islam

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

Re: islam

04-08-2013, 22:12

Emigracja większości narodów do innych krajów nie jest ani niczym nowym ani czymś wielce niepożądanym. Najlepszym tutaj przykładem będą Stany Zjednoczone, w których ciągle wyraźnie zaznaczają swoją obecność Polacy, Włosi, Irlandczycy czy Chińczycy, i nawet jeżeli mieszkają głównie w swoich dzielnicach, z rzadka tylko kontaktując się z ludźmi z poza, to jednak praktykowane przez nich zwyczaje są postrzegane jako element lokalnego folkloru, który nikomu nie zagraża, a tylko ubarwia okolicę, czego najlepszym przykładem niech będzie biało-czerwona polska parada w Chicago czy zielony Dzień Świętego Patryka (nie do końca jednak rozumiem czemu wszyscy piją tego dnia piwo a nie jak w Irlandii whiskey :)). Polak często jest kojarzony jako burak, szpaner, ale też wykwalifikowany robotnik który potrafi zrobić wszystko, Irlandczycy przypływający na Long Island bardzo szybko stawali się policjantami i strażakami, o gangsterach i makaroniarskich właścicielach restauracji do dzisiaj krążą legendy, tak jak i China-Town, znajdujących się w największych miastach. Z islamem jest jednak inna sprawa. Tutaj narzucany jest terror społeczny, wymuszane są kolejne coraz bardziej absurdalne prawa, a przy okazji nie ma żadnego szacunku dla praw kraju, który ich przyjmuje. Nie ma mowy o pokazywaniu swojej kultury i zwyczajów na zasadzie "zobaczcie co mamy do zaoferowania", jest agresywna ekspansja.

No i czy ja do kurwy nędzy muszę pisać że mówiąc "islam" mam na myśli niebezpiecznych fanatyków, od których całe to wyznanie przecież się nie odcina?
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

04-08-2013, 22:18

krz63 pisze:
Drone pisze:Zapewne tak jest. To kwestia już indywidualna. Jak weźmiemy pracowników naukowych jakiegoś polskiego uniwersytetu, to też się nagle okaże, że - dajmy na to - 15% z nich to jakaś radykalna konserwa.
I to jest zadziwiające. Sam znam takie przypadki, niby człowiek z doktoratem z nauk humanistycznych, książki jakieś chyba czytał w życiu, a jak się odezwie to jakbyś rozmawiał z ciemnym ludem zapatrzonym w księdza dobrodzieja.
Też mnie to dziwi, ale uważam, że ciasnota poglądów to podobnie demokratyczne schorzenie jak alkoholizm. Dotyka wszystkich grup społecznych i trudno je leczyć tzw. racjonalnym argumentem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 22:22

krz63 pisze:A gadałeś z muzułmaninem? Akurat ci, z którymi miałem styczność nie wykopali przed sobą przepaści.
Wszedłeś w głębszą zażyłość? Udało mi się przed jednym wykopać nie przepaść, a kanion można rzec. Planował przed własną żoną, o czym ta w swej przyzwoitości nie omieszkała mnie poinformować - sprzątnięcie mojej skromnej osoby jako wierzyciela, bo nie był w stanie uregulować długu, co miało skutkować zhańbieniem go tak w życiu doczesnym jak i tym pozagrobowym. Zero ściemy. :)
Mój ateizm potraktowano nie jako świadomy wybór lecz jakiś błąd życiowy. Ale rzekomo jeszcze kiedyś na pewno odnajdę Boga, zrozumiem swój błąd i dorosnę do wiary.
Przerażające.
Jak dostajesz kosę między żebra to jest ci raczej obojętne czy za brak papierosa, dziesięciu złotych, koszulkę klubu piłkarskiego czy z powodów religijnych.
Naprawdę nie widzisz różnicy między przestępstwem ściganym z urzędu, a legalnym straceniem/okaleczeniem człowieka za podważanie religijnych zabobonów, życie w niezgodzie z nimi? :)
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

04-08-2013, 22:24

krz63 pisze:
Drone pisze:Zapewne tak jest. To kwestia już indywidualna. Jak weźmiemy pracowników naukowych jakiegoś polskiego uniwersytetu, to też się nagle okaże, że - dajmy na to - 15% z nich to jakaś radykalna konserwa.
I to jest zadziwiające. Sam znam takie przypadki, niby człowiek z doktoratem z nauk humanistycznych, książki jakieś chyba czytał w życiu, a jak się odezwie to jakbyś rozmawiał z ciemnym ludem zapatrzonym w księdza dobrodzieja.
to w zasadzie nie jest takie zadziwiające. Żeby daleko nie szukać - Cejrowski.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-08-2013, 22:26

lubie jego reportaze z ameryki poludniowej. czy jestem katolem? :(
Ostatnio zmieniony 04-08-2013, 22:26 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

04-08-2013, 22:26

Kraft pisze:
krz63 pisze:Mój ateizm potraktowano nie jako świadomy wybór lecz jakiś błąd życiowy. Ale rzekomo jeszcze kiedyś na pewno odnajdę Boga, zrozumiem swój błąd i dorosnę do wiary.
Przerażające.
Opis całej sytuacji pasuje do świadków Jehowy, z tą małą zakładką, że nie obchodzą własnych urodzin, bo Jezus w Biblii kazał obchodzić pamiątkę jego śmierci.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 22:47

Kraft pisze:Wszedłeś w głębszą zażyłość? Udało mi się przed jednym wykopać nie przepaść, a kanion można rzec. Planował przed własną żoną, o czym ta w swej przyzwoitości nie omieszkała mnie poinformować - sprzątnięcie mojej skromnej osoby jako wierzyciela, bo nie był w stanie uregulować długu, co miało skutkować zhańbieniem go tak w życiu doczesnym jak i tym pozagrobowym. Zero ściemy. :)
A gdyby to był Włoch, to świadczyłoby to źle o wszystkich Włochach? Mówiąc serio to jest przykład tego, o czym pisałem wcześniej, zainfekowania umysłu religią, obojętnie jaka by była. Fakt, iż chrześcijanie już właściwie incydentalnie zabijają ze względów religijnych, nie świadczy na korzyść samego chrześcijaństwa. Chrześcijaństwo dominuje w krajach, w których z wielu innych przyczyn, niezależnych od samej religii, trudno szukać takiego klimatu do tych zachowań. Muzułmanie wywodzą się jednak głównie z państw totalitarnych, w których wszystko jest czarne bądź białe i trzyma się ich za mordę. I naprawdę nadziwić się nie mogę, iż tak często uciekając od ucisku sami uciskają innych.
Kraft pisze:Naprawdę nie widzisz różnicy między przestępstwem ściganym z urzędu, a legalnym straceniem/okaleczeniem człowieka za podważanie religijnych zabobonów, życie w niezgodzie z nimi? :)
W Polsce stracenie człowieka ze względów religijnych jest zakazane.
Nad faktem, że ukamienowanie żony, córki, siostry jest w wielu krajach czymś dozwolonym, możemy tylko się pochylić. Niestety nic nie zrobimy z tym, że istnieją takie miejsca, w których można oddać dziewięcioletnią córkę staremu chłopu za długi (który nie mogąc w noc poślubną zmieścić członka w jej pochwie, rozkrawa ją, a dziewczynka się wykrwawia), są kraje, w których kilkuletni chłopcy muszą obciągać faję dorosłym chłopom ze swojego plemienia. No kurwa dzicz totalna i zawsze ciarki mnie przechodzą jak słyszę o czymś takim.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

04-08-2013, 22:50

krz63 pisze:Chrześcijaństwo dominuje w krajach, w których z wielu innych przyczyn, niezależnych od samej religii, trudno szukać takiego klimatu do tych zachowań. Muzułmanie wywodzą się jednak głównie z państw totalitarnych, w których wszystko jest czarne bądź białe i trzyma się ich za mordę.
No i mam nadzieję że rozumiesz z czego to wynika i co to oznacza. :)
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 22:56

Nie, nie rozumiem. Każda religia to taki sam syf, ale w jaki sposób będzie wpływała na wiernych, jakiej skali będzie ich fundamentalizm, zależy od czynników niezależnych od religii. Akurat islam wypączkował w "dzikich" krajach i dlatego jest taki jak jest, a nie dlatego, że chrześcijaństwo ze swej natury jest czymś mniej inwazyjnym dla mózgu wiernych.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-08-2013, 22:57

Poczytaj Koran a potem nowy testament to zobaczysz, że jednak jest.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 23:00

Wolę stary, nowy jest zbyt miętki. :-)
Zarówno powstanie starego, nowego jak Koranu nie nastąpiło w jakiejś próżni społecznej, kulturowej czy jak zwał tak zwał. Kontekst z innymi czynnikami chyba musiał być.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 23:03

krz63 pisze:A gdyby to był Włoch, to świadczyłoby to źle o wszystkich Włochach?
Jeśli dominująca we Włoszech religia usprawiedliwiałaby takie praktyki...
krz63 pisze:W Polsce stracenie człowieka ze względów religijnych jest zakazane.
Już ustaliliśmy, gdzie muzułmanie mają prawo niewiernych.
Nad faktem, że ukamienowanie żony, córki, siostry jest w wielu krajach czymś dozwolonym, możemy tylko się pochylić. Niestety nic nie zrobimy z tym, że istnieją takie miejsca, w których można oddać dziewięcioletnią córkę staremu chłopu za długi (który nie mogąc w noc poślubną zmieścić członka w jej pochwie, rozkrawa ją, a dziewczynka się wykrwawia), są kraje, w których kilkuletni chłopcy muszą obciągać faję dorosłym chłopom ze swojego plemienia. No kurwa dzicz totalna i zawsze ciarki mnie przechodzą jak słyszę o czymś takim.
Ty mówisz nic nie zrobimy. Ja mówię - ogniem i mieczem ich. :)
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

04-08-2013, 23:09

(obecnie) muzułmanie (imigranci) pochodzą z krajów totalitarnych w których (religia określa) co jest czarne, co białe, panie krz63 :)

Różnica między chrześcijanami jest taka, że ch. mają generalnie gdzieś co jest napisane w Biblii (tym bardziej że w ogóle jej nie znają), z niektórymi co bardziej doedukowanymi można sobie co najwyżej polemizować. Islamiści natomiast Koranu uczą się na pamięć (!), polemizować jednak z nimi nie można, bo ślepo wierzą w każde słowo napisane w świętej księdze i wypowiedziane przez imamów, każda próba własnej interpretacji może być postrzegana jako herezja, a to się np. w takiej Arabii S. nie kończy dobrze dla zainteresowanego.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 23:15

No i masz te 6 wieków różnicy, opóźninie cywilizacyjne Afryki itp. Przenieś za pomocą maszyny czasu średniowiecznego rycerza i będziesz miał takie samo zderzenie kultur. Ale po raz n-ty powtarzam. Jeśli jakiś Saudyjczyk czy inny chce przyjechać do Polski, pracować, uczciwie płacić podatki, respektować polskie prawo i nie jęczeć, że chciałby specjalnych przywilejów, to nie mam nic przeciwko takiemu obywatelowi. Niech dobre jedzenia robi, wszak jestem smakoszem.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-08-2013, 23:18

krz63 pisze:Wolę stary, nowy jest zbyt miętki. :-)
Zarówno powstanie starego, nowego jak Koranu nie nastąpiło w jakiejś próżni społecznej, kulturowej czy jak zwał tak zwał. Kontekst z innymi czynnikami chyba musiał być.
Oczywiście, I dlatego argumentacja pt. oni są 600 lat do tylu jest bez sensu. Jest XXI wiek, jest edukacja, internet i Wikipedia. Nic nie usprawiedliwia ciemnogrodu z pustyni.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 23:26

Ciężko mówić o ciemnogrodzie, kiedy monarchowie saudyjscy i członkowie ich rozległych rodzin kształcą się na najlepszych zachodnich uniwersytetach, znają po kilka języków itd. To jest ich świadomy wybór. Uważają swoją kulturę za wyższą (naszą gardzą) i dążą do jej ekspansji.
Aegir
postuje jak opętany!

04-08-2013, 23:28

Kingu pisze: Odniosłem się do innego fragmentu, w którym bezsensownie przyrównał wyjazdy zarobkowe Polaków do kwestii imigracji islamskiej, a Ty w koło wojtuś wracasz do tej Skandynawii i socjalu. Tak jakby to miało związek i Polacy za PRL jeździli do Iraku pod socjal.
Do innego fragmentu.... Przecież to ten sam fragment. Jedna i ta sama myśl, której sensem jest pewna postawa wobec obcokrajowców. Istotą tej myśli nie jest żadne porównanie wyjazdów zarobkowych Polaków zagranicę do islamskiej imigracji.
Kingu pisze:
Aegir pisze: A mnie interesuje praktyka, poznanie.
Poznawaj zatem dalej przez swoje przypadki. Powodzenia na sprawdzianach na lekcjach historii.
Kingu pisze:
Aegir pisze: Nadal nie wiem, co rozumiesz, pisząc o "wysokiej zdolności do integracji".
To włącz mózg i dowiedz się, czy gdzieś na świecie polska emigracja wysadza pociągi, obcina łby na ulicy i napierdala w tłumie kamieniami w miejscową policję. A z lekcji historii dowiesz się co zrobiła w przeszłości polska emigracja dla innych krajów.
Kingu pisze:
Aegir pisze: Dodatkowo zastanawiam się o co chodzi ze "zmianami w skali makro".
To coś innego niż Twoje przypadki. Zapytaj pani nauczycielki, może wie.
Heh : ) Mózg, nauczycielka... Ty tak poważnie?

W każdym razie - odpowiadanie na bardzo proste pytania dotyczące Twoich własnych postów idzie Ci wybornie. Już teraz wiem, co masz na myśli, pisząc o "wysokiej zdolności do integracji" i o "zmianach w skali makro". Rozumiem też, że oparte jest to na Twoich własnych doświadczeniach?

Twoje przemyślenia obejmujące "wysadzanie pociągów" oraz potyczki z miejscową policją zapewne niejednego miłośnika nauki zainspirują do stworzenia solidnej dysertacji. Ba, przemyślenia te podają przecież naukowcom wszystko jak na tacy! Idę o zakład, że żaden z nich nie pomyślałby, że w kwestii "wysokiej zdolności do integracji" tak decydujące, kluczowe wręcz znaczenie, ma fakt, że w społeczności, będącej przedmiotem naukowego zainteresowania, nie dochodzi do podkładania bomb w pociągach i "napierdalania w tłumie kamieniami". Gratulacje!
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 23:34

Kraft pisze:Ciężko mówić o ciemnogrodzie, kiedy monarchowie saudyjscy i członkowie ich rozległych rodzin kształcą się na najlepszych zachodnich uniwersytetach, znają po kilka języków itd. To jest ich świadomy wybór. Uważają swoją kulturę za wyższą (naszą gardzą) i dążą do jej ekspansji.
Północnokoreańscy dygnitarze też kształcą się po europejskich uczelniach. Jakoś to im nie przeszkadza w głodzeniu własnego narodu. Podobnie z petromonarchami, języki i obycie na europejskich salonach też nie przeszkadzają w ciemiężeniu własnych rodaków. A ciemnym ludem łatwiej sterować.

Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

04-08-2013, 23:43

Arabska wiosna się kłania. Patrz kogo wybiera ciemny lud, gdy otrzymuje demokratyczne narzędzia.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

05-08-2013, 10:34

Wiele ważkich pytań zostało zadanych ostatnio tu, na forum. Marzy mi się, żeby ktoś z zacięciem publicystycznym, posiadający zarazem głębokie zrozumienie blackmetalu, pokusił się o spłodzenie elaboratu, całościowo odnoszącego się do problemów aborcji, islamizacji, homoseksualizmu, przeludnienia ziemi, legalizacji narkotyków oraz systemu politycznego.
Kerosene keeps me warm.
ODPOWIEDZ