POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

19-07-2024, 16:52

Ktoś mi wytłumaczy logikę Konfiarzy:

- Niemcy, największy polski partner handlowy - bleee
- Antypolscy naziole z ADF z chętką na rewizję granic - ok, wchodzimy w koalicję
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

19-07-2024, 17:28

hcpig pisze:

- Antypolscy naziole z ADF z chętką na rewizję granic - ok, wchodzimy w koalicję
Pytanie o logikę w ich wykonaniu jest azasadne. << Zasadniczo w tym wszystkim chodzi o użyteczność przekazu/manipulacji, na dany moment. W postprawdzie nie ma miejsca na taki przeżytek jak logika>>.

Zresztą ich poziom intelektualny oddaje mały tutaj przegląd tego chowu. Jeden zachwycony zachowaniami socjopaty, drugi, trzeci, i kolejni, jak złapią dobrego (według nich) feja z X'a czy innego gówna, przylecą z tym chyżo. Są tacy co kobiety określają per "zmywary". Do tego rasizm, najlepiej w dziale sport. Ksenofobia. Jak brakuje, jedyna odpowiedź jaką jest następny z siebie wyrzęzić to "XDhehe". Do tego cały zestaw wypowiedzi typu: "lecz się", "zwalić Ci", czy "lewarze!!". Dalej można by było z tym lecieć, więc, podejmowana kwestia, jak się ma pierdolenie "furDeutschland", "niemieccy agenci", "CPK nie powstanie bo nie jest to w interesie RFN" a później uznawanie, że nie ma tematu, jak przez nich wybrani do heheEurokołchozuhehe, łapią się za rączki z niemieckąHEHE. antypolską AfD, to jakby nic ani nowego, ani spektakularnego. Po prostu konfkacap ze swoją agendą. Skłócania, psucia i dezintegrowania.

Całościowo, przekaz od idiotów dla idiotów*. Na logikę akurat, nie ma miejsca. Na samozaprzeczanie już tak.

To zresztą pokazuje, że mają pełną świadomość, do kogo kierują swój przekaz.
Kolacyjka z niemieckimi faszolami za komusze, eurokołchozowe pieniążki MasaOK. I tak nikomu to nie będzie z konfiarzy przeszkadzać.
Obrazek

Kupione piwko zbliżeniowo przez kolesia co się wyswobodził z morderczej windy. Też MasaOK. Tego, co twierdzi, że płatności bezgotówkowe to uciemiężenie na miarę średniowiecznego niewolnictwa. W sensie wmawia takie bzdety swoim gaśniczakom.

I tak u nich wszystko przejdzie. Dawno temu się zorientowali, że ta idiokracja jednak jest OK. W szczególności jak się ma po drugiej stronie takich a nie innych wyborców, którzy nawet nam tutaj tak nisko latają.
Ostatnio zmieniony 19-07-2024, 18:23 przez Ascetic, łącznie zmieniany 5 razy.
Poro
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

19-07-2024, 17:36

hcpig pisze:

Ekonomia zawsze była listkiem figowym, gdy w głębi ducha zawsze chodziło o nacjonalizm, i po prostu czują się dobrze z innymi nacjonalistami, mimo, że z Niemiec. Podobne konserwatywne poglądy, bogoojczyznianość, te sprawy, chęć rozdupcenia UE od środka. Tak to widzę.
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

19-07-2024, 17:50

Tak w kwestii nacjonalizmu*.
Głos z samego obozu konfiarskiego.

Obrazek

Obrazek
https://pch24.pl/anna-brylka-w-moim-prz ... wykluczam/

Czyli są jednostki, które są w stanie przesiać i przeanalizować podstawowe fakty,dokonać nie nielogicznego wyboru. Może inaczej, logicznego dla nich. Nie kierować się sprawami, które zapewne z czasem wypłyną (rozdupczenie unii? Kurde, to jakimś urojeniem pod kątem onucyzmu trąci. Dobrze, że nie z moich ust padło.). I nie chodzi to o jakiś pseudokonserwatyzm, czy nacjonalizm (jest nacjonalizm niemiecko-polski, to się nie wyklucza?, że może być tylko polski, albo tylko niemiecki?)

* W kwestii polskiego nacjonalizmu. Polecam lekturę choćby twittów ONR, choć nie tylko. Jprdl, jakie tam tropienie szurii, kacapizmu ma miejsce (min. u konfkacapów). Normalnie ja bym temu nie podołał. To tak w kwestii nacjonalizmu i drugiego "nacjonalizmu".
Ostatnio zmieniony 19-07-2024, 18:21 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
hcpig

19-07-2024, 18:01

Bryłka też przyznała, że stosunki z Niemcami są kluczowe jak partnerem gospodarczym i ogólnie nie jest głupia, nie wiem co robi po złej stronie mocy razem z tą masakryczną Zajączkowską i innymi dzbanami z Konfy.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Ascetic

19-07-2024, 18:19

hcpig pisze:
19-07-2024, 18:01
Bryłka też przyznała, że stosunki z Niemcami są kluczowe jak partnerem gospodarczym i ogólnie nie jest głupia, nie wiem co robi po złej stronie mocy razem z tą masakryczną Zajączkowską i innymi dzbanami z Konfy.
Nie mów tak brzydko o tej konserwatywnej polskiej pani polityk. Może, nie wiadomo kto jest ojcem, może samotnie wychowuje dzieciaka, akurat ona może ten nowy lewacki model rodziny promować (o jej prowadzeniu się, może nie warto pisać, bo to ploty są, jednak), ale za to konkretnie macha ręką w gniewnej postawie i pokrzykuje na Ursule! To ważne, OK! No i filmik zyskuje odsłony po internetach z jej wystąpieniem w UE! Taki nacjonalizm, z nacjonalistami z AfD się nam należy, na taki zasługujemy. Na taki nas stać.

No i Trump SPRAWNIE, podkreślam SPRAWNIE się podniósł po postrzale!! To ważne. Myślę, że takie socjopatyczne zachowania to podstawowe skilsy w byciu prezydentem USA. To tak w kontekście poziomu konfiarzy, tym razem osoby mistrzovej, co z tym objawieniem przyleciała na forume. I tacy mają prawa głosu. Idiotokracja jak nic.
Poro
Wzburzony Obserwator
zaczyna szaleć

19-07-2024, 20:44

Ascetic pisze:
19-07-2024, 18:19

No i Trump SPRAWNIE, podkreślam SPRAWNIE się podniósł po postrzale!! To ważne. Myślę, że takie socjopatyczne zachowania to podstawowe skilsy w byciu prezydentem USA. To tak w kontekście poziomu konfiarzy, tym razem osoby mistrzovej, co z tym objawieniem przyleciała na forume. I tacy mają prawa głosu. Idiotokracja jak nic.
Czy uważasz, że świat byłby lepszym miejscem, gdyby tego człowieka zastrzelono?

Ale że co, że sprawnie się podniósł? Jakie by twoje poglądy nie były, nie przejdzie ci przez gardło, że gość ma jaja?
Mam prawo reagować.
Awatar użytkownika
Ascetic

19-07-2024, 20:50

1/ Nie mam pojęcia, jaki będzie świat, kiedy jutro stanie się to co ma się jutro, stać.

2/ Mam pojęcie, że stało się źle, że został postrzelony.

3/ Jest socjopatą. Jego reakcja po zamachu na to dobitnie wskazuje. Każdy sam oceni, czy świat z, czy bez socjopatów, jest lepszy czy gorszy, nie mając wpływu na to, czy są, czy ich nie ma. // ps. Zakładam, że są socjopaci z jajami i bez, cokolwiek by to znaczyło. Też zakładam, że w znaczeniu dosłownym je ma. Sprawa za molestowanie jest w toku. Tutaj rozumiem, że molestował tym czym większość socjopatów, zboczeńców molestuje. No chyba, że ktoś zakłada, że nie jest na tyle sprawny, żeby molestować tym czym drapieżnik seksualny napada kobiety (mężczyzn też).
Poro
Awatar użytkownika
uglak

19-07-2024, 22:19

trup pisze:
19-07-2024, 14:13
amerykanie to jest jednak inna planeta.... popierdolenie z pomieszaniem podlane sosem niewspółmiernej egzaltacji. Jeden wielki festyn waty cukrowej i piszczałek. Pozory. Teatralność. Udawanie emocji.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nie przesadzajmy - u nas też to już było:

Obrazek
Guilty of being right
olgims
weteran forumowych bitew

20-07-2024, 10:18

Ascetic pisze:

3/ Jest socjopatą. Jego reakcja po zamachu na to dobitnie wskazuje. Każdy sam oceni, czy świat z, czy bez socjopatów, jest lepszy czy gorszy, nie mając wpływu na to, czy są, czy ich nie ma. // ps. Zakładam, że są socjopaci z jajami i bez, cokolwiek by to znaczyło. Też zakładam, że w znaczeniu dosłownym je ma. Sprawa za molestowanie jest w toku. Tutaj rozumiem, że molestował tym czym większość socjopatów, zboczeńców molestuje. No chyba, że ktoś zakłada, że nie jest na tyle sprawny, żeby molestować tym czym drapieżnik seksualny napada kobiety (mężczyzn też).
myślę, że przede wszystkim Trump ma osobowość zwana - malignant narcissism. Co absolutnie nie wyklucza, że może być socjopata. Ale zapędy kazirodcze, pedofilia i przemoc seksualna, wskazują na seksualnego sadystę, czyli najbardziej upadły typ podczlowieka. Dół kurwa z wapnem dla pedosa i wszystkich, którzy go bronią, albo udają, że tego nie widzą.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
olgims
weteran forumowych bitew

20-07-2024, 10:22

hcpig pisze:

tam nie ma żadnej logiki ani ideologii, liczy się tylko kasa na kontach. A jak widać konfiarzom nie śmierdzi żadna kasa, ani ruska, ani europejska ani niemiecka :)
Beka z tych bolszewikow "wolnosciowo-narodowych", kurwy powinny wszystkie zostać zesłane w wagonach za wschodnią granicę :)
Awatar użytkownika
Ascetic

20-07-2024, 10:41

olgims pisze:
Ascetic pisze:

myślę, że przede wszystkim Trump ma osobowość zwana - malignant narcissism. Co absolutnie nie wyklucza, że może być socjopata. Ale zapędy kazirodcze, pedofilia i przemoc seksualna, wskazują na seksualnego sadystę, czyli najbardziej upadły typ podczlowieka. Dół kurwa z wapnem dla pedosa i wszystkich, którzy go bronią, albo udają, że tego nie widzą.
Biorąc pod uwagę fakt, że jak się pojawiał temat pedofili w KK to pisali „a wśród murarzy …”, czy ten, że o kobietach tutaj się pisze per „zmywary”, „szmaty” to nie dziwota, że są tutaj wyznawcy kultu przestępcy seksualnego, w przypadku którego udają, że nie widzą problemu, lub zwyczajnie takie zachowania kryminalne akceptują. (Oczywiście bym takiego … i niestety ojca też, zapytał, czy oddałby dziecko do przechuchania przez księdza, albo czy jak jego żonę napadnie zboczeniec np. w parku też będzie miał wyjebane na akcje, ale zasadniczo szkoda na nich czasu)
Poro
olgims
weteran forumowych bitew

20-07-2024, 11:30

Ascetic pisze:
20-07-2024, 10:41
olgims pisze:
Ascetic pisze:

Biorąc pod uwagę fakt, że jak się pojawiał temat pedofili w KK to pisali „a wśród murarzy …”, czy ten, że o kobietach tutaj się pisze per „zmywary”, „szmaty” to nie dziwota, że są tutaj wyznawcy kultu przestępcy seksualnego, w przypadku którego udają, że nie widzą problemu, lub zwyczajnie takie zachowania kryminalne akceptują. (Oczywiście bym takiego … i niestety ojca też, zapytał, czy oddałby dziecko do przechuchania przez księdza, albo czy jak jego żonę napadnie zboczeniec np. w parku też będzie miał wyjebane na akcje, ale zasadniczo szkoda na nich czasu)
ja czekam na mój ulubiony argument "wolnościowców" odnośnie pedofilii - no przecież 12latki już menstruuja :) koledzy forumowi kurwiniarze i memceny nie zawiedźcie, plizzka! :)
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

21-07-2024, 20:04

Bidon rezygnuje lol
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

21-07-2024, 20:13

mocny2_3 pisze:
21-07-2024, 20:04
Bidon rezygnuje lol
Całe szczęście, choć nie jestem zaskoczony, bo się zbierało na to.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

21-07-2024, 20:14

Za Interią:
Jak zauważa agencja Reutera, rezygnując z ubiegania się o reelekcję, "Joe Biden otwiera drogę wiceprezydent Kamali Harris, która jako pierwsza czarnoskóra kobieta w historii kraju może ubiegać się o fotel prezydenta".
Celem życia nie jest przeżycie.
tomaszm

21-07-2024, 20:35

tomaszm pisze:
14-07-2024, 13:44
Dajesz przykład z chuja wzięty. Napisz coś o Polsce.

Mamy prawie 1 mln zalegalizowanejbroni. Musi coś być. Postaraj się.
Tomasz z cała sympatią dla Ciebie ,bo się znamy. Nie odpowiedziałeś mi. Jak widać doskonale szeroki dostęp do broni nie wpłynął negatywnie. Nie ma u nas takich sytuacji jak w stanach ,bo u nas jest jednak troszkę inny mental. Owszem jakieś incydentalne rzeczy zawsze mogą się pojawić- oby ich nie było w ogóle.

To też nie jest tak ,że pochodzę skąd pochodzę gdzie u nas kwestia broni jest tożsama, że mój wspólnik i prokurent firmy to handlarz bronią jak wiele osób wie i ja nie mam z tym problemów bo to mój NAJBLIŻSZY przyjaciel i znamy się całe życie. Chłopaki z forume Go poznali.(w razie wątpliwości do sprwadzenia w KRSIE w 10 sekund) To nie jakiś pojebaniec tylko koncesjonowany sprzedawca broni. Robiący to w ilosci masowe-z Kazachstanem, Rosją(kiedyś) czy Ukrainą, Macedonią(tam gdzie było lub jest zapotrzebowanie) i pierwsza osoba za którą pojdę w ogień. Z jednej piaskownicy jesteśmy, z jednej gliny ulepieni.

Mój osąd na sprawę nie ma z tym związku ,że jedni moi Koledzy produkują broń czy amunicję ,inni ją dostarczają i transportują. Nie ma to związku. Obserwacja sytuacji.

Przytoczę ci sytuację:

siedzimy sobie na grillu ,znajomi od mojej partnerki- temat wchodzi na kwestię posiadania broni. Cytuję jeden mądry głos z dyskusji- dlaczego Tomek ktoś mi odmawia posiadania broni, ja też chce sie czuć bezpiecznie. Ci twoi znajomi z koła łowieckiego to nie raz (co jest absolutną prawdą) to debile . Dlaczego mogą mieć gdzie te uprawnienia to już ma chyba każdy a posiadanie broni jest dalej tematem tabu? JA też chcę się czuć bezpiecznie,ty bardziej co sie dzieje. Ja nie ucieknę za granicę, mnie na to nie stać. Ale chce sie bronić w razie sytuacji z Rosją.

Tak mniej więcej cytuje z pamięci Jego wypowiedź. I ma chłop rację.

Każdy chce się czuć bezpiecznie a jak widać masowe wydawanie zezwoleń na broń nie wpłynęło na to ,że ludzie zaczęli do siebie strzelać. Większym zagrożeniem jest najebany kierowca za kierownicą samochodu. To jest potencjalny morderca.
Ostatnio zmieniony 21-07-2024, 21:03 przez tomaszm, łącznie zmieniany 7 razy.
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

21-07-2024, 20:35

Obrazek
rzułf
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

21-07-2024, 20:38

trup pisze:
amerykanie to jest jednak inna planeta.... popierdolenie z pomieszaniem podlane sosem niewspółmiernej egzaltacji. Jeden wielki festyn waty cukrowej i piszczałek. Pozory. Teatralność. Udawanie emocji.
Niby tak. Ale jak patrzę na te uśmiechnięte mordy na naszych konwencjach (partia bez znaczenia), na to wymachiwanie przygotowanymi przez sztab chorągiewkami i transparentami, na to ustawianie się często młodych ludzi jako żywe tło dla polityków, to rzygać mi się chce. Po co w ogóle ktokolwiek dobrowolnie w czymś takim uczestniczy? To robienie z samego siebie takiej bezwolnej masy, która ma tylko przysłużyć się partii.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
wonsz
rasowy masterfulowicz

21-07-2024, 21:15

Lukass pisze:
21-07-2024, 20:38
trup pisze:
Niby tak. Ale jak patrzę na te uśmiechnięte mordy na naszych konwencjach (partia bez znaczenia), na to wymachiwanie przygotowanymi przez sztab chorągiewkami i transparentami, na to ustawianie się często młodych ludzi jako żywe tło dla polityków, to rzygać mi się chce. Po co w ogóle ktokolwiek dobrowolnie w czymś takim uczestniczy? To robienie z samego siebie takiej bezwolnej masy, która ma tylko przysłużyć się partii.
dokładnie, jakby to samo stało się z Tuskiem/Kaczyńskim to też by na wiecach z poklejonymi uszami popierdalali.
rzułf
ODPOWIEDZ