POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
BOLEK
weteran forumowych bitew

Re: POlitykowanie

30-11-2018, 10:48

nagrobek pisze:
BOLEK pisze:Obrazek
a więc mainstream ma nowego zbawcę - robert na prezydenta! a krzysio na premiera!
czy aby na pewno rozumiesz znaczenie słowa "mainstream"?
definicję można znaleźć w internecie a rozumieć i zrozumieć może każdy według swego widzimisię
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-11-2018, 12:02

pączek pisze:
byrgh pisze:[youtube][/youtube]

Zobaczyłem całe i nie mam pytań, Wysoka Ciżbo.
Sędzia stuleja. DDDDD. EWIDENTNIE NAJLEPSZY JEST
xDDDDDD

Obrazek
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-11-2018, 12:07

Petruś Pan....

a tymczasem
Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Agony
postuje jak opętany!

30-11-2018, 13:36

Aresztowany ukraiński marynarz potwierdza - to była prowokacja.

http://www.pravdareport.com/news/world/ ... e_kerch-0/

Tłumaczenie:

Rosyjska FSB opublikowała video z przesłuchania Wladimira Lesovoya, trzeciego kapitana ukraińskiej marynarki, który potwierdził, że świadomie ignorował wezwania do zatrzymania się przez rosyjską straż graniczną. Lesovoy powiedział też, że celem wypadu było zainscenizowanie prowokacji.

Inni przesłuchiwani ukraińscy marynarze, zwłaszcza por. Alexey Drach, potwierdził, że on i jego koledzy zostali ostrzeżeni iż naruszali granicę morską Federacji Rosyjskiej / violating the maritime border of the Russian Federation.

Wasily Gritsak, szef Ukraińskiej Służby Bezpieczeństwa SBU, potwierdził, że oficerowie ukraińskiego kontrwywiadu byli na pokładzie ukraińskich statków zatrzymanych przez Rosję w Cieśninie Kercz 25 listopada.

„Oficerowie ukraińskich służb specjalnych zapewniali wsparcie kontrwywiadowcze grupie ukraińskich marynarzy zgodnie z art. 12 prawa „O ukraińskich służbach bezpieczeństwa” – powiedział Gritsak.

25 listopada trzy ukraińskie statki przekroczyły rosyjską granicę i weszły na chwilowo zamknięty obszar wodny. Otoczone przez rosyjskie łodzie i statki, ukraińskie statki płynęły dalej i ignorowały żądania rosyjskiej straży granicznej wzywającej je do zatrzymania. Najpierw rosyjskie statki wykonały strzały ostrzegawcze na ukraińskie statki, a później otworzyły ogień z zamiarem zniszczenia ich. Trzech ukraińskich marynarzy zostało rannych, otrzymali pomoc medyczną i nie ma żadnych zagrożeń dla ich życia. Ukraińskie statki zatrzymano 50 km od miejsca gdzie zwykle pływają po cieśninie.

Rosja wszczęła proces karny w związku z tym incydentem, który Ukraina nazwała aktem agresji wojskowej. Prezydent Petro Poroshenko wprowadził stan wyjątkowy / introduced martial law in Ukraine na miesiąc, stawiając ukraińskie wojsko w pogotowiu.

Rosja zaproponowała pilne zwołanie Rady Bezpieczeństwa ONZ dla omówienia kryzysu, ale zablokowała je większość głosów.

Tyle tłumaczenie: A tu wideo z rzeczonego przesłuchania:
https://tlg.name/crimeainform/24161
In God We Trust
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

30-11-2018, 13:43

^ ciekawe czy dobrze płacą za nieustanne wklejanie proputinowskiego gówna gdzie się da
Awatar użytkownika
trup

30-11-2018, 14:02

raczej słabo gdyż ostatnio mało pisał tutaj :D
Ale to jest tak nachalne i ewidentne, że aż bolą oczy :D

a tymczasem...
Węgiel Wojtek oficjalną maskotką Szczytu Klimatycznego ONZ w Katowicach
Obrazek
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

30-11-2018, 14:22

trup, ale wiesz co to aszdziennik? ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Sybir

30-11-2018, 14:56

O, jaki LOL :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
trup

30-11-2018, 15:00

uglak pisze:trup, ale wiesz co to aszdziennik? ;-)
A jak myślisz geniuszu?
Awatar użytkownika
Triceratops

30-11-2018, 15:46

Sybir pisze:O, jaki LOL :D
+1 xd
woodpecker from space
Awatar użytkownika
trup

30-11-2018, 23:20

LOL!

Obrazek
LOL
Awatar użytkownika
uglak

03-12-2018, 08:46

To największe natężenie przemocy "od co najmniej pół wieku". Francję czekają przyspieszone wybory?
https://forsal.pl/swiat/aktualnosci/art ... ybory.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hollande ze swoja (nie)popularnoscia przynajmniej wytrzymal do konca kadencji
Guilty of being right
Awatar użytkownika
uglak

05-12-2018, 19:30

po co Schetynie osmiu niedorajdow z Nowoczesnej? do wyborow sami by sie rozpadli, a tak bedzie musial im jeszcze oddac stolki )ponoc myszka-agresorka wynegocjowala sobie w bonusie dwojke na liscie do europarlamentu).
Guilty of being right
Efowski
weteran forumowych bitew

06-12-2018, 13:26

uglak pisze:po co Schetynie osmiu niedorajdow z Nowoczesnej? do wyborow sami by sie rozpadli, a tak bedzie musial im jeszcze oddac stolki )ponoc myszka-agresorka wynegocjowala sobie w bonusie dwojke na liscie do europarlamentu).
Odpowiedź jest prosta. Bo może;]
Awatar użytkownika
trup

07-12-2018, 10:58

Zdjęcie z dzisiaj. Debata o polskich emeryturach.
Obrazek
Heretyk

07-12-2018, 15:36

kurwa, ja bym to wszystko po prostu wziął i wysadził w powietrze. czasem się zastanawiam, jak do kurwy nędzy parę(naście) lat temu mogłem się w ogóle przejmować/interesować czymś takim, jak polityka, w tym popierdolonym kraju
Pacjent

07-12-2018, 15:43

Znasz jakiś normalny kraj?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Heretyk

07-12-2018, 15:56

nie wiem. akurat niestety tu żyję i oceniam to, co widzę. z tego co czytałem, Szwajcaria np jest w miarę normalna, i chyba Dania, Norwegia może, bo Szwecja na pewno nie. zasadniczo chyba każdy widzi, że ogólnie ludzkość jest chora i zmierza w szybkim tempie do samozagłady
Awatar użytkownika
wolff
rasowy masterfulowicz

07-12-2018, 17:55

Heretyk pisze: chyba Dania
Mój dobry ziomal i żwawy napierdalacz ze wschodniej ściany, wyemigrował do Danii kilka lat temu. Opowiadał, że muslimy tak bardzo się rozbestwiły w tym, niegdyś spokojnym kraju, że nerwowym tikiem reagują tylko na słowo "kurwa".
Jebać żuli.
ki3r
zaczyna szaleć

07-12-2018, 20:29

Heretyk pisze:nie wiem. akurat niestety tu żyję i oceniam to, co widzę. z tego co czytałem, Szwajcaria np jest w miarę normalna, i chyba Dania, Norwegia może, bo Szwecja na pewno nie. zasadniczo chyba każdy widzi, że ogólnie ludzkość jest chora i zmierza w szybkim tempie do samozagłady
W Szwajcarii jest normalniej, potwierdzam. Jednak to też nie jest kraj idealny (chyba nie ma takowego na świecie) i są tu też pewne sprawy, które nie funkcjonują tak jakby można tego oczekiwać, ale w porównaniu do PL na pewno się człek tyle nie nawkurwia ;)

Zwłaszcza jeśli chodzi o sprawy polityki, nie ma tutaj takiego bagna jak w naszej ojczyźnie obecnie.
Wszystkie ważniejsze sprawy są poddawane referendum i to obywatele głosują, czy chcą danej zmiany czy nie, rząd jest bardziej od pilnowania tego aby realizować to co ludzie zadecydowali w referendach.
guessWho pisze:...a na okrągło prąd mnie przeszywa, gdy słucham Artrosis, każda ich płyta to dla mnie przeżycie- wspaniała uczta dla ucha i duszy...
ODPOWIEDZ