Będzie ciekawie.Komisja śledcza ds. wyborów kopertowych przegłosowała, że jako świadkowie przesłuchani zostaną m.in.: Jarosław Kaczyński, Mateusz Morawiecki, Elżbieta Witek, Jacek Sasin, Michał Dworczyk, Jarosław Gowin i Mariusz Kamiński
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: POlitykowanie
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- postuje jak opętany!
Czas pokaże. Jeśli projekt budżetu zaproponowany przez rząd Donalda Tuska to propaganda to już twój problem.trup pisze: ↑22-12-2023, 13:44This \/. Czyli nie tak szybko z tą propagandą towarzyszu.
Nowy rząd jednak nie przekaże 3 mld zł na media publiczne? — Jestem o tym przekonany — mówił Tomasz Siemoniak w programie "Sedno Sprawy" w Radiu Plus. Donald Tusk poinformował, że zarówno przekazanie miliardowych dopłat dla TVP na onkologię, jak i likwidacja Funduszu Kościelnego będzie przedmiotem obrad rządu.

- ozob
- zahartowany metalizator
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- mistrz forumowej ceremonii
w życiu bym nie pomyślał, że taki pokemon jak hołownia będzie kiedyś drugą osobą w państwie. choć z drugiej strony...to stanowisko już piastowały takie kreatury, że wprost trudno uwierzyć. czasem mi się wydaje, że to się nie dzieje, że to tylko jakiś zły sen
-
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ozob
XD
Oni nie będą mieszkać na osiedlu tego pana.
Oni nie będą mieszkać na osiedlu tego pana.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- empir
Hołownia nie jest z mojej bajki, ale miło jest popatrzeć, jak ładnie ora pisowców.
- Believer
- weteran forumowych bitew

takie było moje pierwsze skojarzenie. Widzę, że ktoś miał podobny pomysł

-
czy ja wiem... zaorać tych półgłówków by mogło nawet pijane upośledzone dziecko. zresztą oni się sami tak zaorali przez ostatnie lata, że tylko ślepy i głuchy by tego nie zauważył. polityka nie powinna zresztą polegać na żadnym oraniu. ja się bardziej obawiam tego, co nam tuskolce przyszykują i właściwie mogę się założyć, że wielu będzie za 4 lata już tylko marzyć, żeby ich odsunąć od władzy. zresztą jak się popatrzy na "zestaw" ministrów nowego rządu i ich "kompetencje", to nic tylko się zastrzelić. no ale co tu się dziwić, jakie społeczeństwo taka klasa polityczna i akurat u nas widać to z krystaliczną wręcz przejrzystością
-
- rasowy masterfulowicz
- empir
Przynajmniej jest inny (lepszy) poziom niż za czasów Witek czy Kuchcinskego.
Ich wyborcy najwyraźniej tego nie zauważyli.zresztą oni się sami tak zaorali przez ostatnie lata, że tylko ślepy i głuchy by tego nie zauważył
Nie powinna ale jest miłym dodatkiem.polityka nie powinna zresztą polegać na żadnym oraniu
Zobaczymy, Może tym razem tego nie spierdolą.ja się bardziej obawiam tego, co nam tuskolce przyszykują i właściwie mogę się założyć, że wielu będzie za 4 lata już tylko marzyć, żeby ich odsunąć od władzy.
Jedno jest pewne. Większego syfu jak PIS przez ostatnie osiem lat nie da się już zrobić.
Niestety tak. Ale jaki masz wybór? Albo lejesz na to wszystko albo głosujesz na partię, która wydaje ci się najsensowniejsza w tym cyrku,jakie społeczeństwo taka klasa polityczna i akurat u nas widać to z krystaliczną wręcz przejrzystością
Oddałeś na jakąś partię głos w ostatnich wyborach czy miałeś wyjebane?
-
chcąc być uczciwym wobec siebie, nie mogłem zagłosować. jeszcze z 2-3 lata temu brałem pod uwagę wyłącznie Konfabulację, ale tak sobie nagrabili, że nie chcę o nich więcej słyszeć
- ozob
Wreszcie powiedział prawdę.
- empir
Sorry ale nie głosując wspierasz tych co wygrali. W tym wypadku PIS.
No chyba że mieszkasz za granicą na stałe i masz to w pompie.
-
- rasowy masterfulowicz
ale mam zwarcie w głowie, wyjątkowo nie lubię tego cynicznego fiuta ale az dziwne, ze puścili to w tym szambie
KVLT lizania CZASZKI
-
okej, ale nie pójdę i nie zagłosuję na jakieś tam ko lewicę czy trzecią drogę bo bym później nie mógł w lustro spojrzeć. brałem też pod uwagę którąś z tych małych partyjek, ale skąd mam wiedzieć co to są za ludzie w ogóle? tak że decyzja mogła być tylko jedna
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dziki lud sądził, że nie ma życia bez wojny.
Tym samym tokiem myślenia teściowa próbuje nas przymusić do powrotu do religii, bo uważa świat za binarny, gdzie ścierają się siły dobra i zła i że jeśli nie wspiera się tego, co religijne, to stoi się po stronie zła. Uważa to za fakt.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Lukass
No ale w pewnym sensie to jest akurat binarne, bo taką mamy ordynację wyborczą. Tym razem PiS nie wygrał tylko dlatego, że frekwencja była olbrzymia. Gdyby była na poziomie powiedzmy 60%, to mógłby nadal być u władzy. O wyniku w znacznej mierze decydują ci, którzy zostają w domu. I nie ma się co łudzić, że znajdziesz partię idealną, która będzie odpowiadać Ci w każdym aspekcie. Ja np. gdybym miał patrzeć głównie przez pryzmat swojego życia zawodowego, powinienem w tym roku głosować na Zandberga, bo jego partia miała najlepszy i najbardziej przemyślany program w tym zakresie. Wybrałem inną, która pasowała mi bardziej w innych aspektach. Ale zawsze jest to szukanie jakiegoś kompromisu.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑23-12-2023, 14:16Dziki lud sądził, że nie ma życia bez wojny.
Tym samym tokiem myślenia teściowa próbuje nas przymusić do powrotu do religii, bo uważa świat za binarny, gdzie ścierają się siły dobra i zła i że jeśli nie wspiera się tego, co religijne, to stoi się po stronie zła. Uważa to za fakt.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?