II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese

Na kogo zagłosujesz w II turze?

Duda
47
41%
Komorowski
22
19%
Nie zagłosuję/oddam nieważny głos
45
39%

Liczba głosów: 114
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

11-05-2015, 20:57

Już to pisałem ale do tego wrócę - JOWów największe partie, mimo szansy na korzyść, wciąż boją się. W systemie proporcjonalnym jeżeli masz te żelazne np. 30% to zawsze wynik będzie mniej więcej taki natomiast w systemie większościowym wystarczy drobne przechylenie koniunktury i zwycięzc zgarnia większość mimo proporcjonalnie niewielkiej przewagi. U nas to byłby rotacyjny system na linii PO-PIS, gdzie w wypadku wygranej każda z tych partii rządziłaby samodzielnie bez potrzeby formowania koalicji, o tak mniej więcej na zmianę. Przy prowadzeniu tej zmiany teraz (teoretycznie) cholera wie komu przypadła by rola dominującego zwycięzcy a przecież partie te idą w zasadzie łeb w łeb. Wobec tego nie wprowadzą ich raczej.

Podoba mi się że nawet nie miesiąc a jeszcze kilka dni, góra tydzień temu Kukiz był be (Komorowski - 'Nie dajcie się uwieść frustratom', Czarnecki - 'Kukiz to człowiek związany z PEłO' itp.) a dzisiaj to wielki patriota zgłaszający ważne narodowe postulaty, które każdy popiera i pod którymi każdy się podpisuje.

!!!!!!!!RZYGAM!!!!!!!
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
maciek z klanu

12-05-2015, 07:40

nie pojde w ogole, bo to kpina jakas.. choc duda moim zdaniem duzo lepszy niz bronek. to co robi obecny sztab po obecnie w tej kampani zeby lizac jaja kukizowi to jest ŚMIECH NA SALI, jowy, referenda przeciez Bronek mowi ze zawsze byl za hahaha a teraz zrobi to w miesiac :)) 5 lat czasu nie mial.. "hotlink od ruskich zabroniony"
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

12-05-2015, 08:24

booshee pisze:A czy Bronisław zdąży? Serio pytam.
Jeśli będzie wola dwóch głównych partii to mogą załatwić sprawę w niecałe 3 miechy. W trybie pilnym jeszcze szybciej.
BOLEK
weteran forumowych bitew

12-05-2015, 08:36

maciek z klanu pisze:nie pojde w ogole, bo to kpina jakas.. choc duda moim zdaniem duzo lepszy niz bronek. to co robi obecny sztab po obecnie w tej kampani zeby lizac jaja kukizowi to jest ŚMIECH NA SALI, jowy, referenda przeciez Bronek mowi ze zawsze byl za hahaha a teraz zrobi to w miesiac :)) 5 lat czasu nie mial.. "hotlink od ruskich zabroniony"
LOLUŚ mimo wszystko idź i zagłosuj na andrzeja
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

12-05-2015, 08:56

Nie no, ludzie, wiadomo że PiS itd, ale to stanowisko prezydenta, a nie rządowe, i tutaj Duda będzie mimo wszystko dużo lepszy niż Bronek, to oczywiste.

Zresztą Kukiz juz powoli zabiera głos w tej sprawie, oby jego wyborcy (z których spora część to podobno niedawny elektorat SLD) nie zostali w domach :

" onclick="window.open(this.href);return false;
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
manieczki

12-05-2015, 11:12

http://hartman.blog.polityka.pl/2015/05 ... stepowych/" onclick="window.open(this.href);return false;
cool

i kompilacja, nauczcie się tego:
[youtube][/youtube]

http://wpolityce.pl/polityka/172856-kto ... cie-ustawy" onclick="window.open(this.href);return false;

edit ninja:
Braunowi dałbym odznakę za to jaki ból dupki u wszystkich, powtarzam WSZYSTKICH wywołuje jego powitanie.
[youtube][/youtube]

Nie muszę mówić jak się ostatnio witam i pozdrawiam?:)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Heretyk

12-05-2015, 14:32

bądź tak dobry i nie wklejaj już tych filmików z Braunem czy innymi wariatami, bo ani to śmieszne ani ciekawe, a każdy umie obsługiwać youtube i w razie potrzeby znajdzie je sobie sam...

co do drugiej tury... jakiś czas temu do głowy by mi nie przyszło, że kiedykolwiek zagłosuję na kogoś z pisu, ale w obecnej sytuacji nie widzę innego wyjścia. Komorowski jest, w mojej opinii, człowiekiem tak straszliwie niekompetentnym, leniwym, aroganckim i żałosnym, że nawet taki Duda, któremu do ideału również wiele brakuje, to kandydat znacznie lepszy ... i nie, jakoś nie boję się, że za nim "stoją Macierewicz, Rydzyk i Kaczyński" jak to kilkanaście razy dziennie, do zrzygania powtarzają jełopy z platformy
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

12-05-2015, 14:47

Heretyk pisze:bądź tak dobry i nie wklejaj już tych filmików z Braunem czy innymi wariatami, bo ani to śmieszne ani ciekawe, a każdy umie obsługiwać youtube i w razie potrzeby znajdzie je sobie sam...

co do drugiej tury... jakiś czas temu do głowy by mi nie przyszło, że kiedykolwiek zagłosuję na kogoś z pisu, ale w obecnej sytuacji nie widzę innego wyjścia. Komorowski jest, w mojej opinii, człowiekiem tak straszliwie niekompetentnym, leniwym, aroganckim i żałosnym, że nawet taki Duda, któremu do ideału również wiele brakuje, to kandydat znacznie lepszy ... i nie, jakoś nie boję się, że za nim "stoją Macierewicz, Rydzyk i Kaczyński"
+ Rydzyk
Awatar użytkownika
uglak

12-05-2015, 14:50

Analripper pisze:
Heretyk pisze:bądź tak dobry i nie wklejaj już tych filmików z Braunem czy innymi wariatami, bo ani to śmieszne ani ciekawe, a każdy umie obsługiwać youtube i w razie potrzeby znajdzie je sobie sam...

co do drugiej tury... jakiś czas temu do głowy by mi nie przyszło, że kiedykolwiek zagłosuję na kogoś z pisu, ale w obecnej sytuacji nie widzę innego wyjścia. Komorowski jest, w mojej opinii, człowiekiem tak straszliwie niekompetentnym, leniwym, aroganckim i żałosnym, że nawet taki Duda, któremu do ideału również wiele brakuje, to kandydat znacznie lepszy ... i nie, jakoś nie boję się, że za nim "stoją Macierewicz, Rydzyk i Kaczyński"
+ Rydzyk
rydzyk podwojnie?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

12-05-2015, 15:11

Heretyk pisze:jakoś nie boję się, że za nim "stoją Macierewicz, Rydzyk i Kaczyński" jak to kilkanaście razy dziennie, do zrzygania powtarzają jełopy z platformy
Srają w pory na myśl o ujawnieniu aneksu do raportu o likwidacji WSI. Jasna sprawa. Choćby z tego względu warto iść głosować :)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-05-2015, 15:52

Heretyk pisze:
co do drugiej tury... jakiś czas temu do głowy by mi nie przyszło, że kiedykolwiek zagłosuję na kogoś z pisu, ale w obecnej sytuacji nie widzę innego wyjścia. Komorowski jest, w mojej opinii, człowiekiem tak straszliwie niekompetentnym, leniwym, aroganckim i żałosnym, że nawet taki Duda, któremu do ideału również wiele brakuje, to kandydat znacznie lepszy ... i nie, jakoś nie boję się, że za nim "stoją Macierewicz, Rydzyk i Kaczyński" jak to kilkanaście razy dziennie, do zrzygania powtarzają jełopy z platformy
Tyle w temacie.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
manieczki

12-05-2015, 16:34

A właśnie, że będę wklejał!
[youtube][/youtube]

Jak nie pasuje to ---> Obrazek

I proszę zapoznać się z punktami po lewej stronie:
+) 3
+) 6
+) 10

Obrazek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

12-05-2015, 16:47

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 83348.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Całkiem do rzeczy podsumowanie mijającej kadencji Bula.
Awatar użytkownika
Drone

12-05-2015, 17:15

Obrazek

I ABSTAIN!
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Pacjent

12-05-2015, 18:17

Jakie argumenty mają ci, którzy zaznaczyli opcję "Komorowski"?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-05-2015, 18:18

Takie:
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

12-05-2015, 19:51

Głosowanie na Dude jest ogromnym błędem, jeżeli wygra będzie to poprostu maszynka do bicia piany,pisiorki jak sie dorwą do takiego
narzędzia to nie będzie chwili spokoju a debilne polskie media kochają takie atrakcje.Czeka nas piekło jałowej "debaty" i wojenki ideologiczne.Niestety obawiam sie ze spora cześć romantycznych antysystemowych którzy uwierzyli ze Kukiz nadaje się :) i że może być prezydentem :D uzna ze to właśnie pan Duda jest teraz "antysystemowy" ha ha.Wygląda na to ze Duda zwycięży.
Pacjent

12-05-2015, 20:18

Lucek pisze:Głosowanie na Dude jest ogromnym błędem, jeżeli wygra będzie to poprostu maszynka do bicia piany,pisiorki jak sie dorwą do takiego narzędzia to nie będzie chwili spokoju a debilne polskie media kochają takie atrakcje.Czeka nas piekło jałowej "debaty" i wojenki ideologiczne.
Po pierwsze taka sytuacja jest zdecydowanie lepsza od tego co mamy dziś.
Po drugie za Dudą stoi Kaczyński, za Komorowskim WSI.
Po trzecie po wyborach parlamentarnych "antysystemowcom" będzie się lepiej współpracowało z Dudą niż z Komorowskim, zwłaszcza że po stronie tego drugiego stanął już totalny beton jak np. Kwaśniewski.
Po czwarte PiS jest następny w kolejce po PO do spacyfikowania, ale by to zrobić najpierw należy obalić Platformę i Bronka.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ