SARS-CoV-2

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: SARS-CoV-2

27-10-2020, 13:36

Medard pisze:
27-10-2020, 13:34
maciek z klanu pisze:
27-10-2020, 13:33
Moim zdaniem profesorze obecnie powinno być setki tysiacy wniosków o wypisanie z kościoła.
Pewnie nie będzie, bo ludzie lubią święta kościelne, zawsze to dni wolne i przygotowują je kobiety, można wtedy odpocząć :)
Sedno medardzie. W grupie ,,kościół chuj,, jest ok, samodzielnie już ,,kościół ok,,
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-10-2020, 13:38

maciek z klanu pisze:
27-10-2020, 13:19
Tutaj mialem na mysli tylko kwestie wyboru władzy. Do tego demokracja nakazuje szanowac dokonanego przez większość wyboru. A tak nie jest. Szczerze przy niechęci zarówno do pis jak i po, czy parti lewicowych wiecej piany wścieklizny w ustach przed wyborami w ostatnich latach zdecydowanie widzi sie u opozycji, a nie u rzadzacych faszystów.

Do tego lewicowe srodowiska szczycą się szacunkiem do drugiej osoby, do innych poglądów a tutaj totalnie przeczą swoim ideałom czy to do kosciola (choc temu nalezy sie wpierdol), czy do rządzacych. To jest wg mnie słabe. chciałbym polemikę na argumenty a nie wieśniackie "jebac pis", bo jesli poziom dyskusji będzie na takim poziomie to upadek bliski.
jasne - i milczącej większości xD LOL

a teraz poważnie. i niegrzecznie. a widziałeś jakie są sondaże dotyczące aborcji? jakie jest nastawienie do sprawy i siłowego rozwiązywania sprawy z nią związanej>?

zresztą wkurwia mnie takie relatywizowanie. kolejne podejście to było. Tobiasz, teraz ja sobie odpuszczę rozmowy z Tobą bo widzę, że Ci kompletnie odkorbiło :lol:

choć nie. a jak żona się zapatruje, na przymus rodzenia muminka? hę?

a i jeszcze jedno. siedzisz na dupie co? muzyczka, muminki w tv i te sprawy. prawda? się polubiło komforcik komformistyczny xD LOL

kończę, bo widzę, że lubisz sobie popływać. nie ze mną. kolego.
Poro
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-10-2020, 13:40

Akurat żona urodziła martwe dziecko 4 lata temu. Zapraszam na pomnik.

I Tomku nie czytasz co pisze. Ja dyskutuje, jestem przeciwnikiem PiS i ustawy wprowadzonej. Tylko chce żeby nie było tak że PiS jest be a ci co tam stoją są fajni. Ok?
Awatar użytkownika
Ascetic

27-10-2020, 13:43

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
27-10-2020, 13:25
Obawiam się, że Maciek myli demokrację z tyranią większości. Demokracja to wybór większości, ale z poszanowaniem mniejszości (!). Nie tak, że jak 51% wybiera władzę nakazującą rozstrzelać 49%, to to jest demokracja. To bardzo częsty błąd. Niestety Maciek często rozpatruje sprawy z bardzo prostego punktu widzenia, ale na plus trzeba przyznać, że często jak nie jest czegoś pewien, to pyta, np. nicrama, i chwyta o co chodzi, więc wierzę, że i tutaj załapie.
maciek stara się przypodobać i po raz kolejny gra na wszelkie fronty. przykre ale prawdziwe. trochę przymykałem oko, bo zasadniczo lubię chłopa, ale wiedzę, że pewne sprawy są mocniejsze od niego. konfabulator w nim siedzi.

a jak czytam o większości, w tej konkretnej sprawie, to widzę, że oglądał konfe dzisiejszą mateusza, albo za dużo czyta gejowskoprawackich pejów. ta: MILCZĄCA WIĘKSZOŚĆ. kultularna i wyważona. mam przytaczać wypowiedzi Terleckiego, Mikke? te kulturalne inaczej, bez pogardy dla inności? hę?

i jeszcze jedno.

według maciusia i jemu podobnych. tak zmywary mogą strajkowac. w domu, pomiędzy robieniem obiadu a prasowaniem. wówczas jest ok. xD LOL. a jak przeklnie to karnie do piwnicy wujka fritza trafia xD LOl po raz kolejny. :lol:
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

27-10-2020, 13:45

maciek z klanu pisze:
27-10-2020, 13:40
Akurat żona urodziła martwe dziecko 4 lata temu. Zapraszam na pomnik.

I Tomku nie czytasz co pisze. Ja dyskutuje, jestem przeciwnikiem PiS i ustawy wprowadzonej. Tylko chce żeby nie było tak że PiS jest be a ci co tam stoją są fajni. Ok?
przykro mi. za niefortunną (kolejną wypowiedź moją, zresztą). nie miałem pojęcia. przepraszam.

masz Tobiasz wyżej. a co mają strajkować na insta i pejach, a jak przeklną to z liścia? to już było. mają takie samo prawo obrażać jak pis, który to robi to notorycznie. takie samo mają prawo do zbydlęcenia jak konfabulacja. ich ryzyko. moje właścwie też.

dodam, że dzisiejsza wypowiedź Morawieckiego jest jawnie obraźliwa: MILCZĄCA WIĘKSZOŚĆ. jak nie widzisz, że tutaj nie ma miejsca na dyskusję to nie zobaczysz też kolejnych warstw. sorry.
Ostatnio zmieniony 27-10-2020, 13:46 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Drone

maciek z klanu pisze:
Moim zdaniem profesorze obecnie powinno być setki tysiacy wniosków o wypisanie z kościoła.
Pewnie jakieś będą, ale z drugiej strony - tak jak już pisałem - ta apostazja to znów jest granie w kościelną grę. Ja np. nie złożę takiego wniosku, bo nie będę tracił swojego czasu na proszenie się o wypisywanie z instytucji, do której się nie zapisywałem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-10-2020, 13:48

Medard pisze:
27-10-2020, 13:32
Pis dostał jakieś 43%, a nie 60, przy frekwencji w wyborach 61%.

Maciek, nie dawaj powodu innym, żeby wprowadzili eugenikę.
jasne. chcesz dalej przenosić swoje geny - tak po złośliwości - dla ludzkości?
Poro
Awatar użytkownika
Ascetic

27-10-2020, 13:50

dobra. do MzK. wyrzuć tego konfiarza z siebie. idź na spacer. nawet na 30 minut zobaczyć jak wygląda protest. nie ten z wykopu, czy z tv. moim zdaniem zmienisz zdanie.
Poro
Awatar użytkownika
maciek z klanu

27-10-2020, 13:54

Tomek zaznaczyłem z jednym z pierwszych postów jakie mam nastawienie do PiS czy ustawy. Nie czytasz co pisze? Sprowadzasz mnie do pisowca, a ja nawet przez moment nie stwierdziłem że coś takiego popieram. Chciałem tylko podyskutować o tym że druga strona konfliktu, zachowuje się równie żałośnie jak Pis.

Co do protestów, koleżanka wczoraj pokazała żonie nagranie z Katowic gdzie jedyne co było słychać to ,,jebać PiS,,. Dla mnie żałosne zachowanie. I obojętnie co by wstawić zamiast PiS to też będzie żałosne. Prymitywizm. Wykształceni hipsterzy hehehe żal.

Z mojej strony EOT.
Awatar użytkownika
Drone

27-10-2020, 13:57

maciek z klanu pisze:
Co do protestów, koleżanka wczoraj pokazała żonie nagranie z Katowic gdzie jedyne co było słychać to ,,jebać PiS,,. Dla mnie żałosne zachowanie. I obojętnie co by wstawić zamiast PiS to też będzie żałosne. Prymitywizm. Wykształceni hipsterzy hehehe żal.
Bardzo dobrze. Jeżeli ktoś czuje się tym urażony czy uważa to za żałosne, to trzeba powiedzieć wprost: nie rozumie kompletnie tego, że Kościół wraz z PiS betonują rzeczywistość.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

27-10-2020, 14:00

maciek z klanu pisze:
27-10-2020, 13:27
Jakie fundamentalne zasady są złamane? Polacy demokratycznie wybrali partie kościelna, która wprowadza to co jest jej głównym postulatem. Więc o co chodzi? I jakie 80 procent się z tym niezgadza? Skąd te liczby? Chyba wyborcy PiS się z tym zgadzają czyli jakieś 60%
To jest jednak trochę bardziej skomplikowane niż otagowanie każdej partii jednym słowem: ta jest kościelna, tamta wolnościowa, inna liberalna. PiS wyniosły przede wszystkim postulaty społeczno-populistyczne. Mamy jednak coś takiego jak prawo ustalone, na czele którego stoi konstytucja, która powinna ograniczać nagłe, dwubiegunowe, psychiatryczne zmiany - a to właśnie się stało. To nie tak, że dzisiaj jest partia kościelna, więc wszystko zmieniamy na kościelne i delegalizujemy bycie gejem, a jutro będzie lewicowa, więc dla odmiany zdelegalizują kościół katolicki. Prawo stanowione i sposób jego wprowadzania jest wentylem bezpieczeństwa, podstawą demokracji, i w momencie, gdy tak jak teraz jest lekceważony, to jest to jawny krok ku rządom autorytarnym. A jak raz wprowadzi się rządy autorytarne, to chociaż dzisiaj mogą być akurat takie, jakie tobie (w sensie ogólnym) pasują, to jutro mogą być już skrajnie różne, bo partii nic już nie ogranicza i zrobi to, co zechce. PiS w tym momencie wychylił wahadło daleko, więc liczy się z odpowiednio silną reakcją.

Co do procentów, tutaj kilka linków, liczby różnych sondaży się różnią, tutaj między 61-71%:
https://www.se.pl/wiadomosci/polityka/n ... -tcaB.html
https://pl.wikipedia.org/wiki/Aborcja_w ... te_note-69
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
ŚWIAT BEZ KOŃCA

27-10-2020, 14:03

maciek z klanu pisze:
Tomek zaznaczyłem z jednym z pierwszych postów jakie mam nastawienie do PiS czy ustawy. Nie czytasz co pisze? Sprowadzasz mnie do pisowca, a ja nawet przez moment nie stwierdziłem że coś takiego popieram. Chciałem tylko podyskutować o tym że druga strona konfliktu, zachowuje się równie żałośnie jak Pis.

Z mojej strony EOT.
Osoba 1: *Wali na odlew w pysk osobę 2*
Osoba 2: O ty chuju
Osoba 1: Ale dlaczego przeklinasz, nie potrafisz kulturalnie?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-10-2020, 14:06

ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:
27-10-2020, 14:03
maciek z klanu pisze:

Z mojej strony EOT.
Osoba 1: *Wali na odlew w pysk osobę 2*
Osoba 2: O ty chuju
Osoba 1: Ale dlaczego przeklinasz, nie potrafisz kulturalnie?
1: ALBO ZRZUCA ZE SCHODÓW

maciuś. rusz się. wyrób sobie sam zdanie. nie słuchać jakichś pochlastów jak ja czy mistrzpierdzenia. 30 minut dla zdrowia. moim zadniem będziesz miał inny punkt widzenia na sprawę.
Poro
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

27-10-2020, 14:08

Drone pisze:
maciek z klanu pisze:
Pewnie jakieś będą, ale z drugiej strony - tak jak już pisałem - ta apostazja to znów jest granie w kościelną grę. Ja np. nie złożę takiego wniosku, bo nie będę tracił swojego czasu na proszenie się o wypisywanie z instytucji, do której się nie zapisywałem.
Jeśli już to będzie trochę rodzinnych "coming outów" gdzie pary przyznają się przed rodzicami i dziadkami, że nie mają zamiaru brać ślubu kościelnego i chrzcić dzieci. Ile to się okaże, ale pewnie zgadzimy się co do tego, że najwięcej do zarzucenia powinni mieć sobie w tej chwili "soft" katole i ludzie, którzy za katolików się nie uważają, ale biorą udział w obrzędach katolickich pod wpływem środowiska z którego się wywodzą żeby mieć święty spokój. To oni de faco najbardziej legitymizują władzę tej zbroczniej sekty.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Sybir

27-10-2020, 14:10

Ej, ale idźcie sobie do właściwego wątku :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
zodiac
postuje jak opętany!

27-10-2020, 14:12

Czy ktoś z szanownych Kolegów ma jakieś wątpliwości dotyczące tego jakie cele przyświecają rządzącym wrzucającym taki granat w czasie gdy będzie wiadomo, że:
-pandemia przyspieszy zdecydowanie
-służba zdrowia sobie nie poradzi
-w wyniku Covid-19 oraz niewydolności służby zdrowia odejdzie z tego świata wiele osób
-nastąpi niesamowite wkurwienie ludzi na rządzących, którzy przegrali z pandemią
-gospodarka nie dźwignie już drugiego lockdownu
W ten sposób zrzucają całą winę na społeczeństwo, które podkurwione i osłabione zarówno fizycznie jak i psychicznie po wielu miesiącach walki z pandemią będzie się napierdalało między sobą a władza spierdoli tam gdzie im będzie wygodnie.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-10-2020, 14:21

zodiac pisze:
27-10-2020, 14:12
Czy ktoś z szanownych Kolegów ma jakieś wątpliwości dotyczące tego jakie cele przyświecają rządzącym wrzucającym taki granat w czasie gdy będzie wiadomo, że:
-pandemia przyspieszy zdecydowanie
-służba zdrowia sobie nie poradzi
-w wyniku Covid-19 oraz niewydolności służby zdrowia odejdzie z tego świata wiele osób
-nastąpi niesamowite wkurwienie ludzi na rządzących, którzy przegrali z pandemią
-gospodarka nie dźwignie już drugiego lockdownu
W ten sposób zrzucają całą winę na społeczeństwo, które podkurwione i osłabione zarówno fizycznie jak i psychicznie po wielu miesiącach walki z pandemią będzie się napierdalało między sobą a władza spierdoli tam gdzie im będzie wygodnie.
skoncentrujmy się jednak na konfie. bo:

Obrazek

a jak już musimy, jaki jest ^^ ich^^ wspólny cel?
Poro
zodiac
postuje jak opętany!

27-10-2020, 14:25

Sprawa oczywista wniosek do TK składał pis razem z konfederacją. Natomiast nie wydaje mi się aby tk posiadał w swoim składzie sędziów z nadania konfederacji.
Awatar użytkownika
Ascetic

27-10-2020, 14:31

@ zodiac

no widzisz. do dzisiaj (wikend + poń) stroną aktywną, obrońcą życia wszelakiego, włącznie tego bez rączek i główek była konfa.

ja rozumiem, że teraz ma miejsce przerzucanie gorącego ziemniaka. naturalna sytuacja. tyle, że wiesz, to mało skuteczne jest. transparenty poszerzone o ***** ************ . stało się. każdy widział fikoły czambora, występy kudłacza w kato, czy penzela wczoraj na 3 krzyży. się rozlało się. sorry.

mogę też wspomnieć o popisach bąkiewicza i nawoływaniu bosaka do tego, żeby się stawić, w wiadomym celu. tylko po co. każdy kto chce to to dostrzeże.
Ostatnio zmieniony 27-10-2020, 14:37 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
zodiac
postuje jak opętany!

27-10-2020, 14:37

Siłę sprawczą zarówno w tk jak i w sejmie ma jednak pis. A to co robi konfederacja to już inny temat. Teraz zarówno oni jak i ich wyborcy są w niezłym szpagacie.
Zablokowany