III Wojna Światowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: III Wojna Światowa
Kulisy rozmowy Putina z Erdoganem. Lista żądań wobec Ukrainy
LINK
LINK
- neutralnośći i nie wchodzenie do NATO
- rozbrojenie
- ochrona języka rosyjskiego
- "denazyfikacja"
- uznanie Donbasu
- uznanie aneksji Krymu
+(...)Pierwsze z czterech żądań Kremla — zdaniem doradcy Ergdogana — nie są zbyt trudne do spełnienia przez Ukrainę. Najważniejsze z nich to zachowanie przez Kijów neutralności i porzucenie planów ubiegania się o członkostwo w NATO. Pozostałe postulaty Kremla mają na celu "ratowanie twarzy" Moskwy.
Putin — według relacji Kalina — miał powiedzieć Erdoganowi, że Ukraina musiałaby przejść proces rozbrojenia, który miałby utwierdzić Rosję w przekonaniu, że Kijów nie stanowi zagrożenia. Moskwa ma żądać także zabezpieczenia i ochrony języka rosyjskiego. Kolejnym punktem na liście żądań dyktatora z Kremla ma być także "denazyfikacja". Słowo to bardzo często pada z ust Putina w kontekście Ukrainy i jest nieodłączną częścią kremlowskiej propagandy.
Zdaniem Ankary, ten obraźliwy postulat wobec Ukrainy jest jednak paradoksalnie możliwy do przyjęcia. Doradca Erdogana mówi, że być może wystarczyłoby potępienie przez Kijów wszelkich form neonazizmu i obietnica zwalczania ich w przyszłości.
Czego jeszcze chce Rosja? "Gorzka pigułka do przełknięcia" dla Ukrainy
Prawdziwy problem — zdaniem Ankary — stanowią pozostałe postulata Kremla. Putin miał zaznaczyć w rozmowie z Erdoganem, że zanim dojdzie do porozumienia w tych kwestiach, konieczne będą bezpośrednie negocjacje między nim a prezydentem Zełenskim. Takie spotkanie z pewnością byłoby możliwe, gdyż ukraiński przywódca wielokrotnie podkreślał swoją gotowość do osobistych rozmów.
Kalin nie chciał ujawniać jednak brytyjskiej stacji konkretów w tej kwestii. Zdradził jedynie, że chodzi o status Donbasu, w którym powstały tak zwane republiki ludowe, oraz kwestię Krymu. Zdaniem BBC Putin ma żądać od rządu ukraińskiego oficjalnego oddania tych terenów. Inne założenie jest takie, że Rosja postuluje, by Ukraina formalnie zaakceptowała nielegalną aneksję półwyspu. "Jeśli tak się stanie, będzie to dla Ukrainy gorzka pigułka do przełknięcia" - stwierdza brytyjski nadawca.(...)
Od 1 kwietnia sytuacja stanie się ponownie groźna, ponieważ wtedy do rosyjskich sił zbrojnych zostanie powołana duża liczba nowych poborowych – przewiduje generał Bundeswehry Klaus Wittmann
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Gunman
- weteran forumowych bitew
-
- rasowy masterfulowicz
@Sybir:
czytasz tego gościa?
https://www.facebook.com/keksifarm.hayday
Bardzo sensowny i jak się okazuje z analizy jednego z zainteresowanych portali- zazwyczaj się nie myli w swoich ocenach.
czytasz tego gościa?
Bardzo sensowny i jak się okazuje z analizy jednego z zainteresowanych portali- zazwyczaj się nie myli w swoich ocenach.
-
- postuje jak opętany!
Ktoś wie, o co dokładnie chodzi z tą denazyfikacją?
-
- rasowy masterfulowicz
O urojenia Władimira Władimirowicza?
Każdy kto jest wrogiem mateczki Rosji jest z automatu nazistą. Taka narracja na użytek wewnętrzny FR, gdzie pamięć Wielkiej Wojny Ojczyźnianej to do dziś fundament państwa i plus 50% do sondaży. Gdyby kiedyś wybuchła wojna Rosji z Narodem Obrzezanym to narracja byłaby ta sama.
- ozob
- zahartowany metalizator
Oczy na tych co sugerowali płacz za smartfonami. Mówiłem. Oderwanie liberalow od rzeczywistości. (:
A teraz drugi cios. Niemcy importuja 60% potrzebnego gazu od Ruskich. Zatem nowy kanclerz na pewno nie rozmawia z Putinem o dostawach tego surowca. Na pewno nie. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- postuje jak opętany!
Czyli, że co? Duch w narodzie sowieckim nie ginie? Łykasz te bzdury z ruskiego telewizora? Putin podobno znów doklejony...
Daj podziałać sankcjom. Za kilka miesięcy zmięknie im rura. Gazem się nie najedzą.
Ciekaw jestem czy wiosenni poborowi też tak ochoczo pójdą na wojenkę za matuszkę rasije...
Daj podziałać sankcjom. Za kilka miesięcy zmięknie im rura. Gazem się nie najedzą.
Ciekaw jestem czy wiosenni poborowi też tak ochoczo pójdą na wojenkę za matuszkę rasije...
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
- ozob
Na gazie to teraz robią większy pieniądz niż przed wojna.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- postuje jak opętany!
Myślałem, że to coś wspólnego z Azovem, bo oni tam mają jakieś takie inklinacje - runy, itd.
-
- postuje jak opętany!
Ano robią, ale co za niego kupią na tym zgniłym zachodzie?
We can't hear nothing
-
- rasowy masterfulowicz
Nie no, pewnie że wykorzystują tę narrację z Azovem do twierdzeń, że Ukraińcy to naziści w 100%. Po prostu jak chcesz uderzyć psa to kij się zawsze znajdzie.Dead But Rimming pisze: ↑18-03-2022, 17:27Myślałem, że to coś wspólnego z Azovem, bo oni tam mają jakieś takie inklinacje - runy, itd.
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Nie znałem, ale już poczytałem jego wpisy dodałem do ulubionych obserwowanych. Dzięki za polecenie.Pelson pisze:@Sybir:
czytasz tego gościa?
Tymczasem braki kadrowe wychodzą Rosjanom bokiem, a nawet tyłem - poza Donbasem bez postępów, a i tam są niewielkie i nie trwałe, bo Ukraińcy nie dość, że nie uciekają, to jeszcze starają się kontrować. Trup ściele się gęsto (w zasadzie po obu stronach).
Ci wspomniani wiosenni poborowi będą się do czegokolwiek nadawać dopiero za 3-6 miesięcy - wcześniej to będzie tylko tzw. wkład mięsny do BTR (co nie wyklucza, że po tym czasie będzie jakoś z nimi lepiej).
Co do chińskiej tv, to od początku obiektywnie relacjonuje wojnę - jest nawet kanał na YouTubie, gdzie jakiś nasz rodak mieszkający w Chinach robi przegląd materiałów z tamtejszej tv.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- ozob
Prostest w związku z brakiem nowych smartfonów. (:
-
- rasowy masterfulowicz
Zwieźli bydło z fabryk, zastraszyli, kazali iść, to poszli, tyle w temacie
- ozob
Zaraz zaraz, przeca w fabrykach już nikt nie miał pracować, czyż nie?
I ten napis - ZA ŚWIAT BEZ NAZIZMU.
Zahibernowali się w 45, ukry zrobiły im pobudkę, ale oni wcale nie chcą się obudzić. Znam to uczucie bardzo dobrze, na szczęście ostatnio rzadko go doświadczam.
Zahibernowali się w 45, ukry zrobiły im pobudkę, ale oni wcale nie chcą się obudzić. Znam to uczucie bardzo dobrze, na szczęście ostatnio rzadko go doświadczam.
-
- rasowy masterfulowicz
Fabryką może być też urząd. czy cokolwiek państwowego, jest ich tam bydlaków na kopy, to i frekwencja dopisała, zaorać
- ozob
Nie tyle co zahibernowali, ale oni naprawdę czczą zwycięstwo narodu rosyjskiego nad nazizmem. To trwa od dekad, rok w rok, więc teraz jest lawiej jednoczyć ludzi przeciwko sile (to nic, że to nie prawda), która już raz stała u bram Moskwy.
U nas bozię czczą od setek lat. Ludzie chyba lubią mieć zorany łeb.