Broń, co kto ma ,czym chce się pochwalić labo nie chce się pochwalić

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

Re: Broń, co kto ma ,czym chce się pochwalić labo nie chce się pochwalić

30-05-2024, 23:47

Z racji tego ,że sytuacja jest jaka jest, Polskie państwo popuściło lejce. Jeteśmy w tej chwili jak Texas jeśli chodzi o kwestię posiadania broni. Niesie to plusy i minusy, Ja się czuje bezpieczniej Jak u Was? Kto strzela, z czego? u mnie
HK PSG1 . Dobrze sobie radzę z bronią dystansową. Z krótkiej na tyle ile moge czyli kiepsko.......................:( Automatyczną dobrze obsługuję.

U mnie w firmie wszyscy przeszkoleni. Stale jeździmy na https://resortstrzelnica.pl/strzelnica/ ... -mysliwska

No i wiadomo u nas Formoza

https://czestochowa.wyborcza.pl/czestoc ... ndosa.html

Tutaj każdy ma przerszkolenie-połowa dzieczyn ode mnie z biura ma za mężów komandosów. Naprawdę.

Zawsze zostaje z tyłu głowy czy bym umiał strzelać do ludzi jak do zwierząt strzałem przez lata. Ciężki temat. W obliczu wojny pewnie bym musiał ale zabić człowieka a zabić zwierzynę .......nie no kurwa. Obyśmy tych czasów nie dożyli................Tu splunałem na dywan.

Nie wiem,zawsze to człwiek, spust mocno by mi się wahał. Obyśmy nie dożyli takich czasów,że na na terytoriom naszego, kraju będzie wojna. Jak nie darzę Ukraińców specjalną sympatią ,bo zwyczajnie ich nie lubię to nie chciałbym być w ich skórze.

A tam giną dzieci, kobiety, cywile........kurwa zawsze powtarzam ,że lepiej być uzbrojonym niż nie być. Bo nie wiesz gdzie wojna finalnie się zatrzyma.

Nie udało mi się porozmawiać kiedyś z snajperem Gromu. Smażyliśmy grilla, byłem trochę natarczywy to też mnie w szeregu postawił. był na moim pierwszym weselu note bene i jak chłopaki chciały rozróby , bo jeden drugeimu powiedział zerżnąłbym twoją matkę to się awantura zadziała. Dawne czasy ale podczas robienia grilla jak to jest strzelając do ludzi?Cały wieczór coś próbowałem z gościa wyciągnąć Nie czujesz jakieś bariery jak do dzieci rzelałeś(chodziło o jedną misję gdzie był zmuszony dzieci zabijać uzbrojone w pakunki z bombami) Tak kurwa dusiłem temat przy smażeniu kiełbasek na grilli że przegrzałem temat......wkurwił się na mnie ale chociaż powiedz co się dzieje w głowie jak strzelasz do dzieci? Tak Go wkurwiłem ,że spojrzał się na mnie zimnym wzrokiem człowieka udręczonego pytaniami i się pytam są jakieś skupuły? Kurwa Tomek zamknij się ,to moja praca- ot cały dialog.

Nic kurwa ,nic z gościa nie wydusiłem. Byliśmy razem, spotykał się z siostrą mojego bdbds Kolegi, ciągnąłem za język. Nic kurwa nic. jasne ,że wiedziałęm co to za człowiek i jaką fukcję płeni. U nas jest pierwotna jednostka komandosów więc wszyscy wszytkich znają. Chciałem zagadać ale zostałem zrugany żebym nie wkurwiał pytaniami debilnymi........

Chciałem też jako miłośnik broni dowiedzieć się paru rzeczy,sporo strzelam i uważam ,że jestem w tym niełzły-co robić, na co zwrócić uwagę,...ale wyraz twarzy dał mi jasno do zrozumienia ,że mam wypierdalać.

Co by nie było w tamtym czasie dużo polowałem. Bardzo dużo. Dzisiaj nie poluje praktycznie w ogóle. Nasze kółko łowieckie to jest mega potężne ale gdzieś tam straciłem serce i wiele rzeczy mi przestały pasować. Ja polowałem z regulaminem, tam gdzie była reglamentacja, moi koledzy polują zakładając kamery w lesie, nęcąc zwierzynę i walą konia do tego. Nie,dziękuje, chyba nasz poziom myślistwa gdzieś się rozminął.

Oni zabijają bo bawi ich to , widzę to na FB czy innych mediach społecznościowych. Ja zabijałem , bo była taka potrzeba reglamentacji chwili. To nas zajebiście różni. Nic nie zrobisz ,bo to bogate dzieciaki(w cudzysłowie to chłopy po 40 i 50 lat), jeszcze bogatszych rodzin umocowanych w środowsku więc latają z bronią po lesie.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

20-11-2024, 18:00

tomaszm pisze:
Z racji tego ,że sytuacja jest jaka jest, Polskie państwo popuściło lejce. Jeteśmy w tej chwili jak Texas jeśli chodzi o kwestię posiadania broni. Niesie to plusy i minusy, Ja się czuje bezpieczniej.
Ja też :D.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

20-11-2024, 18:41

Nerwowy pisze:
20-11-2024, 18:00
tomaszm pisze:
Z racji tego ,że sytuacja jest jaka jest, Polskie państwo popuściło lejce. Jeteśmy w tej chwili jak Texas jeśli chodzi o kwestię posiadania broni. Niesie to plusy i minusy, Ja się czuje bezpieczniej.
Ja też :D.

O kurwa xdd jeszcze sami "sędziowie" leśne dziady xd
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
ODPOWIEDZ