Możliwe, ale w takim razie po co pytasz o to co mówił, skoro i tak nie wierzysz w to co mówi?;-)frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 12:05Dziękuję kolegom. Aczkolwiek mam nieodparte wrażenie, że te wypowiedzi nie są szczere, a podyktowane chęcią podlizania się elektoratowi w znacznej mierze niechętnie patrzącemu na emigrantów z Afryki i Azji. Nie wierzę mu w ani jedno jego słowo.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Sprawdzam stopień zakłamania delikwenta.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑14-09-2023, 12:12Możliwe, ale w takim razie po co pytasz o to co mówił, skoro i tak nie wierzysz w to co mówi?;-)frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 12:05Dziękuję kolegom. Aczkolwiek mam nieodparte wrażenie, że te wypowiedzi nie są szczere, a podyktowane chęcią podlizania się elektoratowi w znacznej mierze niechętnie patrzącemu na emigrantów z Afryki i Azji. Nie wierzę mu w ani jedno jego słowo.

- frankmullen
- postuje jak opętany!
Swoją drogą brakuje mi w tej kampanii szerokiej dyskusji ogólnie na temat polityki migracyjnej kraju w dłuższej perspektywie czasowej. W obliczu malejącej liczby narodzin, starzejącego się społeczeństwa, chciałbym usłyszeć od kandydatów odpowiedź, jak zamierzają zaradzić brakowi rąk do pracy. Jakoś nie widzę, by można było znaleźć wielu chętnych do pracy w Polsce wśród ludzi o zbliżonej do nas kulturze. Nawet Ukraińcy wybywają z naszego kraju, bo szybko skumali, że o wiele lepiej wyjechać do Niemiec. W jaki sposób zatem uzupełnić wakaty na rynku pracy dziś,za rok, 10 lat? Czemu nikt się nie wypowiada na ten temat?
Czemu? Bo u nas kampania wyborcza nie polega na żadnej dyskusji, tylko na emocjonalnym biciu piany. Zresztą spora część elektoratu i tak nie zrozumiałaby takiej dyskusji. Tu się niczego nie planuje, tylko płynie z prądem nieuregulowanej rzeki.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego jest to kolejny argument, żeby pokazać faka wszystkim partiom i zostać 15 października zu hause. Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjąłem, ale jest to w tej chwili najbardziej prawdopodobna opcja.
Jest to też moja idealna opcja. Ale zapewne wyłamię się i pójdę oddać głos anty-katolicko-pisowski.frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 12:55
Zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego jest to kolejny argument, żeby pokazać faka wszystkim partiom i zostać 15 października zu hause. Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjąłem, ale jest to w tej chwili najbardziej prawdopodobna opcja.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Mam identyczny dylemat. Tylko żeby qrwa po drugiej stronie barykady była choć jedna racjonalna, odpowiedzalna, patrząca w przyszłość partia... Na tą chwilę takiej nie widzę, a oddanie ponownie glosu na "mniejsze zło" to ponowne wypięcie dupska z zachętą: "wyruchajcie mnie". Ehhhh.....bartwa pisze: ↑14-09-2023, 13:03Jest to też moja idealna opcja. Ale zapewne wyłamię się i pójdę oddać głos anty-katolicko-pisowski.frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 12:55
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
...i wyruchają, możesz być tego pewien. Tylko, że ostatnie dwie ośmiolatki pokazały, że polskie partie jeszcze się na tyle ucywilizowały, żeby oddawać im władze na dwie kadencje, a ta ostatnia, że wyjątkowo złym pomysłem jest też komfort rządzenia bez koalicjanta, bo można szybko przepchnąć głupie pomysły zanim się je przemyśli. Na cywilizowanie możemy pewnie liczyć jak te wszystkie postkomunistyczno-solidarnościowe staruchy wreszcie wyzdychają (albo chociaż pójdą na emeryturę), a na razie czas na zmianę i przewietrzenie.frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 13:10Mam identyczny dylemat. Tylko żeby qrwa po drugiej stronie barykady była choć jedna racjonalna, odpowiedzalna, patrząca w przyszłość partia... Na tą chwilę takiej nie widzę, a oddanie ponownie glosu na "mniejsze zło" to ponowne wypięcie dupska z zachętą: "wyruchajcie mnie". Ehhhh.....bartwa pisze: ↑14-09-2023, 13:03Jest to też moja idealna opcja. Ale zapewne wyłamię się i pójdę oddać głos anty-katolicko-pisowski.frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 12:55
Guilty of being right
Masz jeszcze nadzieję? Bo ja już nie. W sensie, że jacyś racjonalni ludzie się tu pojawią, i politycy, i wyborcy. Od dziecka słyszę o reformie (w 80-tych latach był to "drugi etap reformy"). I jak będę umierał, też będzie to samo pieprzenie. Jesteśmy generalnie prymitywnymi ludźmi i gdyby przenieść w tym momencie nas do Afryki, to za 100 lat jedynym śladem po Polakach byłoby to, że niektórzy murzyni mieliby niebieskie oczy. Tak jak stało się na Haiti. A kilkuset kryminalistów z Anglii założyło państwo w Australii, które istnieje do dziś i do którego emigrują inni. Jesteśmy narodem skłóconych niewolników, którzy zawsze będą tanimi podwykonawcami. Nie wiemy co to organizacja i współpraca, ale doskonale za to potrafimy wkurwiać się nawzajem. Polacy się po prostu nie szanują i nie lubią (w przeciwieństwie do wielu innych narodów europejskich) i tu jest pies pogrzebany. Mamy bardzo chujowy program zapisany na twardym dysku, a nasze narzędzie do opisywania świata i porozumiewania się czyli język polski jest beznadziejne w porównaniu z np. angielskim czy niemieckim. Tak jak polonez kontra jaguar czy merol.frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 13:10
Mam identyczny dylemat. Tylko żeby qrwa po drugiej stronie barykady była choć jedna racjonalna, odpowiedzalna, patrząca w przyszłość partia... Na tą chwilę takiej nie widzę, a oddanie ponownie glosu na "mniejsze zło" to ponowne wypięcie dupska z zachętą: "wyruchajcie mnie". Ehhhh.....
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Partie są takie jak nasze społeczeństwo. Tu nikt nie czyta programów, niczego nie analizuje bo nie ma wiedzy i jak się do tego odnieść (umieścić w jakimś kontekście ekonomicznym czy historycznym). W tym kraju przeczytanie rozkładu autobusu i przyswojenie go jest barierą nie do przeskoczenia dla większości obywateli - bo i tak przyjdzie i zapyta się A O KTÓREJ PAN JEDZIE, A DOKĄD? To jak byś zawiłości ruchu faszystowskiego na przykładzie Bąkiewicza im wytłumaczył. Plemienia kleją najprostsze hasła: Kaczyński grzyb, Tusk zabierze, Męcen zlikwiduje a Lewica to komuna. Bez jakiejś podstawowej edukacji tego nie przeskoczymy.frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 13:10
Mam identyczny dylemat. Tylko żeby qrwa po drugiej stronie barykady była choć jedna racjonalna, odpowiedzalna, patrząca w przyszłość partia... Na tą chwilę takiej nie widzę, a oddanie ponownie glosu na "mniejsze zło" to ponowne wypięcie dupska z zachętą: "wyruchajcie mnie". Ehhhh.....
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
Przypomniała mi się autobusowa historyjka z Afryki. Jakiś europejski turysta wsiadł do autobusu i czeka na odjazd. Po godzinie siedzenia zniecierpliwiony pyta tubylca siedzącego obok - kiedy odjedzie autobus? Murzyn patrzy się na niego jak na wariata i odpowiada - jak będzie pełen.
-
- rasowy masterfulowicz
Możliwości są dwie: import ludzi lub skrajna automatyzacja/robotyzacja.frankmullen pisze: ↑14-09-2023, 12:25W jaki sposób zatem uzupełnić wakaty na rynku pracy dziś,za rok, 10 lat?
To ostatnie jest do zrobienia. Mnóstwo ludzi marnuje się na etatach urzędniczych a mogliby wykonywać jakieś produktywne zajęcia.
Celem życia nie jest przeżycie.
- Hatefire
Mamy już Polsce rzułtą mordę, teraz czas na pomarańczową

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- frankmullen
- postuje jak opętany!
.... czyli katoliban na pełnej qrwie. Super. Nareszcie jakiś kandydat, który mądrze prawi.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Najgorsze jest, że ostatnio słuchałem tego Bosaka i skurwysyn ma gadane. Gdybym miał zerowe pojęcie o świecie i polityce to mógłbym dać się nabrać na te kocopoły. Elokwentny do tego stopnia, że można nie dojrzeć brunatnej koszuli
- frankmullen
- postuje jak opętany!
I przez to jest bardzo groźny. Też słuchałem kilka rozmów z nim i braku elokwencji mu zarzucić nie można. Potrafi wybrnąć z sytuacji podbramkowych, jak rasowy polityk-kłamca. Pytany o opinię o starcie w jednym z okręgów z jedynki jakiegoś debila, co chwali się, że jest faszystą, odparł klasycznie: "nie zajmujmy się michałkami, rozmawiajmy o poważnych rzeczach". Wszystkie niewygodne pytania zbywa hasłami: "nie znam sprawy", "nie słyszałem". Klasyczna polityczna qrwa. Ale groźna.
-
Za rządów pis nastąpił ostateczny upadek państwa i w zasadzie wszystkich jego instytucji. Na dokładkę zostaliśmy pośmiewiskiem na świecie. Dobra robota podczas wstawania z kolan, wyśmienita. Pisowcy jak nasz forumowy Jimmy Lobo powinni sobie pogratulować doskonałego wyboru 

Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Tatuś
- Kontakt:
- Wyrok sądu to nie jest sąd ostateczny. Musimy mieć przed sobą perspektywę sądu ostatecznego, on jest najważniejszy - powiedział minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro podczas rozmowy, w której stwierdził, że nie zamierza przeprosić reżyserki filmu "Zielona Granica". Agnieszka Holland zapowiedziała pozew w związku ze słowami polityka.
Tak samo się rozjebała IRP. Tam też każdy był "najmądrzejszy" a wspólny kraj miał w dupie.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Hatefire
Na dłuższą metę to Konfederosją bym się nie przejmował. W poprzednich wyborach ogarnęli próg wyborczy zgarniając pod jednym sztandarem różne odłamy prawicowego szurstwa. Teraz pełnią rolę jaką swego czasu miał Palikot czy Kukiz. Ogarniają elektorat tzw. "antysystemowy", a zarazem pozbawiony przekonań i poglądów, głosujący na zasadzie, byleby było inaczej. W każdej kadencji Sejmu mieliśmy taką partię ostatnio i wszystkie źle skończyły. Tu widać podobne symptomy. To są ludzie o bardzo bardzo różnych poglądach i interesach.
Tu jedna ważna uwaga. Memcem jest twarzą, ale realne struktury mają narodowcy. Chwilowo odsunęli się w drugi szereg taktycznie, po drugie pewnie mają problemy z przywództwem pod tym jak Winniczek zakrztusił się kutasem i dostał zawału. Niemniej organizacyjnie Nowa Nadzieja, to wydmuszka, która pewnie by miała nawet problem ogarnąć podpisy, bazująca na osobistej popularności patostreamera Memcena. No a narodowcy, to przecież programowo PiS tylko w wersji hard. Ja nawet wierzę Memcenowi, że nie jest w jego interesie póki co koalicja z PiS i Konfederacja pewnie do niej wejdzie. Wejdzie, to co się wydzieli z niej po wyborach i policzeniu szabel poselskich. Memcen skończy jak inni charyzmatyczni antystemowcy pokroju Kukiza.
Tu jedna ważna uwaga. Memcem jest twarzą, ale realne struktury mają narodowcy. Chwilowo odsunęli się w drugi szereg taktycznie, po drugie pewnie mają problemy z przywództwem pod tym jak Winniczek zakrztusił się kutasem i dostał zawału. Niemniej organizacyjnie Nowa Nadzieja, to wydmuszka, która pewnie by miała nawet problem ogarnąć podpisy, bazująca na osobistej popularności patostreamera Memcena. No a narodowcy, to przecież programowo PiS tylko w wersji hard. Ja nawet wierzę Memcenowi, że nie jest w jego interesie póki co koalicja z PiS i Konfederacja pewnie do niej wejdzie. Wejdzie, to co się wydzieli z niej po wyborach i policzeniu szabel poselskich. Memcen skończy jak inni charyzmatyczni antystemowcy pokroju Kukiza.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy