Ojczyzna

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: Ojczyzna

31-05-2017, 13:00

Od Rzeczy.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Triceratops

14-06-2017, 11:46

Tymczasem w Przemyslu 3 dni temu..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
trup

27-06-2017, 11:11

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Karkasonne

27-06-2017, 11:20

Triceratops pisze:Tymczasem w Przemyslu 3 dni temu..
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ale o co konkretnie chodzi z tymi zdjęciami? Bo tak szukałem jakichś nazistowskich gestów, flag UPA i nie znalazłem, więc gdzie jest Wally, ups przepraszam Bandera? Czy to już sama flaga Ukrainy ta kole w oczy? Powinieneś zobaczyć Lwów podczas święta 3 maja, ile tam flag polskich i ile mszy się odbywa, w jednej zresztą uczestniczyłem w Katedrze Łacińskiej.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

27-06-2017, 11:36

z tego co pamietam to tam chodzilo o granie humnu UPA, wiec zdjecia bez zadnego wyjasnienia sa faktycznie chybione, bo w samym swietowaniu nie ma nic zlego. zwlaszcza ze nawet na tych zdjeciach widac, ze ida zarowno z ukrainskimi jak i polskimi flagami
Guilty of being right
Karkasonne

27-06-2017, 11:38

Ech, obawiam się że faktycznie należałoby możliwie grzecznie jednak zakazać flag UPA i podobnych rzeczy - co zresztą dzieje się i tak nieoficjalnie i jeśli ktoś z takową wyskakuje to reakcje są natychmiastowe.
Awatar użytkownika
DonJuanDeNarco
starszy świeżak

27-06-2017, 16:37

moja babcia z 3 siostrami i rodzicami w 39 roku musiała z Wołynia uciekać przez tych banderowskich zjebów.

JEBAĆ.
Avinu Malkeinu
Awatar użytkownika
uglak

27-06-2017, 16:44

naprawde uwazasz, ze banderowcy szli by w pochodzie z polskimi flagami?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
DonJuanDeNarco
starszy świeżak

27-06-2017, 19:53

uglak pisze:naprawde uwazasz, ze banderowcy szli by w pochodzie z polskimi flagami?
to taka trochę taqiyya z ich strony.
Avinu Malkeinu
Karkasonne

27-06-2017, 20:56

DonJuanDeNarco pisze:
uglak pisze:naprawde uwazasz, ze banderowcy szli by w pochodzie z polskimi flagami?
to taka trochę taqiyya z ich strony.
Jak w tym dowcipie, gdzie Puchatek strzelił placka Prosiaczkowi, bo ,,wy, świnie, zawsze coś knujecie".
Awatar użytkownika
Triceratops

30-06-2017, 11:51

Obrazek
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

30-06-2017, 19:54

^
Tak mi sie teraz przypomniało jak opisywal poczatki death metalu w Szwecji Ekeroth, Dobrze, ze to bylo te prawie 30 lat temu, bo chuja bysmy mieli teraz a nie szwedzki death metal :)
Karkasonne

30-06-2017, 20:03

Jestem na 99% pewien, ze triceps jak zwykle nie sprawdzał źródła tylko dlatego, ze pasowało to do jego poglądów. Wyglada to jak post na własnym profilu na dB, napisany przez Szweda po polsku (Lol) i polajkowane przez 2 tysiące osób. Sprawdziłem jego profil i nie ma tam słowa po polsku wiec to raczej nie syn polskich imigrantów, i nie ma tez nic, co by przypominało ten sam tekst po szwedzku. Mój bullshit detektor dzwoni na alarm.
Awatar użytkownika
uglak

30-06-2017, 21:16

co prawda tez jestem zdania ze Triceratops powinien dokladniej sprawdzac zrodla, ale akurat w tym przypadku jest duza szansa, ze to prawdziwy tekst (oczywiscie przetlumaczony, ale tutaj bym sie nie czepial - czcionka nie podrabia facebookowej chyba wlasnie po to, zeby pokazac ze to tlumaczenie). dlaczego tak uwazam?
1) w tak "demokratycznych" krajach jak Szwecja facebook usuwa takie posty
2) po co do fake dawac konto, ktore mozna w 15 sekund wyszukac?
3) gosc ma zdecydowanie antyimigranckie poglady - zobacz do jakich grup nalezy: Stå Upp För Sverige, Vi som är trötta på medias lögner, FOLKETS DEMONSTRATION
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-06-2017, 21:20

Przecież Triceps przekleja wszystko jak leci z wykopu byleście tylko mieli ból dupy ;DDD.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Karkasonne

30-06-2017, 21:42

uglak pisze:co prawda tez jestem zdania ze Triceratops powinien dokladniej sprawdzac zrodla, ale akurat w tym przypadku jest duza szansa, ze to prawdziwy tekst (oczywiscie przetlumaczony, ale tutaj bym sie nie czepial - czcionka nie podrabia facebookowej chyba wlasnie po to, zeby pokazac ze to tlumaczenie). dlaczego tak uwazam?
3) gosc ma zdecydowanie antyimigranckie poglady - zobacz do jakich grup nalezy: Stå Upp För Sverige, Vi som är trötta på medias lögner, FOLKETS DEMONSTRATION
1. Wiec można wymyślić wszystko i powiedzieć, ze nie ma tego nigdzie, bo cenzura zjadła. Mało przekonujące.
2. Bo gość jest tak biały, ze aż promieniuje oswoją blondynowatoscia i niebieskimi oczami.
3. I co z tego? Jeśli ktoś chciałby wymyślić taka historie, to komu by ja wcisnął? Aktywistkę lgbt? Jarosławowi Kaczyńskiemu? Czy może właśnie gościowi, który nie lubi imigrantów?
4. Tej czcionki nawet nie zauważyłem, tak jak pewnie tysiące innych ludzi. Jeśli chciał tłumaczenie, to mógł wrzucić je oddzielnie pod zdjęciem, tak jak się przyjęło powszechnie.
Karkasonne

30-06-2017, 21:44

Nerwowy pisze:Przecież Triceps przekleja wszystko jak leci z wykopu byleście tylko mieli ból dupy ;DDD.
Hasło "ból dupy" prowadzi do zidiocenia społeczeństwa. Można wymyślić każdy fale News, a kiedy zostanie odkryty, powiedzieć "hehe co ból dupki Mati?? xD xD może mąci dać hehehe". Poza tym patrząc na poglądy triceratopsa nie wydaje mi się, by wrzucał to dla jaj, zwłaszcza ze nie sprawdza nawet czasem skąd to jest a potem zdziwiony, ze wrzucił coś z faktu.
Awatar użytkownika
uglak

30-06-2017, 23:10

Karkasonne pisze:
uglak pisze:co prawda tez jestem zdania ze Triceratops powinien dokladniej sprawdzac zrodla, ale akurat w tym przypadku jest duza szansa, ze to prawdziwy tekst (oczywiscie przetlumaczony, ale tutaj bym sie nie czepial - czcionka nie podrabia facebookowej chyba wlasnie po to, zeby pokazac ze to tlumaczenie). dlaczego tak uwazam?
1. Wiec można wymyślić wszystko i powiedzieć, ze nie ma tego nigdzie, bo cenzura zjadła. Mało przekonujące.
2. Bo gość jest tak biały, ze aż promieniuje oswoją blondynowatoscia i niebieskimi oczami.
3. I co z tego? Jeśli ktoś chciałby wymyślić taka historie, to komu by ja wcisnął? Aktywistkę lgbt? Jarosławowi Kaczyńskiemu? Czy może właśnie gościowi, który nie lubi imigrantów?
4. Tej czcionki nawet nie zauważyłem, tak jak pewnie tysiące innych ludzi. Jeśli chciał tłumaczenie, to mógł wrzucić je oddzielnie pod zdjęciem, tak jak się przyjęło powszechnie.
AD3
na pewno? przeciez wlasnie, jesli jawnie nie lubi imigrantow to mozna to najlatwiej zignorowac - ot, fantazje patrioty/nacjonalisty/nazisty/islamofoba/prawicowca ;-)
Guilty of being right
Karkasonne

01-07-2017, 00:49

uglak pisze: na pewno? przeciez wlasnie, jesli jawnie nie lubi imigrantow to mozna to najlatwiej zignorowac - ot, fantazje patrioty/nacjonalisty/nazisty/islamofoba/prawicowca ;-)
Nikt, kto widzi tę przeklejkę, nie wie, kim ten człowiek jest na co dzień. Wygląda jak Przeciętny Szwed, który opowiada się przeciw imigrantom - co jest wodą na młyn wszystkim Sebixów.
Awatar użytkownika
Hatefire

03-07-2017, 20:52

zawod-architekt.pl pisze:Przedłużające się zmagania Komisji Kodyfikacyjnej Prawa Budowlanego z projektem Kodeksu urbanistyczno-budowlanego skłoniły Ministerstwo Infrastruktury i Rozwoju do podjęcia własnych prac nad ustawą Prawo budowlane. Powstała propozycja legislacyjna potocznie nazwana „małą nowelizacją prawa budowlanego”. Za cel przyjęto uproszczenie i przyspieszenie procesu budowlanego. Jednym z kluczowych postulatów była zmiana art. 29 ustawy Prawo budowlane poprzez poszerzenie katalogu obiektów, które nie wymagają pozwolenia na budowę.

Przyjrzyjmy się tylko na jednym przykładzie, jakie nowe problemy wyprodukowało znowelizowane prawo.

Obrazek
Całość: http://www.zawod-architekt.pl/artykuly/ ... fekty.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dbają, żeby nie zanikła tradycyjna architektura polska, spod znaku polnische wirtschaft.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ