POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: POlitykowanie
Dziś mam wyjątkowo dobre wiatry.
Rozumiem że politycy to bezlitosne kurwy, nie mam z tym problemu. Mam za to problem, kiedy są pajacami. Skąd oni wydobyli tą łajzę? Z Krakowa?
Rozumiem że politycy to bezlitosne kurwy, nie mam z tym problemu. Mam za to problem, kiedy są pajacami. Skąd oni wydobyli tą łajzę? Z Krakowa?
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Nie żebym jakoś bronił Sierockiego. Go powinni wyjebać 30 lat wcześniej za chujowy gust muzyczny hehe Liczę że jeszcze Babiarza wykopią, co swoją nieznośną manierą potrafił zepsuć odbiór każdych zawodów sportowych które komentował. Natomiast koleś kręcący tą piramidę finansową z Palikotem (z litości nie odniosę się do innych kwestii sprawiających że jest chujowy) robiący wykład o moralności to dla mnie za dużo. Dysydent jebany się znalazłKuba Wojewódzki pisze:Marek Sierocki Cześć.
Milczenie, gdy trzeba protestować, to tchórzostwo.
Lubię ten cytat. W praktyce kosztował mnie sporo, ale jakoś tak skutecznie ułatwiał zasypianie.
Dziś, gdy próbujemy obudzić się z tego historycznego koszmaru jakimi była władza PIS, widzę, że niektórzy mają ochotę na dalszą drzemkę.
Śmieszy mnie moralne hamletyzowanie w dyskusji o zwolnieniu Marka Sierockiego z TVP. I momentami przeraża.
Marek Sierocki od 2015 roku dzień w dzień podejmował jedną decyzję. Swoją tam obecnością autoryzował tę władzę. Gówno mnie obchodzi, czy robił w rozrywce, pogodzie czy sporcie. Był częścią tego syndykatu nienawiści. I nikt i nic tego nie zmieni.
Byli tacy, którzy mieli odwagę by odejść. Byli tacy którzy mieli honor być wypieprzonymi. Marek został, bo chciał.
Został też Kammel, Brzozowski, Nowicki i inni. A Egurrola z entuzjazmem nawet dołączył.
Człowiek jest tak zmyślnie skonstruowany, że zawsze zrzuca winę na innych albo przynajmniej znajdzie sobie sprytne okoliczności łagodzące.
Ale bycie Człowiekiem to niestety bycie odpowiedzialnym za to co się robi i w jakim towarzystwie. To poczucie wstydu i moralnego niesmaku nawet za rzeczy, których nie jesteśmy winni a które dzieją się obok nas.
To umiejętność reagowania na zło.
Gdy w budynku, w którym mieszkasz, codziennie ktoś napada, rabuje i gwałci twoich sąsiadów zwalniasz się z odpowiedzialności, że to inne piętro? Nie twoje?
Bycie w Rozrywce TVP nie oznacza wyrzucenia siebie poza nawias zwykłej ludzkiej przyzwoitości.
W polityce zawsze pierwszą ofiarą jest prawda. I nie chciałbym, żebyśmy w zamieszaniu o rzeczy ważniejsze i istotniejsze zapomnieli kto był kim w medialnej rozrywce pisowskiej telewizji. I dlaczego, czy ze strachu czy ze zwykłego wygodnictwa akceptował przemoc, nienawiść i wykluczanie.
Dla mnie TVP w latach 2015-1023 to było Las Vegas konformizmu, oportunizmu i zabawy w media ludzi stroniących od jakichkolwiek zasad.
Funkcjonowanie na tym samym ekranie co Adamczyk, Holecka, Pereira czy Rachoń to świadomy wybór towarzystwa.
Ciężko mi sobie wyobrazić waszą wolność bez poczucia więzi z całością. Karkołomne i nikczemne.
I nie pieprzcie mi, że praca, rodzina, rachunki. Zadajcie raczej pytanie. Ile kosztuje twoja twarz, żebym mógł ją wstawić w ten sam etyczny katalog co twarz Ziemca, Kurskiego czy Kłeczka.
Nie wiem czy Marek Sierocki miał kredyt, alimenty do zapłaty, długi czy kosztowne życie. Mam to w dupie. Nie prowadzę takich targów ze swoim sumieniem. Odwaga kosztuje. Tchórzostwo jest za darmo.
Mówi się, że Marek tylko zapowiadał muzykę w Teleexpresie.
Gdybym dziś był jednym z dziesiątek muzyków, którzy konsekwentnie przez lata odmawiali współpracy z TVP to zapowiadanie przez niego mojego utworu na antenie TVP uznałbym za rechot szydercy.
Gdybym był jednym z dziesiątek artystów, którzy konsekwentnie przez lata odmawiali współpracy z TVP to skazanie mnie na rozrywkę w towarzystwie Cichopek, Nowakowskiej czy Kammela uznałbym za policzek.
A poza wszystkim HNY.
k.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
- ozob
Czy ktoś jest tu z Katowic? Podobno inzyniery i lekarze w ilości 1500 zawitają tam w ramach relokacji. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Stoigniew
wpierdoli się ich do czynnych kopalni na grube, zleją się z otoczeniem

i bdb, jak teleexpress, to orłoś z sierockimStoigniew pisze: ↑01-01-2024, 11:43wróci, wróci
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... 4034610933
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Kurde a już było taki spokój jak wyjechały z miasta te wszystkie osiedlowe Sebixy bez perspektyw, robić u Pakola w Birmingham.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Stoigniew
różnica jest taka, że Sebix wyjechał żeby coś robić, pracować, zarobić, a "inżynier" z południa nie zostanie tu ulokowany żeby pracować ......
- ozob
Masz bardzo skrzywione pojęcie o emigracji. Te wyśmiewane przez ciebie Sebixy już dawano wrócili do Polski. Masowy odpływ zaczął się między Brexitem a koncem pandemii. Socjal PiS skusił wiele osób do powrotu, ale nie jest tak, że te twoje Sebixy siedzą i nic nie robią, bo ci ludzie mimo, że biorą 500+ to jeszcze do tego pracują, a jak wiemy bezrobocie w Polsce jest niskie. Natomiast co do samych Pakistanczykow i innych ciapatych, to oni właśnie są największą grupą bezrobotnych w UK. Nie dość, że w znaczącej większości nie pracują, to siła rzeczy i nie zatrudniają. Oczywiście nie można generalizować, bo są jakieś wyjątki, ale wszelakiej maści muslimy są największą grupą etniczna pobierająca socjal.
Inzyniery i lekarze, jak to kolega wyżej zauważył, pracować nie będą.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Nie mogę pojąć jak Zachód mógł być tak głupi, żeby wpuścić miliony muzułmanów do Europy. Niestety, jest już po ptakach. Chyba tylko w Norwegii (może oprócz Oslo, tam nie byłem) procent arabsów nie jest zatrważający.
W ogóle prowincja a duże miasta, to pod tym względem dwa różne światy.
W ogóle prowincja a duże miasta, to pod tym względem dwa różne światy.
Ostatnio zmieniony 01-01-2024, 12:52 przez bartwa, łącznie zmieniany 1 raz.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Generalnie tak, aczkolwiek dla równowagi powiem, że lata temu w Berlinie spotkałem trzech Polaków - dwóch sprzedawało narkotyki, trzeci był bezdomny i sprzedawał gazetki chodząc i zaczepiając.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Jak poszliśmy tam do McDonaldsa to 99% ludzi nie było białych. Ciężko jednak powiedzieć, ilu to turystów, a ilu mieszkańców.
To tylko dobrze świadczy o Norwegach, że nie chodzą do maka. Miejsce dla czarnych i sebixów. Esencja kiczu i plastiku.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑01-01-2024, 12:52Jak poszliśmy tam do McDonaldsa to 99% ludzi nie było białych. Ciężko jednak powiedzieć, ilu to turystów, a ilu mieszkańców.
- ozob
W Norwegii też jest dużo. Nie tyle co u sąsiednich Szwedów, ale jednak. Najlepiej jest w Finlandii i Europie Wschodniej. Najbardziej przejebana jest Francja, Belgia i duże zachodnie miasta. W UK im dalej na północ i im mniejsze miasta tym jest bielej lub niemal całkowicie biało. Duże miasta oraz poludnie to już jest blisko 50/50. Do tego proporcja między białymi uczniami, a kolorowymi zmiana się na niekorzyść tych pierwszych. Jeżeli rząd nie zmieni polityki wobec nielegalnych imigrantów, świadczeń socjalnych i islamu, to wkrótce UK będzie na drodze bez odwrotu jak Francja. I o ile kolor skóry nie jest rzeczą dyskwalifikujaca, bo dla przykładu czarni chrześcijanie nikomu nie wadza i przede wszystkim pracują, tak ci skażeni islamem, ci których nawet nie chcą inne kraje islamskie, chcą wprowadzać trzeci świat.
Moim zdaniem jest po ptakach. Nie żeby mnie to specjalnie wzruszało, mieszkać tam nie mam zamiaru.
A propos Finów, byłem tam ledwie parę dni, ale sprawiali bdb wrażenie, bez tych zadartych nosów jak fryce, angole czy norki. To że mają szlaban na czarnych to kolejny plus. No i zimno tam jak skurwysyn o tej porze roku. Na ten moment, jakbym miał emigrować wewnątrz Europy, to tam.
- MasterMiller
- starszy świeżak
- Triceratops
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
No chodzą raczej do KFC z tego co widziałem, zgadza się