SONDA PREZYDENCKA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SONDA PREZYDENCKA
onet teraz ma jakieś paywalle?
Ma ktoś cały artykuł o nowogrodzkim sutenerze?
https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... f,79cfc278
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
Choćby skały srały nie da się wybielić i ocieplić odbioru myśliwych. W takiej formie jak istnieje i funkcjonuje to jest patologia której nie da się wybronić. Wór i dół z wapnem.tomaszm pisze: ↑26-05-2025, 13:48Odnośnie tego co napisał ten Pan powyżej odnośnie aktywistów to jutro mamy w obecności Marszałka Województwa konfrontacje z nimi. Zajebiscie ciekawe osobowości - szkoda ze ich nie ma no na terenach powodzi gdzie mogliby realnie pomóc
Szczekacze prima sort.
Nie zapomnę tego nigdy jak się pieklli ze związek łowiecki poświcił tyle zwierzyny żeby tych ludzi co doznali w tak przerażający spsob utraty dobytku karmić, finnansowal zbiórki,dzieciaki brał na obozy żeby od tego powodziowego piekła mogły się uwolnić, ściągał prawników żeby udzielali porad odszkodowawczych albo żeby zostali na dłużej (pozdrawiam) to kurwa jeszce potrafią sie wdupiac bez sensu i ciśnie podnosić.
Duża cześć tych aktywistów ma tak nasrane we łbie że ciężko to przełożyć na język pisany.
poza tym to NIE TEN TEMAT.
- nicram
Ja widzę cały tekst. Może Adblocka wyłącz.trup pisze: ↑26-05-2025, 14:18onet teraz ma jakieś paywalle?
all the monsters will break your heart
-
- mistrz forumowej ceremonii
Przeca nawiązałem do wypowiedzi odnośnie aktywistów posta który był wyżej wklejony.
Z własnego doświadczenia.
Co do zdania odnośnie myśliwych - każdy ma swoje.
Nie będę Cię przekonywać, bo tak Cie nie przekonam.
Z własnego doświadczenia.
Co do zdania odnośnie myśliwych - każdy ma swoje.
Nie będę Cię przekonywać, bo tak Cie nie przekonam.
- trup
Nie mam AdBlocka...nicram pisze: ↑26-05-2025, 14:22Ja widzę cały tekst. Może Adblocka wyłącz.trup pisze: ↑26-05-2025, 14:18onet teraz ma jakieś paywalle?
jakieś płatne premium, że niby wykorzystałem już limit czy coś... Gdzieś mi to mignęło kiedyś ale aż tak dużo nie czytam i chyba nigdy mi nie zablokowało treści na der Onet.
Tyle reklam i jeszcze płać za każdy dostęp... Ameryka Panie...
Same abonamenty i subskrybcje.
- trup
- nicram
trup pisze: ↑26-05-2025, 14:26Nie mam AdBlocka...nicram pisze: ↑26-05-2025, 14:22Ja widzę cały tekst. Może Adblocka wyłącz.trup pisze: ↑26-05-2025, 14:18onet teraz ma jakieś paywalle?
jakieś płatne premium, że niby wykorzystałem już limit czy coś... Gdzieś mi to mignęło kiedyś ale aż tak dużo nie czytam i chyba nigdy mi nie zablokowało treści na der Onet.
Same abonamenty i subskrybcje.
der Onet pisze: To jest jedna z najbardziej rozpowszechnionych plotek dotyczących Karola Nawrockiego — że pracując jako ochroniarz w sopockim Grand Hotelu, zajmował się sprowadzaniem prostytutek dla gości. Od miesięcy taka opowieść żyje w mediach społecznościowych wśród osób niechętnych PiS i Nawrockiemu jako kandydatowi tej partii na prezydenta. Podsyciła ją publikacja "Gazety Wyborczej" z jesieni ubiegłego roku.
W ostatnich dniach sprawa nabrała znacznie większej wagi. Zarzut sutenerstwa postawił publicznie Nawrockiemu premier Donald Tusk — i to dwukrotnie. Raz pisząc 8 maja na portalu X do szefa PiS Jarosława Kaczyńskiego:
"O wszystkim wiedziałeś, Jarosławie. O związkach z gangusami, o »załatwianiu dziewczyn«, o apartamencie miłości w Muzeum II Wojny Światowej, o wyłudzeniu mieszkania i innych sprawach pozostających wciąż w ukryciu. Cała odpowiedzialność za tę katastrofę spada na ciebie!".
A drugi raz, występując 20 maja w Sejmie: "Może wśród waszych sympatyków są ludzie, którzy nie chcą na prezydenta kogoś, kto zajmował się ochroną na bramce, w kasynie, w agencji towarzyskiej" — powiedział Tusk, zwracając się do polityków PiS.
Nawrocki do zarzutów o związki ze światem płatnej miłości nigdy się nie odniósł.
Dwóch świadków, których wiarygodność zweryfikowaliśmy
Dlatego też powstał ten tekst. Naszym obowiązkiem jako dziennikarzy jest prześwietlanie kandydatów do prezydentury, by Polacy, wybierając za kilka dni głowę państwa, mieli pełną świadomość podejmowanej decyzji.
Pracując nad tym tekstem, nie mieliśmy żadnej tezy — chcieliśmy sprawdzić plotki dotyczące Nawrockiego, by móc je potwierdzić albo zdementować. Rozmawialiśmy z dziesiątkami ludzi, którzy w tamtym czasie znali się z Nawrockim, pracowali w Grand Hotelu, byli sopockimi policjantami lub obracali się w trójmiejskim półświatku. Wielu słyszało sutenerskie plotki o Nawrockim, wielu mówiło, że każdy, kto pracował w ochronie Granda — na najlepszej bramce w Polsce — "musiał" współdziałać z sutenerami. To jednak za mało, by formułować jednoznaczne sądy.
Miesiące rozmów doprowadziły nas jednak do dwóch świadków, których wiarygodność zweryfikowaliśmy. To dawni znajomi Nawrockiego, w tym jeden przez wiele lat bardzo bliski. Żaden z naszych rozmówców nie pochodzi z półświatka, z ringów freak-fightów ani ze środowisk kibolskich. To ludzie, którzy z Nawrockim pracowali w ochronie Granda, chcąc sobie dorobić podczas studiów, a dziś prowadzą zwyczajne życie. Nie mieli i nie mają problemów z prawem.
Oto ich opowieści.
"Karol mi się pochwalił, że to on współtworzył tę siatkę"
Pierwszy świadek to kolega Nawrockiego ze studiów historycznych na Uniwersytecie Gdańskim. Był jednym z kilku studentów historii, których Nawrocki ściągnął do ochrony Granda. Formalnie nie byli pracownikami hotelu, tylko pracowali dla zewnętrznej firmy ochroniarskiej.
— Byliśmy na tym samym roku. Byliśmy dobrymi kumplami. Na IV roku studiów Karol zapytał mnie, czy chcę pracować w Grandzie na ochronie. Przekonywał, że płacą dobre pieniądze, że już rozmawiał z szefem i chętnie mnie zatrudnią. Pomyślałem: czemu nie? Karol zaczął tam pracować wcześniej i był już wówczas kierownikiem zmiany. Zazwyczaj pracowaliśmy razem. Jako ochroniarze odpowiadaliśmy za pilnowanie porządku, ale w razie awantur mieliśmy unikać interwencji i dzwonić na policję. Dochodziło do nielicznych interwencji, czasem były szarpaniny, poza tym było spokojnie. Widziałem, że do hotelu przychodzą prostytutki — trudno było tego nie zauważyć. Domyślałem się, że mają jakiś układ z ochroną, ale się tym nie interesowałem — opowiada.
— Kiedyś na wieczornej zmianie Karol zapytał mnie, czy nie chcę zarobić jakichś dodatkowych pieniędzy, bo on i grupa ludzi z ochrony [tu nasz rozmówca ich wymienia — przyp. red.] zarabiają na dostarczaniu prostytutek hotelowym gościom. Moja rola miała polegać na tym, że jeśli jakiś gość zapyta mnie, gdzie można spotkać dziewczyny, to mam dać znać Karolowi lub [tu nasz rozmówca wymienia innego kolegę Nawrockiego – przyp. red.]. Miałem za to dostawać działkę. Nie powiem, żebym był wzburzony — nie będę hipokrytą. Powiedziałem: "OK, Karol. Skoro to tak wygląda". Potem Karol mi się pochwalił, że to on współtworzył tę siatkę — dodaje.Opowieść drugiego świadka, który poprosił o ukrycie wszelkich szczegółów mogących doprowadzić do ujawnienia jego tożsamości: — Pewnego dnia przypadł mi dyżur przy recepcji. Tam zazwyczaj obok recepcjonistów stał ochroniarz. Nagle widzę, że Karol wchodzi do hotelu z prostytutką i jej "opiekunem". Wsiedli do windy i pojechali na górę, do gościa. To był dla mnie szok.
Ponownie opowieść kolegi ze studiów: — Miałem co najmniej jedną taką sytuację, że gość potrzebował prostytutki. Akurat wtedy Karola nie było, więc dzwoniłem do [tu pada imię innego kolegi Nawrockiego – przyp. red.]. Innym razem Karol miał mnie zmienić w czasie dyżuru na zewnątrz hotelu. Dostałem telefon, że Karol ma sprawę i nie może mnie zmienić. Kiedy wychodziliśmy wieczorem po pracy, to dał mi bodaj 100 zł. Powiedział, że to moja działka.
Drugi świadek: — Karol zaproponował mi dołączenie do tej grupy, która zajmuje się sprowadzaniem prostytutek. Oferował, że będzie się ze mną dzielił pieniędzmi. Dostał zdecydowaną odmowę i to w ostrych słowach. To było dla mnie nie do przyjęcia.
Informatorzy Onetu ujawniają mechanizm działania. "Nawrocki lub ktoś z jego ludzi dzwonił do »koordynatora«"
Nasi rozmówcy opisują mechanizm. Goście hotelowi wybierali prostytutki ze stron towarzyskich, takich jak nieistniejące już Odloty.pl — do tego zachęcali ich ochroniarze, pokazując oferty na komputerze w ogólnodostępnym pomieszczeniu z komputerami dla gości hotelowych naprzeciwko recepcji. Następnie Nawrocki lub ktoś z jego ludzi dzwonił do "koordynatora", który przywoził te kobiety do hotelu.
Nasi rozmówcy opowiadają, że cena spotkania z prostytutką na Odlotach wynosiła w tamtym czasie średnio 100-150 zł, a maksymalnie 200 zł. Ochrona hotelu dyktowała gościom znacznie wyższe ceny — wszystko ponad tę wspomnianą kwotę było zyskiem ochroniarzy, którzy byli w układzie z sutenerem.
Układ sutenera z ochroną był niezbędny — bez tego prostytutki nie zostałyby wpuszczone do hotelu.
Pierwszy świadek: — Osobiście spotkałem tego "koordynatora" raz, kiedy zmieniło się kierownictwo ochrony w Grandzie. Odeszli ludzie, którzy współpracowali z Karolem przy tym procederze. W efekcie odszedł także on, to była jesień 2007 r. Ja zostałem. Parę tygodni po swym odejściu, Karol zadzwonił do mnie, że chce się spotkać. Przyjechał właśnie z tym "kolegą". Poprosił, żebym zapisał jego numer i powiedział, że jeśli ten poprzedni układ w sprawie dziewczyn mi pasował, to żebym od tej pory dzwonił bezpośrednio do tego człowieka. Ten facet zapytał, czy mógłbym do tego procederu wkręcić nowego szefa ochrony. Wtedy Karol zaoponował, żeby nie próbować, bo to były policjant. Nigdy nie zadzwoniłem do "koordynatora". Odszedłem z pracy wiosną 2008 r.Nasi rozmówcy podali nam nazwiska kilku innych ochroniarzy Granda z tamtego czasu, w tym tych, którzy mieli współpracować z Nawrockim przy sprowadzaniu prostytutek do hotelu.
Żaden z nich nie chciał z nami rozmawiać.
Pytania wysłaliśmy też do Hotelu Grand Sopot, który od tamtego czasu zmienił właściciela. Czekamy na odpowiedź.
Znajomi Nawrockiego z półświatka to sutenerzy
O tym, że Karol Nawrocki może mieć problemy z przeszłością, napisano wiele. Kandydat PiS od kilkunastu lat obraca się w towarzystwie pospolitych przestępców, w tym sutenerów. Chodzi przede wszystkim o Patryka Masiaka, pseud. Buła lub Wielki Bu i Olgierda L. pseud. Olo. Obaj to doskonale znani organom ścigania, karani w przeszłości kryminaliści.Masiak, dziś próbujący swoich sił w mieszanych sztukach walki MMA, w 2017 r. został zatrzymany przez funkcjonariuszy z CBŚP, gdy policjantom udało się rozbić gang sutenerów działających na terenie Trójmiasta. Zarzuty czerpania korzyści majątkowych z cudzego nierządu prokuratura postawiła wówczas sześciu osobom. Masiak i jego kumple sutenerzy mieli w latach 2011-2017 zarządzać siecią co najmniej dziesięciu agencji towarzyskich działających na terenie Gdańska, a także w Grudziądzu i na terenie Niemiec.Członkowie grupy dowodzonej wówczas przez Tomasza D., pseud. Dworas rekrutowali prostytutki, organizowali dla nich tzw. domówki, czyli agencje działające w wynajmowanych mieszkaniach, zamieszczali w prasie i internecie ogłoszenia, a także sprawowali nad kobietami kontrolę, w zamian za co musiały im się opłacać.
— Grupa była hermetyczna, dobrze zorganizowana i każdy wiedział, co ma robić: oprócz kierującego grupą byli ochroniarze, kierowcy i telefonistki, które prowadziły rozmowy z klientami i decydowały o wysyłaniu prostytutek na "sesje wyjazdowe" — mówił wówczas "Dziennikowi Bałtyckiemu" prowadzący śledztwo prokurator Mariusz Marciniak z Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Prokuratury Krajowej w Gdańsku.
Kobiety z łatwością mogły wejść do grupy "Dworasa", natomiast wyjście z tej grupy było już bardzo trudne. Nagle okazywało się bowiem, że — choć zdarzało się, że oddawały grupie nawet ponad połowę zarobków — nie mogą zakończyć działalności, bowiem mają wobec niej rzekomo długi. Za ochronę, korzystanie z lokali, ogłoszenia w internecie, zlecenia telefoniczne.
"Wielki Bu" skazany za uprowadzenie i więzienie siłą kobiety
Proces w tej sprawie wciąż toczy się przed gdańskim sądem. Dlatego właśnie "Buła" zdecydował się pozwać senatora KO Krzysztofa Kwiatkowskiego, który zarzucił mu związki z gangiem sutenerów. Domagał się od polityka przeprosin, 50 tys. zł zadośćuczynienia i zakazu wypowiadania na jego temat. Sąd jednak powództwo Masiaka w całości odrzucił.
"Bu" skazany został za to w innej sprawie: uprowadzenia i więzienia siłą kobiety, która pracowała w prowadzonym przez niego salonie gier. Zasądzony wyrok dwóch lat więzienia już odsiedział. Z Nawrockim poznali się w klubie bokserskim, kilkanaście lat temu.— Karol organizował dla nas treningi, starając się dać nam zajęcie, żebyśmy nie stali po bramach, nie marnowali energii — wspominał "Buła" w jednym z filmików, jakie regularnie nagrywa i wrzuca do internetu. W innym określał Nawrockiego jako "naszego kolegę, który chce zostać prezydentem". Obecnie 35-letni Patryk Masiak przebywa za granicą. W nagrywanych nadal filmikach chwalił się obecnością m.in. w Dubaju i Tajlandii. – Chyba zostanę za granicą na dłużej. Trochę się śmiejemy ze znajomymi, że jestem zbiegiem politycznym – mówił na jednym z nagrań.
"Olo" kontrolował rynek prostytucji w Trójmieście nawet z więzienia
Dużo groźniejszym znajomym Karola Nawrockiego jest Olgierd L. pseud. Olo — mężczyzna przebywa obecnie w areszcie m.in. pod zarzutami udziału w zorganizowanej grupie przestępczej i handlu bronią. "Olo" to prawdziwa legenda trójmiejskiego półświatka. Zaczynał jako skinhead i chuligan gdańskiej Lechii, by następnie wniknąć w świat przestępczy.Stworzona przez niego grupa rywalizowała o wpływy po zastrzeleniu uznawanego za przywódcę pomorskiej mafii Nikodema Skotarczaka pseud. Nikoś. To ludzie "Ola" odpowiadają za zamordowanie prawej ręki "Nikosia" — Daniela Z. pseud. Zachar. Olgierd L. odpowiedzialny był za stworzenie w Gdańsku i okolicach jednej z największych sieci agencji towarzyskich. Wedle nieoficjalnych informacji jego grupa w pewnym momencie przejęła kontrolę nad całym rynkiem agencji w Trójmieście.W 2016 r. Olgierd L. — uznany przez sąd za szefa gangu sutenerów — skazany został za to na trzy lata i 10 miesięcy bezwzględnego więzienia. Według prokuratury Olgierd L. decydował nawet o takich szczegółach, jak to, gdzie i która z kobiet będzie świadczyła usługi seksualne, w jaki sposób część zarobionych przez nią pieniędzy będzie dzielona pomiędzy członków grupy oraz którzy z jej członków będą nadzorować działalność poszczególnych "domówek". W sądzie prostytutki mówiły o tym, że zmuszane były do wielogodzinnej pracy, z której połowę zarobku musiały oddawać na "ochronę". Jeśli odmawiały pracy danego dnia, musiały gangowi płacić kary.
Gang Olgierda L. funkcjonował nawet po osadzeniu go w areszcie, do którego trafił w 2012 r. za pobicie. "Olo" bowiem — według prokuratury — kierował grupą zza krat. Miał nawet otrzymywać pieniądze zarabiane na prostytucji, bo jego ludzie dokonywali wpłat na konto Aresztu Śledczego w Gdańsku.
"Wielkiego Bu" i "Ola", a także kolejnego ze znajomych Karola Nawrockiego — Grzegorza H. pseud. Śledziu, chuligana Lechii i neonazistę z wytatuowanymi swastykami i podobizną Adolfa Hitlera, prokuratura łączy również z funkcjonowaniem w Gdańsku kolejnej agencji towarzyskiej — klubu "Rozi". Jak ujawnił w "Superwizjerze" TVN Bertold Kittel, "Śledziu" nie tylko miał być stałym bywalcem tego miejsca, ale w pewnym momencie próbował je przejąć.Karol Nawrocki nie wypiera się znajomości z sutenerami. Kontakty z "Wielkim Bu" tłumaczy wspólnymi treningami. "Śledzia", jak twierdzi, poznał w areszcie w Gdańsku, gdzie miał gościć z wykładem o żołnierzach wyklętych. Szkopuł w tym, że wedle Służby Więziennej takiego wykładu nigdy tam nie prowadził.
-
Jednym słowem Nawrocki to człowiek który nie tylko ma znajomości ze światem przestępczym co w nim odgrywał rolę.
Co innego znać, co innego uczestniczyć.
Przy tym zjazdy narkotykowe Rafala na debatach to pikuś.
Chyba wiele osób zdrorozsądkowych potrafi sobie odpowiedzieć na kogo krzyżyk postawić. Nikt nie każe kogoś kochać ale kurwa..
Nikt nie jest święty po żadnej ze stron ale litości.
Przy nim Andrzej Duda jawi się jako porządny obywatel.
Facet był sutenerem. Nie wierzę ze ktoś może fabrykowac takie treści. Nawet jak to Onet pisze to nie mieli by odwagi posunąć się do fabrykacji tego co piszą.
Co innego znać, co innego uczestniczyć.
Przy tym zjazdy narkotykowe Rafala na debatach to pikuś.
Chyba wiele osób zdrorozsądkowych potrafi sobie odpowiedzieć na kogo krzyżyk postawić. Nikt nie każe kogoś kochać ale kurwa..
Nikt nie jest święty po żadnej ze stron ale litości.
Przy nim Andrzej Duda jawi się jako porządny obywatel.
Facet był sutenerem. Nie wierzę ze ktoś może fabrykowac takie treści. Nawet jak to Onet pisze to nie mieli by odwagi posunąć się do fabrykacji tego co piszą.
- trup
Dziękuję.nicram pisze: ↑26-05-2025, 14:35trup pisze: ↑26-05-2025, 14:26Nie mam AdBlocka...
Same abonamenty i subskrybcje.der Onet pisze: To jest jedna z najbardziej rozpowszechnionych plotek dotyczących Karola Nawrockiego — że pracując jako ochroniarz w sopockim Grand Hotelu, zajmował się sprowadzaniem prostytutek dla gości. Od miesięcy taka opowieść żyje w mediach społecznościowych wśród osób niechętnych PiS i Nawrockiemu jako kandydatowi tej partii na prezydenta. Podsyciła ją publikacja "Gazety Wyborczej" z jesieni ubiegłego roku........
Gangus. Typ osobowości "idealny" na głowę państwa.....
-
- zaczyna szaleć
Nie no, kurwa, pomijam już tę nieszczęsną prezydenturę. Kogo oni w ogóle zrobili prezesem IPN? :DDD
Pisiory to mają w ogóle jakiekolwiek zaplecze kadrowe?
Mam prawo reagować.
- Hatefire
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Hatefire
Wzburzony Obserwator pisze: ↑26-05-2025, 15:25Pisiory to mają w ogóle jakiekolwiek zaplecze kadrowe?
Włodzimierz Lenin pisze:Kadry decydują o wszystkim

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- trup
Właśnie takie. Nie zaplecze a WIĘKSZOŚĆ kadr.Wzburzony Obserwator pisze: ↑26-05-2025, 15:25Nie no, kurwa, pomijam już tę nieszczęsną prezydenturę. Kogo oni w ogóle zrobili prezesem IPN? :DDD
Jak nie usłużne komuchy z zasługami w PRLu, gotowe zrobić każde świństwo, to wątpliwi etycznie "spryciarze" okradający instytucje lokalne, państwowe i unijne. Większość skompromitowana i wyciągają z kapelusza "nawrockich".
- Ascetic
Kurczaczki. Jest się czym "szczycić". Nie wiem, czy w historii Europy był polityk aspirujący do stanowiska prezydenta mający takie "doświadczenia zawodowe i kompetencje". Tu przepisze nieswoje mieszkanko sam ze sobą na siebie, pożyczy na procent, wpierdoli typom w ustawce, w tzw. międzyczasie coś tam przyjmie na dziąsło. Jak trzeba zorganizuje towarzystwo na imprezę. Zaraz wyjdzie, że kręcił liczniki, ma lombardy, handluje złomem i bronią, a w wolnych chwilach, w plecaku w trakcie wizyty roboczej jako prezes IPN szmugluje, czym się tam da. Konkretny zawodnik.
Poro
-
Nie ma czym się szczycić. Bardziej przerazajace jest to że faktycznie tym prezydentem zostane tfu ma realna możliwość zostać.
-
- zaczyna szaleć
Teraz już nie wierzę w tę możliwość. Odpalili materiał w idealnym momencie. Gościu straszy pozwami ale NIE W TRYBIE WYBORCZYM.
Mam prawo reagować.
- nicram
Chciałbym w to wierzyć. Pamiętaj, że elektorat pis zagłosuje na wszystko na co ma zagłosować. TV Republika już nad tym czuwa.Wzburzony Obserwator pisze: ↑26-05-2025, 16:11Teraz już nie wierzę w tę możliwość. Odpalili materiał w idealnym momencie. Gościu straszy pozwami ale NIE W TRYBIE WYBORCZYM.
- empir
- zahartowany metalizator
Aby wygrać wybory prezydenckie trzeba trochę więcej niż elektorat PiS. A te więcej niekoniecznie ogląda russpublike.nicram pisze: ↑26-05-2025, 16:12Chciałbym w to wierzyć. Pamiętaj, że elektorat pis zagłosuje na wszystko na co ma zagłosować. TV Republika już nad tym czuwa.Wzburzony Obserwator pisze: ↑26-05-2025, 16:11Teraz już nie wierzę w tę możliwość. Odpalili materiał w idealnym momencie. Gościu straszy pozwami ale NIE W TRYBIE WYBORCZYM.
- trup
No to chyba już jest strach o żelazny elektorat... żeby przypadkiem nie przejrzał na oczy....
https://x.com/OficjalnyJK/status/1926990536000368706Tusk i Trzaskowski wygrywają w więzieniach. To przyczynek do zrozumienia tego, co dziś dzieje się w kampanii wyborczej czyli kolejnego odrażającego, opartego na kłamstwie, ataku na Karola Nawrockiego. Mają pieniądze i dostęp do ludzi, którzy powiedzą wszystko, co będzie trzeba. A jaki jest rzeczywisty powód tego działania? Chcą odwrócić uwagę od odmowy zrobienia testów narkotykowych przez Trzaskowskiego, Nitrasa i inne osoby."
Jarosław Kaczyński po oskarżeniach Nawrockiego o sutenerstwo
-
- zaczyna szaleć
Mnie to jednak fascynuje. Wystrugują kandydata na prezydenta i co? Nie zakładają, że Drużyna Donalda będzie go prześwietlać, i jak np. kandydat „obywatelski” zaliczył podczas studiów nocleg w izbie wytrzeźwień, to wypłynie i to ze spinem że „być może alkoholik”?
Czy po prostu ten koleś jest aż takim głąbem, że nawet przed wierchuszką pisiorów wszystko zataił i liczył na… karierę Nikodema Dyzmy?:DDD
Osz, kurwa, przecież jest możliwość, że to tak wyglądało. Szedł sobie Karol ze stołówki w IPN do gabinetu, na tacy nawalone dwie porcje golonki z chrzanem, potrącił go wizytujący akurat marszałek województwa, i jak mu prezes nie wyjechał: patrz jak leziesz, chuju, bo ci przypierdolę! No i poszła fama w PiS, że ten Nawrocki to wysoki, ma charyzmę i idealnie nada się na kandydata w wyścigu o fotel prezydenta, bo jak on opierdolił tego cieniasa od pełowiaków:-)
Czy po prostu ten koleś jest aż takim głąbem, że nawet przed wierchuszką pisiorów wszystko zataił i liczył na… karierę Nikodema Dyzmy?:DDD
Osz, kurwa, przecież jest możliwość, że to tak wyglądało. Szedł sobie Karol ze stołówki w IPN do gabinetu, na tacy nawalone dwie porcje golonki z chrzanem, potrącił go wizytujący akurat marszałek województwa, i jak mu prezes nie wyjechał: patrz jak leziesz, chuju, bo ci przypierdolę! No i poszła fama w PiS, że ten Nawrocki to wysoki, ma charyzmę i idealnie nada się na kandydata w wyścigu o fotel prezydenta, bo jak on opierdolił tego cieniasa od pełowiaków:-)
Mam prawo reagować.