicznym jego okresie mam mętne wyobrażenie, warto więc uzupełnić, Anna Karenina bo nigdy dotąd nie czytałem (teraz mam na warsztacie i jestem wielce ukontentowany) i listy z epoki Wazów, bo czemu by nie.

Crichton, bo lubię jego czytadła, wychodziły mu te technothrillery, Heller bo to Heller, nigdy mnie nie zawiódł, Card bo uwielbiam tego gościa, mam dla niego jakiś soft spot w sercu, a w opowiadaniach jest świetny, historia jazzu, bo to jazz, a o tym archaicznym jego okresie mam mętne wyobrażenie, warto więc uzupełnić, Anna Karenina bo nigdy dotąd nie czytałem (teraz mam na warsztacie i jestem wielce ukontentowany) i listy z epoki Wazów, bo czemu by nie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz