POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

28-02-2022, 12:05

Ascetic pisze:
28-02-2022, 11:59
A Jagiellonów? lol
Nie, bo oni byli zorientowani na budowę lokalnego imperium, coś jak Habsburgowie. Tam nie było celów i idei uniwersalistycznej. W tym ponadczasowym sporze toczącym się na kontynencie europejskim w różnych iteracjach, osobiście identyfikuję się jako gibelin ;-)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-02-2022, 12:06

- Polska nie ograniczy znacząco importu paliw z Rosji;
- UE źle robi, że walczy z węglem;
- Polska powinna jeszcze przez długie lata korzystać z węgla.
Przypomnijmy: 2/3 węgla sprowadzanego do Polski to węgiel z Rosji.
Kaczyński broni Putina i jego portfela.

Obrazek
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

28-02-2022, 12:07

Obrazek
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

28-02-2022, 12:08

Ascetic pisze:
28-02-2022, 11:55
mistrzsardu pisze:
28-02-2022, 11:16
Historia lubi się powtarzać. Gdy Niemcy militarnie urosną w siłę może im się optyka zmienić. Nie twierdzę, że tak będzie, ale odbieram to raczej w kategoriach zagrożenia niż szansy. Obym się mylił. Niemcy w NATO są dla nas gwarancją bezpieczeństwa z ich strony, to fakt.
Odbierasz to onuco jak cały kacapski internet LOL

Ile ja to razy wczoraj i dzisiaj czytałem. xD

Wrzuć coś świeżego, może o sutenerach na granicy, a nie zgrane tematy.

ps. wy tam w kacapowie nie wyrobicie z tymi pomysłami jak rozbijać jedność. I jeszcze pytanie, czy w tych kopiejkach się dalej opłaca? LOL
Troszkę dzisiaj chłopak stracił. W kolejnych dniach także wypłata będzie większa, czy jednak mocodawca uwzględnił galopującą inflację w Rosji?
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

Hatefire pisze:
28-02-2022, 12:05
Ascetic pisze:
28-02-2022, 11:59
A Jagiellonów? lol
Nie, bo oni byli zorientowani na budowę lokalnego imperium, coś jak Habsburgowie. Tam nie było celów i idei uniwersalistycznej. W tym ponadczasowym sporze toczącym się na kontynencie europejskim w różnych iteracjach, osobiście identyfikuję się jako gibelin ;-)
Dzięki. Mocny jestem w lata 30' dużo późniejszego okresu, co nie zmienia postaci, że wklejanie mapki dot. Jagiellonów w kontekście wojny na Ukrainie, a w zestawieniu z propozycjami Żyrinowskiego, jakoś mnie takie dziwne skojarzenia zrobiły, jak na meczach Legii. Lwów jest nasz i te sprawy ...
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 12:10

nicram pisze:
Ascetic pisze:
28-02-2022, 11:55
mistrzsardu pisze:
Historia lubi się powtarzać. Gdy Niemcy militarnie urosną w siłę może im się optyka zmienić. Nie twierdzę, że tak będzie, ale odbieram to raczej w kategoriach zagrożenia niż szansy. Obym się mylił. Niemcy w NATO są dla nas gwarancją bezpieczeństwa z ich strony, to fakt.
Odbierasz to onuco jak cały kacapski internet LOL

Ile ja to razy wczoraj i dzisiaj czytałem. xD

Wrzuć coś świeżego, może o sutenerach na granicy, a nie zgrane tematy.

ps. wy tam w kacapowie nie wyrobicie z tymi pomysłami jak rozbijać jedność. I jeszcze pytanie, czy w tych kopiejkach się dalej opłaca? LOL
Troszkę dzisiaj chłopak stracił. W kolejnych dniach także wypłata będzie większa, czy jednak mocodawca uwzględnił galopującą inflację w Rosji?
Mnie, że stracił specjalnie nie martwi. Szkoda tylko, że tyle tam w tej narracji mają nowości, że pacany* muszą o dronach mordujących kobiety z dziećmi na granicy opowiadać

* Tu jest niezła akcja. Gość już zaczyna gadać po rusku. Nie używa słów polskich, tylko zaczyna pisać po rusku. To, że myśli po tamtemu, to wiemy od lat.
Poro
Awatar użytkownika
nicram

28-02-2022, 12:11

535 pisze:
28-02-2022, 11:46
Chciałbym zauważyć, że obecna sytuacja jak na dłoni pokazuje, że w naszym położeniu NIE MA alternatywy dla UE i NATO. Nawet jeżeli mamy historycznie uzasadnione obawy co do podpisanych kwitów. Także jakiekolwiek dywagacje uważam za pozbawione sensu. Uzasadnione mogą być jedynie w kontekście przyszłego rozliczenia ewidentnych zdrajców. Od antosia, janusza, czy grzesia zaczynając. O jarku, mariuszu, andrzeju , czy łukaszu pamiętając. Ci osobnicy winni być zdjęci z planszy przy najbliższej okazji. Choćby tylko za to, że przez lata zajmowali się głównie malowaniem trawy i składaniem wieńców, a kasa wyparowała.
Oczywsita oczywistość zwłaszcza, że
trup pisze:
28-02-2022, 12:06
- Polska nie ograniczy znacząco importu paliw z Rosji;
- Polska powinna jeszcze przez długie lata korzystać z węgla.
Przypomnijmy: 2/3 węgla sprowadzanego do Polski to węgiel z Rosji.
Kaczyński broni Putina i jego portfela.
Po prostu pis i konfederopederaści to opłacane ścierwa putinowskie.
Awatar użytkownika
Hatefire

28-02-2022, 12:15

Ascetic pisze:
Dzięki. Mocny jestem w lata 30' dużo późniejszego okresu, co nie zmienia postaci, że wklejanie mapki dot. Jagiellonów w kontekście wojny na Ukrainie, a w zestawieniu z propozycjami Żyrinowskiego, jakoś mnie takie dziwne skojarzenia zrobiły, jak na meczach Legii. Lwów jest nasz i te sprawy ...
No, ale ja wklejałem, czy pisałem coś o odebraniu Lwowa? Bo trochę się już pogubiłem :wink:
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 12:21

Hatefire pisze:
28-02-2022, 12:15
Ascetic pisze:
No, ale ja wklejałem, czy pisałem coś o odebraniu Lwowa? Bo trochę się już pogubiłem :wink:
Nie, nie. Mamy tutaj "geopolityka" wychowanego na filmach niejakiego Bartosiaka. Polska strong jak za Jagiellonów, jak mu napisano, że aktualnie nasza pozycja to jest jaka jest. Tak w surrealistyczny sposób zareagował xD Później, że chińczyki nam tutaj lądują w wólce kosowskiej i ruszą rikszami na podbój kacampandu. Lubi też pisać, że rossija jego mateczka jest samowystarczalna a putler to "wybitny strateg". Szkopy dobrze, jeszcze akcji nie rozegrały, ale on już wiedział, że UE, NATO są w piździe.

A jak pisze bolzka strong, jak za Jagiellonów w kontekście śmierci ludzi w Kijowie, to już widzę, jak się moczy pod przejęcie Lwowa.
Ostatnio zmieniony 28-02-2022, 12:27 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 12:26

trup pisze:
28-02-2022, 12:04
Rok 2022: @GrzegorzBraun_
protestuje przeciwko temu, żeby nasi sojusznicy mogli strzelać w razie nagłego ataku wroga.
Rok 2018: #Braun bawi się w Moskwie z kremlowskim propagandzistą Leonidem Swiridowem.
Rok 2015: Swiridow zostaje wydalony z Polski (podejrzenie szpiegostwa).

Obrazek
Obrazek
Obrazek

--------------------------------------------------------------------

Ten z lewej spotykał się potajemnie z rezydentem KGB przez 1,5 roku;
Ten z prawej wziął rosyjskie taśmy Falenty dla tego z lewej.
Drugi z lewej właśnie złożył hołd chińskim sojusznikom Kremla.
Drugi z prawej chciał handlować z Rosją przez Białoruś wbijając nóż w plecy Ukrainie.

Obrazek
Trup. BDB. Sporo tego jest po internetach, co? Tak, żeby jednak nie uciekło. Bo już czytamy, że pomagają rodzinie na Ukrainie, kasują posty i właściwie jutro zapiszą się do razem, choć muszę przyznać, że są też hardkorowcy pokroju grzegorza dałna. Gość zaraz będzie pisał, że mu ruskie shackowały konto, bo się nie zatrzymuje nawet na moment z onucowymi twittami.
Poro
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

28-02-2022, 12:33

Hatefire pisze:
To naprawdę może być przełom w Europie. Na swój sposób marzenie Ottona III i Bolesława Chrobrego może zostać zrealizowane.
Oby tak było. Historia niemieckiego pacyfizmu jest krótka, militaryzm zaś ma wielkie tradycje. Mając to na uwadze, mój optymizm odnośnie radykalnego zwiększenia budżetu obronnego Niemiec jest umiarkowany. Może tym razem będzie inaczej? Tego nie wiem.
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Hatefire

Ascetic pisze:
Trup. BDB. Sporo tego jest po internetach, co? Tak, żeby jednak nie uciekło. Bo już czytamy, że pomagają rodzinie na Ukrainie, kasują posty i właściwie jutro zapiszą się do razem, choć muszę przyznać, że są też hardkorowcy pokroju grzegorza dałna. Gość zaraz będzie pisał, że mu ruskie shackowały konto, bo się nie zatrzymuje nawet na moment z onucowymi twittami.
Swoją drogą zabawna jest obserwacja tego ich kluczenia. Od Putin jest obrońcą konserwatywnych wartości i odbierzmy Ukrainie Lwów za Wołyń, do Putin może i zły, ale Niemce jeszcze gorsze :lol: To już nie są fikoły i szpagaty. To jest drapanie się dużym palcem prawej nogi za lewym uchem :D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
trup

28-02-2022, 12:40

Oferta Putina dla zachodniej prawicy: „rozsądny konserwatyzm” zamiast ideologii neomarksistowskiej
https://wpolityce.pl/swiat/572327-ofert ... ej-prawicy
147

Niedawne spotkanie Klubu Wałdajskiego w Rosji przeszło w Polsce niemal niezauważone. A szkoda, ponieważ było ono warte odnotowania zwłaszcza z jednego powodu. Otóż Władimir Putin przedstawił tam zebranym, a zwłaszcza gościom z Zachodu, zarys swojego programu ideowego, który sam nazwał „zdrowym konserwatyzmem” lub też „rozsądnym konserwatyzmem”.

To oferta skierowana do zachodnich kół politycznych i środowisk intelektualnych, przerażonych postępami dokonującej się rewolucji kulturowej i antropologicznej, której przejawami są m.in. ideologia gender i krytyczna teoria rasowa. Adresatami przesłania Putina są jednak nie tylko ludzie o poglądach prawicowych czy konserwatywnych, lecz także osoby prezentujące zdrowy rozsądek, które zaniepokojone są irracjonalną i agresywną ideologią, wtrącającą się w ich prywatne życie.
Awatar użytkownika
trup

28-02-2022, 12:42

Obrazek
Dementujemy kłamstwa propagandzisty.

Negocjacjami w sprawie wstąpienia Polski do NATO zajmował się min. Krzysztof Skubiszewski, od pierwszej wizyty w kwaterze NATO w 1990 r. do końca bycia ministrem w kilku rządach. Rząd Olszewskiego wpisał go natomiast na listę Macierewicza.
jan Olszewski kurwa jego mać... święty polskiej prawicy.
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 12:43

mistrzsardu pisze:
Hatefire pisze:
To naprawdę może być przełom w Europie. Na swój sposób marzenie Ottona III i Bolesława Chrobrego może zostać zrealizowane.
Oby tak było. Historia niemieckiego pacyfizmu jest krótka, militaryzm zaś ma wielkie tradycje. Mając to na uwadze, mój optymizm odnośnie radykalnego zwiększenia budżetu obronnego Niemiec jest umiarkowany. Może tym razem będzie inaczej? Tego nie wiem.
Skoncentruj się trollu na sednie sprawy xD no chyba, że trollowi nie wypada, to jakby nie ma sprawy LOL
Poro
Awatar użytkownika
trup

28-02-2022, 12:44

Obrazek

lepiej im wysłać ubrania z kontenerów PCK, plecaki i pomagać na miejscu...
Awatar użytkownika
trup

28-02-2022, 12:45

rzygać się chce...
Awatar użytkownika
Ascetic

28-02-2022, 12:47

Hatefire pisze:
Ascetic pisze:
Swoją drogą zabawna jest obserwacja tego ich kluczenia. Od Putin jest obrońcą konserwatywnych wartości i odbierzmy Ukrainie Lwów za Wołyń, do Putin może i zły, ale Niemce jeszcze gorsze :lol: To już nie są fikoły i szpagaty. To jest drapanie się dużym palcem prawej nogi za lewym uchem :D
Gdyby mogli przekroczyć granice jacyś ładni chłopcy, to tancerz i ślimak winniczek jakiegoś zapewne by przygarnęli. A tak tylko ten drugi coś bredzi, że wspiera a pierwszy dalej brnie. Na forum nie lepiej. Ten pacjent szpitalny już zapewne skupił cały ryż z dzielnicy i leci na pomoc LOL Tyle lat onucowania w pizdu … nawet mi ich nie szkoda
Poro
Pacjent

28-02-2022, 13:47

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

28-02-2022, 14:10

V kolumna putina na masterfulu wciąż tu jest. Pacjent i mistrzpierdów. Zawsze wierni drużynie kacapskich kurwiów!
ODPOWIEDZ