Co teraz czytacie? v.2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Triceratops
Re: Co teraz czytacie? v.2
ok, prawdopodobnie najlepsza a na pewno jedna z najlepszych ksaiazek o Malym Smoku, ktore czytalem (a bylo ich troche), i na pewno taka, ktora pozwala nieco rozwiac dreczace kazdego w dziecinstwie kwestie, czy Bruce Lee rzeczywiscie byl przechujem "ktory z karata by zabil". No byl.
Jezeli ksiazki Rossa czy Gogginsa mozna uznac za ultra motywujace, to po tej mozna powiedziec - zapomnij o nich, oni nic nie wiedza o motywacji. I co ciekawe facet jednoczesnie nie odpuszczal takich dziedzin jak uwaznosc (mindfulness), skupienie, umysl itp kwestie w tak banalnej wydaje sie tworczosci jak sztuki walki. Rozpiska jego dnia treningowego moze nieco przytlaczac a miesiaca treningowego juz calkiem przygniesc, chyba nie trenowal tylko jak spal.
Wiele rzeczy mozna przemyslec na nowo.
woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
I co zamieniłes się już w kung-fu pandę po tej motywującej lekturze?
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Zakończyłem jakiś czas temu słuchanie "Limes Inferior" Zajdla, którą, biorąc pod uwagę czas w którym powstawała można uznać za całkiem błyskotliwą, ale z perspektywy czasu widać ile było tam dziur w koncepcji. Teraz zacząłem "Paradyzja" - znów lektura, w której wyłażą ciągoty Zajdla do teorii spiskowych, kontrola społeczeństwa itd. Może wytrzymam do końca 

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Taka sobie, miałem większe oczekiwania. Zdecydowanie na wyrost te pozytywne oceny.
Zaraz biere sie za to:

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
No bo Zajdel nie do końca dobrze się zestarzał. Pomijając treść, to nie było jakieś wybitne warsztatowo.Olo pisze: ↑05-12-2024, 12:04Zakończyłem jakiś czas temu słuchanie "Limes Inferior" Zajdla, którą, biorąc pod uwagę czas w którym powstawała można uznać za całkiem błyskotliwą, ale z perspektywy czasu widać ile było tam dziur w koncepcji. Teraz zacząłem "Paradyzja" - znów lektura, w której wyłażą ciągoty Zajdla do teorii spiskowych, kontrola społeczeństwa itd. Może wytrzymam do końca![]()
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
:DDDDD Co za kuriozalna okladka wczesnego AI, rycerz w zelaznej czapce czarodzieja, kon z piecioma nogami:DDDDDDDDD jezu jak kisne
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Wczoraj zamówiona a dziś już odebrałem. Skończę Robinsona Crusoe i pozostałe książki Grzesiuka to wezmę się za nią. A może i przed Grzesiukiem
Żeby nie było offtopu i zostać w temacie to kilka lat temu czytałem taką oto knigę. Lekka i przyjemna jak filmy ze Stathamem

Everyone loves you when you are dead
- Triceratops
- Sgt. Barnes

- WaszJudasz
Ha, też odebrałem wczoraj !
@ŚWIAT BEZ KOŃCA powinien dostać od wydawnictwa jakiś upominek, zakładkę chociaż, za skuteczny marketing szeptany

Zacząłem dziś czytać i już jestem oczarowany mądrym spokojem autora i klarownością tekstu.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Szalony Opos
- postuje jak opętany!
Hmmm...zatem Grzesiuk będzie musiał poczekaćWaszJudasz pisze: ↑06-12-2024, 13:30Ha, też odebrałem wczoraj !
@ŚWIAT BEZ KOŃCA powinien dostać od wydawnictwa jakiś upominek, zakładkę chociaż, za skuteczny marketing szeptany
Zacząłem dziś czytać i już jestem oczarowany mądrym spokojem autora i klarownością tekstu.
Everyone loves you when you are dead
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wezcie, nie czaje co tu sie dzieje w ogole, napisalem tylko ze spoko ksiazka a tu nagle wszyscy pisza ze kupuja i pare dni pozniej pokazuja swoje xD
Wczoraj ja skonczylem, jak dojdzie do fragmentu, w ktorym Jezus biega po wiosce z metrowym penisem i probuje napastowac kobiety (niestety poczekacie, chyba ze przeskoczycie od razu do epilogu), to dajcie znac.
Wczoraj ja skonczylem, jak dojdzie do fragmentu, w ktorym Jezus biega po wiosce z metrowym penisem i probuje napastowac kobiety (niestety poczekacie, chyba ze przeskoczycie od razu do epilogu), to dajcie znac.
If you do everything right, there will be no struggle.
- WaszJudasz
No wiesz co, ja to akurat dawno natknąłem się na info o tym gościu i plemieniu, a następnie zupełnie przegapiłem, że to po polsku wyszłoŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑06-12-2024, 13:53Wezcie, nie czaje co tu sie dzieje w ogole, napisalem tylko ze spoko ksiazka a tu nagle wszyscy pisza ze kupuja i pare dni pozniej pokazuja swoje xD

A interesuje mnie to ogromnie na wielu poziomach, już choćby dlatego, że jak jest taki sobie mój regalik

to środkowa półka zawiera wyłącznie książki "o Indianach" (obu Ameryk), a i tak jeszcze kilkanaście innych w domu bym znalazł. No pierdolec taki, co zrobić

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
- Triceratops
A gdzie Szklarscy i Jan Longin Okon? :DWaszJudasz pisze: ↑06-12-2024, 14:22No wiesz co, ja to akurat dawno natknąłem się na info o tym gościu i plemieniu, a następnie zupełnie przegapiłem, że to po polsku wyszło :)ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑06-12-2024, 13:53Wezcie, nie czaje co tu sie dzieje w ogole, napisalem tylko ze spoko ksiazka a tu nagle wszyscy pisza ze kupuja i pare dni pozniej pokazuja swoje xD
A interesuje mnie to ogromnie na wielu poziomach, już choćby dlatego, że jak jest taki sobie mój regalik
to środkowa półka zawiera wyłącznie książki "o Indianach" (obu Ameryk), a i tak jeszcze kilkanaście innych w domu bym znalazł. No pierdolec taki, co zrobić :)
woodpecker from space
- WaszJudasz
Na innych półeczkach, i chyba nawet w drugim rzędzie, bo gdzieniegdzie trzymam już warstwami geologicznymi, rozpycha mi się ta literatura po przestrzeni życiowej 

- Maro
- weteran forumowych bitew
- Sgt. Barnes
Króciutkie to to, w zasadzie na jedno posiedzenie na kibelku, gdy idzie klocek pod hasłem "wiele hałasu o nic". Ale ponoć to nie jest ostatnie słowo Pana Andrzeja.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz