ABORCJA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- weteran forumowych bitew
Re: ABORCJA
SKROBAĆ !!! Jak czytam te tyrady filozoficzno-moralne na forum bądź co bądź poświęconym tematom muzycznym i około muzycznym to dochodzę do wniosku iż gdyby aborcja była ogólnodostępna nie było by tu takiego śmietnika. Jedne trzecie zjebów z tego forum po prostu nie było by dziś na świecie ku uciesze mej i ich rodziców.
''To nie jest decyzja jedynie we własnej sprawie, bo decyduje się za kogoś czy będzie żyć, czy nie'' - zgadza się, zanim się wyskrobiemy należy sprawę przedyskutować z embrionem i proboszczem. Być może te dwa podmioty w dyskusji sprawią iż uboga rodzina(często patologiczna) wzbogaci się i polepszy swój byt dzięki ograniczonej wolności społeczeństwa. A to że bogaci i tak się będą skrobać bez względu na idee panujące w społeczeństwie a biedna patologia będzie przekazywać swe geny temuż społeczeństwu ku jego totalnemu upadkowi nie ma znaczenia. Prawda ?.
''Każde dobrowolne ograniczenie wolności odbywa się w imię idei - na tym między innymi polega konsensus społeczeństwa'' - A czy społeczeństwo musi/powinno godzić się na ograniczenie swej wolności w imię jakiejś idei ? Po chuj więc było walczyć z komunizmem w Polsce?
''To nie jest decyzja jedynie we własnej sprawie, bo decyduje się za kogoś czy będzie żyć, czy nie'' - zgadza się, zanim się wyskrobiemy należy sprawę przedyskutować z embrionem i proboszczem. Być może te dwa podmioty w dyskusji sprawią iż uboga rodzina(często patologiczna) wzbogaci się i polepszy swój byt dzięki ograniczonej wolności społeczeństwa. A to że bogaci i tak się będą skrobać bez względu na idee panujące w społeczeństwie a biedna patologia będzie przekazywać swe geny temuż społeczeństwu ku jego totalnemu upadkowi nie ma znaczenia. Prawda ?.
''Każde dobrowolne ograniczenie wolności odbywa się w imię idei - na tym między innymi polega konsensus społeczeństwa'' - A czy społeczeństwo musi/powinno godzić się na ograniczenie swej wolności w imię jakiejś idei ? Po chuj więc było walczyć z komunizmem w Polsce?
-
- mistrz forumowej ceremonii
zasadniczo śmieszny ten temat
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Czy ktoś już wspominał "Przedludzi" Dicka? Bo ponoc zawsze w takich dyskusjach ktoś wspomina, a nie chce mi sie sprawdzac...
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Bezdech
Skończyłeś już proces edukacji, bo nie wiem, czy klawiaturę strzępić?Wódka i Piwo pisze:SKROBAĆ !!! Jak czytam te tyrady filozoficzno-moralne na forum bądź co bądź poświęconym tematom muzycznym i około muzycznym to dochodzę do wniosku iż gdyby aborcja była ogólnodostępna nie było by tu takiego śmietnika. Jedne trzecie zjebów z tego forum po prostu nie było by dziś na świecie ku uciesze mej i ich rodziców.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- krz63
Nic dodać, nic ująć. Sam mam trójkę dzieci i nie wyobrażam sobie jak mógłbym pozwolić na to by kobieta wyskrobała sobie moje dziecko, ale w pełni akceptuję to, że ktoś może mieć inne zdanie. Ostatnio w radio słyszałem jakąś pyskówkę na ten temat, lekarz ginekolog kontra jakaś pizda z PiS bądź Solidarnej Polski. Ta kretynka zachwalała cudne życie z niepełnosprawnymi dziećmi i jakoś do głowy jej nie przyszło, że taka rodzina często jest skazana na wykluczenie społeczne. Jeśli jest majętna, to zaraz będzie biedna, jeśli jest biedna, to zaraz będzie jeszcze biedniejsza. Lekarz opowiadał o przypadku kobiety, której głowa dziecka kończyła się na wysokości oczu, niech pani z PiS powie tej kobiecie, że musi urodzić, mimo że dziecko poza łonem matki nie przeżyje nawet minuty.Sybir pisze:Przeciw aborcji i za nią są w mojej opinii różni ideowcy. Natomiast ponieważ siebie samego uważam za całkiem normalnego człowieka tzw. środka, to jestem za daniem ludziom możliwości decydowania w swojej własnej sprawie. Będą chcieli skorzystać z zapisu prawnego (przy spełnieniu kwalifikacji), proszę bardzo, nie będą chcieli - ich wybór. W każdym przypadku w pełnie przeze mnie akceptowalny. Nie lubię ludzi, którzy w imię jakiejś mniej lub bardziej wydumanej idei ograniczają wolność wyboru innym ludziom.
Nie mogę powiedzieć, że bliższe prawdy jest Twoje założenie - dowód nie do przeprowadzenia. Poza tym, w tej kwestii pozostaję sceptyczny, i pozwolę się z Tobą nie zgodzić.
A co z ciążami pochodzącymi z gwałtów? Niech będzie fajna pamiątka z takiego traumatycznego przeżycia, no nie?
Dyskusja nad ustawą jest totalnie bezcelowa, bo nie żyjemy na wyspie, każda może się wyskrobać zupełnie legalnie w Czechach, na Słowacji czy w Germanii. Niestety czynią to tylko te bardziej majętne, biedniejsze rodzą i te niechciane dzieci wypadają im z kocyka, trafiają do beczek, do rodzin zastępczych, w której są katowane itd. Wykluczeni produkują kolejnych wykluczonych.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- Sybir
Abstrahując nieco, byłem w zeszłą sobotę w Gdańsku. Z rodzicami i siostrą spacerowaliśmy sobie po starówce, potem ulokowaliśmy się w jakimś lokalu gastronomicznym niedaleko Neptuna. W pewnym momencie do moich uszu dobiegły dźwięki rytmicznie podbijanego bębenka, po kilku chwilach zaś moim oczom ukazał się szereg młodzieży płci obojga wybijający rytm na bongosach. I kolejny szereg, i jeszcze jeden, potem zaś zwarta masa - wszystko to była młodzież, tak na oko, gimnazjalno-licealna, gdzieniegdzie przebijał się zaś z tłumu pilnujący tej trzódki kapłan religii rzymskokatolickiej. Co mnie najbardziej zdziwiło to to, że te dzieci wznosiły w swych nieznających trudów życia rączkach transparenty z wielkimi hasłami, typu "Młodzież przeciwko aborcji". Cała ta sytuacja wprawiła mnie w bardzo dobry nastrój, gdyż w jakiś sposób przypominała mi film mojego życia, czyli "Sens życia wg Monty Pythona".
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Deviant
- w mackach Zła
Sybir, racja. Nie wiem skąd to się bierze (może jakaś socjotechnika rządzących), ale społeczeństwo bardzo łatwo daje się podzielić w przypadku tak marginalnych spraw, kreując je na problem globalny.
-
- postuje jak opętany!
Taka ciekawostka aborcyjna:
http://www.sfora.pl/Jan-Pawel-II-mial-b ... ala-a60217
jest ryzyko - jest zabawa xD
http://www.sfora.pl/Jan-Pawel-II-mial-b ... ala-a60217
jest ryzyko - jest zabawa xD
- Silent_Sea
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- vicek
- zahartowany metalizator
Hmm... moje stanowisko jest takie - po co zakazywać tej aborcji???? Przecież już jest zakaz zabijania i co??? Osobiście, gdyby to ode mnie zależało, to bym nigdy nie zezwolił na to, chyba że zagrażałoby to życiu matki.
- Silent_Sea
oczywiście...
napiszcie jeszcze co sądzicie o aborcji dziecka gdy zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego
napiszcie jeszcze co sądzicie o aborcji dziecka gdy zachodzi uzasadnione podejrzenie, że ciąża powstała w wyniku czynu zabronionego
- Sybir
Ja tak tylko nadmienię, że w podkrakowskim Prokocimiu działają z pewnymi sukcesami kardiochirudzy dziecięcy, leczący HLHS - a np. w takiej Francji dzieci z tym zespołem nie ma prawie wcale. To tak w ramach ciekawostki ;)
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Żeby było jeszcze weselej, proponuję tej pani zaprosić na zabieg, kamery Polsatu. Można też zorganizować transmisję w internecie i pobierać stosowne opłaty. Uśmiejemy się wszyscy do łez.manieczki pisze:http://wiadomosci.onet.pl/kraj/katarzyn ... iaze/8yepg
-
- rasowy masterfulowicz
- Lykantrop
Bo to rasa panów, tam się nie rodzą jednostki słabe.Sybir pisze:Ja tak tylko nadmienię, że w podkrakowskim Prokocimiu działają z pewnymi sukcesami kardiochirudzy dziecięcy, leczący HLHS - a np. w takiej Francji dzieci z tym zespołem nie ma prawie wcale. To tak w ramach ciekawostki ;)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Aron
- postuje jak opętany!
Rasa panów? Rzekłbym że obecna Francja to raczej rasa muzułmanów.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Silent_Sea
Chyba rasa baranów, tam z takich dzieci robi się potrawkę ku chwale Alladyna!Lykantrop pisze:Bo to rasa panów, tam się nie rodzą jednostki słabe.Sybir pisze:Ja tak tylko nadmienię, że w podkrakowskim Prokocimiu działają z pewnymi sukcesami kardiochirudzy dziecięcy, leczący HLHS - a np. w takiej Francji dzieci z tym zespołem nie ma prawie wcale. To tak w ramach ciekawostki ;)
Ja Ci kurwa dam w podkrakowskim, ja Ci kurwa zaraz dam.Sybir pisze:Ja tak tylko nadmienię, że w podkrakowskim Prokocimiu działają z pewnymi sukcesami kardiochirudzy dziecięcy, leczący HLHS - a np. w takiej Francji dzieci z tym zespołem nie ma prawie wcale. To tak w ramach ciekawostki ;)
- Sybir
Re: Odp: ABORCJA
Kajam się, dopiero kiedy na własne oczy zobaczyłem tej szpital wiem, że jest on krakowski, a nie żaden "pod" :D
Co do Francji - "diagnostyka prenatalna" to zwrot-klucz do pojęcia różnicy ;) Nie wiem tylko, jaka jest częstość występowania np. wymienionego HLHS w populacji muzułmańskiej, w każdym razie zbiorcze statystyki mówią, że nie oglądają tej wady nad Sekwaną zbyt często.
Co do tej "rasy panów" czy innej, to nie zabieram głosu w dyskusji z racji jej jałowości.
Co do Francji - "diagnostyka prenatalna" to zwrot-klucz do pojęcia różnicy ;) Nie wiem tylko, jaka jest częstość występowania np. wymienionego HLHS w populacji muzułmańskiej, w każdym razie zbiorcze statystyki mówią, że nie oglądają tej wady nad Sekwaną zbyt często.
Co do tej "rasy panów" czy innej, to nie zabieram głosu w dyskusji z racji jej jałowości.