Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese

Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

TAK
159
63%
NIE
95
37%

Liczba głosów: 254
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: Czy zaszczepisz się przeciwko SARS-CoV-2?

06-05-2021, 21:19

Tom, a dlaczego w ogóle wyszedłeś ze szpitala w rozpoznanej (jak mniemam) burzy cytokinowej?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
mocny2_3
rasowy masterfulowicz

06-05-2021, 21:23

nikt Ci tomasz nie gwarantował, że życie będzie zajebiste i łatwe.
tomaszm

06-05-2021, 21:42

Sybir pisze:
06-05-2021, 21:19
Tom, a dlaczego w ogóle wyszedłeś ze szpitala w rozpoznanej (jak mniemam) burzy cytokinowej?
Nie wiem, to pytanie należy zadać władzą szpitala. Wkurwiłem trochę personal szpitalny ,bo nie zgadzałem się na to że traktują nas jak bydło- to też pewnie chcieli się mnie pozbyć., bo nie ukrywam byłem głośny.Wkleję kartą szpitalną- każdy jebnie ze smiechu co tam jest popisane ale na moje żadanie.:) Poszpitalne leczenie to jest farsa jeszcze większa- kompletnie nie miałem pomocy. W przychodni jak poszedłem z skierowanie, to lekarz powiedział,że nie ma pojęcia o long covid i mi nie pomoże. Zgłaszałem się jeszcze parę razy do okolicznych przychodni ale to było bez sensu.Sam sobie radzę. Naprawdę Michał chciałbym napisać w tym miejscu coś innego. Zrobiłem wszystkie możliwe badania-(krew , kolonoskopia, rtg wszystkiego, tomografia komputerową) no i wyszło ,że zdrowy 35 chłop, bo w pewnej chwili myślałem ,że mam nowotwór. Nie to ten jebany covid takie piękne spustoszenie sieje.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.

https://www.kancelaria-pionier.pl/

https://www.forbes.pl/diamenty/wizytowk ... er/q5mg1dm

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
Sybir

06-05-2021, 22:00

Tomku, spodziewałeś się, że tak od razu wszyscy lekarze będą się wyznawać na nowej, dotąd nieznanej, jednostce (po)chorobowej, wobec której nie opracowano jeszcze wytycznych postępowania terapeutycznego? Zresztą, w chwili obecnej w grę wchodzi w zasadzie tylko leczenie zachowawcze, czyli tzw. higieniczny tryb życia. Ruch, dieta, suplementacja, sen, ograniczenie używek, itp.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
tomaszm

06-05-2021, 22:17

Ja wiem Michał ,ze zmagamy się z czymś czego jeszcze Wy jako lekarze i my którzy na to gówno zachorowali nie rozumiemy wiele kwestii. Podstawowe kwestie empatii i rozmowy z człowiekiem-absolutnie niczego więcej nie oczekiwałem. Nic więcej. Po ludzku poczułem sie jak gówno i od 7 miesięcy wiedzę czerpie z internetu i sam na sobie próbuje tych wszystkich kuracji uzdrawiających. Jak odrzut. Boli ale co cię nie zabije to wzmocni. Chyba.

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
uglak

06-05-2021, 22:49

tomaszm pisze:
06-05-2021, 22:17
Podstawowe kwestie empatii i rozmowy z człowiekiem
Tego wymagałbym raczej od psychologa. Lekarz ma próbować Cię leczyć.
Guilty of being right
tomaszm

06-05-2021, 23:32

Sybir pisze:
06-05-2021, 22:00
Tomku, spodziewałeś się, że tak od razu wszyscy lekarze będą się wyznawać na nowej, dotąd nieznanej, jednostce (po)chorobowej, wobec której nie opracowano jeszcze wytycznych postępowania terapeutycznego? Zresztą, w chwili obecnej w grę wchodzi w zasadzie tylko leczenie zachowawcze, czyli tzw. higieniczny tryb życia. Ruch, dieta, suplementacja, sen, ograniczenie używek, itp.

Michał -może się wydawać ,że najebany przesiaduje tu na forume ale nie.Suplementacja ,ruch to u mnie podstawa. Nie potrafię się tego chujostwa pozbyć. Wyglądam jak trup- covid zażera każda kalorię co wprowadzam w organizm. od 7 mieisęcy od wyjściu z szpitala mam stany lękowe ,że się już nie przebudzę. Chociaż chudy jestem jak patyk i nie mam obwisłych cycków.:) Nie wiem jak sobie z tym poradzić i tez nie oczekuje prostej odpowiedzi. Walczymy.

Lucio Fulci forever.
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

06-05-2021, 23:42

Czy ci co się już zaszczepili mogą się podzielić tym jak to jest wrócic do normalności? (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

06-05-2021, 23:44

Jedz ile się da Tomaszm, nawet w nocy. Przede wszystkim tłustego, boczków, chleba, kiełbasy wiejskiej i smażonej cebuli, która to nie muszę przypominać na co dobrze wpływa poprzez pierdzenie. Pij rosoły, barszcze. Dużo miodu. Jak covid tak cię osłabił i zaorał do tej pory, to tym bardziej powinieneś pomyśleć o szczepionce. Nie masz pewności czy osłabiony organizm to gówno jeszcze gorzej nie zaatakuje w przyszłości, czego Ci oczywiście nie życzę. Jeśli to gówno wyszło z laboratorium od tych Chinoli, to lepiej się jakoś tam zabezpieczyć poprzez szczepionkę.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Medard

07-05-2021, 00:35

Mariusz Wędliniarz pisze:
Jedz ile się da Tomaszm, nawet w nocy. Przede wszystkim tłustego, boczków, chleba, kiełbasy wiejskiej i smażonej cebuli, która to nie muszę przypominać na co dobrze wpływa poprzez pierdzenie. Pij rosoły, barszcze. Dużo miodu. Jak covid tak cię osłabił i zaorał do tej pory, to tym bardziej powinieneś pomyśleć o szczepionce. Nie masz pewności czy osłabiony organizm to gówno jeszcze gorzej nie zaatakuje w przyszłości, czego Ci oczywiście nie życzę. Jeśli to gówno wyszło z laboratorium od tych Chinoli, to lepiej się jakoś tam zabezpieczyć poprzez szczepionkę.
Dokładnie,
trzeba być sprytniejszy od jandy i główkować.

Jak będą szczepić nas w robocie, to wezmę astrę zenka za kolegę, on jest stary to nie potrzebuje, bo pewnie krótko już pociągnie. Ma choroby współistniejące i się boi czipów.
A między czasie szukam jak zapisać się w przychodni na pfizera, tam gdzie dzwonię nie odbierają telefonów, ale wpisałem się na listę i czekam aż się odezwą.

Ty zaszczep się za siebie i grześka, gdy będzie pijany zapisz sobie jego pesel i idź do punktu, nawet się nie skapują kogo kujo. A potem dawki podtrzymujące weźmiesz za kajtka, proste.
Ostatnio zmieniony 07-05-2021, 00:42 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

07-05-2021, 00:40

ozob pisze:
Czy ci co się już zaszczepili mogą się podzielić tym jak to jest wrócic do normalności? (:
Wspaniałe uczucie. Po szczepieniu czuje się jakby od rana do nocy francuskojęzyczna murzynka lizała mi szew.

Obu stronom tego debilnego konfliktu przypominam ze szczepienia są dobrowolne. Każdy jest dorosły, może sam zadecydować.
Tymczasem od 4 dni, kiedy znowu zacząłem zaglądać na forumke ,nic się tu praktycznie nie dzieje oprócz wyrzynania się o szczepionki.
Naprawdę warto tracić czas na przekonywanie do swoich racji starych chłopów w internecie?
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

07-05-2021, 00:53

pr0metheus pisze:
ozob pisze:
Wspaniałe uczucie. Po szczepieniu czuje się jakby od rana do nocy francuskojęzyczna murzynka lizała mi szew.

Obu stronom tego debilnego konfliktu przypominam ze szczepienia są dobrowolne. Każdy jest dorosły, może sam zadecydować.
Tymczasem od 4 dni, kiedy znowu zacząłem zaglądać na forumke ,nic się tu praktycznie nie dzieje oprócz wyrzynania się o szczepionki.
Naprawdę warto tracić czas na przekonywanie do swoich racji starych chłopów w internecie?
Zawsze można też popierdolić o dSturmer i żużelku, co nie ? No chyba, że nie warto.

Zreszta jak ci nie pasuje to wiesz co robić, stary chłop jesteś, co nie ? Tu na 100% warto.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

07-05-2021, 00:59

Medard pisze:
07-05-2021, 00:35
Mariusz Wędliniarz pisze:
Dokładnie,
trzeba być sprytniejszy od jandy i główkować.

Jak będą szczepić nas w robocie, to wezmę astrę zenka za kolegę, on jest stary to nie potrzebuje, bo pewnie krótko już pociągnie. Ma choroby współistniejące i się boi czipów.
A między czasie szukam jak zapisać się w przychodni na pfizera, tam gdzie dzwonię nie odbierają telefonów, ale wpisałem się na listę i czekam aż się odezwą.

Ty zaszczep się za siebie i grześka, gdy będzie pijany zapisz sobie jego pesel i idź do punktu, nawet się nie skapują kogo kujo. A potem dawki podtrzymujące weźmiesz za kajtka, proste.
Dziś się właśnie zaszczepiłem, znaczy wczoraj bo już po północy. Żyje, nic mi nie jest, żadnych skutków ubocznych póki co. Grzesiek się pewnie zaszczepi jak troche wydobrzeje, bo cały czas pije od kilku tygodni, łazi u siebie po podwórzu od pasa w górę rozebrany z brzuchem na wierzchu, krzyczy i gada coś do siebie. Ciężko się z nim ostatnio porozumieć.
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

07-05-2021, 01:17

Wacław pisze:
07-05-2021, 00:53
Tu na 100% warto.
Świetnie:) Powodzonka w batalii
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-05-2021, 10:14

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
maciek z klanu

07-05-2021, 10:23

Edzia mistrz iksde
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
535

07-05-2021, 10:27

pr0metheus pisze:

Otóż to. Tymczasem walka trwa.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

07-05-2021, 10:46

maciek z klanu pisze:
Edzia mistrz iksde
Wyjebałbyś?

W końcu kobieta i to jeszcze o innych poglądach, chociaż IQ to macie zbieżne, więc tutaj mamy okoliczności łagodzące xD
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

07-05-2021, 12:51

Ascetic pisze:
07-05-2021, 10:46
maciek z klanu pisze:
Edzia mistrz iksde
Wyjebałbyś?

Z mostu
Zablokowany