Też tego nie pojmuję. Dawno poblokowalem idiotów i gdyby nie ciągłe cytaty, to nawet nie wiedziałbym co piszą. Przecież nie wierzę, że w realu też ciągle dyskutujecie z debilami.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: III Wojna Światowa
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pełna zgoda. Chiny też nie chcą tam totalnej rozpierduchy tylko szybkiej akcjiOlo pisze: ↑25-02-2022, 13:23Putin chce Krym z drogą lądową do niego. Obawiam się, że jego minimum to cała wschodnia i południowa Ukraina (odcięcie do Morza Czarnego). W okupację całości nie wierzę (albo - nie chcę wierzyć) - długotrwałe użeranie się z ruchami nacjonalistycznymi, które akurat w zachodniej części są najbardziej aktywne mogłoby Rosji sporo krwi napsuć. Ale gdyby przyszło mu na myśl prawdziwe testowanie jedności NATO to wszystko jest możliwe - włącznie z dalszym atakiem na republiki nadbałtyckie, a finalnie nawet nas. Nie wierzę żeby mu Xi Jinping dał na to zielone światło (a dużo od Chin tutaj zależy), ale w perspektywie paru najbliższych lat, pogłębiającego się kryzysu tożsamościowego i decyzyjnego w UE - wszystko jest możliwe.
i podziału tortu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Ascetic nie zapomina - Ascetic zapisuje w Excelu!Olo pisze: ↑25-02-2022, 13:13tak, kurwa, śledzę, robię screeny, zbieram dowody, sprawdzam czy na priva nie dostaje wiadomości z Rosji - nie mam przez cały dzień nic innego do roboty, tylko, tak jak Ty śledzić złomyśl na forum. Nie będę Ci tutaj wykładał swoich poglądów bo za 5 min i tak znowu zapomnisz. Z resztą nie ma to żadnego, powtarzam ŻADNEGO znaczenia jak wyglądają moje, czy kogokolwiek innego z administracji czy moderatorów poglądy. Po raz setny powtarzam - znaczenie ma sposób odnoszenia się do innych użytkowników - a Wy z nicramem internetowe wojenki rozpętujecie zdecydowanie zbyt łatwo jak na takich zadeklarowanych pacyfistów.
Porównywanie tego forum do wykopu, z którego korzystają setki/dziesiątki tysięcy osób dziennie uważam za jakiś niepoważny żart.

Guilty of being right
- trup
Chiny to się z zainteresowaniem przypatrują i obserwują reakcję i moc zachodu i USA przed podobną akcją z Tajwanem.Olo pisze: ↑25-02-2022, 13:23Putin chce Krym z drogą lądową do niego. Obawiam się, że jego minimum to cała wschodnia i południowa Ukraina (odcięcie do Morza Czarnego). W okupację całości nie wierzę (albo - nie chcę wierzyć) - długotrwałe użeranie się z ruchami nacjonalistycznymi, które akurat w zachodniej części są najbardziej aktywne mogłoby Rosji sporo krwi napsuć. Ale gdyby przyszło mu na myśl prawdziwe testowanie jedności NATO to wszystko jest możliwe - włącznie z dalszym atakiem na republiki nadbałtyckie, a finalnie nawet nas. Nie wierzę żeby mu Xi Jinping dał na to zielone światło (a dużo od Chin tutaj zależy), ale w perspektywie paru najbliższych lat, pogłębiającego się kryzysu tożsamościowego i decyzyjnego w UE - wszystko jest możliwe.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
https://www.google.com/amp/s/noizz.pl/o ... wy04e5.amp
Niemcy w momencie rosyjskiej agresji pozwolili sobie na dziwną wrzutkę.
Niemcy w momencie rosyjskiej agresji pozwolili sobie na dziwną wrzutkę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Czas sprawdzić, czy tego Excela ma na legalu. Blisko mam, to się do niego przejdę. A że raczej zawsze ma coś w barku, liczę że zadba o pozytywny wynik kontroli

- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Ascetic
Miało być zrobione jakieś szkło. To fakt. Pierwsze koty za płoty na gigu BI, później jakaś ustawka na Sadybie, choć u nas to raczej słabo z jakimś sensowny lokalem, prawda?
Poro
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
W Donbasie Ruskie nie sunęły się ani o metr. W Kijowie czeka ich ciężka przeprawa. Gdzie indziej też ofensywa nie idzie dobrze. Więc teraz będą negocjować.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Ggazeta.pl podaje, że Włochom bardzo zależy na dalszej sprzedaży dóbr luksusowych do Rosji. Belgowie pragną nadal eksportować diamenty.
Putin nie jest wytrawnym strategiem, on po prostu zakłada, że najgorsze, ludzkie męty wypływają wszędzie u władzy.
Ja przestaję wierzyć, że członkostwo w NATO przed czymkolwiek nas zabezpiecza. Nie minie dekada, i Kacapy wjadą do Polski. Świat wyrazi oburzenie i obłoży Rosję najdotkliwszymi sankcjami. Tzn. prawie najdotkliwszymi, bo nie po to się kładło rury na dnie Bałtyku, żeby tam leżały.
Putin nie jest wytrawnym strategiem, on po prostu zakłada, że najgorsze, ludzkie męty wypływają wszędzie u władzy.
Ja przestaję wierzyć, że członkostwo w NATO przed czymkolwiek nas zabezpiecza. Nie minie dekada, i Kacapy wjadą do Polski. Świat wyrazi oburzenie i obłoży Rosję najdotkliwszymi sankcjami. Tzn. prawie najdotkliwszymi, bo nie po to się kładło rury na dnie Bałtyku, żeby tam leżały.
Kerosene keeps me warm.
- Ascetic
Jestem o tym przekonany. Dlatego każde kacapstwo trzeba tępić. Wszędzie.
A właśnie. Masz tam jakiś wolny pokój, piwnicę, poddasze? Mam z wolne 200 k, jak się uda sprzedać to i owo, kilka guzików też będę miał ze sobą. Na czynsz wystarczy. Mili. Niepijący. Zwierze oddamy znajomym.
Poro
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Nie żartuję, jak napiszę: na 40 urodziny moje i żony mieliśmy osiąść w Polsce. Teraz ten plan raczej chuj strzelił. Chyba moje dzieci pozostaną Irlandkami.Ascetic pisze: ↑25-02-2022, 15:57Jestem o tym przekonany. Dlatego każde kacapstwo trzeba tępić. Wszędzie.
A właśnie. Masz tam jakiś wolny pokój, piwnicę, poddasze? Mam z wolne 200 k, jak się uda sprzedać to i owo, kilka guzików też będę miał ze sobą. Na czynsz wystarczy. Mili. Niepijący. Zwierze oddamy znajomym.
Kerosene keeps me warm.
- ozob
- zahartowany metalizator
I kolejny ekspercki głos w forumowy salonik.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Ascetic
Ja też nie żartuję*. Bo nie ma z czego. Zazdroszczę i kibicuje. Jakbym miał taką możliwość chwili bym się nie zastanawiał z obywatelstwem dla dzieci. Mam nadzieje, że młoda zdąży i jej kacapia nie uprzedzi.83koper83 pisze: ↑25-02-2022, 16:07Nie żartuję, jak napiszę: na 40 urodziny moje i żony mieliśmy osiąść w Polsce. Teraz ten plan raczej chuj strzelił. Chyba moje dzieci pozostaną Irlandkami.Ascetic pisze: ↑25-02-2022, 15:57Jestem o tym przekonany. Dlatego każde kacapstwo trzeba tępić. Wszędzie.
*Nie mam złudzeń, że realizuje się fleszbek z 39'.
Ostatnio zmieniony 25-02-2022, 16:18 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
-
- postuje jak opętany!
To jest ciekawy temat. Był taki moment przed inwazją, gdzie świat uznał, że Putin tylko straszy, a wojskowi wskazywali, że tyle czasu już trzyma na granicy to wojo, że musi albo zaatakować albo ich wysłać do domu. Nie wiadomo, czy Władek przypadkiem się nie zaplątał we własne sznurowadła. Miał być blitzkrieg, shock and awe, a na razie jest kupsko w zbroi.
Ta ekipa, która dostała się w niewolę Ukraińców, to jakaś ekipa zwykłych poborowych, twierdzą że nic nie wiedzieli o inwazji do ostatniej chwili. Ataki, jakie Wołodia podejmuje, sa raczej punktowe i nękające. Jeden z naszych generałów mówi, że wytrawny boi się powtórki z Groznego, dlatego albo krótkie, szybkie akcje albo bezpieczne dla nich bombardowania i ostrzał artyleryjski. Po pierwszym dniu walk ruscy są w plecy minimum 500 żołnierzy, Ukraina twierdzi że dwukrotnie więcej nawet. Sami stracili ok. 150 ludzi. I, co ważne, wizerunkowo to typ sobie przestrzelił kolana. Swoim nie zademonstrował wielkiej siły armii, świat go potępia, lecą sankcje, obywatele protestują. Chyba nie taki był plan.
- Ascetic
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Putin myślał, że będzie jak na Krymie. Wjadą i ludzie ich z kwiatami będą witać a tu taki chuj.
To się dzieje. Teraz Ukraińcy nie będą musieli się odwoływać do Bandery, będą mieli nowych bohaterów i co najbardziej cieszy oni będą już nie antypolscy ale antyrosyjscy.
To się dzieje. Teraz Ukraińcy nie będą musieli się odwoływać do Bandery, będą mieli nowych bohaterów i co najbardziej cieszy oni będą już nie antypolscy ale antyrosyjscy.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Ascetic
Już mają. Właśnie tych od "Okręcie - spierdalaj" i tego co się wysadził razem z mostem. Zabawa się skończyła. Pytanie, czy u nas się zacznie.
Poro
-
- rasowy masterfulowicz