POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
Wyszedlem, slonce wschodzi i zachodzi jak miliony lat temu, komary gryza, ptaki spiewaja, woda plynie. Prawa natury niezmienne. Mowie jeszcze raz zejdz ze slonca. No chyba ze przedawkowales tuska to wez wegiel aktywny na srake
woodpecker from space
Dajesz radę stary. Jedna mała uwaga. Już sam fakt , że to ty wychodzisz z tym tematem jest dla niektórych jakby tezą. Zgadnij dlaczego? Powodów dałeś całkiem sporo. Co do podwójnych standardów w unii. Rozumiem, że właśnie odkrywasz Amerykę. Myślałeś, że biedni będą mieli takie same prawa jak bogaci? To w ogóle gdzieś fizycznie występuje? Ile masz tak naprawdę lat? Polska weszła do unii z pozycji żebraka i w tej pozycji pozostaje. Mniej lub bardziej zgięta. Z tej pozycji należy także rozpatrywać wszystkie argumenty za i przeciw uczestniczeniu w tej strukturze. Był czas żeby się zorientować , a nawet przyzwyczaić. Tymczasem okazuje się, że część publiczności dopiero teraz się o tym fakcie dowiaduje. I chyba ludziska czują się obrażeni. Jeżeli zajmujesz się żebraniem , tak jak król żebraków michalkiewicz stach, to nie ma sensu byś obrażał się o to, że ktoś nazwie cię żebrakiem. Chodzi o to, że karty rozdają mocni gracze w garniturach i podkutych buciorach, a praktykanci we flipflopach i flaneli zostają za drzwiami? Naprawdę? Cały czas wierzyłeś w bajki o partnerstwie i przeganianiu kolejnych europejskich gospodarek? Jako bezrobotny betoniarz amator i alkoholik, może nie powinienem pytać. Jesteś po polonistyce, czy filozofii? Pytam, bo poloniści mają zazwyczaj problem z liczeniem, czy oszacowaniem wielkości zbioru. Z kolei ci drudzy zwykle bujają w obłokach. Nic osobistego.mad pisze: ↑08-07-2021, 14:42Twoje pytanie... też jest kolejną formułką. Przydając mi łatkę strachu, deprecjonujesz mnie i znów nie musisz zdobywać się na merytorykę. Tak jest z wami zawsze. To są proste chwyty retoryczne. Wklejasz niemal codziennie te swoje durne antypisowskie wklejki - ja też mógłbym zapytać o twój paranoiczny strach. Tylko, że mnie takie retoryczne bzdury nie bawią. Natomiast wiem, że tacy kolesie jak ty nigdy nie odniosą się do podanego tematu merytorycznie.
A problemy zapodałem proste:
- Podwójne standardy w UE.
- Pełzający, niezgodny z traktatami proces federalizacji EU.
Podlinkowałem artykuł beż żadnej tezy, sugestii. Ot, do przemyślenia. Jak widać, myślenie cię nie dotyczy.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Przypomnę nieśmiało jak żeśmy do tej unii wchodzili to każdy kto był przeciwko to bym moher od rydzyka albo warchoł od Leppera. Światła elita mówiła że musimy wejść.
Teraz się okazuje że jednak trzeba było nie wchodzić bo wyszliśmy na żebraków i biedaków od zbierania szparagów na niemieckich plantacjach. To w końcu śmy dobrze zrobili czy źle ?
Teraz się okazuje że jednak trzeba było nie wchodzić bo wyszliśmy na żebraków i biedaków od zbierania szparagów na niemieckich plantacjach. To w końcu śmy dobrze zrobili czy źle ?
- trup
Prawa natury... a jednak nie tak do końca źle z twoim poczuciem humoru.Triceratops pisze: ↑08-07-2021, 15:01Wyszedlem, slonce wschodzi i zachodzi jak miliony lat temu, komary gryza, ptaki spiewaja, woda plynie. Prawa natury niezmienne. Mowie jeszcze raz zejdz ze slonca. No chyba ze przedawkowales tuska to wez wegiel aktywny na srake
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Dobrze. Jedyna słuszna droga. Zarówno wtedy jak i teraz.Bloodcult pisze: ↑08-07-2021, 15:23Przypomnę nieśmiało jak żeśmy do tej unii wchodzili to każdy kto był przeciwko to bym moher od rydzyka albo warchoł od Leppera. Światła elita mówiła że musimy wejść.
Inna sprawa że duża część naszego społeczeństwa a na pewno obecnie rządzący, jest jak wycieczka ze wsi pierwszy raz w Luwrze.
I tak nas traktują.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
Przypomnę nieśmiało, że wtedy skubałeś suche gile z nosa, do tego tradycyjnie nie rozumiesz tekstu, który czytasz. Nasza rola była jasno określona , przynajmniej ekonomicznie, a to jest podstawa, czy chcesz, czy nie i nie należy się o to obrażać. Teraz po wielu latach możemy sobie ocenić, czy było warto, czy nie? Możemy także zdecydować o wyjściu, jeżeli pozycja żebraka przestała nam nagle odpowiadać, a bilans mamy ujemny. Proste jak włos mongoła.Bloodcult pisze: ↑08-07-2021, 15:23Przypomnę nieśmiało jak żeśmy do tej unii wchodzili to każdy kto był przeciwko to bym moher od rydzyka albo warchoł od Leppera. Światła elita mówiła że musimy wejść.
- Bloodcult
Głosowałeś za czy przeciw panie starszy ?
- Bloodcult
- hcpig
- Bloodcult
Nie wiem co to jest model białoruski ale jak TVN upada i sobie głupi ryj rozwala to zawsze cieszy

W kontekście mojej wcześniejszej wypowiedzi chyba nie bardzo. Natomiast oczywiście głosowałem za i teraz też głosowałbym za. W ogóle oddałbym ten burdel w ajencję, bo przecież te głąby nie potrafią zarządzać nawet skupem butelek. Po prostu nie gniewam się na rolę żebraka w tym towarzystwie. Biorę na klatę. Takie są fakty, a przyczyn owego stanu jest wiele. Nie miałem na nie wpływu. Prawda, że nikt nie wiedział jak to będzie i każdy może mieć swoje wątpliwości i ocenę. Przy okazji. Chwilę przed wejściem do unii, wprowadziłem się do własnego domu, więc jest to dla mnie miłe wspomnienie. No właśnie. Kiedy się synek wprowadzasz? Bo były plany , szumne zapowiedzi. Kilka lat minęło. Wszystko oddałeś biednym, bogatym znaczy, czy po prostu zwyczajnie kłamałeś, że coś tam budujesz?
Pracuje tam jeszcze w tefałenie przemądrzała pani justynka? Bo akurat ją na bruku zobaczyłbym chętnie. Niczym nie różni się od mundurowych służb rydzyka, czy prezesa gitarzysty.
- hcpig
Doskonale wiesz co to jest model białoruski lecz unikasz odpowiedzi na postawione pytanie.
Yare Yare Daze
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Białoruś masa spoko.
https://belsat.eu/pl/news/07-07-2021-zl ... -w-minsku/
Jak klecha upada i sobie głupi ryj rozwala to zawsze cieszy

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Bloodcult
Że jest reżim i rządzi Łukaszenka ?
Reżimy bywają spoko ale ten pisowski byłby wyjątkowo kiepski.
Nadal nie widzę związku bo nie wiem co stoi za odebraniem (czy tam nie przedłużeniem) koncesji dla TVN. Pewnie jakieś bajki jak koniec demokracji albo więzienie za badania prenatalne. Am I right ?

Z pół roku temu jak przyszło płacić za reklamy to był podobny skowyt. Profilówki na Facebooku w obronie TVN już są ?

- Triceratops
Ja tez nie wiem, wez mi objasnij medioznawco. Jak mowilem, alf i omeg tu pod dostatkiem, byles na Bialorusi jester?
woodpecker from space
- hcpig
- Bloodcult
A byłeś w wojsku ? 

- Triceratops
Nieladnie jest odpowiadac pytaniem na pytanie, tak robia tylko skonczone lajzy i platne pacholy pisoskie. W koncu sie wydalo, jester pisowiec hehe widac sprany leb telewizja
woodpecker from space