POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

11-10-2024, 17:58

Co za dno, aspirujący do roli intelektualnego zaplecza lewicy duet Dwie Lewe Ręce będzie dzisiaj emitował wywiad z Morawieckim, masakra.

Najpierw obrona Pauliny Matysiak po jej kompromitacji, teraz to.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Sybir

11-10-2024, 18:06

Gdzie ta kompromitacja Pauliny Matysiak? Coś mnie ominęło?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Medard

hcpig pisze:
Co za dno, aspirujący do roli intelektualnego zaplecza lewicy duet Dwie Lewe Ręce będzie dzisiaj emitował wywiad z Morawieckim, masakra.

liczy się oglądalność, niedawno obaj byli ekspertami w Strategy & future Bartosiaka:

Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-10-2024, 18:08

hcpig pisze:

Przymiarki, do trzymania w przyszłej koalicji, pisowskiej fujarki?

Może to też na osłodę, po tym jak wyebali z komisji sejmowej, Paulinkę "co jest z Kutna i jest smutna" (jak sama o sobie mówi) Matysiak. Może żeby zaloty Kukozoida były mniej atrakcyjne. W każdym bądź razie, niechsprdlawbazie.
Poro
Awatar użytkownika
hcpig

11-10-2024, 18:27

Ascetic pisze:
11-10-2024, 18:08
Przymiarki, do trzymania w przyszłej koalicji, pisowskiej fujarki?
To jedyne ryzyko przez które można zastanawiać się, czy nie lepiej oddać głos na SLD niż Razem ale trzeba przyznać, że Razem od razu odcięło się od tych zachowań i raczej jest już przesądzone, że sąd koleżeński zrobi porządek z wywrotowcami.
Sybir pisze:
Gdzie ta kompromitacja Pauliny Matysiak? Coś mnie ominęło?
Kolega się dał nabrać na jakieś porozumienie między podziałami?
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Sybir

11-10-2024, 18:30

Przyczyna jest prozaiczna - nie śledziłem w ostatnich tygodniach polskiej sceny politycznej.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
hcpig

11-10-2024, 18:31

Sybir pisze:
11-10-2024, 18:30
Przyczyna jest prozaiczna - nie śledziłem w ostatnich tygodniach polskiej sceny politycznej.
Ok, myślałem że ten post to prowokacja.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Sybir

11-10-2024, 18:34

Nie, nie, zwyczajnie zgubiłem wątek, później dotarła do mnie informacja, że PM została obroniona przez herosów z PiS i Konfederacji przed odwołaniem z komisji (co później chyba i tak doszło do skutku).
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

11-10-2024, 20:21

Ja też nie wiem gdzie ta kompromitacja. Że nie wpisała się do trendu "jebiemy wszystko co dotknął PiS"?

Ale, zaznaczam, też nie śledzę sejmowego plotka; )
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

11-10-2024, 20:28

Medard pisze: liczy się oglądalność, niedawno obaj byli ekspertami w Strategy & future Bartosiaka:
Nigdy nie byli ekspertami w s&f. Oczywiście dopisujesz sobie alt-fakty do swoich chorych fantazji. S&f wyemitowała jakaś debatę z ich wspólnym udziałem na neutralnym terenie. Bartosiak tam był nawet bardziej gościem niż oni.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Medard

11-10-2024, 20:49

Olo pisze:
11-10-2024, 20:28
Medard pisze: liczy się oglądalność, niedawno obaj byli ekspertami w Strategy & future Bartosiaka:
Nigdy nie byli ekspertami w s&f. Oczywiście dopisujesz sobie alt-fakty do swoich chorych fantazji. S&f wyemitowała jakaś debatę z ich wspólnym udziałem na neutralnym terenie. Bartosiak tam był nawet bardziej gościem niż oni.
źle to ująłem, nie należą/ nie należeli do ekipy S&F, ale zostali zaproszeni jako eksperci przez Bartosiaka i zostali wyemitowani na ich kanale,

w każdym razie to wygląda jakby byli wszyscy trzej w jednej ekipie, nie powinni się tam znaleźć jako lewica, chyba, że byłoby jasno podane, że to debata pomiędzy dwiema stronami, tutaj tak nie ma
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

11-10-2024, 21:08

Ale to są komentatorzy rzeczywistości, a nie ideologiczni bojówkarze, którzy za punkt honoru stawiają sobie plucie na wszystkich o innych poglądach. Jakiś czas temu mieli w programie Bosaka. I też nie skakali sobie do gardeł. W powyższej debacie z Bartosiakiem jest całkiem sporo różnic i to wyraźnie wybrzmiewa - choćby w ocenie USA. Nie wszyscy muszą uprawiać politykierskie darcie ryja na swoich oponentów jak to ma miejsce na mównicy sejmowej. (Albo na tym forum :D)
Awatar użytkownika
Ascetic

11-10-2024, 21:15

Nawet spoko ta lewica.

Obrazek

Sztama ponad podziałami, nawet ponad kwestiami aborcji. Bez "darcia ryja" (ciekawe co to oznacza?), kręgosłupa i jakichkolwiek poglądów.

A tak poważnie, bo jeszcze tutaj ktoś uwierzy, że to prawda. Elegancko, że ją zczyślili. Teraz pora na Myrchy, i można będzie powiedzieć, że ktoś tam jest jeszcze względnie przytomny, myślący, tak na 2 kroki do przodu. W tym tygodniu, przytomny.
Poro
Awatar użytkownika
uglak

12-10-2024, 00:14

^kwestie światopoglądowe to jednak tylko przypisy. Najważniejsze jest to czy chcemy rozwijać swoją czy obcą gospodarkę.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2024, 00:24

Obcą, czyli jaką?
Poro
Awatar użytkownika
uglak

12-10-2024, 00:29

Prawdę mówiąc nie rozumiem pytania - mamy dychotomię, gospodarka polska i obca.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Ascetic

12-10-2024, 00:31

Nie zamierzam nakierowywać na odpowiedź, bo jestem właściwie ciekawy odpowiedzi bez podświadomego właśnie nakierowywania. Rozumiem. Polska, obca. A ta obca, to jakiego konkretnie kraju?
Poro
Awatar użytkownika
uglak

12-10-2024, 00:33

Ascetic pisze:
12-10-2024, 00:31
Rozumiem. Polska, obca. A ta obca, to jakiego konkretnie kraju?
A jak rozumiesz pojęcie dychotomii?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
hcpig

12-10-2024, 08:20

Olo pisze:
Ja też nie wiem gdzie ta kompromitacja. Że nie wpisała się do trendu "jebiemy wszystko co dotknął PiS"?
Chyba dałeś się nabrać na to porozumienie ponad podziałami bo oprócz tego stowarzyszenia ostro wspiera Pis_ov_Shit w komisjach, z każdą kolejną wypowiedzią dystansuje się od partii Razem (podkreśla, że jest z Kutna a nie z Razem), ostatnio nawet 'nie wykluczała' startu w wyborach prezydenckich także coraz bardziej wygląda to na zwykły lans z oczekiwaniem propozycji transferu.

Trochę dziwne to odcinanie się od Razem, partii która popiera CPK i do tego użyczenia swojego wizerunku w celu podciągnięcia wiarygodności przemijających pisowców.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

12-10-2024, 10:16

hcpig pisze:
12-10-2024, 08:20
Olo pisze:
Chyba dałeś się nabrać na to porozumienie ponad podziałami bo oprócz tego stowarzyszenia ostro wspiera Pis_ov_Shit w komisjach, z każdą kolejną wypowiedzią dystansuje się od partii Razem (podkreśla, że jest z Kutna a nie z Razem), ostatnio nawet 'nie wykluczała' startu w wyborach prezydenckich także coraz bardziej wygląda to na zwykły lans z oczekiwaniem propozycji transferu.

Trochę dziwne to odcinanie się od Razem, partii która popiera CPK i do tego użyczenia swojego wizerunku w celu podciągnięcia wiarygodności przemijających pisowców.
Ale to jest jakaś kibolska psychoza i terror prowadzący do totalnego paraliżu decyzyjnego (w obszarze długofalowych celów). Serio, większość normalnych krajów, które rozumieją swój interes zdaje sobie sprawę, że duże projekty infrastrukturalne nie powstają w jedną kadencję i wymagają ustalania takich wspólnych agend, które nie będą torpedowane przy okazji kolejnej zmiany ekipy u sterów - czy można znaleźć bardziej oczywiste rzeczy niż wojsko, energetyka, infrastruktura? Jeżeli w naszej rzeczywistości takie coś jest nazywane "lansowaniem się z oczekiwaniem propozycji transferu" to ja przepraszam, ale mamy coś mocno pojebane w naszym podejściu do oceniania użyteczności rządzących dla kraju.
ODPOWIEDZ