III Wojna Światowa

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Nerwowy
mistrz forumowej ceremonii

Re: III Wojna Światowa

20-03-2026, 17:17

mistrzsardu pisze:
20-03-2026, 16:31
Izraelska armia poinformowała o ostrzale celów na południu Syrii. Uderzono w obiekty syryjskiego rządu, a izraelskie władze tłumaczą się próbą ochrony mniejszości druzyjskiej.
Skądś już to znamy podobnie jak wojnę która już dawno została wygrana tylko jakoś się nie chce skończyć :hehehe:

Szkoda że nie jesteśmy jednak w tej pomarańczowej radzie z przedpokoju czy jak tam się ta śmieszna zbieranina pomniejszych watażków nazywa, bo może przyłączylibyśmy się do tej rozpierduchy wszak zwierzchnik naszych sił zbrojnych zrobiłby wszystko o co Trump poprosi tylko ten jebany Tusk z Sikorkim mu nie pozwalają :pepe:
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 17:19

i tu mozna dyskutowac bo strzelam w ciemno ze pan jabłkobaum to by pierwszy wyslal żołnierzyków do pomocy krajanom swojej oficer prowadzącej ; )) nawet cos tam przebąkiwał w mediach że należałoby to rozwazyć, oczywiscie jest konflikt interesów z oczywistych względów, pewnie dlatego rudy dzisiaj wyskoczył z tekstem ze kaczor z nałroky planują wysłać wojsko, czyli w chlewie jak zwykle po staremu.
Obrazek
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 17:21

olgims pisze:
20-03-2026, 07:02
trup pisze:
20-03-2026, 01:11
zekke pisze:
19-03-2026, 14:31

aj ten bartosiak jebana ruska onuca, powtarza po mnie ze dobrze to juz bylo na x frontach, od lancuchu dostaw po strategiczne w temacie rosji czy nawet o kubie w kontekscie usa, pewnie jebany czyta masterfula. ofc oby(m) sie mylil, ale macham do screena tego smutnego typa ktorego glownym zajeciem jest przeklejanie moich postow do tematu o dezinformacji... ; ))
No dobra... musiałem:
Jacek przeczytał posta ale pisze że dostau Raport z CIAFBINASAKGB.
W swoim najnowszym filmiku Jacek Bartosiak powołuje się na "raport", który "dostał w nocy" z "European Geopolitical Journal", na temat zagrożeń dla światowych łańcuchów dostaw. Pech chciał, że też dostałem ten "raport" – i jest to notka z newslettera na Substacku z 1,1 tys. obserwujących, tworzonego ewidentnie przez pasjonata (do tego post sumował wyłącznie powszechnie dostępne informacje i wiadomości). No, ale nazwa faktycznie epicka.
Z tego wynika, że u "doktóra" bartosiaka takie właśnie są standardy...
:lol:
Ważne, że jest ładnie ubrany, wzdycha zaszokowany niewiedzą polskich służb i armii, ma ładną brodę i używa trudnych słów. No i idealnie celuje w kompleks niższości przeciętnego Polaka powtarzając jak to wszyscy duzi i straszni wokół.
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 17:22

a te ostatnie sie nie zgadza? xd
Obrazek
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 17:45

zekke pisze:
20-03-2026, 17:22
a te ostatnie sie nie zgadza? xd
Tak, USA są duże, podobnie jak Chiny. Ale UE też jest duża. A o wielkości ruskich mogłeś się przekonać w kilku ostatnich latach jebania się na froncie z kilka razy mniejszym krajem i jak im poszło obalanie reżimu w Kijowie.
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 17:59

chcialbym zeby eu byla duza bo jestesmy w eu, ale jak widze ze niemcy wysylaja na ukr helmy, wlasnorecznie doprowadzily w sumie do obecnej sytuacji (razem ze stanami), do dronow z kartonu strzelamy rakietami za tysiace baksow z kurwa odrzutowcow, plany europejskiego mysliwca sa w powijakach dalej przez lata, przespalismy x lat wojny na ukr i nie ma solidnej opl, koalicja chetnych skleja sie od ilu, 4 lat? i cos skleic sie nie moze etc etc to troche inaczej na to patrze. zjednoczenie europy jest tak silne ze panstwa frontowe wpierdala sie w kredyt z dziwnymi upolitycznionymi warunkami zamiast po prostu zrzucic sie z budzetu na te bezpieczenstwo, wyslac tu i tam jakies konkretne siły tak zeby ruskim nie przyszlo do lba nawet odpierdalac akcji jak w estonii teraz etc etc, mozna wymieniac godzinami. tbh to nie moge zrozumiec czemu eu nie produkuje tysiecy dronow, podobnie zreszta jak i stany, dlaczego przez te lata nie wypracowali systemow ktore jakos ukraincy moga wypracowac w kurwa trakcie wojny w dosc konkretnie rozjebanym ekonomicznie kraju. zamiast tego kukuła wychodzi i pierdoli ze drony to komunijne zabawki to kurwa nie wiem, tylko wziac i w morde zajebac.

jak nie znasz tematu to łap, z onetu rotfl

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/fronty- ... ne/8kle6kc

tzn ofc wszystko to jest dla mnie jasne i dobrze wiem z czego to wynika, ale jak sie przez lata wciska en masse ta ideologiczna papke to fajnie by bylo zeby wygladalo to inaczej, a nie wyglada.
Obrazek
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 18:19

zekke pisze:
chcialbym zeby eu byla duza bo jestesmy w eu, ale jak widze ze niemcy wysylaja na ukr helmy, wlasnorecznie doprowadzily w sumie do obecnej sytuacji (razem ze stanami), do dronow z kartonu strzelamy rakietami za tysiace baksow z kurwa odrzutowcow, plany europejskiego mysliwca sa w powijakach dalej przez lata, przespalismy x lat wojny na ukr i nie ma solidnej opl, koalicja chetnych skleja sie od ilu, 4 lat? i cos skleic sie nie moze etc etc to troche inaczej na to patrze. zjednoczenie europy jest tak silne ze panstwa frontowe wpierdala sie w kredyt z dziwnymi upolitycznionymi warunkami zamiast po prostu zrzucic sie z budzetu na te bezpieczenstwo, wyslac tu i tam jakies konkretne siły tak zeby ruskim nie przyszlo do lba nawet odpierdalac akcji jak w estonii teraz etc etc, mozna wymieniac godzinami. tbh to nie moge zrozumiec czemu eu nie produkuje tysiecy dronow, podobnie zreszta jak i stany, dlaczego przez te lata nie wypracowali systemow ktore jakos ukraincy moga wypracowac w kurwa trakcie wojny w dosc konkretnie rozjebanym ekonomicznie kraju.

tzn ofc wszystko to jest dla mnie jasne i dobrze wiem z czego to wynika, ale jak sie przez lata wciska ta ideologiczna papke to fajnie by bylo zeby wygladalo to inaczej, a nie wyglada.
Jak słyszę to pierdolenie o hełmach to mnie szlag trafia. Wg tego co słyszałem z kilku źródeł (też znam angielski i też oglądam zagraniczne źródła) to obecnie UE w większości finansuje ten konflikt i trzyma ruskich z dala od naszych domów. Jak na razie niezależnie czy produkują drony w takiej skali jak byś sobie życzył czy nie ruscy są dalej w dupie. W tym względzie panuje pełna zgodność, z wyjątkiem węgierskiego dyktatora z nadwagą. Nie wiem o co chodzi z SAFE więc się nie wypowiadam czy to było dla nas opłacalne czy nie.
Co jest dla Ciebie jasne i z czego to wynika? W jaki sposób Niemcy i USA doprowadziły do obecnej sytuacji?
A propos Estonii to łap

Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 18:24

w jakim sensie cie szlag trafia? co do estonii to nie wiem czy dobrze zrozumiales to co napisalem, 1more - pisalem ze chcialbym zeby eu byla na tyle silna zeby rosji NAWET NIE PRZYSZLO do glowy odpierdalac to co teraz odpierdalaja w estonii, i nie mam na mysli separatyzmu o ktorym w waniliowy sposob gadaja w OSW (ich zadaniem zawsze bedzie lagodzic przekaz i uspokajac plebs, czy to dobrze czy nie to juz zostawiam tobie samemu do oceny) tylko o tych gowno ruskich prowokacjach, aka badanie reakcji europy na gotowanie żaby.

z innej beczki troche off top - niedawno wspominalem ze np eu/niemcy sie sypia to ofc jest to antyzachodnie i ruskie pierdolenie, no to wlatuje art z forbsa, w oparciu o niemieckiego analityka z niemieckiej firmy, ofc wiadomo ze wszyscy to "onuce i ruskie kurwy" a przy okazji homokatopedaly itp itd, jak to u moich ulubionych czolowych masterfullowych specjalistow

https://www.forbes.pl/gospodarka/niemie ... at/lhx5n09
Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-03-2026, 19:02

DST pisze:
20-03-2026, 18:19
zekke pisze:
chcialbym zeby eu byla duza bo jestesmy w eu, ale jak widze ze niemcy wysylaja na ukr helmy, wlasnorecznie doprowadzily w sumie do obecnej sytuacji (razem ze stanami), do dronow z kartonu strzelamy rakietami za tysiace baksow z kurwa odrzutowcow, plany europejskiego mysliwca sa w powijakach dalej przez lata, przespalismy x lat wojny na ukr i nie ma solidnej opl, koalicja chetnych skleja sie od ilu, 4 lat? i cos skleic sie nie moze etc etc to troche inaczej na to patrze. zjednoczenie europy jest tak silne ze panstwa frontowe wpierdala sie w kredyt z dziwnymi upolitycznionymi warunkami zamiast po prostu zrzucic sie z budzetu na te bezpieczenstwo, wyslac tu i tam jakies konkretne siły tak zeby ruskim nie przyszlo do lba nawet odpierdalac akcji jak w estonii teraz etc etc, mozna wymieniac godzinami. tbh to nie moge zrozumiec czemu eu nie produkuje tysiecy dronow, podobnie zreszta jak i stany, dlaczego przez te lata nie wypracowali systemow ktore jakos ukraincy moga wypracowac w kurwa trakcie wojny w dosc konkretnie rozjebanym ekonomicznie kraju.

tzn ofc wszystko to jest dla mnie jasne i dobrze wiem z czego to wynika, ale jak sie przez lata wciska ta ideologiczna papke to fajnie by bylo zeby wygladalo to inaczej, a nie wyglada.
Jak słyszę to pierdolenie o hełmach to mnie szlag trafia. Wg tego co słyszałem z kilku źródeł (też znam angielski i też oglądam zagraniczne źródła) to obecnie UE w większości finansuje ten konflikt i trzyma ruskich z dala od naszych domów. Jak na razie niezależnie czy produkują drony w takiej skali jak byś sobie życzył czy nie ruscy są dalej w dupie. W tym względzie panuje pełna zgodność, z wyjątkiem węgierskiego dyktatora z nadwagą. Nie wiem o co chodzi z SAFE więc się nie wypowiadam czy to było dla nas opłacalne czy nie.
Co jest dla Ciebie jasne i z czego to wynika? W jaki sposób Niemcy i USA doprowadziły do obecnej sytuacji?
A propos Estonii to łap

U tego kacapa działa to tak: 3 zdania półprawd, jedna dezinformacja, zwykła nieprawda, powielana kacapska propaganda. Robi to tutaj non stop. 50 zdań bełkotu, jakiegoś słowotoku, przeplatane tym co chce ćwok przemycić.
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

20-03-2026, 19:03

Olo pisze:
18-03-2026, 23:10
W zasadzie promuje obecnie proirańską narrację. Słabo, bo kiedyś wydawał się bardziej obiektywny.
Gość podaje przede wszystkim masę faktów codziennie (np. kto, kogo i w jakiej liczbie odesłał na drogę do Jerozolimy), na czym polega ta narracja proirańska? Co ukrywa a co wyolbrzymia? Jest krytyczny wobec wszystkich stron a poza tym oglądający nie muszą przyjmować wszystkiego bezmyślnie.

Beka z poziomu propagandy amerykańskiej to nie jest zaraz proirańskość bo jak rano Dumb mówi jedno, Rubel w południe drugie a Hexen wieczorem trzecie to warto to wypunktować i wyśmiać. Doszliśmy do takich absurdów, że już nawet Sykulski powie coś sensowniejszego niż środowiska trumpizdowskie.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 19:11

zekke pisze:
20-03-2026, 18:24
w jakim sensie cie szlag trafia? co do estonii to nie wiem czy dobrze zrozumiales to co napisalem, 1more - pisalem ze chcialbym zeby eu byla na tyle silna zeby rosji NAWET NIE PRZYSZLO do glowy odpierdalac to co teraz odpierdalaja w estonii, i nie mam na mysli separatyzmu o ktorym w waniliowy sposob gadaja w OSW (ich zadaniem zawsze bedzie lagodzic przekaz i uspokajac plebs, czy to dobrze czy nie to juz zostawiam tobie samemu do oceny) tylko o tych gowno ruskich prowokacjach, aka badanie reakcji europy na gotowanie żaby.

z innej beczki troche off top - niedawno wspominalem ze np eu/niemcy sie sypia to ofc jest to antyzachodnie i ruskie pierdolenie, no to wlatuje art z forbsa, w oparciu o niemieckiego analityka z niemieckiej firmy, ofc wiadomo ze wszyscy to "onuce i ruskie kurwy" a przy okazji homokatopedaly itp itd, jak to u moich ulubionych czolowych masterfullowych specjalistow

https://www.forbes.pl/gospodarka/niemie ... at/lhx5n09
Ale ruscy cały czas odpierdalają prowokacje. Gdybyś obejrzał ten materiał to wiedziałbyś, że wjazd ruskich do Estonii jest jakimś kompletnym, napompowanym przez media bajaniem. W grupie separatystów są trzy osoby włączając administratora grupy. Pytanie czy rzeczywiście chcą tam wjechać a nie co sobie gadają. O obaleniu Zelenskiego też gadali, o celowaniu w Berlin i Warszawę rakietami też Sołowiow gadał. Z kolei Putin w przemowie chyba na koniec roku ostatnio gadał, że jak coś to oni są otwarci na dialog i biznes z UE i w ogóle o co nam chodzi :lol:
Zasadnicze pytanie to kto jest obecnie plebsem? Ludzie, którzy obserwują rządowe i inne źródła czy ludzie, którzy za alternatywę dla tych źródeł widzą amerykański algorytm kierujący w niesprawdzone informacje i pseudo ekspertów, którzy kierując się modelem monetyzacji i żerowania na emocjach chcą żeby się wszyscy zesrali w gacie? Na to pytanie odpowiedz sobie sam.
Ponawiam też pytanie. Jak to jest z finansowaniem konfliktu i trzymaniem ruskich z dala od PL obecnie? Wszechmocne USA czy słaba UE?
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 19:15

jeszcze raz stary, do skutku, powoli - chcialbym. zeby. eu. byla. tak. silna. zeby. ruskim. nawet. to. do. glowy. nie. przyszlo.
a plebs to moje pieszczotliwe okreslenie ogolu npcow w spoleczenstwie, nie ma tam po co sie obrazac. (chyba ze ktorys plebecjusz poczul sie urazony to juz jestem znudzony rozmawianiem normalnie z takimi elementami i zapraszam -> 'wypierdalac'). co do osw to jak mowie - dla mnie sa waniliowi, wrzucam ich w petle miedzy innymi, tak jak juz wspomnianego przez hcpig sykulskiego, gdzie jak ktos ma pasowac do opisu rzuconego przez ciebie w tym poscie to wlasnie np on czy tam inny kurwa piekielnik. ja podchodze tak ze aby miec jako taki obraz wrzucam sobie x roznych zrodel, to nie druzyna pilkarska zebym kurwa usilnie kibocowal temu jednemu czy drugiemu, takie zachowanie zostawiam wlasnie temu plebsowi o ktorym mowie, ktory rowniez tutaj przylatuje z piana na mordzie bo traktują te gadajace łby jak jakies kurwa obozy polityczne czy wlasnie druzyny pilkarskie - oboz szewko vs srewko, bartosiak vs wojczal, srojczal vs pizdal - lata mi to kolo chuja.

ponawiam pytanie bo widze ze ten ascebleble doznal klasycznego dla siebie incydentu kałowego, wiec doprecyzuje u zrodla czyli u ciebie - co masz na mysli ze jak slyszysz o helmach to ci niedobrze?
Obrazek
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 19:40

zekke pisze:
20-03-2026, 19:15
jeszcze raz stary, do skutku, powoli - chcialbym. zeby. eu. byla. tak. silna. zeby. ruskim. nawet. to. do. glowy. nie. przyszlo.
a plebs to moje pieszczotliwe okreslenie ogolu npcow w spoleczenstwie, nie ma tam po co sie obrazac. (chyba ze ktorys plebecjusz poczul sie urazony to juz jestem znudzony rozmawianiem normalnie z takimi elementami i zapraszam -> 'wypierdalac'). co do osw to jak mowie - dla mnie sa waniliowi, wrzucam ich w petle miedzy innymi, tak jak juz wspomnianego przez hcpig sykulskiego, gdzie jak ktos ma pasowac do opisu rzuconego przez ciebie w tym poscie to wlasnie np on czy tam inny kurwa piekielnik. ja podchodze tak ze aby miec jako taki obraz wrzucam sobie x roznych zrodel, to nie druzyna pilkarska zebym kurwa usilnie kibocowal temu jednemu czy drugiemu, takie zachowanie zostawiam wlasnie temu plebsowi o ktorym mowie, ktory rowniez tutaj przylatuje z piana na mordzie bo traktują te gadajace łby jak jakies kurwa obozy polityczne czy wlasnie druzyny pilkarskie - oboz szewko vs srewko, bartosiak vs wojczal, srojczal vs pizdal - lata mi to kolo chuja.

ponawiam pytanie bo widze ze ten ascebleble doznal klasycznego dla siebie incydentu kałowego, wiec doprecyzuje u zrodla czyli u ciebie - co masz na mysli ze jak slyszysz o helmach to ci niedobrze?
Ale mnie nie interesuje czego ty chcesz a czego nie chcesz bo, no offence, gówno mnie to obchodzi. Nie przypisuję ci też ukrytych intencji i bycia rosyjskim szpiegem. Zatem do skutku, powoli, po raz chyba trzeci. Kto obecnie finansuje wojnę na Ukrainie? Odpowiedź na to pytanie będzie nicią Ariadny, która poprowadzi cię bezpośrednio do mojego poruszenia argumentem z hełmami.
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 19:55

"Ale mnie nie interesuje czego ty chcesz a czego nie chcesz bo, no offence, gówno mnie to obchodzi." jezu chryste, litosci. ot i kurwa poziom dyskusji, chyba cie przeszacowalem. napisalem cos - odniosles sie tak a nie inaczej, mam wrazenie ze nie rozumiales co mam na mysli albo nieprecyzyjnie to ujalem, to kulturalnie ci wyjasniam co mialem na mysli - a ty wyskakujesz z "gowno mnie to obchodzi" - kurwa, jak tak mamy gadac to na chuj w ogole ryja strzępić?
Obrazek
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 20:09

zekke pisze:
"Ale mnie nie interesuje czego ty chcesz a czego nie chcesz bo, no offence, gówno mnie to obchodzi." jezu chryste, litosci. ot i kurwa poziom dyskusji, chyba cie przeszacowalem. napisalem cos - odniosles sie tak a nie inaczej, mam wrazenie ze nie rozumiales co mam na mysli albo nieprecyzyjnie to ujalem, to kulturalnie ci wyjasniam co mialem na mysli - a ty wyskakujesz z "gowno mnie to obchodzi" - kurwa, jak tak mamy gadac to na chuj w ogole ryja strzępić?
Dobrze wiesz, że chodziło mi o to, że uczucia i to czego byś chciał w tej rozmowie ma dla mnie drugorzędne znaczenie, chcę rozmawiać o faktach. Może mnie przekonasz. Ja nie obraziłem się jak określiłeś OSW jako media dla plebsu ani jak mówiłeś, że musisz mi coś wytłumaczyć powoli jak debilowi, więc nie bądź wrażliwy jak księżniczka. Pytania nie chce mi się zadawać czwarty raz więc chuj tam z tym.
Awatar użytkownika
Ascetic

20-03-2026, 20:16

Poziom nigdy nie był jakiś specjalny, ale ten kolo w fazie konkretnego napierdolenia dragami robi się mocno uciążliwy. Ktoś rozumie coś z tej akcji, która się od jakiegoś miesiąca tutaj odwala?
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 20:17

DST pisze:
zekke pisze:
Dobrze wiesz, że chodziło mi o to, że uczucia i to czego byś chciał w tej rozmowie ma dla mnie drugorzędne znaczenie, chcę rozmawiać o faktach. Może mnie przekonasz. Ja nie obraziłem się jak określiłeś OSW jako media dla plebsu ani jak mówiłeś, że musisz mi coś wytłumaczyć powoli jak debilowi, więc nie bądź wrażliwy jak księżniczka. Pytania nie chce mi się zadawać czwarty raz więc chuj tam z tym.
te, ksiezniczka, pokaz gdzie nazwalem tlumaczenie ci jak debilowi. mi sie tez nie chce, elo mordo. a ows mam opinie jak opisalem - waniliowy (wiesz co to znaczy?) szajs dla plebsu, bo nie uslyszysz w nim wprost czym jest to co teraz robia ruscy - sprawdzanie reakcji spoleczenstwa, wladz, sondowaniem terenu przed kolejnymi akcjami. zamiast tego uspokajanie dzieci jakby nie wiadomo jaka panika z tego powodu sie odpierdalala (ja jej nie widze kompletnie). zakladam ze masz kurwa minimum mozgu a ows to nie jest twoje jedyne zrodlo informacji ani wyrocznia geopolityczna. jak jest no to twoja reakcja wiele wyjasnia.
Ostatnio zmieniony 20-03-2026, 20:21 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 20:20

zekke pisze:
20-03-2026, 20:17
DST pisze:
zekke pisze:
te, ksiezniczka, pokaz gdzie nazwalem tlumaczenie ci jak debilowi. mi sie tez nie chce, elo mordo.
Może jak się kiedyś spotkamy to przyniosę ci kwiaty z zaskoczenia i nie będziesz już na mnie boczył i posłuchamy razem nowego Mayhem też :*
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

20-03-2026, 20:23

ale powiedz kto wiecej piniondzuf dal no kto dal bo mnie NIEDOPSZE sie robi jak o helmach slysze (i ascetolikohowi tez)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic

20-03-2026, 20:28

Obrazek

z dopiskiem "Na Forum".

Przynajmniej do 22.00. Bo później i tak bełkot będzie napierdalał posty o 2giej czy 5 tej nad ranem xD
lys på slutten av lys

dra til helvete
ODPOWIEDZ