Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Re: Co teraz czytacie? v.2
Co ty pierdolisz.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
To był ZAMACH.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Sgt. Barnes

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nic nie jest, kol Bloodcult wyjasnil jak jest.Phren pisze:Triceratops pisze: Co jest nie tak z Wielkim Wybuchem?
woodpecker from space
- Triceratops
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
-
- weteran forumowych bitew
Te "fizyk" - jak masz pisać podobne kocopoły jako chuj wie z jakiej dupy internetu wzięte prawidła to lepiej nic nie pisz i pozostaw chociaż cień wątpliwości na temat swoich wiadomości w podobnym obszarze.Bloodcult pisze:Teoria o Wielkim Wybuchu już dawno została obalona ze względu że wszechświat (na jego znanych nam "krańcach") przyspiesza a nie zwalnia. Nie jest to także Wielka Implozja jak początkowo sądzono, a raczej reakcja ("walka") antymaterii z materią.
Może i powyższe zdanie jest ostre, ale szlag mnie trafił w ułamku sekundy.
Dekady badań i teraflopy obliczeń poszły się paść w obliczu zdania doskonałego, które wyraziłeś.
To "coś o czym próbowałeś napisać to w najlepszym wypadku przyczynek do hipotezy a nie kategoryczne obalenie Teorii WW....a jeżeli masz inne dane - podaj linki do artykułów opublikowanych przynajmniej w jednym periodyków z listy ISI lub chociażby jednym z szanowanych instytutów fizyki teoretycznej.....
Teoria WW ma się dobrze, a jedną z hipotez, które mają wymierne szanse powalczyć z nią jest podniesiona przez Silvę, za Bardeen'em - a dowód badawczy trwa niemal 50 lat i wciąż zawiera luki.
A tu masz - jeden coś pierdolnął, drugi mu krzyklasnął i świat fizyki dzięki MMF stanął na głowie....no kurwa :D
- Triceratops
Pierdolnales w najlepszym wypadku ty, tyle wynika z tej wypowiedzi. Polemika w kwestiach BB jest rownie zywa jak w kwestii Teorii Darwina, Ostatnimi przyczynkami do watlosci teorii Bb bylo opaczne zrozumienie efektu dopplerowskiego czyli tzw przesuniecia ku czerwieni. Co do periodykow tzw naukowych to oni od dawna nie publikuja niewygodnych faktow, jak darwinisci. Niedawno, raptem ze 2 miechy temu byla informacja, ze wiek wszechswiata jest jednak inny i nie wiadomo co bedzie dalej. Poza tym prawa fizyki w tym zachowania energii musialyby nie dzialac... Teria BB to Jezus dla mechanistow, Bogiem jest Teoria Darwina. Ale to tylko teorie, moja jest taka, ze jestes kompletnym idiota i jestem ja w stanie obronic.
woodpecker from space
-
Śmiało, broń, tylko nie zapomnij przed tym wymasować górnej wargi w stanie przed lub zawałowym.Triceratops pisze:Pierdolnales w najlepszym wypadku ty, tyle wynika z tej wypowiedzi. Polemika w kwestiach BB jest rownie zywa jak w kwestii Teorii Darwina, Ostatnimi przyczynkami do watlosci teorii Bb bylo opaczne zrozumienie efektu dopplerowskiego czyli tzw przesuniecia ku czerwieni. Co do periodykow tzw naukowych to oni od dawna nie publikuja niewygodnych faktow, jak darwinisci. Niedawno, raptem ze 2 miechy temu byla informacja, ze wiek wszechswiata jest jednak inny i nie wiadomo co bedzie dalej. Poza tym prawa fizyki w tym zachowania energii musialyby nie dzialac... Teria BB to Jezus dla mechanistow, Bogiem jest Teoria Darwina. Ale to tylko teorie, moja jest taka, ze jestes kompletnym idiota i jestem ja w stanie obronic.
- Maro
jak skończysz podziel się opiniąTheDude pisze:
- Triceratops
Dlaczego mialbym masowac twoje wargi sromowe?Ogre pisze:Śmiało, broń, tylko nie zapomnij przed tym wymasować górnej wargi w stanie przed lub zawałowym.Triceratops pisze:Pierdolnales w najlepszym wypadku ty, tyle wynika z tej wypowiedzi. Polemika w kwestiach BB jest rownie zywa jak w kwestii Teorii Darwina, Ostatnimi przyczynkami do watlosci teorii Bb bylo opaczne zrozumienie efektu dopplerowskiego czyli tzw przesuniecia ku czerwieni. Co do periodykow tzw naukowych to oni od dawna nie publikuja niewygodnych faktow, jak darwinisci. Niedawno, raptem ze 2 miechy temu byla informacja, ze wiek wszechswiata jest jednak inny i nie wiadomo co bedzie dalej. Poza tym prawa fizyki w tym zachowania energii musialyby nie dzialac... Teria BB to Jezus dla mechanistow, Bogiem jest Teoria Darwina. Ale to tylko teorie, moja jest taka, ze jestes kompletnym idiota i jestem ja w stanie obronic.
woodpecker from space
- Sgt. Barnes

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
-
z tym wielki wybuchem to ciekawa sprawa. sam czytałem kilka artykułów mówiących, że owa teoria jest kompletnie z dupy wzięta, ale żebym miał coś stwierdzać bardzo kategorycznie? no raczej nie. bo co my tam wiemy tak naprawdę
- Triceratops
Wybitny astronomi matematyk Fred Hoyle, ktory zreszta jest autorem pogardliwego okreslenia Big Bang w jednej ze swych ksiazek (nie pamietam czy nie w Matematyce Ewolucji) opowiadal o okolicznosciach wymyslenia tej teorii. Brzmialo to jak typowe opowiadanie z przygod w pokoju socjalnym. Ot siedzialo paru kolesi w jakims instytucie przy kawie w pokoju socjalnym i gadalo o problemie powstania wszechswiata po czym jeden pierdolnal tak z sufitu, ze moze po prostu wczesniej nic nie bylo i nagle wszystko pierdolnelo..? Tak samo z siebie nie wiadomo dlaczego i stworzylo planety, czarne dziury i pantofelka..
Zeby bylo smieszniej to wlasnie Hoyle uwazal teorie wielkiego wybuchu za nadnaturalna, czyli implikujaca dzialanie sil wyzszych.
Sam Hoyle wysunal inna teorie tzw stanow stacjonarnych, ktora jednak sie nie przyjela, Jest rowniez calkiem swieza "teoria babla" czyli, ze nasz wszechswiat jest swoista banka, bablem w innym nieskonczonym wszechswiecie...
Tak czy siak na temat babli, wszechswiatow entropicznych czy "czasu urojonego", ktory postulowal Hawking nie przeprowadzono zadnych badan czy obliczen. Wg Hawkinga jezeli istnieje cos takiego jak czas urojony to wszechswiat moze nie miec w ogole poczatku i istnieje od zawsze. Tak, ze caly ten BB to jedna wielka spekulacja, taki elvis nauki.
Do tego ostatnio doszlo, ze obliczenia Hubble'a dotyczace tzw prawa Hubbla sa bledne a wrecz sfalszowane. Hubble posluzyl sie stara metoda dietetyka Ancela Keysa: z wykresu wybral tylko te galaktyki, ktore mu pasowaly do wykresu, reszte dyskretnie pominal, konkretnie wnioski wysunal z danych 5 galaktyk a dane z 41 galaktyk pominal....mozna gadac o tym godzinami, np ostatnio odkryuto kosmiczne mikrofalowe promieniowanie tla, ktore zadaje klam temu, ze caly wodor we wszechswiecie zostal stworzony podczas tego calego Wielkiego Wybuchu. Poza tym teoria BB glosi, ze cos z czego powstal Wszechswiat bylo gdzies ZLOKALIZOWANE, zanim istnialo w ogole pojecie LOKALIZACJI, czyli musiala isniec jakas przestrzen. Itp itd, ale ludziom nie chce sie myslec, wola gotowy przezuty kotlet na gotowo, oni tylko popija piwkiem, ktore jak wiemy nawet nie jest alkoholem.
Rownie dlugo mozna gadac o innej teorii-dogmacie, czyli ewolucjonizmie
Zeby bylo smieszniej to wlasnie Hoyle uwazal teorie wielkiego wybuchu za nadnaturalna, czyli implikujaca dzialanie sil wyzszych.
Sam Hoyle wysunal inna teorie tzw stanow stacjonarnych, ktora jednak sie nie przyjela, Jest rowniez calkiem swieza "teoria babla" czyli, ze nasz wszechswiat jest swoista banka, bablem w innym nieskonczonym wszechswiecie...
Tak czy siak na temat babli, wszechswiatow entropicznych czy "czasu urojonego", ktory postulowal Hawking nie przeprowadzono zadnych badan czy obliczen. Wg Hawkinga jezeli istnieje cos takiego jak czas urojony to wszechswiat moze nie miec w ogole poczatku i istnieje od zawsze. Tak, ze caly ten BB to jedna wielka spekulacja, taki elvis nauki.
Do tego ostatnio doszlo, ze obliczenia Hubble'a dotyczace tzw prawa Hubbla sa bledne a wrecz sfalszowane. Hubble posluzyl sie stara metoda dietetyka Ancela Keysa: z wykresu wybral tylko te galaktyki, ktore mu pasowaly do wykresu, reszte dyskretnie pominal, konkretnie wnioski wysunal z danych 5 galaktyk a dane z 41 galaktyk pominal....mozna gadac o tym godzinami, np ostatnio odkryuto kosmiczne mikrofalowe promieniowanie tla, ktore zadaje klam temu, ze caly wodor we wszechswiecie zostal stworzony podczas tego calego Wielkiego Wybuchu. Poza tym teoria BB glosi, ze cos z czego powstal Wszechswiat bylo gdzies ZLOKALIZOWANE, zanim istnialo w ogole pojecie LOKALIZACJI, czyli musiala isniec jakas przestrzen. Itp itd, ale ludziom nie chce sie myslec, wola gotowy przezuty kotlet na gotowo, oni tylko popija piwkiem, ktore jak wiemy nawet nie jest alkoholem.
Rownie dlugo mozna gadac o innej teorii-dogmacie, czyli ewolucjonizmie
woodpecker from space
-
tzn dla mnie pomysł, że wszechświat powstał z jakiejś jebanej kropki, która nagle postanowiła wybuchnąć i się do dziś rozszerza, jest dość absurdalny, ale jak już wspominałem, i co często powtarzał Sokrates: wiem, że nic nie wiem :)
- SODOMOUSE
Czy teoria babla, to jest to samo co teoria bąbla?
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
:DSODOMOUSE pisze:Czy teoria babla, to jest to samo co teoria bąbla?
- Triceratops
No, zreszta wybuchnac mial punkt a nie kropka, bo kropka moze miec wymiar, zas punkt wymiaru miec nie moze, bo jest tworem abstrakcyjnym i istnieje tylko w matematyce. Jezeli cos nie ma wymiarow nie moze przeciez istniec, zatem cos co wybuchlo i bylo zlokalizowane w kosmosie, ktory nie istnial, bo przeciez dopiero wybuch tego czegos mial go stworzyc, nie moglo istniec. To robienie sobie jaj z logiki i bledne kolo...Heretyk pisze:tzn dla mnie pomysł, że wszechświat powstał z jakiejś jebanej kropki, która nagle postanowiła wybuchnąć i się do dziś rozszerza, jest dość absurdalny, ale jak już wspominałem, i co często powtarzał Sokrates: wiem, że nic nie wiem :)
@sodomysz - tak, nie mylic z prawem bleble
woodpecker from space
-
tak. dla mnie bardziej "logiczne" jest, że wszechświat był od zawsze i zawsze będzie, ale my tego raczej nie ogarniemy. mózg jakiegoś jebanego homo spaiens to chyba trochę za mało
- Triceratops
Po smierci ciala kazdy z nas sie dowie. No ale wtedy nie bedzie mogl sie podzielic tymi myslami na forume ;)
Tak po prawdzie to jest 50% szans na BB i Boga.
Tak po prawdzie to jest 50% szans na BB i Boga.
woodpecker from space