Polacy jako spoleczenstwo

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Polacy jako spoleczenstwo

29-04-2013, 23:28

CO TO JEST :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

29-04-2013, 23:32

Morph pisze:Z konia :D?
Chuj wi, nigdy tego nie próbowałem, ale skoro znikało z półek w marektach, to chyba smaczne ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

29-04-2013, 23:44

Kurna, zjadlbym konia... (bez urazy Koniu!). Ale dzisiaj kon tylko incognito w wolowinie :(
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

30-04-2013, 00:07

A ja się zgodzę z Jesterem. Jesteśmy gownianym narodem. Jak mówił pewien pan z wasem : naród wspaniały tylko ludzie kurwy. Każdy kto pojechał w trakcie studiów na zlewozmywak to potwierdzi. Smiejemy się z Czechów, Slowakow, czy nawet z brudnych albancow, a tyle kurestwa ze strony rodaków wobec rodaków nie ma wśród żadnej innej nacji (no może tylko wśród chinoli, ale to temat rzeka). Poza tym syf który jest obecnie w kraju zawdzięczamy właśnie tym stereotypowym cechom polactwa. Dno i trzy metry mułu. Społeczeństwem jesteśmy chujowym bo u nas nie ma społeczeństwa.
KVLT lizania CZASZKI
[V]

30-04-2013, 04:42

Wielu ludzi w Polsce jest sfrustrowanych i kipi jadem,agresja z bardzo prozaicznego powodu:braku kasy.Pieniadze daja szczescie i pozwalaja na realizacje wielu zyciowych pragnien,zamierzen,w naszym kraju szaleje drozyzna,mlodych ludzi nie stac na kupno mieszkania czy domu a wizja kredytu na 40 lat to jest jakis matriks.Pod tym wzgledem Polska jest spierdolona ,ze wszystko jest bardzo drogie a zarobki sa slabe,glupie perfumy które we Francji czy w UK kosztuja z 20 euro u nas potrafia byc dwukrotnie drozsze.Wielu nieglupich ludzi klepie swoje zmiany kazdego dnia za pisie pieniadze byle by miec jakakolwiek prace.
Panujace ogólne poczucie beznadzieji toczy spoleczenstwo niczym nowotwór i staje sie wylegarnia dla róznego rodzaju patologii.Brzmi to pewnie banalnie,ale mysle ze wielu z nas ma podobne obserwacje.
Na koniec tego wesolego ejakulatu taka dygresja:

Bylem ostatnio z zona na urlopie w Swieradowie Zdroju,fajny hotel,super wypoczynek,wszystko cacy,ale na parkingu same nimieckie fury,w reastauracji sami niemcy,na basenie pelno helmutów i nikt nie mówi po Polsku.Wiem,ze nie ma co porównywac naszego panstewka z takim mocarstwem jak Niemcy,ale tak czlowiek mysli sobie,czy to w kraju nad Wisla równiez nie mogloby byc tak,ze emeryt czy inny rencista wciska sie w jesien zycia nowym bmw ,spi po hotelach ,chodzi do spa ,podziwia widoki i ma generalnie wyjebane a nie patrzy w otchlan wytartego portfela czy mu starczy na tabletki w aptece czy nie...

ech,zycie;(
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

30-04-2013, 06:31

[V] pisze:Wielu ludzi w Polsce jest sfrustrowanych i kipi jadem,agresja z bardzo prozaicznego powodu:braku kasy.Pieniadze daja szczescie i pozwalaja na realizacje wielu zyciowych pragnien,zamierzen,w naszym kraju szaleje drozyzna,mlodych ludzi nie stac na kupno mieszkania czy domu a wizja kredytu na 40 lat to jest jakis matriks.Pod tym wzgledem Polska jest spierdolona ,ze wszystko jest bardzo drogie a zarobki sa slabe,glupie perfumy które we Francji czy w UK kosztuja z 20 euro u nas potrafia byc dwukrotnie drozsze.Wielu nieglupich ludzi klepie swoje zmiany kazdego dnia za pisie pieniadze byle by miec jakakolwiek prace.
Panujace ogólne poczucie beznadzieji toczy spoleczenstwo niczym nowotwór i staje sie wylegarnia dla róznego rodzaju patologii.Brzmi to pewnie banalnie,ale mysle ze wielu z nas ma podobne obserwacje.

Bylem ostatnio z zona na urlopie w Swieradowie Zdroju,fajny hotel,super wypoczynek,wszystko cacy,ale na parkingu same nimieckie fury,w reastauracji sami niemcy,na basenie pelno helmutów i nikt nie mówi po Polsku.Wiem,ze nie ma co porównywac naszego panstewka z takim mocarstwem jak Niemcy,ale tak czlowiek mysli sobie,czy to w kraju nad Wisla równiez nie mogloby byc tak,ze emeryt czy inny rencista wciska sie w jesien zycia nowym bmw ,spi po hotelach ,chodzi do spa ,podziwia widoki i ma generalnie wyjebane a nie patrzy w otchlan wytartego portfela czy mu starczy na tabletki w aptece czy nie...

ech,zycie;(
bo nie rządzą nami polacy tylko paskudne żydo - niemcy :E
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

30-04-2013, 07:14

[V] pisze:Wielu ludzi w Polsce jest sfrustrowanych i kipi jadem,agresja z bardzo prozaicznego powodu:braku kasy.Pieniadze daja szczescie i pozwalaja na realizacje wielu zyciowych pragnien,zamierzen,w naszym kraju szaleje drozyzna,mlodych ludzi nie stac na kupno mieszkania czy domu a wizja kredytu na 40 lat to jest jakis matriks.Pod tym wzgledem Polska jest spierdolona ,ze wszystko jest bardzo drogie a zarobki sa slabe,glupie perfumy które we Francji czy w UK kosztuja z 20 euro u nas potrafia byc dwukrotnie drozsze.Wielu nieglupich ludzi klepie swoje zmiany kazdego dnia za pisie pieniadze byle by miec jakakolwiek prace.

ech,zycie;(
Hehe, tylko, że Niemcy przegrali wojnę - to ich stać. A my podobno ją wygraliśmy ;)
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

30-04-2013, 07:54

ech,zycie;(
W tym Świeradowie to też nie jest za wesoło. Fizjoterapeuci i obsługa hotelu zarabiają tam marne grosze, a muszą usługiwać jebanym, starym grzybom z niemiec, którzy nawet nie potrafią się umyć przed zabiegiem.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-04-2013, 08:41

Słuchajcie ale w to mi już nie uwierzcie, ten niemiec przegina, ten menedżer siłowni, Billy dzwonił do mnie przed minuta i mówi ze zatrudnił Polaków a ja mówię ty słuchaj skoro jesteś tak krytyczny wobec Polaków to dlaczego ich zatrudniles? Oj ten niemiec...

this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Dipsychia
rozkręca się

30-04-2013, 08:43

Najgorzej, ze przyplyw gotowki (nawet z przyslowiowego 'zmywaka') tego nie eliminuje. Rzeklabym, ze nawet niektore cechy poteguje, bo sa tacy co potrafia oczy wydrapac drugiemu, jak sie dowiedza, ze np. wiecej zarabia. Do zestawu cech tzw. 'polaczkow' na emigracji dodalabym jeszcze skapstwo, kombinatorstwo i zlodziejstwo. Ehh... 'Polak Polakowi wilkiem', czy to w Polsce, czy za granica.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-04-2013, 08:48

Pan_Kimono pisze: syf który jest obecnie w kraju zawdzięczamy właśnie tym stereotypowym cechom polactwa.
Gówno prawda.
Dno i trzy metry mułu. Społeczeństwem jesteśmy chujowym bo u nas nie ma społeczeństwa.
Sama prawda.

Generalnie to umówmy się, że gadać i psioczyć to możemy, a jak przychodzi co do czego wszyscy lecą głosować na lumpów z PO, czy jak tam się ostatnio młodzieżówka ruskich najeźdźców z PZPR nazywa. Chceliście, to macie, przykład idzie z góry - jak się wybiera premiera, który otwarcie twierdzi, że wspólnotowość, jaką kiedyś była Polska to coś nienormalnego i uwala każde przejawy formowania społeczeństwa obywatelskiego, to co się dziwić, że człowiek człowiekowi chujem oko wykłuje.

Żeby ludzie chcieli żyć ze sobą, nie mówiąc o wspólnym działaniu to muszą mieć najpierw jakieś wspólne wartości - jak tego nie ma to o jakich Polakach my mówimy? Żeby byli Polacy to najpierw musi być Polska - wspólnota pewnych wartości i kolorki na mapie tu nic nie znaczą, tym bardziej, że to przecież nie Polacy je wyznaczyli. Polski już praktycznie nie ma, a bez Polski nie ma Polaków, tylko niezorganizowana ludność tubylcza żyjąca zgodnie z zasadą "jak Kali ukraść bawoła to dobrze, ale jeszcze lepiej jak się sąsiadowi stodoła spali". I takich rozproszonych tubylców u których nigdy jeden za drugim nie stanie, byle nieogolony kolonizator może robić jak chce, a ci jeszcze dupala wypną w podzięce, że cywilizacja białych panów nadjechała.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-04-2013, 08:53

Nie ma czegoś takiego jak społeczeństwo. Są tylko pojedynczy mężczyźni, kobiety i rodziny.

Obrazek

o/

edit : a w ogóle to sama koncepcja społeczeństwa wieje mi lewactwem, kogo to kurwa w ogóle obchodzi tak na serio? woda na młyn dla propagandy i nic więcej.
this is a land of wolves now
535

30-04-2013, 09:45

Ja tylko na moment. Widzę, że temat "na czasie". Przed chwilą wróciłem z Castoramy. Byłem świadkiem takiej oto sytuacji. Pan z wózkiem poszukuje stanowiska do fakturowania, rozpychając się łokciami i próbując stratować wszystkich po drodze. Wreszcie dopada do lady i mówi "fakturę chciałem". Pani grzecznie: "Proszę dane do faktury". Facet " Jakie dane? To gestapo?" Kobitka jeszcze raz, "dane do faktury". Gość. "Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, z takim traktowaniem, fakturę chciałem, a pani do mnie z pyskiem. Trzydzieści pięć lat zagranicą byłem. Niech pani się przejedzie gdzieś, pięćset kilometrów od domu, zobaczy jak się żyje na świecie. Jak świat wygląda...". Pracownicy, mnąc pod nosem przekleństwa, zachowują (co zrozumiałe) spokój. Ja mimochodem do drugiej pani fakturzystki "O rany! Trzydzieści pięć lat w Afryce". Facet gotuje... Dobrze, że przyszła jego żona i podała swoje dane, bo mogłoby się skończyć bijatyką... Miłego dnia wszystkim życzę.
Ostatnio zmieniony 30-04-2013, 09:50 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Cthulhu

30-04-2013, 09:46

http://www.polityka.pl/nauka/czlowiek/1 ... jecia.read

co prawda nie bezpośrednio o Polakach, ale o społeczeństwie i owszem
Antychróst
postuje jak opętany!

30-04-2013, 10:07

To, że polski wąs od pokoleń uważa, że wszystko mu się należy i jest gotów zabić somsiada, jeśli ten mu 20cm miedzy zaora to oczywiście wina Tuska.
riven pisze:a w ogóle to sama koncepcja społeczeństwa wieje mi lewactwem, kogo to kurwa w ogóle obchodzi tak na serio? woda na młyn dla propagandy i nic więcej.
O to, to. Nie wiem, jak inni piszący w tym temacie, ale ja odczuwam srogi dyskomfort, jeśli we wspólny mianownik "społeczeństwa" bierze się mnie i chuja z pierwszego piętra, który celowo zastawia swoim samochodem drogę pożarową, bo nie podoba mu się miejsce jej wytyczenia.
Ostatnio zmieniony 30-04-2013, 10:12 przez Antychróst, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-04-2013, 10:10

Strugasz wariata zawodowo, czy to takie internetowe hobby?
Antychróst
postuje jak opętany!

30-04-2013, 10:13

Tusk mi płaci od każdego bulu dópy wywołanego u prawicowego internauty.
Pacjent

30-04-2013, 10:18

Antychróst pisze:Tusk mi płaci od każdego bulu dópy wywołanego u prawicowego internauty.
Ruchasz prawicowych internautów?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-04-2013, 10:19

Cienki zarobek tutaj widzę. Dużo musisz zebrać, żeby przenieśli do czegoś bardziej dochodowego, komentarzy na onecie na ten przykład?
est

30-04-2013, 10:27

Wódz 10 pisze:
Kurna, zjadlbym konia... (bez urazy Koniu!). Ale dzisiaj kon tylko incognito w wolowinie :(
Nie tylko. Znam jeden sklep w Raciborzu gdzie można kubić kabanosy z kunia. Ale Racibórz to niemieckie miasto więc przepraszam, że wspomniałem o nim w tym temacie.
ODPOWIEDZ