generalnie to w pierwszej kolejności powinno się zlikwidować interwencjonizm państwowy w gospodarkę, wtedy do takich aberracji by nie dochodziloPelson pisze: ↑08-08-2025, 18:33Kiedyś na forum napisałem, że co jakiś czas powinno się w PL wyciągać na środek placu co bardziej zdeprawowane indywidua pośród polskich pracodawców i następnie dać ludziom dostęp do sznurka szafotu.
To jest ten moment.
Jestem naiwniakiem, w dodatku propaństwowym, wielokrotnie to podkreślałem, i takie odpierdole jak te z KPO wypierdalają mi żenadometr poza skalę.
Rzyg.
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
Re: POlitykowanie
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
- masterful
- Kontakt:
PO czy KO nie umie rządzić i nie umie w propagandę. PIS umie ruchać na kasę i robić wałki i tak to przełożyć, że im rośnie poparcie. Za swoje wałki powinni juz dawno siedzieć. Fundusz, Wille, kasa dla Rydzyka. Rozprowadzali kasę wszędzie i nic im się nie dzieje. PIS to religia i wierni. Wspiera ich też telewizja republika która ma propagandę w jednym palcu i grupy zwolenników. Religia, sekta whatever.Sgt. Barnes pisze: ↑08-08-2025, 14:52Jakie wzmożenie w PiS, ja pierdolę.Wystarczy jedno przypomnienie: fundusz "sprawiedliwości". Nie zmienia to faktu, że wszystkie partie polityczne dzielą się na tylko trzy kategorie: spółki z ograniczoną odpowiedzialnością, fundacje rodzinne i zorganizowane grupy przestępcze.
A właściwie na jedną, ostatnią![]()
PIS i Duda złamali konstytucje już na samym początku m.in nie powołując 2 sedziow, powowali RMN wbrew konstytucji i nic się nie dzieje. PO probuje działać wg prawa, a PIS widzi, że ma odczynienia z cienkimi bolkami. Nawet kraść nie umieją jak PIS. 2027 to wygrana PIS, Konfy i Karola. W polityce polskiej trzeba być chujem i tyle. w PO za dużo kulturalnych ludzi, którzy biją się w swetrach, a nie w zonobijkach.
Co więcej jak do władzy dojdzie PIS to rozliczy PO za łamanie konstytucji w celach naprawy łamania konstytucji, której wg PIS sami nie złamali.

Białe jest czarne, a czarne białe. Wg mnie tylko ten wspominany reset konstytucyjny i przyznanie, że wszystko się pojebalo, może coś naprawić.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tu u nas w kraju nic się nie zmienia od lat. Oczywiście lata świetlne mamy do takiej Ukrainy gdzie wszystko jest spaczone. Ale w Polsce też mamy co naprawiać.
Tak naprawdę te pieniądze z KO mamy w dupie. To sa żadne pieniądze.
Bardziej chodzi coś zobacz jak sa kuci - kurwa to szaleństwo które ma dać też do myślenia.
To sa głębsze historie. Gdzie brakuje normalizacji. O które kurwa ktoś starał się zawalczyć a ktoś skutecznie utapia.
To co powstało w naszych meandrach ośmiesza wielu ludzi.
Dlaczego od 16 lat np nie ma ustawy regulujacych pośredników odszkodowawczych, dlaczego KO tak aktywnie przejmuje firm z obrotem handlem i amunicja wykupując ich gdzie sami wiedzą że stosowanych pozwoleń w ciągu 3 lat nie dostaną?
Kto komu igra na nosie? Serio kogoś boli 500 tys(niecałe) na klub swingerski gdzieś nasza władza przepierdala dziesiątki milionów ma zmiany planów dla Ukraińskiego rządu? I to sie dzieje od początku wojny..litości
Tak naprawdę te pieniądze z KO mamy w dupie. To sa żadne pieniądze.
Bardziej chodzi coś zobacz jak sa kuci - kurwa to szaleństwo które ma dać też do myślenia.
To sa głębsze historie. Gdzie brakuje normalizacji. O które kurwa ktoś starał się zawalczyć a ktoś skutecznie utapia.
To co powstało w naszych meandrach ośmiesza wielu ludzi.
Dlaczego od 16 lat np nie ma ustawy regulujacych pośredników odszkodowawczych, dlaczego KO tak aktywnie przejmuje firm z obrotem handlem i amunicja wykupując ich gdzie sami wiedzą że stosowanych pozwoleń w ciągu 3 lat nie dostaną?
Kto komu igra na nosie? Serio kogoś boli 500 tys(niecałe) na klub swingerski gdzieś nasza władza przepierdala dziesiątki milionów ma zmiany planów dla Ukraińskiego rządu? I to sie dzieje od początku wojny..litości
-
Bywałem po hotelach które do dziś mają się świetnie w władaniach rządu czasów Leszka Millera. Pralnie pieniędzy. I to tak kurwa bezczelne ze ręce opadają. Mają się świetnie.
A sporo widziałem
Tak takich nie widziałem.
Wstrzemięźliwość w wypowiedziach byłaby wskazana.
- SODOMOUSE
i jest czysty, takie inwestycje to rozumiem ! (tłocznia płyt z metalem na zapleczu? xd)
Właściciel klubu swingersów zabiera głos. Na co poszły pieniądze z dotacji?
– Prowadzę działalność od 2007 r. Miałem knajpki, wcześniej była tu dyskoteka, dopiero po covidzie powstał tu klub swingersów – mówi "Faktowi" Rafał Kulejewski właściciel firmy. – Dotacja, o którą wystąpiłem, to właśnie pomoc pocovidowa na rozszerzenie działalności gospodarczej. Idea byłą taka, by zbudować "drugą nogę", tak by w razie kolejnego kryzysu można było się utrzymać – mówi przedsiębiorca. I jak wyjaśnia, za pieniądze z dotacji kupił maszynę do działalności metalurgicznej.
https://www.fakt.pl/pieniadze/klub-swin ... ze/fjwwr57
Właściciel klubu swingersów zabiera głos. Na co poszły pieniądze z dotacji?
– Prowadzę działalność od 2007 r. Miałem knajpki, wcześniej była tu dyskoteka, dopiero po covidzie powstał tu klub swingersów – mówi "Faktowi" Rafał Kulejewski właściciel firmy. – Dotacja, o którą wystąpiłem, to właśnie pomoc pocovidowa na rozszerzenie działalności gospodarczej. Idea byłą taka, by zbudować "drugą nogę", tak by w razie kolejnego kryzysu można było się utrzymać – mówi przedsiębiorca. I jak wyjaśnia, za pieniądze z dotacji kupił maszynę do działalności metalurgicznej.
https://www.fakt.pl/pieniadze/klub-swin ... ze/fjwwr57
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
-
I bdbd mówi Kulej. Jest stary ciężko. 
To ciężki biznes.

To ciężki biznes.
-
- rasowy masterfulowicz
Ty piszesz to na serio?Złoty Diament Palestry Prawniczej pisze: ↑08-08-2025, 18:38Nie sądzę mając opinie pracodawcy który najlepiej płaci ludziom w powiecie gdzie są dla mnie najważniejsi co docenia też branza prawnicza wreczejac choćby Złoty Diament Palestry Prawniczej. Wierz mi ja bardzo doceniam ludzi w pracy. Tylko nie zaczynaj proszę opowiadać o krzywym kręgosłupie moralnym prawników.
Nie znasz człowieka oszczedzilbym komentarzy.
W sumie po co pytam.
Wiadomo, że żyłka Ci na czole nabrzmiała, mózg osnuł się mgiełką i tekst zupełnie bezosobowy potraktowałeś personalnie i po białorycersku wysrałeś tradycyjnie coś o sobie i własnych kompleksach.
Klasycznie, nie rozumiesz o czym się pisze.
Idź proszę Diamencie być głupi gdzie indziej. Zrób po prostu to, o czym piszesz do innych, czyli sklej tzw. pizdę i spłyń z siłą wodospadu.
- Hatefire
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- nagrobek
- zahartowany metalizator
nawet tak spokojny uzytkownik jak kol.Pelson nie wytrzymuje już tych bredni 
ton tego cwaniaczka z klubu jest typowy: przytulilem i co hehe wszystko lege artis ten teges, mam faktury. ty bys nie przytulil, frajer jestes? ZERO refleksji a wystarczy chociaz zamknac ryj.

ton tego cwaniaczka z klubu jest typowy: przytulilem i co hehe wszystko lege artis ten teges, mam faktury. ty bys nie przytulil, frajer jestes? ZERO refleksji a wystarczy chociaz zamknac ryj.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z wypowiedzi tomasza na forum mozna by rozpisac znakomity dialog na dwie (a moze i trzy) osoby gdzie kazda z nich ostro by jebala te druga (albo dwie). Kiedys chcialem nawet przysiasc do takiej akcji ale ostatnio malo pije a bez alkoholu to by nie przeszlo. Najgorsze ze ospb o mentalnosci tomasza jest pelno co udowodnila ta kretynka z PO wczoraj w polsacie gdzie z rozbrajajaca szczeroscia powiedziala cos w stylu, ze nie ma znajomego czy rodziny, ktory by nie skorzystal.
I umowmy sie: jakby rzadzil PiS to by bylo to samo, w koncu to krzywomordy bankster to klepnal
I umowmy sie: jakby rzadzil PiS to by bylo to samo, w koncu to krzywomordy bankster to klepnal
woodpecker from space
- Rejwan
no właśnie głupie polaczki, powinniście docenić ciężką pracę i kunszt prawników, a nie rozkminąć na co idą wasze ciężko zarobione pieniądze i jak długo to będziecie spłacać

To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
Najwięcej wszelakich dotacji otrzymałem za czasów Pisu. Pisałem zresztu tu kiedyś co się działo jak zorganizowałem imprezę w czasie kiedy panowała pandemia. Ja się często po te granty ustawiam tak samo jak pomagam innym z swojego otoczenia. Tyle haraczu oddaje - jeśli jest możliwość staram się pozyskać fundusze z zewnętrznych źródeł.Triceratops pisze: ↑09-08-2025, 14:26Z wypowiedzi tomasza na forum mozna by rozpisac znakomity dialog na dwie (a moze i trzy) osoby gdzie kazda z nich ostro by jebala te druga (albo dwie). Kiedys chcialem nawet przysiasc do takiej akcji ale ostatnio malo pije a bez alkoholu to by nie przeszlo. Najgorsze ze ospb o mentalnosci tomasza jest pelno co udowodnila ta kretynka z PO wczoraj w polsacie gdzie z rozbrajajaca szczeroscia powiedziala cos w stylu, ze nie ma znajomego czy rodziny, ktory by nie skorzystal.
Warunkiem pozyskiwania środków jest przede wszystkim wiarygodność podmiotu i długość funkcjonowania w przestrzeni gospodarczej.
Często nie problemem jest kwota bo te są bardzo wysokie tylko np ze czasem te kwoty sa zbyt wysokie w stosunku do czasu realizacji umowy. Jeśli dostaje załóżmy 6 tys zl na jednego uczestnika to ciezko przez weekend nawet zagospodarować takie środki.
Ostatnio miałem w Belwederze open bar. Dla wszystkich uczestników. Zapytałem się właściciela czy to na pewno dobry pomysł i czy jest świadomy.
Nie wiem czy drugi raz by na to poszedł

- 987654321k
- w mackach Zła
[quote=tomaszm post_id=
Ostatnio miałem w Belwederze open bar.
[/quote]
No i tak trzeba żyć! Jednak tomasz to jest dobry gagatek. Po czy pis jeden wuj. Tu się znamy i dogadujemy albo tam się dogadujemy chociaż się nie znamy i się kręci. I tak trzymać.
Ostatnio miałem w Belwederze open bar.
[/quote]
No i tak trzeba żyć! Jednak tomasz to jest dobry gagatek. Po czy pis jeden wuj. Tu się znamy i dogadujemy albo tam się dogadujemy chociaż się nie znamy i się kręci. I tak trzymać.
- hcpig
A jednak sitwa dała o sobie znać. Porzuć PATOPeło i wesprzyj jedyna słuszna ideologicznie opcję - Nową Lewicę ew, junior partnera Razem.
Yare Yare Daze
-
Będziesz miał materiał w mediach wszelakich za jakiś czas dlaczego jest to niemożliwe.
Tam będzie bezpośredni atak na moją osobę. Sam ocenisz sprawę.
Nie ma możliwości na podanie ręki.
Tam będzie bezpośredni atak na moją osobę. Sam ocenisz sprawę.
Nie ma możliwości na podanie ręki.