Klasyka, mocno polecam.Wasyl pisze:Kiedyś, gdzieś mi pan Artur przemknął, ale nigdy nie czytałem. Z tego co kojarzę przedwojenny pisarz grozy.Heretyk pisze:
Jak lektura?
Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Re: Co teraz czytacie? v.2
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
-
- mistrz forumowej ceremonii
nie inaczej. sam Lovecraft go cenił. jak ktoś lubi takie klimaty to obowiązkowoPlagueis pisze:Klasyka, mocno polecam.Wasyl pisze:Kiedyś, gdzieś mi pan Artur przemknął, ale nigdy nie czytałem. Z tego co kojarzę przedwojenny pisarz grozy.Heretyk pisze:
Jak lektura?
- TheDude
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
jak zawsze w takich okazjach> Fronda. + mała odmiana: tym razem przeplatam czytadłem od koonzta. jeden taki zjeb szprycuje ludzi. zmienia im się stan świadomości. generalnie szkoda czasu na takie pierdoły, tyle, że wciągnęło. a Fronda. wiadomix. tęgie loty. nawet bez szprycy.
-
- weteran forumowych bitew
Po ostatniej wizycie w domu rodzinnym przyjechał ze mną karton z książkami, które stały na półkach dobrze ponad dwie dekady, nieruszane.
Odświeżam sobie przygody Kane'a na wstępie zadając sobie pytanie - "czy będzie mi się to podobało równie mocno jak kiedy czytałem to pierwszy raz?"

I z ego samego kartonu - ujęcie klasyczne tematu powieści sensacyjnej - Mistrz Alistair

Odświeżam sobie przygody Kane'a na wstępie zadając sobie pytanie - "czy będzie mi się to podobało równie mocno jak kiedy czytałem to pierwszy raz?"

I z ego samego kartonu - ujęcie klasyczne tematu powieści sensacyjnej - Mistrz Alistair

- Maro

dobry horror gore
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Takie rzeczy chyba się nie starzeją - ja jakiś czas temu pojechałem z niepublikowanymi opowiadaniami Howarda i weszło mi to rewelacyjnie, choć fantasy dziś już nie czytam zbyt wiele . :)Ogre pisze:Po ostatniej wizycie w domu rodzinnym przyjechał ze mną karton z książkami, które stały na półkach dobrze ponad dwie dekady, nieruszane.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Pod tym podpisuję się obiema nibynóżkami, ale juz nie chłonę podobnych opowiesci "z wypiekami na twarzy" :)Plagueis pisze:Takie rzeczy chyba się nie starzeją - ja jakiś czas temu pojechałem z niepublikowanymi opowiadaniami Howarda i weszło mi to rewelacyjnie, choć fantasy dziś już nie czytam zbyt wiele . :)Ogre pisze:Po ostatniej wizycie w domu rodzinnym przyjechał ze mną karton z książkami, które stały na półkach dobrze ponad dwie dekady, nieruszane.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Stary Metal
- w mackach Zła

Jakże aktualna zrobiła się ta powieść w kontekście zarazy.
Wymieranie spowodowane jest zmutowaną świnską grypą.
Początek zagłady przypomina to, co się dzieje teraz.
Lecz najciekawsze jest to, co dzieje się po ustaniu epidemii. Wśród tych nielicznych, którzy przetrwali zagładę szerzoną przez kurewsko agresywną zarazę.
Autorka, jakby przeniosła się z przeszłości do czasów współczesnych i spisała to, co dzieje się teraz. A potem poleciała jeszcze 20 lat do przodu.
Mamy początkową panikę, nieudane próby izolowania, roznoszenie wirusa po całym świecie przez linie lotnicze, paniczne wykupywanie towarów spożywczych i zamieranie wszystkiego.
Oraz wymieranie na statkach, które stały w kwarantannie, samolotach, których załogi po wylądowaniu nie wypuszczały pasażerów, aby ci, po ujawnieniu zarazy na pokładzie, nie roznosili jej dalej.
I czas "po". Resztki ludzkości w komunach, poszukiwaczy internetu, muzeum cywilizacji w holu lotniska, gdzie zaraza cudem nie dotarła, brak wiedzy, czy zaraza się skończyła, czy jeszcze jest aktywna, gdzieś w opustoszałych, zrujnowanych miastach.
I nad tym wszystkim historia dewdziestokilku letniej dziewczyny, która nasz świat pamięta, jako niewyraźne wspomnienie z wczesnego dzieciństwa.
Poruszająca historia.
We're the metal generation
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
Cold blue steel runs on our veins
Don't fuck with us cos we're insane!
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
skrin zrobiony. się kupi/ wypożyczy. się poczyta.Stary Metal pisze:
Jakże aktualna zrobiła się ta powieść w kontekście zarazy.
Wymieranie spowodowane jest zmutowaną świnską grypą.
Początek zagłady przypomina to, co się dzieje teraz.
Lecz najciekawsze jest to, co dzieje się po ustaniu epidemii. Wśród tych nielicznych, którzy przetrwali zagładę szerzoną przez kurewsko agresywną zarazę.
Autorka, jakby przeniosła się z przeszłości do czasów współczesnych i spisała to, co dzieje się teraz. A potem poleciała jeszcze 20 lat do przodu.
Mamy początkową panikę, nieudane próby izolowania, roznoszenie wirusa po całym świecie przez linie lotnicze, paniczne wykupywanie towarów spożywczych i zamieranie wszystkiego.
Oraz wymieranie na statkach, które stały w kwarantannie, samolotach, których załogi po wylądowaniu nie wypuszczały pasażerów, aby ci, po ujawnieniu zarazy na pokładzie, nie roznosili jej dalej.
I czas "po". Resztki ludzkości w komunach, poszukiwaczy internetu, muzeum cywilizacji w holu lotniska, gdzie zaraza cudem nie dotarła, brak wiedzy, czy zaraza się skończyła, czy jeszcze jest aktywna, gdzieś w opustoszałych, zrujnowanych miastach.
I nad tym wszystkim historia dewdziestokilku letniej dziewczyny, która nasz świat pamięta, jako niewyraźne wspomnienie z wczesnego dzieciństwa.
Poruszająca historia.
-
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Czytałeś święto kozła tego autora? Się zastanawiam czy wartoPlagueis pisze:
niech to miejsce niebawem zniknie
- Hatefire
Tu nie ma co się zastanawiać. To trzeba przeczytać. Tak doskonałej wiwisekcji ludzkiej psychiki w stanie dyktatury ze świecą szukać.pr0metheus pisze:Czytałeś święto kozła tego autora? Się zastanawiam czy warto
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Sgt. Barnes

nie lubię autora zbytnio, ale to mu się udało. Polecam.
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Maro

Jak mogło mi to umknąć. Doskonała
- WaszJudasz
Kontynuacja też bardzo dobra.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
- świeżak
Wiem, że pytanie nie do mnie, ale tak. "Święto kozła" to świetna książka.pr0metheus pisze:Czytałeś święto kozła tego autora? Się zastanawiam czy wartoPlagueis pisze: