Przecież Kyle był wzburzonym obserwatorem i sąd to przyznał.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Nie udawaj, że nie wiesz, o kogo mi chodziło. 

nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Według mnie Kyle uspokoił trzech Wzburzonych Obserwatorów, w tym dwóch permanentnie, i tak uznała ława przysięgłych.
Kerosene keeps me warm.
- Triceratops
- Medard
wzburzona obserwatorka po ogłoszeniu wyroku:
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
- rasowy masterfulowicz
Byłem kiedyś w Amsterdamie na urodzinach królowej, taki publiczny fest jakoś w kwietniu (?) i faktycznie przyznaję, że niektórzy Holendrzy to konkretni zawodnicy. Wujkowi Adiemu też się (w porównaniu do innych zachodnich krajów) postawili.
We're Slavs. We have hearts. Żartowniś z naszego kołchoźnika:
https://www.bbc.com/news/world-europe-59343815
https://www.bbc.com/news/world-europe-59343815
- immortal69
- postuje jak opętany!
U nas jeszcze za mało demokracji żeby takie akcjemocny2_3 pisze: ↑19-11-2021, 23:11W NL sie nie pierdolą.Rotterdam sie pali
https://tarnogorski.info/w-holandii-trw ... 3XAN3cStcs

- ŚWIAT BEZ KOŃCA
A co takiego obserwowali? Bo wydawalo mi sie, ze protestowali.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- trup
konfederacja. Lek na brak elekcji.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Seba, nie chcę wywoływać jałowej dyskusji. Nagrania wideo całego zajścia są dostępne w Iinternecie. Zeznania świadków oskarżenia również, w tym postrzelonego, który przyznał, że Rittenhouse otworzył ogień w jego kierunku dopiero, kiedy on sam (poszkodowany) wycelował pistolet. Nawiasem mówiąc, ten fragment zeznań spowodował słynny już "facepalm" u jednego z oskarżycieli.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑20-11-2021, 01:11A co takiego obserwowali? Bo wydawalo mi sie, ze protestowali.
Rittenhouse nie jest bohaterem. Najprawdopodobniej gnojek pozował na twardziela, celował z broni do tłumu protestujących. Przy czym jak się za nim puściło czterech czy pięciu Wzburzonych to zaczął spierdalać. Dopiero jak go dopadli, zaczęli butować, napierdalać deskorolką a jeden próbował zabrać mu broń to zaczął strzelać.
Cały ten proces toczył się wokół zagadnienia, czy Rittenhouse miał prawo do obrony koniecznej, inaczej mówiąc, czy mógł uznać, że jego życie było zagrożone. Wyrok, jaki by nie zapadł, nie podważa słuszności protestów ani niesłuszności plądrowania sklepów.
Kerosene keeps me warm.
- Hatefire
Sprawy za bardzo nie znam, amerykańskiego prawa też nie na tyle żeby komentować czy rozstrzygnięcie było słuszne czy nie. Natomiast pewnym jest że kraj w którym każdy może sobie legalnie paradować po ulicy z karabinem automatycznym jak ten Kyle jest po prostu chory.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Dlaczego?Hatefire pisze: ↑20-11-2021, 08:01Sprawy za bardzo nie znam, amerykańskiego prawa też nie na tyle żeby komentować czy rozstrzygnięcie było słuszne czy nie. Natomiast pewnym jest że kraj w którym każdy może sobie legalnie paradować po ulicy z karabinem automatycznym jak ten Kyle jest po prostu chory.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Trochę czasu tam spędziłem (więcej niż rok) i nigdy nie widziałem ludzi paradujących po ulicach z karabinami automatycznymi. Także w praktyce nie jest tak źle.Hatefire pisze: ↑20-11-2021, 08:01Sprawy za bardzo nie znam, amerykańskiego prawa też nie na tyle żeby komentować czy rozstrzygnięcie było słuszne czy nie. Natomiast pewnym jest że kraj w którym każdy może sobie legalnie paradować po ulicy z karabinem automatycznym jak ten Kyle jest po prostu chory.
- Medard
palo dude, propaganda pełną parą, trochę zabawne nawet:
Die Welt ist meine Vorstellung.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No ale t9 nie odpowiada na moje pytanie w ogole. Jestem po prostu ciekawy, kim wlasciwie moze byc ten wzburzon obserwator. Bo na razie wynika, ze kazdym. My tez tu jestes,y wzburzeni niejenodkrotnje dzialaniami rzadu. Czy takie obserwacje daja nam jakies dodatkowe prawa? O to mi chodzi.83koper83 pisze: ↑20-11-2021, 06:33
Seba, nie chcę wywoływać jałowej dyskusji. Nagrania wideo całego zajścia są dostępne w Iinternecie. Zeznania świadków oskarżenia również, w tym postrzelonego, który przyznał, że Rittenhouse otworzył ogień w jego kierunku dopiero, kiedy on sam (poszkodowany) wycelował pistolet. Nawiasem mówiąc, ten fragment zeznań spowodował słynny już "facepalm" u jednego z oskarżycieli.
Rittenhouse nie jest bohaterem. Najprawdopodobniej gnojek pozował na twardziela, celował z broni do tłumu protestujących. Przy czym jak się za nim puściło czterech czy pięciu Wzburzonych to zaczął spierdalać. Dopiero jak go dopadli, zaczęli butować, napierdalać deskorolką a jeden próbował zabrać mu broń to zaczął strzelać.
Cały ten proces toczył się wokół zagadnienia, czy Rittenhouse miał prawo do obrony koniecznej, inaczej mówiąc, czy mógł uznać, że jego życie było zagrożone. Wyrok, jaki by nie zapadł, nie podważa słuszności protestów ani niesłuszności plądrowania sklepów.
Co do samej sprawy Kyle’a zas, tez slabo znam sprawe, a ze dominije w Polsce narracja samotnego mlodego kowboja, ktory, wracajac ze sklepu gdzie poszedl po bulki, dzielnie zastrzelil dwoch bandytow ktorzy okazali sie oczywiscie bardzo zli, i cos mi tu nie stykalo, bo jak tak to gdzie tu kontrowersja w ogole? Wiec spytalem kolege z USA, o co kaman, i wygladalo to tak:
Ja: What do you think of this Kyle rittensomething case?
On: I should probably keep up a bit more then I have been.
But my general thoughts are that if he did what he did as a 17 year old he’s more a victim of the systems failures and constant feed of volatile propaganda spread through social media. It’s tragic all the way around. He needs help. Making him out to be a ruthless killer instead of a misguided youth will help no one. If anything it idealizes and romanticizes what happened, and will most likely inspire other kids to follow suit.
I also worry about the potential the court case can lead to further political instability. I fear people are gonna walk away feeling like they have a lot more excuses to be violent towards each other.
I also fear that this will give right wing extremists comfort in committing violence.
I’ve been thinking quite a lot about the corporate incentive to divide and fracture our societies the past few days. The way social media uses political extremism to keep people in their own echo chambers and away from discussion. This is going to drive that wedge a lot harder.
I don’t think he’s fit for society currently. But I also don’t believe we should be locking children up and throw away the key. I think the American people need to take a long look at ourselves , our culture, our current political climate, and at how things have escalated to this point and try to put aside these differences some and talk some of this shit out. It’s the only hope we have.
Our sympathies are being weaponized by corporate tech moguls to keep us looking at our screens and their ads. Willfully ignorant of the damage it causes to our people on a grand scale.
Ja: I don't really follow what you're saying. I have very little info, basically that there were riots, and some rioters wanted to attack him, and one of them I think was a registered child abuser? Correct me if I'm wrong. And he killed two out of three attackers. This is pretty much all.
On: He was making social media posts about buying guns so he could take them out to the protests. And Traveled out of state just to go to where the protests were happening.
He even went and bought illegal guns for the sole purpose of bringing them there. It’s not as if he was walking home one day and was attacked or something. He went to the fighting and upped the ante.
He wanted an excuse to go attack protesters. And sadly that’s a stance I see pretty regularly.
I haven’t followed to much since the initial incident myself.
But like I said, he’s a kid. In that sense I feel the fault lies on the parents and the collective American people for letting our political discussion reach these points.
If you do everything right, there will be no struggle.
- SODOMOUSE
babuszki nawet nie umiejo flagi trzymać poprawnie....palą zatem barwy Monako/Indonezji XD
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Medard
Dudda prezydentem Indonezji.
A propos babć - nie ma chyba chujowszej stylowy niż na słowiańską babcię.