SONDA PREZYDENCKA

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

W PIERWSZEJ TURZE GŁOSUJ SERCEM

DE EKONOMIZD
1
1%
NEKO-MAGDALENA
6
5%
GAŚNICOWY
14
13%
KOTŁOWNIA
4
4%
PIWĄSWAR
0
Brak głosów
MACIAKOV
2
2%
MEMCEN
10
9%
UŁAN BATYR
4
4%
IMPERATOROWA
8
7%
STANOSKY
3
3%
CZASKOWSKI
30
27%
BEZPARTYJNY SAMODZIERŻAWCA
0
Brak głosów
POTĘŻNY DUŃCZYK
28
25%

Liczba głosów: 110
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: SONDA PREZYDENCKA

21-05-2025, 17:23

Ascetic pisze:
21-05-2025, 17:21
Aleś zbudował napięcie. Niby to z jakiego powodu?
Anna B. vs te wszystkie jazgotliwe klempy to nie powód?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-05-2025, 17:24

hcpig pisze:
Ascetic pisze:
21-05-2025, 16:49
Bez przesady. Co prawda Trzaskowski obieca Wam różne lewackie fanaberie, które może i Was uradują, ale akurat Biejat to chyba za darmo przekonał. Wystarczyło, że Tusk powiedział o odchudzeniu rządu, rekonstrukcji a już Czarzasty z Kotulą przypilnowali Biejat. Problem owszem jest z tą piątą kolumną, z Adrianem, ale ten to lustrzane odbicie konfiarzy. Z czegerowcami się człowiek nie dogada. Tu się nic niestety nie poradzi.
Duck jest póki co użytecznym narzędziem w rękach Lewicy a ta porzuci go, gdy taki być przestanie. Poza tym Lewica nie jest rozbita lecz taktycznie rozproszona, zobaczycie jaką w przyszłości niespodzianką zgotuje WSPÓŁPRACUJĄCY tandem NekoMagdy i Larsa ale to tym sza dla profanów póki co.

Nie myślałeś żeby zacząć pisać political fiction? Całkiem sprawnie Ci idzie.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 17:29

hcpig pisze:
21-05-2025, 17:23
Ascetic pisze:
Aleś zbudował napięcie. Niby to z jakiego powodu?
Anna B. vs te wszystkie jazgotliwe klempy to nie powód?
No tak, nie pokombinowałem.
Co kto lubi. Na moje oko, ona w swoich zachowaniach jest tak męska, że nie wykluczam, że tam jej coś dynda między nogami, ale jak wcześniej, co kto lubi.

// Tak z innej beczki. Ktoś wie, czy Legia ma sztamę z Lechią? Nie wiem, kto będzie dostarczał efektów pirotechnicznych na niedzielnej imprezie polsko-polskiej. Wolałbym też wiedzieć od kogo potencjalnie w ryj mam dostać.
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

21-05-2025, 17:35

Ascetic pisze:Problem owszem jest z tą piątą kolumną, z Adrianem, ale ten to lustrzane odbicie konfiarzy.
Piąta kolumna to prędzej sztab Trzaskowskiego i okolice. :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 17:42

Sybir pisze:
21-05-2025, 17:35
Ascetic pisze:Problem owszem jest z tą piątą kolumną, z Adrianem, ale ten to lustrzane odbicie konfiarzy.
Piąta kolumna to prędzej sztab Trzaskowskiego i okolice. :D
W oczach czegewarzysty, na pewno. Wiadomo, jak Trzaskowskiemu nie uda się zasiąść na stołku, będzie dalej obstrukcja wszystkich ustaw rządowych, próby wywalenia rządu i doprowadzenia do przedterminowych wyborów, jak ludzie sobie przypomną, czym były rządy pisu, to winny będzie tylko jeden. Adrian. I słusznie. Ponowił manewr sprzed lat. Choć ludzie właśnie od tego populisty, będą w ramach obrony przyjmować taką argumentację jak zaprezentowałeś. Wina blanciarza, wina sztabu, wina czegoś tam jeszcze. A stykało, jak Biejat, grzecznie poprzeć i wówczas to co wyżej napisałem byłoby nieaktualne. Nic się nie poradzi na oszołomski plankton, który zachowuje się analogicznie jak ten od dałniarza. Druga strona po prostu medalu, do tego pamiętliwy, bo jak mu wielokrotnie wypomniano, że się rozsiadł na wygodnej pozycji jako komentator, choć mógł kreować rzeczywistość i odkryto jego marniutką strategię, doskoku co kilka lat, tak się sfoszył i się odgryza. Taki niby duży, a mały chłopiec (co zresztą było widać na jednej z debat jak się spiął z Biejat i jak go zdominowała. A poszło właśnie o to, że zamiast brać za cokolwiek odpowiedzialność, tylko smrodzi.)
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2025, 17:51

Po tej wypowiedzi mam wrażenie, że nie wiesz czym jest V Kolumna. Możesz negatywnie oceniać Zanberga, ale ma pewno nie pełnił roli V Kolumny wobec Paniczyka xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 17:55

Hatefire pisze:
21-05-2025, 17:51
Po tej wypowiedzi mam wrażenie, że nie wiesz czym jest V Kolumna. Możesz negatywnie oceniać Zanberga, ale ma pewno nie pełnił roli V Kolumny wobec Paniczyka xD

Z miłości i tolerancji swojej, do słabiej uposażonych, w tym intelektualnie, uznałem, że są nasi, wewnętrzni, bo mamy jednak na końcu wspólny cel*:
Obrazek

Z tym, że sabotują aktualnie, nie sposób dyskutować, się nie zgodzić. O szpiegostwie nic nie wiem, a onuc nie lubią tak jak ja, więc jest cacy, przynajmniej na poziomie deklaratywnym. O dywersji można podyskutować w ich wykonaniu.

Całościowo, V kolumna modelowa wręcz. A jak sobie tam komuszki radziły z takimi?

*Tyle co napisałeś o brunatnej zarazie, to chyba nikt, nawet ja nie napisałem.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2025, 18:03

Ascetic pisze:
Z miłości i tolerancji swojej, do słabiej uposażonych, w tym intelektualnie, uznałem, że są nasi, wewnętrzni, bo mamy jednak na końcu wspólny cel:
Obrazek
No, ale używamy tego w kontekście polskiej polityki, co nie? Bo jednak rozmawiamy o wyborach prezydenckich, chyba że się mylę? Przyjmując twoją interpretację, to każdy kto nie popiera Paniczyka jest V Kolumną. Z punktu widzenia wyborcy Batyra, każdy kto go nie popiera jest V Kolumną. Mówiąc o V Kolumnie używamy metafory, mając na myśli kogoś kto powinien być sojusznikiem, a działa na rzecz wroga. Zandberg nie jest członkiem koalicji i nie ma żadnych zobowiązań wobec PO i ich kandydata na prezydenta.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 18:04

Zniknęło co napisał bartwa. A napisał: "kula w łeb". I tu dla wątpiących, znów dochodzimy do tego kim są razemki pod dowództwem komucha Zandberga. Lustrzanym odbiciem brałniarzy i ich komendanta. Te same metody, te same sposoby myślenia, mocno "demokratyczne".

Obrazek

Zresztą te samo podejście do polityki. Nazwałbym je "destruktywnym".
Poro
Awatar użytkownika
Sybir

21-05-2025, 18:08

Doprawdy, nie rozumiem tej silniczkowej akcji anty-Trzaskowskiej. Mam nadzieję, że wszyscy tam wiedzą, co robią, że stoi za tym jakiś szczwany plan. Bo przecież stoi, prawda?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Hatefire

Ascetic pisze:
Zniknęło co napisał bartwa. A napisał: "kula w łeb". I tu dla wątpiących, znów dochodzimy do tego kim są razemki pod dowództwem komucha Zandberga. Lustrzanym odbiciem brałniarzy i ich komendanta. Te same metody, te same sposoby myślenia, mocno "demokratyczne".

Obrazek

Nazywaj sobie jak chcesz, mam to w dupie. Niemniej śmiesznie brzmi to z ust fana jednej z frakcji POPiSu, który dzielił między sobą władzę od 2005 bodajże, czyli jest odpowiedzialna generalnie za wszystko co widzimy xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 18:10

Hatefire pisze:
21-05-2025, 18:03
Ascetic pisze:
Z miłości i tolerancji swojej, do słabiej uposażonych, w tym intelektualnie, uznałem, że są nasi, wewnętrzni, bo mamy jednak na końcu wspólny cel:
Obrazek
No, ale używamy tego w kontekście polskiej polityki, co nie? Bo jednak rozmawiamy o wyborach prezydenckich, chyba że się mylę? Przyjmując twoją interpretację, to każdy kto nie popiera Paniczyka jest V Kolumną. Z punktu widzenia wyborcy Batyra, każdy kto go nie popiera jest V Kolumną. Mówiąc o V Kolumnie używamy metafory, mając na myśli kogoś kto powinien być sojusznikiem, a działa na rzecz wroga. Zandberg nie jest członkiem koalicji i nie ma żadnych zobowiązań wobec PO i ich kandydata na prezydenta.
Ci co znów deklaratywnie mają wspólnego wroga, politycznego, ale też światopoglądowego: Biejat, Kamysz, Hołownia, nie potrzebują specjalnych zachęt aby dla wspólnej sprawy jasno się określić. Lewacka V kolumna czegewarowska, jak widać potrzebuje. Żeby nie było, bez brunatnego gówna nie istnieje, jako odbicie analogiczne po-pis, tak na nizszym mniejszym poziomie braun-razem, ale w tej sytuacji grać swoje gierki ... Tak swoją drogą, będą głównym obiektem osi politycznej, bo mamy wzrost populizmu 20% prawaki, 13% lewaki i tam będzie napierdalanie, i Ci zamiast się ochronić, generują falę pod prawaków. Jak nie idioci, to idioci. Albo V kolumna jak Matysiak ze swoimi wypowiedziami na temat nawrockiego.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 18:13

Sybir pisze:
Doprawdy, nie rozumiem tej silniczkowej akcji anty-Trzaskowskiej. Mam nadzieję, że wszyscy tam wiedzą, co robią, że stoi za tym jakiś szczwany plan. Bo przecież stoi, prawda?
Plan" Matysiak-Kłeczek-Fogiel" on się zwie.

Nawet tutaj troll pisowski, podbijał te razemkowstwo. Zresztą, przecież to gospodarczo komuchy są, tak jak pisowcy, i do tego złodzieje, więc ideologicznie, też by rozdali nie swoje, przy czym pis brał 20% od tego co rozdał, a u razemków, pewnie jak to u ideowców, nic by nie brali. Co nawet nie wiem jak ocenić, bo jest to podwójnie absurdalne. U tamtych to to przynajmniej jakaś logika była.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2025, 18:15

Ascetic pisze:
Tak swoją drogą, będą głównym obiektem osi politycznej, bo mamy wzrost populizmu 20% prawaki, 13% lewaki i tam będzie napierdalanie,
No spoko tylko, że na dzień dzisiejszy od 20 lat główna osią jest napierdalanie się twojego ukochanego Tuska z Kaczyńskim. Z czego ten Tusk rządził całkiem sporo lat więc jakby jest współodpowiedzialny za to co widzimy. Jak na scenie politycznej zaczną dominować Memcen i Zandberg, to pogadamy xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 18:16

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:

Obrazek

Nazywaj sobie jak chcesz, mam to w dupie. Niemniej śmiesznie brzmi to z ust fana jednej z frakcji POPiSu, który dzielił między sobą władzę od 2005 bodajże, czyli jest odpowiedzialna generalnie za wszystko co widzimy xD
Jak libek (jak by tak ktoś chciał mnie zaklasyfikować, ma do tego oczywiście prawo), może chcieć coś dzielić z komuchami z pisu? Weź się zastanów co piszesz.

Odwracając narzuconą, jak widać skuteczną retorykę konfiarzy. Masz według tej logiki, którą podbijasz, tak, że macie w porywach łącznie 13%, w imię braku duopolu, a brunatne gówno ma od 6 do 20% (tu się sprawdzi ile wśród mentzena wyborców jest tych bardziej ciemnych, takich brązowych, a ilu białych, czystych, takich polskich). To się samo komentuje.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 18:19

Hatefire pisze:
21-05-2025, 18:15
Ascetic pisze:
Tak swoją drogą, będą głównym obiektem osi politycznej, bo mamy wzrost populizmu 20% prawaki, 13% lewaki i tam będzie napierdalanie,
No spoko tylko, że na dzień dzisiejszy od 20 lat główna osią jest napierdalanie się twojego ukochanego Tuska z Kaczyńskim. Z czego ten Tusk rządził całkiem sporo lat więc jakby jest współodpowiedzialny za to co widzimy. Jak na scenie politycznej zaczną dominować Memcen i Zandberg, to pogadamy xD
Napisałem jasno, że to jest drugi, niższy poziom napierdalania, i jak razemki są Vkolumną to wspierają swoich oponentów na tym niższym poziomie. No, lewa logika, taka nie za mądra. A mają szansę, przyłączyć się do frontu, na chwilę, który nadgryzie tych co są głównie ich przeciwnikami. Ale wolą stać z boku, lub jak matysiak kolaborować z pisem. Tylko pogratulować.
Ostatnio zmieniony 21-05-2025, 18:19 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
bartwa

21-05-2025, 18:19

Ascetic pisze:
Zniknęło co napisał bartwa. A napisał: "kula w łeb".
Skasowałem, bo dopisałeś coś jeszcze i zaburzyło to płynność konwersacji. Ale podtrzymuję oczywiście.
PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2025, 18:22

Tak Zanberg wspiera Memcena. Weź nie pierdol, bo w to nikt nie uwierzy, co nie siedzi w Uniwersum Silnych Razem. Tyle z mojej strony, rozpisuj te swoje fantazje dalej.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

21-05-2025, 18:27

Hatefire pisze:
21-05-2025, 18:22
Tak Zanberg wspiera Memcena. Weź nie pierdol, bo w to nikt nie uwierzy, co nie siedzi w Uniwersum Silnych Razem. Tyle z mojej strony, rozpisuj te swoje fantazje dalej.
Matysiak wspiera Nawrockiego. Zandberg na kolejne dwa lata uznał, że się schowa, a wystarczyło, żeby wsparł Trzaskowskiego. Jak doskonale wiesz, tych głosów zabraknie. I żeby było jasne. Z pozycji KO, to na końcu w tym negatywnym mechanizmie, będzie pozytywne. Znajdzie się, i słusznie, chłopiec do bicia. Duży chłopiec. Mam nadzieję, że na tym ugra wówczas więcej Biejat, i ten elektorat od komucha przepłynie do tej trochę normalniejszej lewicy. Nikt nie przepada za wyłamowcami, takimi co mają szansę na walkę ze wspólnym wrogiem i jej nie wykorzystują. Staną pytania w co to była gra. Pewnie okaże się po tym jaka będzie dalsza historia polityczna matysiak.

Żeby nie było. Napisałeś, że będziesz głosować w drugiej na Trzaskowskiego. Nawet jak to ściema, to ściema, ale jestem dobrej myśli, że myślisz szerszymi kategoriami. I fajnie. Huj z Giertychem, huj z libkami, ale mimo wszystko, mordę bosaka jako ministra edukacji widzieć, to pewnie i dla Ciebie byłoby za dużo.
Poro
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2025, 18:42

Ascetic pisze:
21-05-2025, 18:27
Żeby nie było. Napisałeś, że będziesz głosować w drugiej na Trzaskowskiego. Nawet jak to ściema, to ściema, ale jestem dobrej myśli, że myślisz szerszymi kategoriami. I fajnie. Huj z Giertychem, huj z libkami, ale mimo wszystko, mordę bosaka jako ministra edukacji widzieć, to pewnie i dla Ciebie byłoby za dużo.
Czemu miałbym ściemniać? Szczerze napisałem, że nie pójdę na drugą turę, ale myślałem, że Paniczyk będzie miał dużą przewagę, a nie chciałem popierać libków. Jak jest jak jest, to też to wolę 3/10 niż 2/10.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ