POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

23-11-2023, 12:12

A tymczasem, jeszcze trochę, jeszcze parę złociszy.... na trudne czasy
Otwock 2.0, tylko kasa dwa razy większa. 200 mln! Powstaje nowa instytucja kultury: Centrum Prawdy i Pojednania im. L. Kaczyńskiego w Chełmie. Jest gotowa umowa Gliński - Prezydent z PiS. Na 14:00 zwołano pilną sesję. Gigantyczna przechowalnia PiS. Z budynku chcą wyrzucić szkołę!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

23-11-2023, 12:21

Pytanie tylko czy można to w jakikolwiek sposób rozliczyć, zakwestionować? Bo jak mniemam jest to mimo wszystko legitne. Jak długo można ludziom pluć w twarz?
vicotnick
rasowy masterfulowicz

23-11-2023, 12:23

Każdą umowę można wypowiedzieć, chyba że się nie opłaci ze względu na ewentualne kary umowne....
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

23-11-2023, 12:31

vicotnick pisze:
Każdą umowę można wypowiedzieć, chyba że się nie opłaci ze względu na ewentualne kary umowne....
Pewnie qrwy się zabezpieczyły na taką ewentualność. SIC
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

23-11-2023, 12:55

W moim mniemaniu nowa ekipa powinna zrobić porządny audyt po przejęciu sterów. Po jego zakończeniu Tusk, albo kto inny, powinien wygłosić w TVP orędzie, wyłożyć kawę na ławę i powiedzieć kto z pisowskich pomiotów, ile i za co dostał kasy w ostatnich 8 latach, z naciskiem na czas powyborczy. Może chociaż część z otępiałego narodu przejrzy na oczy.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

23-11-2023, 13:19

frankmullen pisze:
W moim mniemaniu nowa ekipa powinna zrobić porządny audyt po przejęciu sterów. Po jego zakończeniu Tusk, albo kto inny, powinien wygłosić w TVP orędzie, wyłożyć kawę na ławę i powiedzieć kto z pisowskich pomiotów, ile i za co dostał kasy w ostatnich 8 latach, z naciskiem na czas powyborczy. Może chociaż część z otępiałego narodu przejrzy na oczy.
to akurat byłoby bardzo głupie, zamiast tego lepiej przydzielać kasę, na podobnych zasadach jak to robiono za pisu, swoim fundacjom
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
frankmullen
postuje jak opętany!

23-11-2023, 13:30

Medard pisze:
frankmullen pisze:
to akurat byłoby bardzo głupie, zamiast tego lepiej przydzielać kasę, na podobnych zasadach jak to robiono za pisu, swoim fundacjom
Mam nadzieję, że to była tylko prowokacja słowna. Nie żebym się łudził, że nowa ekipa jest etycznie krystaliczna, bo aż taki głupi to nie jestem, ale mogłaby chociaż trochę poudawać, że jest inna od pisowskich qrew, albo kraść przynajmniej mniej ostentacyjnie.
Awatar użytkownika
Medard

23-11-2023, 14:37

frankmullen pisze:
23-11-2023, 13:30
Medard pisze:
frankmullen pisze:
Mam nadzieję, że to była tylko prowokacja słowna. Nie żebym się łudził, że nowa ekipa jest etycznie krystaliczna, bo aż taki głupi to nie jestem, ale mogłaby chociaż trochę poudawać, że jest inna od pisowskich qrew, albo kraść przynajmniej mniej ostentacyjnie.
niedługo się przekonamy, ale jedno, że to ludzi aż tak bardzo nie interesuje, jak ktoś wierzy w krystaliczny pis to i tak nie zmieni zdania,
bo Tusk powiedział coś innego, już to powiedział wcześniej i każdy ma swoje zdanie,
a drugie musieliby zacząć kontrolować samorządy, które też są często pod kontrolą PO i Lewicy lub lokalnych grup, a na to nikt nie pójdzie
Die Welt ist meine Vorstellung.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

23-11-2023, 14:40

PiS przygotował swoim kolegom wspaniale paśniki w postaci funduszy, spółek celowych i fundacji. Tylko brać. Ostentacja nowych kadr wszystkich nas zadziwi.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
trup

23-11-2023, 16:41

frankmullen pisze:
23-11-2023, 12:21
Pytanie tylko czy można to w jakikolwiek sposób rozliczyć, zakwestionować? Bo jak mniemam jest to mimo wszystko legitne. Jak długo można ludziom pluć w twarz?
Legitne pewnie jest.
Natomiast każdy instytut utworzony przez instytucje państwowe, zwłaszcza powołany w "szarej strefie rządowej" czyli w takim nierządzie, można zlikwidować.
Ja bym jeszcze prześwietlił jedną transakcję z początków ministerstwa kultury... Zakup kolekcji dzieł sztuki od Fundacji Czartoryskich za bodaj 500 mln PLN.... Pieniądze zniknęły we mgle szwajcarskiego krajobrazu bankowego...
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
tomaszm

26-11-2023, 13:25

Co się człowiek dowiaduje co się tam w tej polityce dzieje. Nie chce o tym pisać i o pewnych rzeczach mi nie wolno ale wczoraj jak Przemo mi poopowiadał to łeb mi rozjebało.

tomaszm

26-11-2023, 13:47

frankmullen pisze:
Bedą. Ale wiecej nie powiem.
tomaszm

26-11-2023, 15:03

vicotnick pisze:
No to nie zawsze jest takie proste:

Wyrok SN z 29 października 2020 roku (sygn. akt V CSK 492/18)

Dyspozytywny charakter art. 746 §1 kc oznacza, że skoro możliwe jest wypowiedzenie umowy zlecenia również bez ważnych powodów ze skutkiem natychmiastowym, to tym bardziej możliwe jest zastrzeżenie w umowie terminu wypowiedzenia i w takim wypadku. Wypowiedzenie takiej umowy przed upływem zastrzeżonego terminu, a więc ze skutkiem natychmiastowym, oznacza obowiązek naprawienia szkody, jaką poniósł przyjmujący zlecenie na skutek przedwczesnego wypowiedzenia, jeśli nastąpiło ono bez ważnego powodu.

Podstawowym celem normy wyrażonej w art. 746 §1 zd. drugie kc jest ochrona interesu zleceniobiorcy przez naprawienie szkody, jaką poniósł w wyniku przedterminowego zakończenia stosunku prawnego zlecenia bez ważnej przyczyny. Ustawodawca – wychodząc z założenia, że stosunek prawny zlecenia opiera się na szczególnej relacji zaufania stron – pozwala na zakończenie tej relacji z woli dającego zlecenie „w każdym czasie”, równoważąc jednocześnie interes także drugiej strony, przez umożliwienie jej uzyskania odszkodowania wówczas, gdy układ relacji stron nie stwarzał uzasadnionej podstawy do wypowiedzenia umowy.
tomaszm

26-11-2023, 23:40

Myśmy przez 3 tygodnie więcej zrobili jak ta sitwa Pisowska przez 8 lat. Uczsetniczę w 4 programy parlamentare. i Jeszcze mogę swoje zdanie wyrazić i nikt tego we kiblu nie spuszcza.:D

Strasznie jestem zadowolony. Jest też szansa na zmianę najwyższych instancji sądowych gdzie po piździe regularnie dostaję z nadania politycznego. Nie wspominam o NIKU. Najbliższe mi środowisko.

Wraca normalność. Po tylu latach........................Od Witka będę najprawdopodobniej prowadzić biuro poselskie.Jeśli nie ja osobiście(kiepski pobysł ,bo nie mam na to czasu) to na pewno moi ludzie.

Na pewno bedą starcia w takiej lub innej atmosferze. Chcby wewnątrz klubu.WIem o tym Tym bardziej ,że stawiam na ajbardziej prawicowe podejście.

Zawsze mnie wkuriwało ,że tak z 6-7 mln złotych podatków odprowadzdzam rocznie. maiłbym to w chuju gdyby za mna chociaż cześć zwolnień podatkowych dotknęła.

Nie mam żaluj jako osoba muszę swój haracz odprowadzić;

................I chuj z tym . każdy mówił ,że jestem psychicznie chory ,że 2 posłów wprowadziliśmy na wsze nikczemne 25 tys miasteczko- da się? da się

Należe też do tej częsci najlepiej zarabiających Polaków ,że uważam ,że słusznie jesteśmy tak jebani. Może to niepopularna opinia - jeśli zarabiam powyżej 1 mln zł, bo rozumie zasady funkcjonujące tym obecnym rynkiem kapitałowym,,,,,,,, to też nie widzę problemu w janosikowym.

Ja z tym problemu nie mam. inni mają co slędzą moje wyniki finansowe.Oj mają.

Ale niech te pieniądze nie zostana przejedzone

Każdy pieniądz zarobiony musi być w włąsćiwy sposób skonsumowany,

A nie trawiony przez programy socjalne.

Mów uczciwue że w klubie Kolalicji Obywatelskiej uchodzę za buca. Twardo stąpam po ziemi. Czasem mam wrażenie ,że to banda półdebili którym prominentne rzeczy tłumacze od życia.Jak się pytają kurwa tommy jak wykręcić przychód w spółkach na prawie 80 mln złotych to tak jakbym z niepełnosprawnymi dziećmi rozmawiał ale szanuje i nie mam problemów z identyfikacją:D

Naprawdę środowisko prawcznicze - my z góry to banda największych skurwysynów, ja jak patrzę na te ddzieci KO to tak jakbym z dzieciakami obcował z przedszkola. Naprawdę:D To takie wakacje dla mnie.
tomaszm

28-11-2023, 00:35

Glapiński pierwszy dostanie po ryju. Tam wystarczy większosc sejmowa.Ciekawy jestem czy Jego koledzy będą Go bronić.

Morawicki wg mnie jest nie do tknięcia. Mogę pierdolić głupoty.Za mocno jest umowcowany przez środowisko.

Ale nikt tak dobrze 8 lat nie wykorzystał . Na obligacjach skarbu Pańśtwa zarobił.............siakieś 120 mln złotych.

Wg mnie włos z głowy mu nie spadnie.

Obym się mylił. Obym to odsczekał. Jestem realistą.

Aczkolwiek jakby parę miesięcy temu ktoś mnie zapytał czy z środowiska NIK ktoś będzie posłem i jeszcze gdzie ja osobiście w te zwycięstwo nie wierzyłem chociaż wyprułem se własne flaki żeby było inaczej to też nie chce wyrokować.

Dobrze może tą kampanię rozkminiłem. Na pewno chcemy być z ramienia Koalicji Obywatelskiej aktywni.

Te 4 lata nas zwefyfikują. I proszę się nie obrażać ,że w naszych przemówieniach padają za każdym razem sformułowania ,że jesteśmy z Lublińca. My mamy bardzo mocno zakorzeniony patriotyzm lokalny z którym się identyfikujemy.

Awatar użytkownika
bartwa

28-11-2023, 19:11

tomaszm pisze:
28-11-2023, 00:35
jesteśmy z Lublińca. My mamy bardzo mocno zakorzeniony patriotyzm lokalny z którym się identyfikujemy.

Ja też. I na pohybel skurwysynom :wink:

Morawiecki coś ciężko dyszy ostatnio. Dosłownie.
PLASTIK NIE JEST METALEM
tomaszm

28-11-2023, 19:12

Ale krzywdy mu nie dają zrobić. Za dużo osób by pociągnął. Glapę poświęcą.Żeby mu uciać głowę wystarczy większość sejmowa. Kontytucyjna jest nie do przejścia dla np takiego Morawieckiego. Każdy wie albo się domyśla ile zarobił Morawicki i jak w sumie sprytnie to rozgrywał ale uważam też osobiście ,że nikt z KO nie ma jaj żeby się z Nim skonfrontować.

Machanie tekturową szabelka.

Jest po prostu za mocny.

Da się udowodnić Morawieckiemu ,że na wahaniach kursu obligacji skarbu Państwa zarobił miliony przepraszam Jego najbliżsi ,bo przecież to biedny chłopak co nic na siebie nie ma.

Morawiceki to nie jest pospolity debil jakich wiele w polityce. To jest zajebiście mądry facet.

Pamiętajmy też ,że w polityce to wygląda tak ,że kogoś się poświęcą- Pis poświęci Glapińskiego żeby reszta była syta i najedzona. A następcy tutaj KO nie będzie nikogo ścigać, bo za 4 lata układ sił się może zmienić. Poza paroma wyjątkami. Ale to już nawet nie jest to że , suweren tak che tylko pewni ludzie chcą sie pozbyć pewnych ludzi wewnątrz partyjnie. W ramach wewnętrznej rywalizacji.

Solidarna Polska rozstanie się z Pisem. To jest kwedstią czasu. Nie mając oręża w postaci telweizji publicznej za 4 lata o pisie będzie tylko wesołe wspomnienie. Ale Ci ludzie będa międzypartyjne migrować. I tworzyć nowe struktury.
tomaszm

29-11-2023, 10:21

Sławo się rozkręca

Witek za plecami .

My byliśmy nagrani parę dobrych lat temu w pewnej sławetnej restauracji. Taka tam gównoburza. Ludzie z NIKU.Przema tez tam jako rzecznik NIKU został uwieczniony.. Czy to coś zmieniło? Nie
Awatar użytkownika
trup

30-11-2023, 13:26

Jak myślicie? Dudenstein namaści Tuska na premiera po "rekomendacji" komisji "ds. wpływów rosyjskich"?
Czy będzie przedłużał...?
Awatar użytkownika
trup

30-11-2023, 13:27

Zybertowicz: "Senat, w którym byliby tylko ludzie z ramienia "S" byłby niezwykle mało gustowny. Nie chciałbym, aby "S" wyszła z tych wyborów zbyt silna. Skreślanie ludzi PZPR to oznaka nienawiści" (czerwiec 1989).

I on był członkiem Komisji ds. badania wpływów rosyjskich
Obrazek
ODPOWIEDZ