III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: III Wojna Światowa
Czyli w najlepszym razie (zakładając, że dziadek i tegoż dziadka brat mieli jednego ojca) Prigożyn jest w 1/4 Ukraińcem. (:
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- bartwa
PLASTIK NIE JEST METALEM
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Rozkminy, kto byl przyrodnim bratem czyjegos dziadka:DDDD ja to nawet nie wiem czy moo dziadkowie mieli braci
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Sybir
PRZECIEŻ TO WAŻNE NIE ROZUMIESZ?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Na to czekałem!!! Widzisz, to jest właśnie azjatycka kłótnia w rodzinie, o której pisałem.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑03-01-2023, 22:18Rozkminy, kto byl przyrodnim bratem czyjegos dziadka:DDDD ja to nawet nie wiem czy moo dziadkowie mieli braci

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- postuje jak opętany!
Nie. To są tylko twoje fobie, projekcje i urojenia. Da się leczyć. Zamawiaj wizytę na Abramowickiej.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
-
To mówisz, że to nie jest wojna między państwami, których obywatele są z jednego, pisanego cyrylicą, kręgu kulturowego i cywilizacyjnego, gdzie czasem nie sposób ich odróżnić, bo mówią jednym językiem?
PS. Ciekawe, że od razu sięgnąłeś po sowiecką metodę na dysydenta czyli odesłanie przeciwnika do psychiatryka z rozpoznaniem schizofrenii bezobjawowej lub czegoś takiego. Niestety u nas jeszcze sporo tych pisanych cyrylicą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- postuje jak opętany!
O zdrowie trzeba dbać. Forumowy dysydencie . 

We can't hear nothing
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
-
- weteran forumowych bitew
skoro tacy sami to akurat forumowe powinieneś ich tak samo kochać jak swoich sowieckich ziomeczkow, JimmyJimmy Boyle pisze: ↑04-01-2023, 11:18Tu akurat Pacjent ma 100% racji. Pod względem kulturowym, mentalnym ukry i ruski to jeden grzyb, ta sama swołocz.

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Nie, to jest Twój tok myślenia, którego nigdy nie rozumiałem, autentycznie jakbyśmy byli niejednokrotnie z różnych planet. I to nie chodzi nawet o to, że pałam niechęcią czy coś, tylko autentycznie zadziwia mnie, że ktoś potrafi, w poszukiwaniu czyjejś winy, doszukać się argumentu o tym, że brat dziadka był kimś tam. Jestem autentycznie zdumiony, bo to musi wymagać jakiegoś konkretnego typu osobowości, z którym poza Tobą się chyba nigdy nie spotkałem, a może po prostu na żywo nie trzymałem z podobnymi ludźmi bo się nie dogadywaliśmy? Nie wiem.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Pod względem kulturowym to nieprawda. Z tego powodu był Majdan i z tego powodu jest dzisiaj wojna - interesy i aspiracje Ukrainy rozjechały się z rosyjskimi. Kulturowo łatwo jest przejechać się i sprawdzić - słuchają podobnej jak my muzyki, oglądają te same filmy, grają w te same gry. Teraz zwiększona aktywność państw zachodnich na ich terenie, zwłaszcza amerykańskich, zwiększy to znacząco, tak jak stało się np. w Kosowie, gdzie dzisiaj w sklepach stoją zupełnie inne produkty niż w Serbii. To samo tyczy się mentalność, to jest coś co byłoby prawdziwe 100 lat temu, ale ewoluuje w zachodnią stronę.Jimmy Boyle pisze: ↑04-01-2023, 11:18Tu akurat Pacjent ma 100% racji. Pod względem kulturowym, mentalnym ukry i ruski to jeden grzyb, ta sama swołocz.
Natomiast te pół roku codziennego czytania ruskich pozwoliły mi zrozumieć, dlaczego Konfederacja ich cicho popiera, a może tak zrobiłby i PiS, gdyby Ruscy nie byli tak zjebani. Otóż poglądy większości Rosjan są dobitnie konserwatywne. Zupełnie przeciętny Rosjanin jest jak nasz zdecydowany konserwatysta - nie cierpi mniejszości seksualnych, ocenia ludzi na podstawie siły fizycznej, ma jasne poglądy na to, gdzie jest miejsce kobiety (w kuchni), a jego szacunek można zdobyć, pijąc dużo wódki. To wszystko są wartości, które polski konserwatysta, zwłaszcza taki, który nie pozwoliłby swojej dziewczynie pójść na marsz kobiet bojąc się, że puści się tam z murzynem, doskonale rozumie.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Rosjanie słysząc ukraiński często myślą, że to polski. Znana jest też historią którą sami udostępnili, gdzie przejęli jakąś polską broń i były na niej napisy po polsku, a oni napisali, że Ukraińcy piszą po ukraińsku alfabetem łacińskim, by ich zmylić. Nie pamiętam jak w Kijowie, ale we Lwowie ulice mają podwójne napisy w obu alfabetach. Ukraina rozważa powoli przejście na alfabet łaciński.
-
Tak sztampowego myślenia, rodem z feministycznej broszury to się po Tobie nie spodziewałem. Chcesz powiedzieć, że u Ukraińców, a zwłaszcza u chłopców z ruchu Azow lub Prawego Sektora jest inaczej. Człowieku, piszesz o państwie gdzie stoi kilkadziesiąt pomników cwela Bandery, gdzie uchwalono rasistowską ustawę o rdzennych narodach Ukrainy, gdzie zdelegalizowano kilkanaście partii politycznych. Do kogo oni są zbliżeni cywilizacyjne do polskiej opozycji, czy do Rosji?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-01-2023, 13:35Pod względem kulturowym to nieprawda. Z tego powodu był Majdan i z tego powodu jest dzisiaj wojna - interesy i aspiracje Ukrainy rozjechały się z rosyjskimi. Kulturowo łatwo jest przejechać się i sprawdzić - słuchają podobnej jak my muzyki, oglądają te same filmy, grają w te same gry. Teraz zwiększona aktywność państw zachodnich na ich terenie, zwłaszcza amerykańskich, zwiększy to znacząco, tak jak stało się np. w Kosowie, gdzie dzisiaj w sklepach stoją zupełnie inne produkty niż w Serbii. To samo tyczy się mentalność, to jest coś co byłoby prawdziwe 100 lat temu, ale ewoluuje w zachodnią stronę.Jimmy Boyle pisze: ↑04-01-2023, 11:18Tu akurat Pacjent ma 100% racji. Pod względem kulturowym, mentalnym ukry i ruski to jeden grzyb, ta sama swołocz.
Natomiast te pół roku codziennego czytania ruskich pozwoliły mi zrozumieć, dlaczego Konfederacja ich cicho popiera, a może tak zrobiłby i PiS, gdyby Ruscy nie byli tak zjebani. Otóż poglądy większości Rosjan są dobitnie konserwatywne. Zupełnie przeciętny Rosjanin jest jak nasz zdecydowany konserwatysta - nie cierpi mniejszości seksualnych, ocenia ludzi na podstawie siły fizycznej, ma jasne poglądy na to, gdzie jest miejsce kobiety (w kuchni), a jego szacunek można zdobyć, pijąc dużo wódki. To wszystko są wartości, które polski konserwatysta, zwłaszcza taki, który nie pozwoliłby swojej dziewczynie pójść na marsz kobiet bojąc się, że puści się tam z murzynem, doskonale rozumie.
No i jeszcze ciekawa sprawa. Dlaczego coraz częściej słyszy się, że Polacy zostawiają swoje polskie kobiety i biorą się za Ukrainki? Bo te są bardzo konserwatywne i żadne feministyczne bzdety nie mieszają im w głowach.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To miło, że nie spodziewasz się po mnie sztampowego myślenia, i masz rację. Prawego Sektora nie będę bronił, bo nigdy ich nie lubiłem, a ten Azow też mi jednak z deka śmierdzi z tym wolfsangelem (poza tym czuję że jednak mało o nich wiem więc wolę się nie wypowiadać), no ale tak samo argumentem po stronie rosyjskiej nie jest grupa Wagnera, bo to jednak nie są typowi Rosjanie, może i Rosjanie są zjebani ale nie tak, żeby normą dla każdego było zabijanie przy pomocy rozłupywania głowy młotem. O Banderze i pomnikach pisałem już szeroko więc tutaj niechcący się zgadzamy. O delegalizacji partii politycznych nie wiem więc się nie wypowiem.Pacjent pisze: ↑04-01-2023, 14:02Tak sztampowego myślenia, rodem z feministycznej broszury to się po Tobie nie spodziewałem. Chcesz powiedzieć, że u Ukraińców, a zwłaszcza u chłopców z ruchu Azow lub Prawego Sektora jest inaczej. Człowieku, piszesz o państwie gdzie stoi kilkadziesiąt pomników cwela Bandery, gdzie uchwalono rasistowską ustawę o rdzennych narodach Ukrainy, gdzie zdelegalizowano kilkanaście partii politycznych. Do kogo oni są zbliżeni cywilizacyjne do polskiej opozycji, czy do Rosji?
No i jeszcze ciekawa sprawa. Dlaczego coraz częściej słyszy się, że Polacy zostawiają swoje polskie kobiety i biorą się za Ukrainki? Bo te są bardzo konserwatywne i żadne feministyczne bzdety nie mieszają im w głowach.
Co do Polaków biorących Ukrainki, to myślę że prawda jest prostsza niż poglądy: są one ekonomicznie na słabszej pozycji, więc znalezienie męża Polaka może być dla wielu wybawieniem (zwłaszcza biorąc pod uwagę, że za minimalną krajową za którą pracuje gros Ukraińców coraz ciężej wyżyć. A że mają konserwatywne poglądy? Czy właśnie dokonaliśmy tutaj przypadkiem przyznania, że konserwatywni Polacy=Ukraińcy=Rosjanie? No tak, mają pewnie bardziej konserwatywne poglądy od nas ogólnie rzecz biorąc (Ukraińcy), ale to też się zmienia w czasie gdy aspirują do Zachodu, a nie do Wschodu.
-
- rasowy masterfulowicz
Ośmielę się zauważyć, że Majdan był bo tak chciał Obama, a raczej amerykańska administracja. Dużo kasy USA wyłożyło żeby się udało, ale chyba warto było patrząc po tym co się dziejeŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑04-01-2023, 13:35Pod względem kulturowym to nieprawda. Z tego powodu był Majdan i z tego powodu jest dzisiaj wojna - interesy i aspiracje Ukrainy rozjechały się z rosyjskimi.Jimmy Boyle pisze: ↑04-01-2023, 11:18Tu akurat Pacjent ma 100% racji. Pod względem kulturowym, mentalnym ukry i ruski to jeden grzyb, ta sama swołocz.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Sybir
Tymczasem w Polsce:
Ciekawe, ile tych wozów towarzyszących?
Edit:
).
Ciekawe, ile tych wozów towarzyszących?
Edit:
Więcej szczegółów w artykule, do którego link znajduje się w cytowanym przeze mnie ćwierku. Dobry deal, 18. Dywizja strong (w przyszłości12 wozów zabezpieczenia technicznego M88A2 HERCULES, 8 mostów towarzyszących M1074 JOINT ASSAULT BRIDGE, 6 wozów dowodzenia M577 i 26 warsztatów NG SECM na podwoziu HMMWV, a także pakiet szkoleniowy i logistyczny

-
- weteran forumowych bitew
Za 3...2...1 rozpoczyna się ból dupy forumowych konfepederastow 

Seein' me is def not repeated or done twice
- Sybir
A, no i w ramach tego kontraktu kupujemy jeszcze amunicję czołgową. Nowoczesną amunicję czołgową. W chuj nowoczesnej amunicji czołgowej. Dostawy ruszają w tym roku i mają się zakończyć do grudnia 2024r.
-
Znakomicie. Teraz pytanie: ile mielibyśmy tego sprzętu i jak nowoczesna byłaby polska armia, gdybyśmy nie oddali tyle tego na front wschodni i czy ten nowy sprzęt tam nie trafi?