III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: III Wojna Światowa

03-01-2023, 21:50

Czyli w najlepszym razie (zakładając, że dziadek i tegoż dziadka brat mieli jednego ojca) Prigożyn jest w 1/4 Ukraińcem. (:
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
bartwa

03-01-2023, 21:56

PLASTIK NIE JEST METALEM
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

03-01-2023, 22:18

Pacjent pisze:
03-01-2023, 21:46
Sybir pisze:
03-01-2023, 21:11
Pacjent pisze:A tak poza tym Jewgienij Prigożyn - faktyczny szef Grupy Wagnera jest Ukraińcem.
Z Petersburga i matki-Rosjanki?
rodzonym bratem jego dziadka był Efim Ilicz Prigożyn (ukr. Юхим Ілліч Пригожин) radziecki i ukraiński uczony, koordynator wydobywania rud uranu na terenie dzisiejszej Ukrainy, honorowy obywatel ukraińskiego miasta Żółte Wody.
Rozkminy, kto byl przyrodnim bratem czyjegos dziadka:DDDD ja to nawet nie wiem czy moo dziadkowie mieli braci
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Sybir

03-01-2023, 22:55

PRZECIEŻ TO WAŻNE NIE ROZUMIESZ?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

04-01-2023, 06:51

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
03-01-2023, 22:18
Pacjent pisze:
03-01-2023, 21:46
Sybir pisze:
03-01-2023, 21:11

Z Petersburga i matki-Rosjanki?
rodzonym bratem jego dziadka był Efim Ilicz Prigożyn (ukr. Юхим Ілліч Пригожин) radziecki i ukraiński uczony, koordynator wydobywania rud uranu na terenie dzisiejszej Ukrainy, honorowy obywatel ukraińskiego miasta Żółte Wody.
Rozkminy, kto byl przyrodnim bratem czyjegos dziadka:DDDD ja to nawet nie wiem czy moo dziadkowie mieli braci
Na to czekałem!!! Widzisz, to jest właśnie azjatycka kłótnia w rodzinie, o której pisałem. :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
shitshow
postuje jak opętany!

04-01-2023, 10:08

Nie. To są tylko twoje fobie, projekcje i urojenia. Da się leczyć. Zamawiaj wizytę na Abramowickiej.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Pacjent

04-01-2023, 10:30

shitshow pisze:
Nie. To są tylko twoje fobie, projekcje i urojenia. Da się leczyć. Zamawiaj wizytę na Abramowickiej.
To mówisz, że to nie jest wojna między państwami, których obywatele są z jednego, pisanego cyrylicą, kręgu kulturowego i cywilizacyjnego, gdzie czasem nie sposób ich odróżnić, bo mówią jednym językiem?
PS. Ciekawe, że od razu sięgnąłeś po sowiecką metodę na dysydenta czyli odesłanie przeciwnika do psychiatryka z rozpoznaniem schizofrenii bezobjawowej lub czegoś takiego. Niestety u nas jeszcze sporo tych pisanych cyrylicą.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
shitshow
postuje jak opętany!

04-01-2023, 10:37

O zdrowie trzeba dbać. Forumowy dysydencie . :D
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

04-01-2023, 11:18

shitshow pisze:
Tu akurat Pacjent ma 100% racji. Pod względem kulturowym, mentalnym ukry i ruski to jeden grzyb, ta sama swołocz.
olgims
weteran forumowych bitew

04-01-2023, 11:32

Jimmy Boyle pisze:
shitshow pisze:
Tu akurat Pacjent ma 100% racji. Pod względem kulturowym, mentalnym ukry i ruski to jeden grzyb, ta sama swołocz.
skoro tacy sami to akurat forumowe powinieneś ich tak samo kochać jak swoich sowieckich ziomeczkow, Jimmy :)
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

04-01-2023, 13:17

Pacjent pisze:
04-01-2023, 06:51
Na to czekałem!!! Widzisz, to jest właśnie azjatycka kłótnia w rodzinie, o której pisałem. :D
Nie, to jest Twój tok myślenia, którego nigdy nie rozumiałem, autentycznie jakbyśmy byli niejednokrotnie z różnych planet. I to nie chodzi nawet o to, że pałam niechęcią czy coś, tylko autentycznie zadziwia mnie, że ktoś potrafi, w poszukiwaniu czyjejś winy, doszukać się argumentu o tym, że brat dziadka był kimś tam. Jestem autentycznie zdumiony, bo to musi wymagać jakiegoś konkretnego typu osobowości, z którym poza Tobą się chyba nigdy nie spotkałem, a może po prostu na żywo nie trzymałem z podobnymi ludźmi bo się nie dogadywaliśmy? Nie wiem.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

04-01-2023, 13:35

Jimmy Boyle pisze:
Pod względem kulturowym to nieprawda. Z tego powodu był Majdan i z tego powodu jest dzisiaj wojna - interesy i aspiracje Ukrainy rozjechały się z rosyjskimi. Kulturowo łatwo jest przejechać się i sprawdzić - słuchają podobnej jak my muzyki, oglądają te same filmy, grają w te same gry. Teraz zwiększona aktywność państw zachodnich na ich terenie, zwłaszcza amerykańskich, zwiększy to znacząco, tak jak stało się np. w Kosowie, gdzie dzisiaj w sklepach stoją zupełnie inne produkty niż w Serbii. To samo tyczy się mentalność, to jest coś co byłoby prawdziwe 100 lat temu, ale ewoluuje w zachodnią stronę.

Natomiast te pół roku codziennego czytania ruskich pozwoliły mi zrozumieć, dlaczego Konfederacja ich cicho popiera, a może tak zrobiłby i PiS, gdyby Ruscy nie byli tak zjebani. Otóż poglądy większości Rosjan są dobitnie konserwatywne. Zupełnie przeciętny Rosjanin jest jak nasz zdecydowany konserwatysta - nie cierpi mniejszości seksualnych, ocenia ludzi na podstawie siły fizycznej, ma jasne poglądy na to, gdzie jest miejsce kobiety (w kuchni), a jego szacunek można zdobyć, pijąc dużo wódki. To wszystko są wartości, które polski konserwatysta, zwłaszcza taki, który nie pozwoliłby swojej dziewczynie pójść na marsz kobiet bojąc się, że puści się tam z murzynem, doskonale rozumie.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

04-01-2023, 13:48

Pacjent pisze:
04-01-2023, 10:30
To mówisz, że to nie jest wojna między państwami, których obywatele są z jednego, pisanego cyrylicą, kręgu kulturowego i cywilizacyjnego, gdzie czasem nie sposób ich odróżnić, bo mówią jednym językiem?
Rosjanie słysząc ukraiński często myślą, że to polski. Znana jest też historią którą sami udostępnili, gdzie przejęli jakąś polską broń i były na niej napisy po polsku, a oni napisali, że Ukraińcy piszą po ukraińsku alfabetem łacińskim, by ich zmylić. Nie pamiętam jak w Kijowie, ale we Lwowie ulice mają podwójne napisy w obu alfabetach. Ukraina rozważa powoli przejście na alfabet łaciński.
Pacjent

04-01-2023, 14:02

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Jimmy Boyle pisze:
Pod względem kulturowym to nieprawda. Z tego powodu był Majdan i z tego powodu jest dzisiaj wojna - interesy i aspiracje Ukrainy rozjechały się z rosyjskimi. Kulturowo łatwo jest przejechać się i sprawdzić - słuchają podobnej jak my muzyki, oglądają te same filmy, grają w te same gry. Teraz zwiększona aktywność państw zachodnich na ich terenie, zwłaszcza amerykańskich, zwiększy to znacząco, tak jak stało się np. w Kosowie, gdzie dzisiaj w sklepach stoją zupełnie inne produkty niż w Serbii. To samo tyczy się mentalność, to jest coś co byłoby prawdziwe 100 lat temu, ale ewoluuje w zachodnią stronę.

Natomiast te pół roku codziennego czytania ruskich pozwoliły mi zrozumieć, dlaczego Konfederacja ich cicho popiera, a może tak zrobiłby i PiS, gdyby Ruscy nie byli tak zjebani. Otóż poglądy większości Rosjan są dobitnie konserwatywne. Zupełnie przeciętny Rosjanin jest jak nasz zdecydowany konserwatysta - nie cierpi mniejszości seksualnych, ocenia ludzi na podstawie siły fizycznej, ma jasne poglądy na to, gdzie jest miejsce kobiety (w kuchni), a jego szacunek można zdobyć, pijąc dużo wódki. To wszystko są wartości, które polski konserwatysta, zwłaszcza taki, który nie pozwoliłby swojej dziewczynie pójść na marsz kobiet bojąc się, że puści się tam z murzynem, doskonale rozumie.
Tak sztampowego myślenia, rodem z feministycznej broszury to się po Tobie nie spodziewałem. Chcesz powiedzieć, że u Ukraińców, a zwłaszcza u chłopców z ruchu Azow lub Prawego Sektora jest inaczej. Człowieku, piszesz o państwie gdzie stoi kilkadziesiąt pomników cwela Bandery, gdzie uchwalono rasistowską ustawę o rdzennych narodach Ukrainy, gdzie zdelegalizowano kilkanaście partii politycznych. Do kogo oni są zbliżeni cywilizacyjne do polskiej opozycji, czy do Rosji?
No i jeszcze ciekawa sprawa. Dlaczego coraz częściej słyszy się, że Polacy zostawiają swoje polskie kobiety i biorą się za Ukrainki? Bo te są bardzo konserwatywne i żadne feministyczne bzdety nie mieszają im w głowach.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

04-01-2023, 14:12

Pacjent pisze:
04-01-2023, 14:02
Tak sztampowego myślenia, rodem z feministycznej broszury to się po Tobie nie spodziewałem. Chcesz powiedzieć, że u Ukraińców, a zwłaszcza u chłopców z ruchu Azow lub Prawego Sektora jest inaczej. Człowieku, piszesz o państwie gdzie stoi kilkadziesiąt pomników cwela Bandery, gdzie uchwalono rasistowską ustawę o rdzennych narodach Ukrainy, gdzie zdelegalizowano kilkanaście partii politycznych. Do kogo oni są zbliżeni cywilizacyjne do polskiej opozycji, czy do Rosji?
No i jeszcze ciekawa sprawa. Dlaczego coraz częściej słyszy się, że Polacy zostawiają swoje polskie kobiety i biorą się za Ukrainki? Bo te są bardzo konserwatywne i żadne feministyczne bzdety nie mieszają im w głowach.
To miło, że nie spodziewasz się po mnie sztampowego myślenia, i masz rację. Prawego Sektora nie będę bronił, bo nigdy ich nie lubiłem, a ten Azow też mi jednak z deka śmierdzi z tym wolfsangelem (poza tym czuję że jednak mało o nich wiem więc wolę się nie wypowiadać), no ale tak samo argumentem po stronie rosyjskiej nie jest grupa Wagnera, bo to jednak nie są typowi Rosjanie, może i Rosjanie są zjebani ale nie tak, żeby normą dla każdego było zabijanie przy pomocy rozłupywania głowy młotem. O Banderze i pomnikach pisałem już szeroko więc tutaj niechcący się zgadzamy. O delegalizacji partii politycznych nie wiem więc się nie wypowiem.

Co do Polaków biorących Ukrainki, to myślę że prawda jest prostsza niż poglądy: są one ekonomicznie na słabszej pozycji, więc znalezienie męża Polaka może być dla wielu wybawieniem (zwłaszcza biorąc pod uwagę, że za minimalną krajową za którą pracuje gros Ukraińców coraz ciężej wyżyć. A że mają konserwatywne poglądy? Czy właśnie dokonaliśmy tutaj przypadkiem przyznania, że konserwatywni Polacy=Ukraińcy=Rosjanie? No tak, mają pewnie bardziej konserwatywne poglądy od nas ogólnie rzecz biorąc (Ukraińcy), ale to też się zmienia w czasie gdy aspirują do Zachodu, a nie do Wschodu.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

04-01-2023, 14:17

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
Jimmy Boyle pisze:
Pod względem kulturowym to nieprawda. Z tego powodu był Majdan i z tego powodu jest dzisiaj wojna - interesy i aspiracje Ukrainy rozjechały się z rosyjskimi.
Ośmielę się zauważyć, że Majdan był bo tak chciał Obama, a raczej amerykańska administracja. Dużo kasy USA wyłożyło żeby się udało, ale chyba warto było patrząc po tym co się dzieje
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Sybir

04-01-2023, 14:46

Tymczasem w Polsce:

Ciekawe, ile tych wozów towarzyszących?
Edit:
12 wozów zabezpieczenia technicznego M88A2 HERCULES, 8 mostów towarzyszących M1074 JOINT ASSAULT BRIDGE, 6 wozów dowodzenia M577 i 26 warsztatów NG SECM na podwoziu HMMWV, a także pakiet szkoleniowy i logistyczny
Więcej szczegółów w artykule, do którego link znajduje się w cytowanym przeze mnie ćwierku. Dobry deal, 18. Dywizja strong (w przyszłości ;)).
olgims
weteran forumowych bitew

04-01-2023, 14:49

Za 3...2...1 rozpoczyna się ból dupy forumowych konfepederastow :)
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
Awatar użytkownika
Sybir

04-01-2023, 14:55

A, no i w ramach tego kontraktu kupujemy jeszcze amunicję czołgową. Nowoczesną amunicję czołgową. W chuj nowoczesnej amunicji czołgowej. Dostawy ruszają w tym roku i mają się zakończyć do grudnia 2024r.
Pacjent

04-01-2023, 15:55

Sybir pisze:
04-01-2023, 14:55
A, no i w ramach tego kontraktu kupujemy jeszcze amunicję czołgową. Nowoczesną amunicję czołgową. W chuj nowoczesnej amunicji czołgowej. Dostawy ruszają w tym roku i mają się zakończyć do grudnia 2024r.
Znakomicie. Teraz pytanie: ile mielibyśmy tego sprzętu i jak nowoczesna byłaby polska armia, gdybyśmy nie oddali tyle tego na front wschodni i czy ten nowy sprzęt tam nie trafi?
ODPOWIEDZ