Rasizm na Masterfulu
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Rasizm na Masterfulu
Nie zapominajmy, że picie mleka to rasizm!
The Troubling Link Between Milk And Racism
https://www.huffpost.com/entry/milk-whi ... 4f4f6a3e28
The Troubling Link Between Milk And Racism
https://www.huffpost.com/entry/milk-whi ... 4f4f6a3e28
Guilty of being right
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Medard
Jako dzieciak zdarzało się, że piłem prawie z wymienia krowy, wujas ją doił ( tlumaczenie obecne to molestował) prosto do kubka, a ja spienione jeszcze mleko lałem do swojego pyska.
Ostatnio zmieniony 03-02-2021, 12:07 przez Medard, łącznie zmieniany 1 raz.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Triceratops
Ja to samo, tradycje rasistowskie sa glebokie w naszym narodzie
woodpecker from space
- Medard
A cyc był wcześniej otarty słomo ze krowiego góffna.Triceratops pisze: ↑03-02-2021, 12:06Ja to samo, tradycje rasistowskie sa glebokie w naszym narodzie
- bartwa
Byłem w latosim roku na Kurpsiach u rodzinki. Mają stadko kóz. No to jazda, mleko prosto od kozy - rewelka, niewiele różniło się od krowiego, za to twaróg już trochę jebał capem : )
Ale największa poezja to było mięso, na tą chwilę najlepsze z wszystkich, które jadłem. Tylko trochę żal, bo spojrzenia mają mądre jak skurwysyn, nie to co... krowy.
Ale największa poezja to było mięso, na tą chwilę najlepsze z wszystkich, które jadłem. Tylko trochę żal, bo spojrzenia mają mądre jak skurwysyn, nie to co... krowy.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Triceratops
Gowno jest ok ale tu cie akurat za mocno ponioslo. Cyc czysty, umyty. W kazdym razie takie mleko to jest mleko a nie te biale siuski ze sklepuMedard pisze: ↑03-02-2021, 12:07A cyc był wcześniej otarty słomo ze krowiego góffna.Triceratops pisze: ↑03-02-2021, 12:06Ja to samo, tradycje rasistowskie sa glebokie w naszym narodzie
woodpecker from space
- Medard
Triceratops pisze: ↑03-02-2021, 12:17Gowno jest ok ale tu cie akurat za mocno ponioslo. Cyc czysty, umyty. W kazdym razie takie mleko to jest mleko a nie te biale siuski ze sklepuMedard pisze: ↑03-02-2021, 12:07A cyc był wcześniej otarty słomo ze krowiego góffna.Triceratops pisze: ↑03-02-2021, 12:06Ja to samo, tradycje rasistowskie sa glebokie w naszym narodzie
Bywał też umyty czyt. okrutnie zmolestowany, jeżeli wcześniej był utytłany.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Krowy są bardzo inteligentne, jako jedne z niewielu zwierząt czają o co chodzi w lustrach. Mądrzejsze od nich są jeszcze świnie, które w eksperymencie ogarnęły nie tylko że to one się odbijają w lustrze, ale potrafiły znaleźć żarcie które odbijało się w lustrze poza ich polem widzenia - więc ogarniają też odbicia przestrzenne, a to już jest duży wyczyn w świecie zwierząt.bartwa pisze: ↑03-02-2021, 12:09Byłem w latosim roku na Kurpsiach u rodzinki. Mają stadko kóz. No to jazda, mleko prosto od kozy - rewelka, niewiele różniło się od krowiego, za to twaróg już trochę jebał capem : )
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
Wcale nie jestem zaskoczony. Świnie zawsze trafią do koryta.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑03-02-2021, 12:41Krowy są bardzo inteligentne, jako jedne z niewielu zwierząt czają o co chodzi w lustrach. Mądrzejsze od nich są jeszcze świnie, które w eksperymencie ogarnęły nie tylko że to one się odbijają w lustrze, ale potrafiły znaleźć żarcie które odbijało się w lustrze poza ich polem widzenia - więc ogarniają też odbicia przestrzenne, a to już jest duży wyczyn w świecie zwierząt.bartwa pisze: ↑03-02-2021, 12:09Byłem w latosim roku na Kurpsiach u rodzinki. Mają stadko kóz. No to jazda, mleko prosto od kozy - rewelka, niewiele różniło się od krowiego, za to twaróg już trochę jebał capem : )
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Nie. Wniosek, że większosć ludzi nie toleruje lektozy został wyciagnięty z faktu, że w badaniach i metaanalizach wychodziło, że większość badanych nie toleruje laktozy. Badano populacje, nie rasy. Widziałeś w ogóle jakiś przegląd, gdzie powoływano się na tę Twoją rasową metodykę?Triceratops pisze: ↑03-02-2021, 09:23Ale wniosek o wiekszosci zostal wyciagniety z tego, ze te dwie rasy po prostu stanowia wiekszosc.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- bartwa
Luz, nic do krów nie mam : ) Ponoć również sroki kumają, że się widzą w lustrze, może jako jedyne z ptaków. Nie wiem jak jest z krukami.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze: ↑03-02-2021, 12:41Krowy są bardzo inteligentne, jako jedne z niewielu zwierząt czają o co chodzi w lustrach. Mądrzejsze od nich są jeszcze świnie, które w eksperymencie ogarnęły nie tylko że to one się odbijają w lustrze, ale potrafiły znaleźć żarcie które odbijało się w lustrze poza ich polem widzenia - więc ogarniają też odbicia przestrzenne, a to już jest duży wyczyn w świecie zwierząt.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- uglak
Krukowate i część papug to faktycznie sam szczyt zwierzęcej inteligencji.
Jakby co to polecam:

Przyjemnie się to czyta.
Jakby co to polecam:

Przyjemnie się to czyta.
Guilty of being right
- Hatefire
Z tym testem lustra jest tylko problem, że jest jakoś wiarygodny tylko dla zwierząt dla, których wzrok jest podstawowym zmysłem. Wyobraź sobie, że zawiązują ci oczy i stawiają przed tobą zon. Ok może wyczujesz jej perfumy i szampon, którego używa, ale dopóki nie ściągną ci opaski z oczu nie będziesz pewny na 100%. Jeśli mamy do czynienia z zwierzęciem dla którego podstawą identyfikacji osobnika jest węch test lustra już nic nie da.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Triceratops
Czyli kogo tak naprawde badano i na jakiej podstawie wyciagnieto wnioski? Przeciez badanie populacji np w skandynawii da wynik 100% Masz gdzies takie badanie? Bo wiekszosc podrecznikow poruszajacych te kwestie niezmiennie zaznacza, ze rada zolta i czarna nie trawia, nawet w biochemii o tym jest. Nie to, ze mi to spedza sen z powieek ale z checia zobacze takie badanieWaszJudasz pisze: ↑03-02-2021, 13:05Nie. Wniosek, że większosć ludzi nie toleruje lektozy został wyciagnięty z faktu, że w badaniach i metaanalizach wychodziło, że większość badanych nie toleruje laktozy. Badano populacje, nie rasy.Triceratops pisze: ↑03-02-2021, 09:23Ale wniosek o wiekszosci zostal wyciagniety z tego, ze te dwie rasy po prostu stanowia wiekszosc.
woodpecker from space
- bartwa
No masz, nie patrzyłem (nomen omen) na to w ten sposób. W teście na słuch czy dotyk wiele zwierzaków rozjebałoby nas na strzępy.Hatefire pisze: ↑03-02-2021, 14:29Z tym testem lustra jest tylko problem, że jest jakoś wiarygodny tylko dla zwierząt dla, których wzrok jest podstawowym zmysłem. Wyobraź sobie, że zawiązują ci oczy i stawiają przed tobą zon. Ok może wyczujesz jej perfumy i szampon, którego używa, ale dopóki nie ściągną ci opaski z oczu nie będziesz pewny na 100%. Jeśli mamy do czynienia z zwierzęciem dla którego podstawą identyfikacji osobnika jest węch test lustra już nic nie da.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Tak, wiem, w każdym razie obiło mi się o uszy że jak dodano zapach to część zwierzaków się zidentyfikowała. Natomiast mimo sympatii do kotów, nie mogę się nawierzyć, jakie to głupie zwierzaki, włącznie z tym, który właśnie liże sobie obok suty na drapaku.Hatefire pisze: ↑03-02-2021, 14:29Z tym testem lustra jest tylko problem, że jest jakoś wiarygodny tylko dla zwierząt dla, których wzrok jest podstawowym zmysłem. Wyobraź sobie, że zawiązują ci oczy i stawiają przed tobą zon. Ok może wyczujesz jej perfumy i szampon, którego używa, ale dopóki nie ściągną ci opaski z oczu nie będziesz pewny na 100%. Jeśli mamy do czynienia z zwierzęciem dla którego podstawą identyfikacji osobnika jest węch test lustra już nic nie da.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
To i ja, zwłaszcza jeśli ktoś wierzy, że zwierzę to tylko automat, fajne podsumowanie badań nad zwierzętami pod różnymi kątami:

- bartwa
Pogląd, że zwierzęta kierują się li tylko tzw. instynktem ma prawdopodobnie na celu m. in. podwyższenie ludzkiego ego.
PLASTIK NIE JEST METALEM
- TheDude
Jeśli w zwierzęcych głowach dzieje się coś więcej co bardzo ciekawi mnie funkcjonowanie na poziomie hipotetyczny język - myśli.