POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: POlitykowanie

18-06-2021, 17:40

535 pisze:
18-06-2021, 12:20
Tymczasem Pan Roman wyjaśnia sytuację. Tylko szkoda, że kiedyś sam pchał tych ludzi do władzy. Tak, czy owak warto posłuchać.
Znalazlem, pare pierwszych zdan wyjasnia wszystko
Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

18-06-2021, 17:57

nicram pisze:Sybir, masz Pavulon pod ręką? ;-)
Zaraz poszukam, ale podam tylko sobie, bo już tych głupot nie mogę czytać. Wyższa wycena procedur za wpisanie C19, zerowa odpowiedzialność prawna w warunkach pandemii - czego to się na forum można dowiedzieć.

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Pacjent

18-06-2021, 17:59

Ciekawe czy Baader przewidział również to, że masy pod wpływem propagandy strachu będą żądały ograniczenia swoich praw? Mam tu na myśli także ciemne masy z Masterfula. :D
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

18-06-2021, 18:03

Triceratops pisze:
18-06-2021, 17:40
535 pisze:
18-06-2021, 12:20
Tymczasem Pan Roman wyjaśnia sytuację. Tylko szkoda, że kiedyś sam pchał tych ludzi do władzy. Tak, czy owak warto posłuchać.
Znalazlem, pare pierwszych zdan wyjasnia wszystko
Obrazek
Nie muszę przypominać kim jest Pan Roman. Prócz tego, że znanym i ogólnie szanowanym przedsiębiorcą.
Awatar użytkownika
nicram

18-06-2021, 18:06

Sybir pisze:
Zaraz poszukam, ale podam tylko sobie, bo już tych głupot nie mogę czytać. Wyższa wycena procedur za wpisanie C19, zerowa odpowiedzialność prawna w warunkach pandemii - czego to się na forum można dowiedzieć.
No cóż, tutejsi specjaliści wiedzą więcej. Nic na to nie poradzisz, że Ty jako zmanipulowany przez system, nie zdajesz sobie sprawy, że jesteś tylko trybikiem w maszynie propagandy...
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Sybir

18-06-2021, 18:09

Propaganda propagandą, nie wnikam (bo się nie znam), ale kilka miesięcy przepracowałem w covidówku i moje obserwacje nieco różnią się od tych, które czytuję na łamach tego szacownego forum.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
hcpig

18-06-2021, 18:14

Sybir pisze:
Propaganda propagandą, nie wnikam (bo się nie znam), ale kilka miesięcy przepracowałem w covidówku i moje obserwacje nieco różnią się od tych, które czytuję na łamach tego szacownego forum.
Raczej lekarz nie ma zbyt wiele autorytetu w porównaniu z randomowym anonimem piszącym gównobloga.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
nicram

18-06-2021, 18:17

Sybir pisze:
To, że przepracowałeś to nic dla naszych kolegów nie znaczy. Jesteś po prostu polskim, nieuczciwym lekarzem, którego istnienie oparte jest na uzyskaniu jak największego zysku. A to, że trafił się covidek, to tym większe kokosy zbieraleś, zaniedbując zwykłych pacjentów. :-D Nie, no ja wiem jak to wyglądało. Widziałem na własne oczy. I przybijam Ci death metalową pionę, bo jak takie ścierwo jak panopacjenta wpierdolić w pracę np. pielęgniarek na oddziałach covidowych to po 2 h by wymiękł i zjechałby tam gdzie jego miejsce - do ścieku.
Ostatnio zmieniony 18-06-2021, 18:21 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
Pacjent

18-06-2021, 18:21

Sybir pisze:
To mówisz, że NFZ robi sobie jaja:
https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktu ... ,7849.html
a poza tym lekarzom grozi w praktyce jakaś odpowiedzialność za wpisanie COVID-19 komuś kto go nie ma?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
535

18-06-2021, 18:51

Panowie. Taka drobna uwaga. Nie dajcie sobie odcinać rąk, czy głów za cały system ochrony zdrowia, a już tym bardziej za tych, którzy tym bajzlem sterują. To bez sensu jest. Każdy ma styczność z tą dziedziną i mniej więcej widzi jak się sprawy mają.
Awatar użytkownika
Sybir

18-06-2021, 18:51

@Pacjent: To teraz wierzysz NFZ? :) Większość oddziałów zamienonych na covidowe nie wyrobiła kontraktów, wg mojej wiedzy - i wg tej wiedzy w kilku ośrodkach dążono do jak najszybszej redukcji statusu covidowego wydzielonych oddziałów.
Jeżeli udowodni się takie poświadczenie nieprawdy i że doprowadziło ono do opóźnienia uzyskania przez pacjenta pomocy skutkujące trwałym uszczerbkiem na zdrowiu lub jego zagrożeniem lub zgonem, to pewnie tak. Szkopuł w tym, że w takie fałszerstwo musiałoby być zaangażowane laboratorium wykonujące diagnostykę (w większości przypadków ośrodek niezależny od zleceniodawcy), a to chyba nie uśmiechałoby się pracownikom takiego labu - bo niby po co? Laboratoria dostają pieniądze za wykonanie testu, niezależnie od wyniku.
Awatar użytkownika
Sybir

18-06-2021, 18:55

535 pisze:Panowie. Taka drobna uwaga. Nie dajcie sobie odcinać rąk, czy głów za cały system ochrony zdrowia, a już tym bardziej za tych, którzy tym bajzlem sterują. To bez sensu jest. Każdy ma styczność z tą dziedziną i mniej więcej widzi jak się sprawy mają.
Kol. 535, obrona tego systemu to ostatnia rzecz, jaka przychodzi mi do głowy w kwestii manipulacji przy jego strukturze.
Pacjent

18-06-2021, 21:14

https://konkret24.tvn24.pl/polityka,112 ... BM_sE6tBGQ

Kto najczęściej wspiera PiS w Sejmie.
tomaszm

19-06-2021, 00:51

Zajebisty jest to kraj gdzie promuje się rozleniwiony socjalizm a karci przedsiębiorców.Nowy ład- mech kurwa 9% składki zdrowotnej od uzyskanego dochodu- czy kogoś popierdoliło?. Wszyscy co mądrzejsi będą wypierdalać w swoich spółkach w podatek estoński w spółkach zoo a wyprowadzać dochody przez spółki cywilne. Na tyle żeby wykazywać wynik finansowy na potrzymanie swoich możliwości kredytowych. Tak pojebanej władzy jeszcze nie widziałem.

Najlepsze były zapewnienia - nie będziecie musieli zwracać dotacji covidowych jako spadek w zależności czy obieraliśmy miesiąc w analogicznym okresie 2 miesięcy do poprzedniego roku na poziomie 15% czy 25% w stosunku do miesiąca analogicznie do poprzedniego roku.

Co odjebali teraz? Stan utrzymania pracowników owszem- umorzenie na poziomie 50% ale już te 75% jak wykazałeś dochód nie mniejszy jak w poprzednim roku choćby kurwa mać po to żeby utrzymać zdolności kredytowe i być wiarygodnym partnerem dla pomocy de minimis już chuj. Wszystkich wyjebali bez mydła. Masz zwracać a od 2022 roku masz płacić 9% dochodu na składkę zdrowotną. Ja pierdole.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

19-06-2021, 02:46

Podziękuj beneficjentom pisowskiego socjalu z Pacjentem na czele :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
535

19-06-2021, 07:43

Stare, ale bardzo mocne. Ma tupet dziewczyna od wyrównywania szans. Dopóki u sterów będą tacy ludzie, nie będzie nawet światełka w tunelu. Pokrótce streszczę co powiedział ten tępy babsztyl, który w normalnych warunkach nie powinien pchać wózka z obwarzankami. Programy socjalne są po to, by złagodzić wzrost cen, który w Polsce i tak nie jest gwałtowny. Ja wiem, że ten otępiały naród w dużej części kupi tego typu postawienie sprawy, bo skojarzenie przyczyny ze skutkiem jest ponad jego możliwości intelektualne. Dobrej zabawy. https://www.money.pl/gospodarka/wysoka- ... 6529v.html
Awatar użytkownika
Triceratops

19-06-2021, 08:28

Szkoda slow na te babe, w zasadzie wiekszosc jej wypowiedzi to belkot pomylenca. Kryteria wiadome:
Obrazek

Na szczescie wraca Donek na bialym kucu, nadchodzi dobrobyt
woodpecker from space
535

19-06-2021, 08:30

Triceratops pisze:
19-06-2021, 08:28
Szkoda slow na te babe, w zasadzie wiekszosc jej wypowiedzi to belkot pomylenca. Kryteria wiadome:
Obrazek

Na szczescie wraca Donek na bialym kucu, nadchodzi dobrobyt
To oczywiste. Trzeba będzie jednak się zastanowić, gdzie zakopać słoje.
Awatar użytkownika
Triceratops

19-06-2021, 08:35

Trzeba spytac Slawka Nowaka o dobre skrytki albo jego latorosl. 20 letnia corka wplacila za tate milion kaucji, ze wzruszenia sie poryczalem, dla niego stlukla swoja swinke skarbonke
woodpecker from space
535

19-06-2021, 08:43

Ja mam jedną taką dobrą skrytkę na walory. Trzymam je we workach. Spytacie zatem, gdzie trzymam worki? Pod oczami. Wtedy nic nie ma prawa zginąć.
ODPOWIEDZ