FASZYZM

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
tabaluga
w mackach Zła

Re: FASZYZM

22-07-2025, 23:02

wonsz pisze:
22-07-2025, 22:37
tabaluga pisze:
22-07-2025, 22:07
o samo robią muzułmanie na emigracji, też zawsze głosują na swoich( lub na pro islamistyczne lewactwo ) gdy mają taką okazję.
https://www.voanews.com/a/in-historic-s ... 54995.html :youcan:

@empir, poważnie kłócisz się z chujowym trolem, szkoda Twojego czasu.
But voting patterns found by the CAIR poll marked a sharp departure from the last 20 years during which Muslim Americans had overwhelmingly supported the Democratic ticket, according to Robert McCaw, CAIR’s director of government affairs.
“This is the first time in more than 20 years that the Muslim community has been split between three candidates,” McCaw said in an interview with VOA.

- czyli Muśliny głosowaly na promuślinowe lewactwo ponad 20 lat aż ci tak popłyneli w tematy lgbt że nawet promuślinowość nie była ich w stanie przekonać do oddania głosu

Luqman, who describes herself as a left-leaning Democrat, said she campaigned for Biden’s reelection last fall but switched sides after his administration failed to secure a cease-fire in Gaza.
“I [voted for Trump] primarily to exact accountability for the genocide, but also in hopes that it will be immediately stopped when he enters office,” Luqman said in an interview with VOA.

- czyli zaglosowala na trumpa dla odmiany bo demokraci zawiedli jej promuślinowe postulaty zwiazane z wojną w gazie mając nadzieje że trump lepiej sobie poradzi. Gdyby zaglosowała z intencją zakończenia wojny białych na ukrainie bardziej by mi zaimponowała. Ale takie coś nigdy się nie zdarzy, ich nie obchodzi że biali gdzieś giną tak jak białych obchodzi że muslimom niewygodnie sie żyje w ich krajach .

Concern over illegal immigration, another top voter issue this election, resonated with some Muslim and Arab voters.
“I'm sick and tired of the career politicians promoting all of the policies that really hurt the average American, whether it be open borders, for example, that bring in all of the drugs,” said Nagi Almudhegi, a Dearborn data analyst, who said he voted straight Republican.

- haha to najlepsze , muślim głosuje na prawaka żeby ograniczył imigracje XD dobry faszol , może jednak ich wpuścić i będą głosowali za ograczeniem migracji na konfę ....
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-07-2025, 00:10

wonsz pisze:
22-07-2025, 22:37
tabaluga pisze:
o samo robią muzułmanie na emigracji, też zawsze głosują na swoich( lub na pro islamistyczne lewactwo ) gdy mają taką okazję.
https://www.voanews.com/a/in-historic-s ... 54995.html :youcan:

@empir, poważnie kłócisz się z chujowym trolem, szkoda Twojego czasu.
Ano szkoda. Ale niech się poci od fikołków.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-07-2025, 00:12

tabaluga pisze:
empir pisze:
22-07-2025, 20:06

Nie uważam islamu za wzór demokracji. I nie twierdzę, że nie ma radykalnych islamistów. Ale to, co robisz, to klasyczny przykład zbiorowej odpowiedzialności: bierzesz radykalne jednostki lub grupy, a potem przypisujesz ich działania wszystkim muzułmanom. Gdyby ktoś tak samo potraktował chrześcijan, pokazując tylko fanatyków z Ku Klux Klanu czy Breivika, już byś wrzeszczał o „lewackiej propagandzie”.

I właśnie tak działa faszyzm: nie interesuje go jednostka, interesuje go etykietka — „muzułmanin”, „migrant”, „obcy”. Reszta to tylko pretekst do budowania nienawiści.

Radykalni islamiści istnieją – i są zagrożeniem, z którym Zachód walczy od lat. Ale twierdzenie, że cała społeczność muzułmańska to faszyści w przebraniu, to już czysta paranoja, a nie analiza polityczna. I dokładnie takie myślenie prowadzi do prawdziwych pogromów — tych, które ty rzekomo chcesz „przewidzieć”.

A co do UK — kraj, w którym muzułmanie są w parlamencie, ale też siedzą za terroryzm, gdzie prawo działa (czasem za wolno, fakt), ale nadal działa — to nie jest kraj opanowany przez szariat. To wciąż demokracja. Nawet jeśli niektórym trudno się pogodzić z tym, że nie wygląda jak folder z lat 50.

Podsumowując: radykalizm po jednej stronie nie usprawiedliwia radykalizmu po drugiej. Jeśli boisz się islamistów za to, że chcą zniszczyć demokrację i narzucić swoją wizję siłą — to może nie stawaj po stronie tych, którzy robią dokładnie to samo pod biało-czerwoną flagą.
nie przekonuje mnie takie naiwniackie podejście , dlatego skorzystam z możliwości jakie daje mi demokracja i będę popierać prawicowa partię której postulaty są zgodne z moimi anty-imigranckimi oczekiwaniami. Nie potrzebuję tych ludzi wokół mnie , nie chcę ich w moim kraju i mam do tego prawo.To samo robią muzułmanie na emigracji, też zawsze głosują na swoich( lub na pro islamistyczne lewactwo ) gdy mają taką okazję. Obrażanie i krytykowanie mnie czy moich poglądów jest właśnie faszystowskie i anty demokratyczne.
A gdyby musle byli w większości tacy liberalni i anty- radykalni jak twierdzisz to ich ojczyste kraje wyglądały by inaczej , nieprawdaż ? :sarcasm2: gejów nie zrzucali by z budynków bo przecież liczni lokalni antyfaszyści by do tego nie dopuscili.
Masz pełne prawo głosować na kogo chcesz i mieć poglądy jakie chcesz — demokracja na tym właśnie polega. Ale prawo do poglądu nie oznacza automatycznie, że ten pogląd jest rozsądny, uczciwy albo że nie można go krytykować. Krytyka to nie „faszyzm”. Krytyka to też demokracja. I tak samo, jak ty możesz mówić „nie chcę ich w moim kraju”, tak ja mogę powiedzieć, że to myślenie jest ksenofobiczne i krótkowzroczne.

A teraz konkrety:
– „Muzułmanie zawsze głosują na swoich / lewactwo” – to po pierwsze nieprawda, po drugie brzmi dokładnie jak to, co robisz sam. Więc albo to „naturalna demokracja”, albo obie strony stosują to samo. Nie da się mieć ciastka i zjeść ciastka.
– „Ich kraje wyglądałyby inaczej” – a czy Polacy są winni komunizmu, bo przez 45 lat rządzili u nas czerwoni? Albo czy katolicy w Ameryce Łacińskiej są winni gangom narkotykowym? To nie religia = kraj. Systemy polityczne mają swoje własne uwarunkowania, a to, że ktoś ucieka z represyjnego kraju, nie znaczy, że chce tu wprowadzać jego ustrój.
– Zrzucanie gejów z dachów – tak, zdarza się. W krajach autorytarnych, rządzonych często przez tych samych religijnych fanatyków, od których ci ludzie uciekają. Więc może zamiast wrzucać wszystkich muzułmanów do jednego worka, warto ich wspierać w walce z radykalizmem, a nie zamykać przed nimi drzwi i potem płakać, że się „nie integrują”.

Ostatecznie: jeśli boisz się faszyzmu islamskiego, to nie powielaj jego metod w wersji europejskiej. Przypisywanie całym grupom złych intencji z urodzenia, ograniczanie praw, tworzenie „czystych etnicznie” stref komfortu – to dokładnie to, co robili ci, przed którymi demokracja miała nas chronić.
tabaluga
w mackach Zła

23-07-2025, 00:25

już o tym pisaliśmy , polityka tolerancji i traktowania ich jak cywilizowanych ludzi zaprowadziła takie kraje jak szwecja do nikąd , dlatego społeczeństwo zwróciło się w stronę prawicy.
zamiast powielać te same utopijne schematy proponuję pójść skróconą drogą i od razu zablokować to tałatajstwo dopóki jest to w miare proste. dalszą polemikę na ten temat z zakutymi łbami uważam za jałową i bezzasadną.dobrej nocki życze,
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

23-07-2025, 07:43

Problem jest wielopiętrowo złożony i wymagający nie tylko politycznej, społecznej i ekonomicznej dalekowzroczności, ale też rozumienia wielu zjawisk dziejących się daleko od nas. Co nie jest łatwe i nie szermowałbym tutaj hasłem "zakuty łeb" w stosunku do kogoś, kto może jednak stara się się z tym zmierzyć - tylko dlatego, że Tobie się tego robić nie chce. Na dłuższą metę nie da się utrzymać na raz wszystkich tych nośnych mocno na prawo haseł "stop imigracji", "stop ukrainizacji", "stop ekologii", "stop wyższym podatkom", "stop LGBT", "stop transformacji energetycznej", "precz z UE" z tym, z czym chyba wszyscy się zgadzamy: "rozwijajmy nasz kraj", "wspierajmy naszych przedsiębiorców", "dbajmy o nasze bezpieczeństwo", "dbajmy o przyszłość naszą i naszych dzieci". Zrozumienie, że pewne rzeczy się tutaj wykluczają wymagają jednak odłożenia na chwilę bazooki z napisem "moje antyimigranckie poglądy", z której tak ochoczo nakurwiasz w każdego kto próbuje podjąć dyskusję na nieco głębszym poziomie.

W skrócie - potrzebujemy na pewno mądrej i odpowiedzialnej polityki, Na pewno nie potrzebujemy ideologizowania i zarządzania emocjami (po żadnej stronie) i wygodnego spłaszczania problemów, z którymi wcześniej czy później będziemy się musieli zmierzyć.

Najchętniej maszerowałbym pod transparentem "Strzeżmy się ludzi z transparentami" :D
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

23-07-2025, 08:49

Ten tekst jest wielopiętrowo złożony. Może ktoś tego nie zrozumieć. ¯\_(ツ)_/¯
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-07-2025, 09:43

tabaluga pisze:
23-07-2025, 00:25
już o tym pisaliśmy , polityka tolerancji i traktowania ich jak cywilizowanych ludzi zaprowadziła takie kraje jak szwecja do nikąd , dlatego społeczeństwo zwróciło się w stronę prawicy.
zamiast powielać te same utopijne schematy proponuję pójść skróconą drogą i od razu zablokować to tałatajstwo dopóki jest to w miare proste. dalszą polemikę na ten temat z zakutymi łbami uważam za jałową i bezzasadną.dobrej nocki życze,
„Zakute łby”, „tałatajstwo” – klasyczny finał kogoś, kto myślał, że ma poglądy, a okazało się, że ma tylko lęki i wyzwiska. Uciekasz z dyskusji jak dzieciak, któremu zabrakło klocków. I to ma być ta twoja „obrona cywilizacji”? No to współczuję tej cywilizacji.
tabaluga
w mackach Zła

23-07-2025, 10:09

jestem pewien że mądre głowy urabiały szwedzkie społeczeństwo podobną retoryką , jak się skończyło każdy widzi .
Zakończyłem dyskusję bo serio to nie ma sensu , żadna ze stron nie przekona drugiej .
Komu zależy na dobru swoim i swoich bliskich nie będzie popieral takiej imigracji jaka jest wymuszana na nas przez UE.Gdyby ci ludzie których wciskają nam Niemcy mieli wpłynąć w jakiś sposób korzystnie na gospodarkę czy kulturę kraju to by ich sobie zatrzymali u siebie , przecież niemcy nie są glupi.
tabaluga
w mackach Zła

23-07-2025, 13:06

Obrazek

ajajaj , całe szczęście że to są ci dobrzy islamscy faszyści a nie źli katoliccy, niemiecka antifa może spać dalej :)
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

23-07-2025, 14:27

podobno miales zakończyć. nudny jesteś typie w opór i każdy ma cię głęboko w dupie, sklej to w końcu i zajmij się może czymś sensownym
tabaluga
w mackach Zła

23-07-2025, 14:50

a ty masz łupież i krzywe zęby , sklej sobie model meczetu jak ci sie nudzi

Obrazek
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-07-2025, 15:14

tabaluga pisze:
jestem pewien że mądre głowy urabiały szwedzkie społeczeństwo podobną retoryką , jak się skończyło każdy widzi .
Zakończyłem dyskusję bo serio to nie ma sensu , żadna ze stron nie przekona drugiej .
Komu zależy na dobru swoim i swoich bliskich nie będzie popieral takiej imigracji jaka jest wymuszana na nas przez UE.Gdyby ci ludzie których wciskają nam Niemcy mieli wpłynąć w jakiś sposób korzystnie na gospodarkę czy kulturę kraju to by ich sobie zatrzymali u siebie , przecież niemcy nie są glupi.
No tak, klasyka: TikTok + histeria = argument. „Kalifat!”, „nożyczki!”, „kibole obrońcami cywilizacji!”. Serio? Jak kończy się wyobraźnia, zaczyna się propaganda z memów i mit kibola-patrioty. A potem płacz, że UE coś narzuca, bo sami potraficie tylko drzeć ryja i wklejać obrazki.
tabaluga
w mackach Zła

23-07-2025, 15:24

empir pisze:
tabaluga pisze:
No tak, klasyka: TikTok + histeria = argument. „Kalifat!”, „nożyczki!”, „kibole obrońcami cywilizacji!”. Serio? Jak kończy się wyobraźnia, zaczyna się propaganda z memów i mit kibola-patrioty. A potem płacz, że UE coś narzuca, bo sami potraficie tylko drzeć ryja i wklejać obrazki.
zjedz snickersa , to nie tiktok wygenerował przy pomocy AI to zdjęcie tylko ktoś je zrobił na prawdziwej niemieckiej ulicy podczas prawdziwego wydarzenia w realnym życiu.
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-07-2025, 15:27

tabaluga pisze:
empir pisze:
tabaluga pisze:
zjedz snickersa , to nie tiktok wygenerował przy pomocy AI to zdjęcie tylko ktoś je zrobił na prawdziwej niemieckiej ulicy podczas prawdziwego wydarzenia w realnym życiu.
Gratuluję odkrycia, że zdjęcia istnieją. Szkoda tylko, że selektywna fotografia uliczna to dalej nie dowód na „kalifat” ani sensowną diagnozę społeczną. Ale jasne, jeden mem = cały świat, a rzeczywistość to przeszkoda.
tabaluga
w mackach Zła

23-07-2025, 15:35

empir pisze:
tabaluga pisze:
empir pisze:

Gratuluję odkrycia, że zdjęcia istnieją. Szkoda tylko, że selektywna fotografia uliczna to dalej nie dowód na „kalifat” ani sensowną diagnozę społeczną. Ale jasne, jeden mem = cały świat, a rzeczywistość to przeszkoda.
pod każdym artykułem o ustawce kiboli czy innego występku przez nich popełnionego można napisać to samo : jednsotkowy przypadek , lewacka nagonka , wszyscy pozostali kibole dobrzy . świat kibolski ianczej wygląda oni zbierają datki na chore dzieci itp .
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

23-07-2025, 15:36

tabaluga pisze:
23-07-2025, 14:50
a ty masz łupież i krzywe zęby , sklej sobie model meczetu jak ci sie nudzi
Obrazek
Panie Tabaluga może sobie Pan być incelo-nacjonalisto-kucem. Zasadniczo zwisa mi to. Natomiast wykorzystywanie szlachetnej sztuki modelarstwa redukcyjnego do agitacji politycznej świadczy o braku godności i rozumu człowieka. Co prawda to karton, a ja siedzę w plastiku (choć mój rodzony brat, to kartoniarz) niemniej widzę to oburzającym.

Z lewackim pozdrowieniem przesyłam terrorystę najprawdopodobniej z grupy Baader-Meinhof ostrzeliwującego się z samochodu pułapki. Niestety zestaw obecnie nie do kupienia :-(

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-07-2025, 15:40

tabaluga pisze:
empir pisze:
tabaluga pisze:

pod każdym artykułem o ustawce kiboli czy innego występku przez nich popełnionego można napisać to samo : jednsotkowy przypadek , lewacka nagonka , wszyscy pozostali kibole dobrzy . świat kibolski ianczej wygląda oni zbierają datki na chore dzieci itp .
Akurat! Kibol, który raz zrobi zrzutkę, a potem leci bić ludzi albo podpala miasto, to jak mafioso fundujący plac zabaw — dalej jest bandytą, tylko z alibi dla naiwnych.
tabaluga
w mackach Zła

23-07-2025, 15:57

empir pisze:
tabaluga pisze:
empir pisze:

Akurat! Kibol, który raz zrobi zrzutkę, a potem leci bić ludzi albo podpala miasto, to jak mafioso fundujący plac zabaw — dalej jest bandytą, tylko z alibi dla naiwnych.
jajks , nie masz dysonansu poznawczego gdy siebie czytasz ?
ty chyba serio czekasz aż ten kalifat europejski stanie się faktem dokonanym i pewnie nawet wtedy będziesz udzielał alibi islamistom i pisał że to nie prawda bo mem na tiktoku....
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

23-07-2025, 16:02

tabaluga pisze:
23-07-2025, 15:57
empir pisze:
tabaluga pisze:

jajks , nie masz dysonansu poznawczego gdy siebie czytasz ?
ty chyba serio czekasz aż ten kalifat europejski stanie się faktem dokonanym i pewnie nawet wtedy będziesz udzielał alibi islamistom i pisał że to nie prawda bo mem na tiktoku....
Nie mam dysonansu, bo nie żyję memami z paranoją w tle. Ty za to brzmisz jakbyś już pakował walizki do katakumb — tylko daj znać, kiedy kalifat zacznie pobierać podatek od foliowych czapek.
ODPOWIEDZ