Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Co teraz czytacie? v.2
Jasne, badne, w koncu nie jestem z tych wyprasowanych spodni co to wszystko juz wiedza i sa kompletni ;)
Tylko dlaczego kurwa to takie drogie? O_o
woodpecker from space
- Ascetic
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Ceny są okrutne, widziałem. Ja dostałem od znajomego, lucky man. ;)Triceratops pisze:Jasne, badne, w koncu nie jestem z tych wyprasowanych spodni co to wszystko juz wiedza i sa kompletni ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- Triceratops
No coz, dorwalem w wersji cyfrowej, tak czy siak nie rozumiem dlaczego akurat ta ksiazka taka droga, przeciez reszte ksiazek z tej serii mozna dorwac za grosze.Plagueis pisze:Ceny są okrutne, widziałem. Ja dostałem od znajomego, lucky man. ;)Triceratops pisze:Jasne, badne, w koncu nie jestem z tych wyprasowanych spodni co to wszystko juz wiedza i sa kompletni ;)
woodpecker from space
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii

Pierwszy raz przeczytałem rok temu. Odleciałem w kosmos. Niedawno wróciłem i drugi raz się za to biorę.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA

Dopiero teraz zrozumiałem, że to Tolkien wymyślił dungeon synth, a nie żaden Mortiis.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Ascetic
co do Hobbita, przy cały takim a nie innym systemie szkolnictwa, to, że jest w programie 6tej klasy to jakiś cud. co prawda nie jest to pierwsza styczność z fantasy, bo b. mull, od kilku lat święci tryumfy, ale jest to świetna sprawa. dla mnie też, bo się wspólnie przygotowywaliśmy do pracy klasowej z tej książki. tym samym po raz kolejny miałem okazje ją przeczytać. a sama inspiracja dla tej sceny z grubsza oczywista jest.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Dopiero teraz zrozumiałem, że to Tolkien wymyślił dungeon synth, a nie żaden Mortiis.
lys på slutten av lys
- TheDude
^ Piękna książka.
- Triceratops
Chcialem se kupic na swieta te ksiazke Tuska, zeby miec co czytac na kiblu ale jak nawet w WP ja jebia, ze chujnia to se podaruje.
Literatura wylacznie dla kol trupa, on bedzie zachwycony
Literatura wylacznie dla kol trupa, on bedzie zachwycony
https://opinie.wp.pl/makowski-neolibera ... 352170113a" onclick="window.open(this.href);return false;To dobre pytanie, bo ja nadal nie wiem po co Donaldowi Tuskowi była ta książka? Pełna własnych zdjęć, własnego przeświadczenia o swojej fajności, nieznośnego neoliberalnego samozachwytu elit III RP. "Przewodniczący Rady Europejskiej nie ma władzy wykonawczej, jedynymi narzędziami są intrygi i wypowiedzi. W intrygach nie jestem mocny, założyłem więc z góry, że swoją pozycję będę budował słowem". Trzeba przyznać, dosyć dowcipny jest Donald Tusk, ale w "Szczerze" mało szczery.
woodpecker from space
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Może dlatego, że jest pierwsza i nosi status kultowej w pewnych kręgach. ;)Triceratops pisze: No coz, dorwalem w wersji cyfrowej, tak czy siak nie rozumiem dlaczego akurat ta ksiazka taka droga, przeciez reszte ksiazek z tej serii mozna dorwac za grosze.
Gdyby za moich czasów Hobbit był lekturą, zachwytom nie byłoby końca! :D Dzisiaj, niestety, taki czas, że Córa się męczyła przy najlepszym polskim komiksie, jakim jest Kajko i Kokosz, bo musiała zrobić wypracowanie z jednego zeszytu i było to dla niej prawdziwą torturą. :D O Hobbicie nawet nie mówię...Ascetic pisze:co do Hobbita, przy cały takim a nie innym systemie szkolnictwa, to, że jest w programie 6tej klasy to jakiś cud. co prawda nie jest to pierwsza styczność z fantasy, bo b. mull, od kilku lat święci tryumfy, ale jest to świetna sprawa. dla mnie też, bo się wspólnie przygotowywaliśmy do pracy klasowej z tej książki. tym samym po raz kolejny miałem okazje ją przeczytać. a sama inspiracja dla tej sceny z grubsza oczywista jest.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Ascetic
@lodowaplaga
coś w tym jest co piszesz. żeby nie było za słodko i cukierkowo, trochę też stękała. to najdłuższa lektura z tych dotychczasowych. upakowana największą ilością postaci. w tym sensie najtrudniejsza. jest po maleszkach, mullach, rowlingach = bardziej nowoczesnej fantastyce dla dzieci i myślę, że stąd się bierze pewna trudność w odbiorze. do tego czytała naprzemiennie z h.potterem (obraca po raz trzeci cały cykl) i zwróciła uwagę, że akcja mniej wartka a postacie gorzej zarysowane. jeszcze ta kultura obrazkowa, insta, tik toki i inne zapychacze czasu. czytanie jako takie staje się w ogóle nieatrakcyjne dla dzieci. u nas jest tak, że widzi starego nie tylko z ubawionym ryjem przy forku, czy browcu roztwartym ze słuchawkami na uszach i stąd to, że czyta. generalnie obawiam się, że stan niezastały i niedługo przeszły. do tego dochodzi czytanie jakiś "janków muzykantów", gdzie raz nawet dla mnie ta archaiczna forma jest nie do przebrnięcia a i samo story, jak sama to ujęła jest "srogie". my się z tym mocowaliśmy. bo nie mieliśmy innych narzędzi a i starzy byli pewnie bardziej opresyjni. teraz dzieciak machnie charakterystykę postaci z internetu, jakiś bryk i z bani. jak w przypadku hobbita. polonistka szybko przesiała tych co nie przeczytali. wrzuciła na klasówce np. "przysłowia". czwórka na 20 znała odpowiedź. młoda dostała szóstkę a tak kilka piątek i czwórek i same tróje. bo pani jest litościwa. tak to teraz widzę. niestety. albo i ze znakiem czasu stety.
coś w tym jest co piszesz. żeby nie było za słodko i cukierkowo, trochę też stękała. to najdłuższa lektura z tych dotychczasowych. upakowana największą ilością postaci. w tym sensie najtrudniejsza. jest po maleszkach, mullach, rowlingach = bardziej nowoczesnej fantastyce dla dzieci i myślę, że stąd się bierze pewna trudność w odbiorze. do tego czytała naprzemiennie z h.potterem (obraca po raz trzeci cały cykl) i zwróciła uwagę, że akcja mniej wartka a postacie gorzej zarysowane. jeszcze ta kultura obrazkowa, insta, tik toki i inne zapychacze czasu. czytanie jako takie staje się w ogóle nieatrakcyjne dla dzieci. u nas jest tak, że widzi starego nie tylko z ubawionym ryjem przy forku, czy browcu roztwartym ze słuchawkami na uszach i stąd to, że czyta. generalnie obawiam się, że stan niezastały i niedługo przeszły. do tego dochodzi czytanie jakiś "janków muzykantów", gdzie raz nawet dla mnie ta archaiczna forma jest nie do przebrnięcia a i samo story, jak sama to ujęła jest "srogie". my się z tym mocowaliśmy. bo nie mieliśmy innych narzędzi a i starzy byli pewnie bardziej opresyjni. teraz dzieciak machnie charakterystykę postaci z internetu, jakiś bryk i z bani. jak w przypadku hobbita. polonistka szybko przesiała tych co nie przeczytali. wrzuciła na klasówce np. "przysłowia". czwórka na 20 znała odpowiedź. młoda dostała szóstkę a tak kilka piątek i czwórek i same tróje. bo pani jest litościwa. tak to teraz widzę. niestety. albo i ze znakiem czasu stety.
lys på slutten av lys
- Hatefire

Aha
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Lord Gorloj
- w mackach Zła
Jeśli ktoś pali ksiązki Piekary to bardzo dobrze, bo to gówno przeokrutne, nadające się wyłącznie na opał do kominka.
I fell into the pit of language
and couldn't put myself
out
and couldn't put myself
out
Chyba spróbuję, zachęcająca okładka i swąd starzyzny.TheDude pisze:
Pierwszy raz przeczytałem rok temu. Odleciałem w kosmos. Niedawno wróciłem i drugi raz się za to biorę.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

odłożyłem na chwile, teraz wracam. świetna rzecz.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- maciek z klanu
A jak wygląda sprawa z książkami Woloszanskiego? Dobre to? Warto czytać?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
Jak lubisz jego filmy, to książki też powinny ci przypaść do gustu. Kupa faktów i dobrze się czyta.maciek z klanu pisze:A jak wygląda sprawa z książkami Woloszanskiego? Dobre to? Warto czytać?
- maciek z klanu
Dzięki. Spróbuję zatem.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Triceratops