POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: POlitykowanie
To ta pizda niby pozuje na antysystemowca? Przecież jemu tylko szminki brakuje na tym niewiemjaktonawetokreślić ryju.
- frankmullen
- postuje jak opętany!
Tak do końca bym się nie zgodził, że to bezideowcy. Mam wrażenie, że gro ich elektoratu stanowią nacjonaliści i neofaszyści. Ze względów taktycznych najczęściej kandydaci z takimi poglądami są chowani i się nie afiszują. Choć nie zawsze się to udaje. A jak się takiego delikwenta nakryje, to szefostwo partii kwituje to stwierdzeniem, że "nie zajmujmy się michałkami". Bosak mówi, że na ich listach muszą być ludzie "z charakterem", bo tylko tacy mogą rozwalić system. No, Hitler też był człowiekiem z charakterem. Mao też. I wielu innych im podobnych.Hatefire pisze: ↑15-09-2023, 08:32Na dłuższą metę to Konfederosją bym się nie przejmował. W poprzednich wyborach ogarnęli próg wyborczy zgarniając pod jednym sztandarem różne odłamy prawicowego szurstwa. Teraz pełnią rolę jaką swego czasu miał Palikot czy Kukiz. Ogarniają elektorat tzw. "antysystemowy", a zarazem pozbawiony przekonań i poglądów, głosujący na zasadzie, byleby było inaczej. W każdej kadencji Sejmu mieliśmy taką partię ostatnio i wszystkie źle skończyły. Tu widać podobne symptomy. To są ludzie o bardzo bardzo różnych poglądach i interesach.
Tu jedna ważna uwaga. Memcem jest twarzą, ale realne struktury mają narodowcy. Chwilowo odsunęli się w drugi szereg taktycznie, po drugie pewnie mają problemy z przywództwem pod tym jak Winniczek zakrztusił się kutasem i dostał zawału. Niemniej organizacyjnie Nowa Nadzieja, to wydmuszka, która pewnie by miała nawet problem ogarnąć podpisy, bazująca na osobistej popularności patostreamera Memcena. No a narodowcy, to przecież programowo PiS tylko w wersji hard. Ja nawet wierzę Memcenowi, że nie jest w jego interesie póki co koalicja z PiS i Konfederacja pewnie do niej wejdzie. Wejdzie, to co się wydzieli z niej po wyborach i policzeniu szabel poselskich. Memcen skończy jak inni charyzmatyczni antystemowcy pokroju Kukiza.
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Właśnie się zastanawiam czy Pomarańczowa Morda wynika z nadużycia samoopalacza, czy wysiadającej wątroby (kolego Sybir potrzebna konsultacja). Jego kampania wyborcza przecież polega od dłuższego czasu na codziennej najebce browcem, ku uciesze gawiedzi studenciarskiej, co przed momentem zachwycona bawiła się na juwenaliach, na koncercie Nocnego Kochanka

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Jedno nie wyklucza drugiego. Tolerancyjny jestem generalnie, ale widok tego transa przyprawia mnie o mdłości. Dwóch moich wujasów zaliczyło podobny kolor pod koniec swoich żywotów, ale przynajmniej mieli zmarszczki. Od chlania i pracy na roli. Ten kolor w sensie. Ale to plastikowe ścierwo nie jest już człowiekiem.Hatefire pisze: ↑15-09-2023, 08:57Właśnie się zastanawiam czy Pomarańczowa Morda wynika z nadużycia samoopalacza, czy wysiadającej wątroby (kolego Sybir potrzebna konsultacja). Jego kampania wyborcza polega od dłuższego czasu na codziennej najebce browcem, ku uciesze gawiedzi studenciarskiej, co przed momentem zachwycona bawiła się na juwenaliach, na koncercie Nocnego Kochanka![]()
Ostatnio zmieniony 15-09-2023, 09:04 przez bartwa, łącznie zmieniany 2 razy.
- Hatefire
Garstka niewystarczająca na przekroczenie progu. Reszta ich wyborców, ta nadwyżka, to ten sam rodzaj wyborców, co wcześniej głosował na Kukiza, a jeszcze wcześniej Palikota.frankmullen pisze: ↑15-09-2023, 08:55Tak do końca bym się nie zgodził, że to bezideowcy. Mam wrażenie, że gro ich elektoratu stanowią nacjonaliści i neofaszyści. Ze względów taktycznych najczęściej kandydaci z takimi poglądami są chowani i się nie afiszują. Choć nie zawsze się to udaje. A jak się takiego delikwenta nakryje, to szefostwo partii kwituje to stwierdzeniem, że "nie zajmujmy się michałkami". Bosak mówi, że na ich listach muszą być ludzie "z charakterem", bo tylko tacy mogą rozwalić system. No, Hitler też był człowiekiem z charakterem. Mao też. I wielu innych im podobnych.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie lubię Mencena, ale ta wypowiedź to jest też dokładnie to, czego nie lubię w obserwowanej dzisiaj lewicy - z jednej strony body positive, niech każdy wygląda jak chce, robi ze swoim ciałem co chce, a jak przychodzi co do czego i jest okazja na podstawie wyglądu uderzyć w adwersarza, to zero pardonu.Hatefire pisze: ↑15-09-2023, 08:57
Właśnie się zastanawiam czy Pomarańczowa Morda wynika z nadużycia samoopalacza, czy wysiadającej wątroby (kolego Sybir potrzebna konsultacja). Jego kampania wyborcza przecież polega od dłuższego czasu na codziennej najebce browcem, ku uciesze gawiedzi studenciarskiej, co przed momentem zachwycona bawiła się na juwenaliach, na koncercie Nocnego Kochanka![]()
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- Hatefire
W sensie jest jakaś organizacja organizująca współczesną lewicę? W sensie Międzynarodowa Organizacja Współczesnej Lewicy z siedzibą w Tel Awiwie? No właśnie lewica w tym współczesna jest różna. Ja nie należę do frakcji empatycznej. Nie widzę powodu do jakiejkolwiek empatii do ludzi, którzy bezpardonowo atakują poglądy/postawy/światopogląd, które uznaję za słuszne i nie wymagam tego też od nich. Uczciwie.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-09-2023, 09:01Nie lubię Mencena, ale ta wypowiedź to jest też dokładnie to, czego nie lubię w obserwowanej dzisiaj lewicy - z jednej strony body positive, niech każdy wygląda jak chce, robi ze swoim ciałem co chce, a jak przychodzi co do czego i jest okazja na podstawie wyglądu uderzyć w adwersarza na podstawie wyglądu, to zero pardonu.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Przecież to "polityk" czyli szmata bez czci i wiary. Tu się jedzie po wszystkim.Hatefire pisze: ↑15-09-2023, 09:10
W sensie jest jakaś organizacja organizująca współczesną lewicę? W sensie Międzynarodowa Organizacja Współczesnej Lewicy z siedzibą w Tel Awiwie? No właśnie lewica w tym współczesna jest różna. Ja nie należę do frakcji empatycznej. Nie widzę powodu do jakiejkolwiek empatii do ludzi, którzy bezpardonowo atakują poglądy/postawy/światopogląd, które uznaję za słuszne i nie wymagam tego też od nich. Uczciwie.
- Hatefire
No to druga kwestia. Zajmujesz się polityką, to świadomie decydujesz się, że staniesz się celem ataków. W życiu nie będę wyśmiewał jakiegoś randomowego nastolatka, z powodu nadwagi, bo to byłoby podłe. Nielubianego polityka, który moim zdaniem forsuje szkodliwe rozwiązania, bez zmrużenia okiem zaatakuję od tłustych świń. Jakby Memcen sobie siedział w tym Toruniu jako doradca podatkowy i rozkręcał swój biznes po prostu, to w życiu bym nie wspomniał o jego Pomarańczowej Mordzie. Natomiast jego głos jako szefa partii, która ma szansę uzyskać dwucyfrowy wynik, może być istotny w sposobie urządzania kraju, w którym mieszkam przez najbliższe lata. Korwiniści lubią powtarzać volenti non fit iniuria. No to chciałeś być politykiem, to będą z ciebie kpić bez pardonu, proste. Twój wybór.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Wariacja na temat ,,jesteśmy chrześcijanami i miłujemy bliźnich, chyba że nie są chrześcijanami".Hatefire pisze: ↑15-09-2023, 09:10
W sensie jest jakaś organizacja organizująca współczesną lewicę? W sensie Międzynarodowa Organizacja Współczesnej Lewicy z siedzibą w Tel Awiwie? No właśnie lewica w tym współczesna jest różna. Ja nie należę do frakcji empatycznej. Nie widzę powodu do jakiejkolwiek empatii do ludzi, którzy bezpardonowo atakują poglądy/postawy/światopogląd, które uznaję za słuszne i nie wymagam tego też od nich. Uczciwie.
A od kiedy to nie można zedrzeć łacha z czyjegoś wyglądu tak w ogóle? Skąd to przewrażliwienie? Ja jestem łysym dziadersem z rudym wąsem. I co? I nic, kurwa. Te współczesne czasy są naprawdę wykurwiście beznadziejne.Hatefire pisze: ↑15-09-2023, 09:25No to druga kwestia. Zajmujesz się polityką, to świadomie decydujesz się, że staniesz się celem ataków. W życiu nie będę wyśmiewał jakiegoś randomowego nastolatka, z powodu nadwagi, bo to byłoby podłe. Nielubianego polityka, który moim zdaniem forsuje szkodliwe rozwiązania, bez zmrużenia okiem zaatakuję od tłustych świń. Jakby Memcen sobie siedział w tym Toruniu jako doradca podatkowy i rozkręcał swój biznes po prostu, to w życiu bym nie wspomniał o jego Pomarańczowej Mordzie. Natomiast jego głos jako szefa partii, która ma szansę uzyskać dwucyfrowy wynik, może być istotny w sposobie urządzania kraju, w którym mieszkam przez najbliższe lata. Korwiniści lubią powtarzać volenti non fit iniuria. No to chciałeś być politykiem, to będą z ciebie kpić bez pardonu, proste. Twój wybór.
- Hatefire
No, a w czym problem? Tak serio jak wyobrażasz sobie dyskusję między mną, a Memcenem, która mogłaby doprowadzić, do tak kochanego przez Ciebie spotkania się pośrodku? Może co do jakiś drugorzędnych technicznych kwestii. Jeśli chodzi, o zasadnicze problemy, to nie ma ku temu możliwości bez rezygnacji, któregoś z nas z rzeczy, które uznajemy za fundamentalne w naszym światopoglądzie. Tzw kompromis w polityce nie wynika nigdy z merytorycznej dyskusji i przekonywania do swoich racji, tylko ważenia interesów. Ja jestem uczciwy nie lubię ludzi prezentujących widzenie świata jaki prezentują konfederaści, oni nienawidzą mojego. Uczciwie,zwłaszcza że po prostu nie wierzę w konstruktywny dialog w opisanej sytuacji.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-09-2023, 09:27Wariacja na temat ,,jesteśmy chrześcijanami i miłujemy bliźnich, chyba że nie są chrześcijanami".
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No tak, ale na tym forum nie ma Menzena i nie rozmawiasz tu z nim, tylko z innymi forumowiczami. Chyba że planujesz jakieś spotkanie i się przygotowujesz, by konkretnie go wyśmiać na żywo, chociaż wątpię. Ja tam mam zasadę, że nie śmieję się z rzeczy, na które ktoś być może nie ma wpływu, dlatego mnie to mierzi. Nie narzucam tego poglądu nikomu, po prostu jeśli zasada brzmi ,,nie nabijam się z wyglądu CHYBA ŻE to polityk konfederacji", to to żadna zasada. Takie tylko moje zdanie, możesz mieć inne, absolutnie, wymieniamy się tylko poglądami.Hatefire pisze: ↑15-09-2023, 09:36No, a w czym problem? Tak serio jak wyobrażasz sobie dyskusję między mną, a Memcenem, która mogłaby doprowadzić, do tak kochanego przez Ciebie spotkania się pośrodku? Może co do jakiś drugorzędnych technicznych kwestii. Jeśli chodzi, o zasadnicze problemy, to nie ma ku temu możliwości bez rezygnacji, któregoś z nas z rzeczy, które uznajemy za fundamentalne w naszym światopoglądzie. Tzw kompromis w polityce nie wynika nigdy z merytorycznej dyskusji i przekonywania do swoich racji, tylko ważenia interesów. Ja jestem uczciwy nie lubię ludzi prezentujących widzenie świata jaki prezentują konfederaści, oni nienawidzą mojego. Uczciwie,zwłaszcza że po prostu nie wierzę w konstruktywny dialog w opisanej sytuacji.
- Hatefire
No tylko zdajesz sobie sprawę, że jak Pewex mieszasz różne systemy walutowe? W sensie wyśmiewanie Ciebie, bo jesteś niski (nawet nie wiem czy tak jest, traktuję, to przykładowo, a domniemanie wynika z faktów, że byłeś wyzywany od Pigmejów) jest niesmaczne, niesłuszne i do tego, bym się nie posunął. Natomiast z nielubianego polityka nie miałbym żadnych oporów. Raz zostając politykiem przyjął, że będzie obiektem kpin, tak jak piłkarz musi być gotowy, że trybuny go wygwiżdżą jak krzywo kopnie. Dwa, to co politycy robią, wpływa bezpośrednio na moje życie w tym kraju i tym samym uważam, że mam prawo wyrazić niechęć do jego osoby w dowolny sposób. Za to mu poniekąd płacę w podatkach. Serio nie widzisz różnicy w między złośliwym nazwaniem jakiejś bogu ducha winnej przypadkowej kobiety tłustą świnią, z czystej złośliwości, a wyzwaniem tym epitetem polityka, którego działalność uważasz za szkodliwą, co jest po prostu wyrazem, wyrażonym dosadnie, negatywnej oceny jego działań?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-09-2023, 09:53No tak, ale na tym forum nie ma Menzena i nie rozmawiasz tu z nim, tylko z innymi forumowiczami. Chyba że planujesz jakieś spotkanie i się przygotowujesz, by konkretnie go wyśmiać na żywo, chociaż wątpię. Ja tam mam zasadę, że nie śmieję się z rzeczy, na które ktoś być może nie ma wpływu, dlatego mnie to mierzi. Nie narzucam tego poglądu nikomu, po prostu jeśli zasada brzmi ,,nie nabijam się z wyglądu CHYBA ŻE to polityk konfederacji", to to żadna zasada. Takie tylko moje zdanie, możesz mieć inne, absolutnie, wymieniamy się tylko poglądami.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
co do polityków, piłkarzy, aktorów, muzyków i celebrytów masz rację, wykonywane zajęcia predysponują ich do oceniania przez innych, rzadko ktokolwiek na forume się śmieje z grubej baby, bo jest gruba, tylko się śmiejemy, gdy ta baba zaczyna wymyślać ideolo, że wszyscy mają przyjąć za coś dobrego jej niezdrowy tryb życia, bo akurat ona tak lubi,Hatefire pisze: ↑15-09-2023, 10:04No tylko zdajesz sobie sprawę, że jak Pewex mieszasz różne systemy walutowe? W sensie wyśmiewanie Ciebie, bo jesteś niski (nawet nie wiem czy tak jest, traktuję, to przykładowo, a domniemanie wynika z faktów, że byłeś wyzywany od Pigmejów) jest niesmaczne, niesłuszne i do tego, bym się nie posunął. Natomiast z nielubianego polityka nie miałbym żadnych oporów. Raz zostając politykiem przyjął, że będzie obiektem kpin, tak jak piłkarz musi być gotowy, że trybuny go wygwiżdżą jak krzywo kopnie. Dwa, to co politycy robią, wpływa bezpośrednio na moje życie w tym kraju i tym samym uważam, że mam prawo wyrazić niechęć do jego osoby w dowolny sposób. Za to mu poniekąd płacę w podatkach. Serio nie widzisz różnicy w między złośliwym nazwaniem jakiejś bogu ducha winnej przypadkowej kobiety tłustą świnią, z czystej złośliwości, a wyzwaniem tym epitetem polityka, którego działalność uważasz za szkodliwą, co jest po prostu wyrazem, wyrażonym dosadnie, negatywnej oceny jego działań?ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑15-09-2023, 09:53No tak, ale na tym forum nie ma Menzena i nie rozmawiasz tu z nim, tylko z innymi forumowiczami. Chyba że planujesz jakieś spotkanie i się przygotowujesz, by konkretnie go wyśmiać na żywo, chociaż wątpię. Ja tam mam zasadę, że nie śmieję się z rzeczy, na które ktoś być może nie ma wpływu, dlatego mnie to mierzi. Nie narzucam tego poglądu nikomu, po prostu jeśli zasada brzmi ,,nie nabijam się z wyglądu CHYBA ŻE to polityk konfederacji", to to żadna zasada. Takie tylko moje zdanie, możesz mieć inne, absolutnie, wymieniamy się tylko poglądami.
gdy było głosowanie na najpopularniejsze zwroty na masterfulu i żartobliwie dodałem do głosowania 'pigmej', to wtedy bardzo Ciebie to ucieszyło, mimo, że to zupełnie obojętna rzecz jaki jest Karkasonne,
z drugiej strony Karkass jest trochę za bardzo wyczulony na takie tematy
Ostatnio zmieniony 15-09-2023, 10:27 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Hatefire
Masz linka, bo nie pamiętam tej sytuacji? Może trzeba przeprosić, za jakiś przypływ chamstwa. Zdarzało mi się zresztą przepraszać na Forume jak mnie poniosło, nie jest to dla mnie problem.Medard pisze: ↑15-09-2023, 10:21ale jak było głosowanie na najpopularniejsze zwroty na masterfulu i żartobliwie dodałem do głosowania 'pigmej', to wtedy bardzo Ciebie to ucieszyło, mimo, że to zupełnie obojętna rzecz jaki jest Karkasonne,
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Medard
pamiętam, że ująłeś to żartobliwie, jak dla mnie nic wielkiego, bo to chyba Lucek rzucał pigmejami na lewo i prawo w każdym możliwym temacie, ale wtedy Karkass Nadmiernie się obruszył, z naciskiem na nadmiernie, ale nie pamiętam nazwy tematu, w każdym razie też lubisz wyzywać od murzynów itp. co jednak dziwiHatefire pisze: ↑15-09-2023, 10:25Masz linka, bo nie pamiętam tej sytuacji? Może trzeba przeprosić, za jakiś przypływ chamstwa. Zdarzało mi się zresztą przepraszać na Forume jak mnie poniosło, nie jest to dla mnie problem.Medard pisze: ↑15-09-2023, 10:21ale jak było głosowanie na najpopularniejsze zwroty na masterfulu i żartobliwie dodałem do głosowania 'pigmej', to wtedy bardzo Ciebie to ucieszyło, mimo, że to zupełnie obojętna rzecz jaki jest Karkasonne,
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Hatefire
No właśnie gdzie? Czasem używam żartobliwej frazy "Afroamerykanin pliizzz...", zamiast memicznego "Nigga plizzz...". Zresztą specjalnie, żeby stroloować trochę tych prawaczków, co wrzeszczą, że należy mówić czarnuch, bo to uświęcone tradycją słowo, a Afroamerykanin, to podła manipulacja odurzonych poprawnością polityczną.Medard pisze: ↑15-09-2023, 10:29pamiętam, że ująłeś to żartobliwie, jak dla mnie nic wielkiego, bo to chyba Lucek rzucał pigmejami na lewo i prawo w każdym możliwym temacie, ale wtedy Karkass Nadmiernie się obruszył, z naciskiem na nadmiernie, ale nie pamiętam nazwy tematu, w każdym razie też lubisz wyzywać od murzynów itp. co jednak dziwi
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy