Ej to ja się już pogubiłem. Z jednej strony jak muzyka opluwa czyjąś religię to nie powinien jej słuchać, ale jak gloryfikuje wojnę i gwałcenie dzieci to wszystko spoko, bo przecież nie można wierzyć "w jakiś ideologiczny przekaz muzyki"? To jakieś rozdwojenie jaźni...tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 17:39ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑11-03-2022, 17:35No ale Pacjent uważa dokładnie tak samo z tego co wiem, więc w sumie słusznie zwrócono na to uwagę.tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 17:32W sensie ,że jest hipokrytą? Mało jest muzyków co podobne bzdetongi ogłaszali w przekazie?. Jak się ma te 20 lat to rózne rzeczy siedzą w głowie. Kurwa proszę cię jako dorosłego faceta ,że wierzysz w jakiś ideologiczny przekaz muzyki. Ja muzykę odbieram na swój sposób i cięzko mi się identyfikować z pewnymi treściami umalowanych nastolatków w plakatówkach.
NIe wiem jak to prościej wyjaśnić. Jakbym był katolikiem to na pewno nie dotykał bym muzyki ,która pluje w moje fundamentalne założenia religijne.
III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: III Wojna Światowa
Guilty of being right
- ozob
- zahartowany metalizator
Patrzcie i podziwiajcie degrengolade. Zero merytortki, zero próby dsykusji, zero wiedzy, zero rozeznania w świecie. Tam nie ma nic jest tylko jad. Oczy na batustanczyka. Mowilem. Ludzkie zero. (:
Polakiem jest się albo nie jest. Decyduje miejsce urodzenia, a nie zamieszkania. Decyduje też szacunek do ojczyzny i historii, a nie nazywanie Polski i Polaków batustanem pełnym batustanczykow. Oczy wiadomo na kogo.
Polakiem jest się albo nie jest. Decyduje miejsce urodzenia, a nie zamieszkania. Decyduje też szacunek do ojczyzny i historii, a nie nazywanie Polski i Polaków batustanem pełnym batustanczykow. Oczy wiadomo na kogo.
Ostatnio zmieniony 11-03-2022, 17:59 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
Zapytam się jescze raz. Jak się kurwa czujesz z tym ,że muzycy których na codzień słuchasz opluwają twoje wartości religijne i jak trzeba mieć krzywy kręgosłup moralnie żeby dokonywać takich wygibasów?. To jest tak jakbym wszedł dziś na forum katolickie gdzie nienawidzę religi katolickiej i zaczął słuchać arki noego.Pacjent pisze: ↑11-03-2022, 17:53Po pierwsze nie robi tak każdy, tylko krzycząca mniejszość forum. Po drugie siedzę tu głównie ze względu na muzykę - spora dawka świeżych informacji. Po trzecie tak wygląda współczesny świat - wulgaryzacja, brak szacunku dla innych, nihilizm, a mimo to nie ma zamiaru się z niego wylogowywać.tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 17:44Czyli kurwa co? Siedzisz na forume gdzie opluwa się wartości katolickie, symbole, retoryka rozmowy, teksty zespołow ,które słuchasz na codzień i spokojnie myjesz zęby przez lustrem ,że nic się nie stało i znak krzyża robisz przed pójściem spać i opierdalasz loda bozi? Mnie by sumienie zabiło.
- uglak
- Hatefire
Ja bym poszedł szerzej. Nigdy nie rozumiałem sensu przejmowania się tekstami. Raz, że ktoś potrafi fajnie grać na gitarze nie znaczy że ma coś sensownego do powiedzenia, dwa lata czytania wywiadów z muzykantami utwierdziło mnie w przekonaniu że większość to zwykłe debile lub osobnicy z luźnym kontaktem z rzeczywistością.uglak pisze: ↑11-03-2022, 17:56Ej to ja się już pogubiłem. Z jednej strony jak muzyka opluwa czyjąś religię to nie powinien jej słuchać, ale jak gloryfikuje wojnę i gwałcenie dzieci to wszystko spoko, bo przecież nie można wierzyć "w jakiś ideologiczny przekaz muzyki"? To jakieś rozdwojenie jaźni...
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Tomek. Rozmawiasz ze szmatą , która stręczy swoje dziecko pedofilowi. Czego się po niej spodziewasz? Bo chyba nie odrobiny logiki?
- uglak
Mam podobnie. Tekstów nawet nie czytam, więc ciężko mi się nimi przejmować, ale Tomasz coś się zaplątał w przelewaniu swojego strumienia świadomości na forume.Hatefire pisze: ↑11-03-2022, 18:02Ja bym poszedł szerzej. Nigdy nie rozumiałem sensu przejmowania się tekstami. Raz, że ktoś potrafi fajnie grać na gitarze nie znaczy że ma coś sensownego do powiedzenia, dwa lata czytania wywiadów z muzykantami utwierdziło mnie w przekonaniu że większość to zwykłe debile lub osobnicy z luźnym kontaktem z rzeczywistością.uglak pisze: ↑11-03-2022, 17:56Ej to ja się już pogubiłem. Z jednej strony jak muzyka opluwa czyjąś religię to nie powinien jej słuchać, ale jak gloryfikuje wojnę i gwałcenie dzieci to wszystko spoko, bo przecież nie można wierzyć "w jakiś ideologiczny przekaz muzyki"? To jakieś rozdwojenie jaźni...
Guilty of being right
- Hatefire
Co to jest szacunek dla historii? Historia to dział nauki i jest albo rzetelna albo nierzetelna, co najwyżej.ozob pisze: ↑11-03-2022, 17:57Patrzcie i podziwiajcie degrengolade. Zero merytortki, zero próby dsykusji, zero wiedzy, zero rozeznania w świecie. Tam nie ma nic jest tylko jad. Oczy na batustanczyka. Mowilem. Ludzkie zero. (:
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
Nie zaplatałęm się. Po prostu kurwa bez względu co pierdolą nie raz muzycy- muzyka metalowa jest ciosem w religijną indoktrynację. Ja sobie siebie nie potrafię wyobrazić siebie jako katolika słuchającego Close to a world below Immolation i składającego hołd na wieczór do jakieś kurwy zawieszonej na krzyżu. Jest to dla mnie nie do pojęcia.uglak pisze: ↑11-03-2022, 18:04Mam podobnie. Tekstów nawet nie czytam, więc ciężko mi się nimi przejmować, ale Tomasz coś się zaplątał w przelewaniu swojego strumienia świadomości na forume.Hatefire pisze: ↑11-03-2022, 18:02Ja bym poszedł szerzej. Nigdy nie rozumiałem sensu przejmowania się tekstami. Raz, że ktoś potrafi fajnie grać na gitarze nie znaczy że ma coś sensownego do powiedzenia, dwa lata czytania wywiadów z muzykantami utwierdziło mnie w przekonaniu że większość to zwykłe debile lub osobnicy z luźnym kontaktem z rzeczywistością.uglak pisze: ↑11-03-2022, 17:56Ej to ja się już pogubiłem. Z jednej strony jak muzyka opluwa czyjąś religię to nie powinien jej słuchać, ale jak gloryfikuje wojnę i gwałcenie dzieci to wszystko spoko, bo przecież nie można wierzyć "w jakiś ideologiczny przekaz muzyki"? To jakieś rozdwojenie jaźni...
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mnie interesuje sama muzyka. Poza tym prawie w ogóle nie słucham black metalu. Wbrew pozorom antykatolickie teksty w death metalu, a już zdecydowanie w grindcorze i goregrindzie, których dużo słucham, to margines. Inna sprawa, że ze względu na wokale często nie wiadomo co koleś za mikrofonem chce nam przekazać. Bardzo jestem rad, że wokal w tej muzyce to tak właściwie instrument, a nie śpiew.tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 17:57Zapytam się jescze raz. Jak się kurwa czujesz z tym ,że muzycy których na codzień słuchasz opluwają twoje wartości religijne i jak trzeba mieć krzywy kręgosłup moralnie żeby dokonywać takich wygibasów?. To jest tak jakbym wszedł dziś na forum katolickie gdzie nienawidzę religi katolickiej i zaczął słuchać arki noego.Pacjent pisze: ↑11-03-2022, 17:53Po pierwsze nie robi tak każdy, tylko krzycząca mniejszość forum. Po drugie siedzę tu głównie ze względu na muzykę - spora dawka świeżych informacji. Po trzecie tak wygląda współczesny świat - wulgaryzacja, brak szacunku dla innych, nihilizm, a mimo to nie ma zamiaru się z niego wylogowywać.tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 17:44Czyli kurwa co? Siedzisz na forume gdzie opluwa się wartości katolickie, symbole, retoryka rozmowy, teksty zespołow ,które słuchasz na codzień i spokojnie myjesz zęby przez lustrem ,że nic się nie stało i znak krzyża robisz przed pójściem spać i opierdalasz loda bozi? Mnie by sumienie zabiło.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Też tej kurwie proponowałem taki kompromis. Ma swój Pakistan, nic mi do tego. No ale nie. Obudził się w nim duch Lelewela. Pierdolony rambo benefit, zwolennik wojny i eksterminacji ludności cywilnej. Wywłoka bez honoru i grama przyzwoitości.Hatefire pisze: ↑11-03-2022, 17:37No to skoro przyznałeś się że istnieją "my" żyjący w i pracujący w Polsce i "wy" mieszkający i pracujący w Karaczi (sam przyznałeś że ani dnia w tym kraju nie przepracowałeś), to może przestaniesz sprzedawać mądrości na temat tego kraju i obnosić się jak bułgarski alfons zlotym łańcuchem swoją narodową dumą i rzekomą troską i chęcią jego obrony skoro z tym krajem nic cię już de facto nie łączy?
-
Pacjent pisze: ↑11-03-2022, 18:09Mnie interesuje sama muzyka. Poza tym prawie w ogóle nie słucham black metalu. Wbrew pozorom antykatolickie teksty w death metalu, a już zdecydowanie w grindcorze i goregrindzie, których dużo słucham, to margines. Inna sprawa, że ze względu na wokale często nie wiadomo co koleś za mikrofonem chce nam przekazać. Bardzo jestem rad, że wokal w tej muzyce to tak właściwie instrument, a nie śpiew.tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 17:57Zapytam się jescze raz. Jak się kurwa czujesz z tym ,że muzycy których na codzień słuchasz opluwają twoje wartości religijne i jak trzeba mieć krzywy kręgosłup moralnie żeby dokonywać takich wygibasów?. To jest tak jakbym wszedł dziś na forum katolickie gdzie nienawidzę religi katolickiej i zaczął słuchać arki noego.Pacjent pisze: ↑11-03-2022, 17:53
Po pierwsze nie robi tak każdy, tylko krzycząca mniejszość forum. Po drugie siedzę tu głównie ze względu na muzykę - spora dawka świeżych informacji. Po trzecie tak wygląda współczesny świat - wulgaryzacja, brak szacunku dla innych, nihilizm, a mimo to nie ma zamiaru się z niego wylogowywać.
[/quote
Ależ pierdolenie Robert. Muzyka i przekaz są pewną nieodłączną wartością, NIe da się tego ad hoc odseparować. Rozumiem ,że jak muzycy muzycy krzyczą żeby odrócić krzyż do góry nogami to jesteś obojętny i udajesz to czego nie chcesz słyszeć. Wkej tu swoje top 10 death meatlu to prześledzimy o czym piszą muzycy,
- uglak
Skoro najwyraźniej jednak podchodzisz do tekstów poważnie to w takim razie jak ktoś śpiewa, dajmy na to, o gwałceniu to dla Ciebie spoko czy słuchanie tego jest dla Ciebie nie do pojęcia?tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 18:08Nie zaplatałęm się. Po prostu kurwa bez względu co pierdolą nie raz muzycy- muzyka metalowa jest ciosem w religijną indoktrynację. Ja sobie siebie nie potrafię wyobrazić siebie jako katolika słuchającego Close to a world below Immolation i składającego hołd na wieczór do jakieś kurwy zawieszonej na krzyżu. Jest to dla mnie nie do pojęcia.uglak pisze: ↑11-03-2022, 18:04Mam podobnie. Tekstów nawet nie czytam, więc ciężko mi się nimi przejmować, ale Tomasz coś się zaplątał w przelewaniu swojego strumienia świadomości na forume.Hatefire pisze: ↑11-03-2022, 18:02
Ja bym poszedł szerzej. Nigdy nie rozumiałem sensu przejmowania się tekstami. Raz, że ktoś potrafi fajnie grać na gitarze nie znaczy że ma coś sensownego do powiedzenia, dwa lata czytania wywiadów z muzykantami utwierdziło mnie w przekonaniu że większość to zwykłe debile lub osobnicy z luźnym kontaktem z rzeczywistością.
Guilty of being right
-
Nie kurwa nie o to chodzi. Ja piszę oględnie ,że metal to jest jednak muzyka antyreligijna. W zyciu takiej postawy bym nie poparł o jakiej piszesz. To ,że cześć muzyków pisze większe lub mniejsze bzdetogni to każdy z nas wie. Ale na pewno cięzko muzykę metalową zdefiniować koło chrześcijańskich bajdurzeń .Wręcz odwrotnie. To zawsze była muzyka i jest buntu.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 18:15Ależ pierdolenie Robert. Muzyka i przekaz są pewną nieodłączną wartością, NIe da się tego ad hoc odseparować. Rozumiem ,że jak muzycy muzycy krzyczą żeby odrócić krzyż do góry nogami to jesteś obojętny i udajesz to czego nie chcesz słyszeć. Wkej tu swoje top 10 death meatlu to prześledzimy o czym piszą muzycy,
Wiesz o jakich okropnościach wykrzykują muzycy sceny goregrind? A jednak olewam to. Chciałbyś by Twoi klienci uznali, że bierzesz sobie do serca przekaz kapel blackmetalowych, w tym zadeklarowanych satanistów?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Ale tak ogólnie to Was zaraz Najprzewielebniejszy opierdoli bo odchodzicie od tematu dla którego stworzono ten wątek....
-
To jest oględny przekaz o czym mówisz i mało kto ,go traktuje poważnie. Kurwa na tej zasadzie jakbyś reżyserom filmów slasherowych zarzucił ,że mają skrywane instynkty zabójcze ,bo kręcą takie a nie inne filmy. To jest konwencja, Określona, Ale jednak muzyka metalowa cokolwiek by nie mówić to jest synonim buntu. Że nie zgadzamy się z istniejącą postacią rzeczy. Może bm ten wyraz miał bardziej wyrazisty ale zawsze muzyka metalowa jest i byłą przekazaniem przesłania- nie zgadzamy się z wami chuje i swoje zdanie wyrazimy poprzez naszą twórczość poza pętlą religijną.Pacjent pisze: ↑11-03-2022, 18:20tomaszm pisze: ↑11-03-2022, 18:15Ależ pierdolenie Robert. Muzyka i przekaz są pewną nieodłączną wartością, NIe da się tego ad hoc odseparować. Rozumiem ,że jak muzycy muzycy krzyczą żeby odrócić krzyż do góry nogami to jesteś obojętny i udajesz to czego nie chcesz słyszeć. Wkej tu swoje top 10 death meatlu to prześledzimy o czym piszą muzycy,
Wiesz o jakich okropnościach wykrzykują muzycy sceny goregrind? A jednak olewam to. Chciałbyś by Twoi klienci uznali, że bierzesz sobie do serca przekaz kapel blackmetalowych, w tym zadeklarowanych satanistów?
- hcpig
Najpierw to:
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosc ... na/qwjbw5w
A potem to:
https://wyborcza.biz/biznes/7,177150,28 ... 4-L.2.duzy
https://www.komputerswiat.pl/aktualnosc ... na/qwjbw5w
A potem to:
https://wyborcza.biz/biznes/7,177150,28 ... 4-L.2.duzy
Yare Yare Daze