Teorie konspiracyjne

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SODOMOUSE
mistrz forumowej ceremonii

Re: Teorie konspiracyjne

17-03-2020, 22:00

Są plusy!
Poprawa jakości powietrza w Chinach mogła uratować życie 4 tys. dzieci poniżej 5. roku życia i 73 tys. osób powyżej 70. roku życia – prawie dwudziestokrotność zgonów z powodu epidemii
W Chinach emisja dwutlenku węgla spadła o około 25 proc.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-03-2020, 22:12

empik już wie. na 60 dni za darmochę ponad 1000 ebooków i ałdiozbuków. ładny gest. nie powiem.
lys på slutten av lys
Nasum

17-03-2020, 22:12

W Wenecji też woda jakby czyściejsza.... ale artykułu o wodzie nie doczytałem. Może dlatego, że mniejszy ruch i mniej śmieci?

Śmieszna sprawa. Ludzkość osiągnęła wiele, ale praktycznie niszcząc swoje siedlisko, czego dowody można łatwo teraz zauważyć. Natomiast całą ludzkość może zdmuchnąć komórka składająca się z białka i RNA, której nie widać gołym okiem.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-03-2020, 22:14

Ascetic pisze:empik już wie. na 60 dni za darmochę ponad 1000 ebooków i ałdiozbuków. ładny gest. nie powiem.
No, ci przynajmniej realistycznie podchodzą do sprawy. A nie niektóre ameby, którym się wydaje, że za dwa tygodnie wszystko będzie cacy i znów będzie można imprezować na mieście.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 22:19

Lukass pisze:
Ascetic pisze:empik już wie. na 60 dni za darmochę ponad 1000 ebooków i ałdiozbuków. ładny gest. nie powiem.
No, ci przynajmniej realistycznie podchodzą do sprawy. A nie niektóre ameby, którym się wydaje, że za dwa tygodnie wszystko będzie cacy i znów będzie można imprezować na mieście.
ta. tylko nie mogli tak wcześniej? ;-0 . wyjebałem ładnych kilka stów na książki. w bibliotece też dwie karty zakontraktowałem na fula. ale jak wcześniej - ładny gest.i bez owijania w bawełnę.

ps. kurwa polaki teraz tak podbiją statystyki w czytaniu, że się szymborska w grobie przewróci. za darmoche to może nawet jakiegoś kryminałka na telefonie czytną. z jednego. a jak potrwa to kwartał to i dwa pykną.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak

17-03-2020, 22:20

Wielka Brytania bliżej reszty Europy w walce z koronawirusem
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... Id,4387060" onclick="window.open(this.href);return false;
Mówiłem, że szybko zaczną się łamać?
Guilty of being right
Nasum

17-03-2020, 22:22

Tak przy okazji - gadałem dziś z kumplem, który jest współwłaścicielem i jednocześnie kucharzem chyba najpopularniejszego lokalu gastronomicznego w naszym mieście. Zgodnie z dyrektywą władz, zamknął lokal aż do odwołania. Zastanawia się mocno nad serwowaniem żarcia na wynos, ot, po prostu, żeby był ruch. Knajpa ma taką renomę, że nie musiałby jakoś specjalnie się reklamować. Siedzi w tej chwili jak na szpilkach, bo jeśli ten zakaz będzie obowiązywał do końca miesiąca, to jeszcze da radę. Ale jak przedłużą o kolejny miesiąc, to mówi wprost ; plajta. Chyba że rząd uchwali jakiś program pomocowy dla firm. Najpopularniejsza knajpa w mieście, knajpa która nie potrzebuje reklamy, która ciągnie na zasadzie stugębnej wiadomości - tam dobrze zjesz, fajnie spędzisz czas i w ogóle, może zwinąć manatki, po kilkunastu latach obecności na rynku. Mało "śmieszna" perspektywa.

Pytanie - ilu takich przedsiębiorców się znajdzie? Ilu będzie takich, którzy będą musieli ulec większym rekinom biznesu, ilu po prostu zdmuchnie ta kwarantanna? Nie znam się aż tak na ekonomii czy prowadzeniu firmy, ale jeśli panowie na najwyższych w kraju stołkach nie mają pomysłu, jakiegoś sensownego na rozwiązanie tego kryzysu pod względem ekonomicznym, to obudzimy się w kraju, który nie będzie się różnił od Somalii. Może zbyt mocne czarnowidztwo, może przesadzam, ale dacie głowę, że tak nie będzie?
Awatar użytkownika
Hatefire

17-03-2020, 22:28

uglak pisze:Wielka Brytania bliżej reszty Europy w walce z koronawirusem
https://www.rmf24.pl/raporty/raport-kor ... Id,4387060" onclick="window.open(this.href);return false;
Jakoś mnie to nie dziwi. Jego taktyka to był eksperyment na żywym organizmie. Takie eksperymenty różnie się kończą. Zrzucasz te pręty do reaktora niby wszystko idzie dobrze, a tu nagle lampy zaczynają świecić na czerwono a na liczniku geigera brakuje skal.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 22:30

@ nasum. miał być dzisiaj plan po radzie gabinetowej, ale sobie wsadzali termometry do dupy i się badali. będzie jutro.

poza tym jakiś dramaturg z tego twojego kolegi. dziś pani na infolini zus powiedziała - max w piątek będzie wiadomo jak wygląda prolongata składek. w banku x - panie złoży pan podanie i przesuniemy jak święty związek bankowców nakazał. będą darmowe kredyty. spokojnie. jest z takiej branży, że na 3 miesiące się odwlecze. = bo mu karnie kazali zamykać, to mu pomogą w pierwszej kolejności. ja jestem z branży, której teoretycznie nie przyblokowali a od 2 tygodni nie mam co robić. mam jakieś teoretycznie prywatne możliwości załatwienia sobie dwóch spraw. tutaj powiedzmy powinno się udać. czy zus mi pójdzie na rękę - nie wiem. jak będzie z podatkiem za luty, marzec - nie wiem. bo akurat mam duże fv. nie wykluczam, że mogę se prosić. oszczędności na ponad rok. jak inflacja wjedzie na mocno to się zacznie ten czas skracać. a tak po prawdzie. jak taki mega restaurator co miał obłożenie zawsze i wszędzie to nie odłożył kasy? nie ma 3 fur? 2 kwadratów? pożyje z tego co pociągnął przez lata. opierdoli z jedną furę. spienięży kwadrat. i jakoś to będzie*.

ps. o. na czasie. teraz wpadł do nas sms od jednego przedsiębiorcy. "przypominam, że 29 marca przestawiamy czas. będziemy mogli o jedną godzinę dłużej posiedzieć w domu ;-)" o i to jest podejście. też siedzi i patrzy w sufit a nie załamuje się.

* na mnie się taki jeden dzisiaj obraził. gadki, co tam co tam. zdrowy. zdrowy. jak załatwiasz coś w zusie. on, że nie ruszył. no i ja się pytam, bo się trochę kumplujemy. jak oszczędności - też na rok. to ja mówię, najwyżej opierdolisz ten drugi kwadrat. to już później nie chciał gadać. ehhh.
Ostatnio zmieniony 17-03-2020, 22:35 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

17-03-2020, 22:33

uglak pisze:Wielka Brytania bliżej reszty Europy w walce z koronawirusem
.
To tylko zalecenia co do zachowań, a nie odgórne nakazy.
Nasum

17-03-2020, 22:38

Zobaczymy jak to pójdzie dalej. Nie mówię, że kumpel od razu panikuje, ale jakiś niepokój coś w nim tam budzi. Widocznie też czeka na jutrzejsze decyzje i konferencję. Nawet jeśli on pociągnie to dalej, zwalniając na początek np kogoś z personelu, to wielu innym ta sztuka już może się nie udać. Jakkolwiek będzie wygladał świat po pandemii, to będzie wygladał inaczej, co do tego chyba obydwoje się zgodzimy?
Awatar użytkownika
Sybir

17-03-2020, 22:45

Mam nadzieję, że ta akcja dojdzie do skutku, bo inaczej w kilku miejscach w kraju może być "różnie".

https://www.rp.pl/Ochrona-zdrowia/20031 ... rusem.html" onclick="window.open(this.href);return false;
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 22:47

Nasum pisze:Zobaczymy jak to pójdzie dalej. Nie mówię, że kumpel od razu panikuje, ale jakiś niepokój coś w nim tam budzi. Widocznie też czeka na jutrzejsze decyzje i konferencję. Nawet jeśli on pociągnie to dalej, zwalniając na początek np kogoś z personelu, to wielu innym ta sztuka już może się nie udać. Jakkolwiek będzie wygladał świat po pandemii, to będzie wygladał inaczej, co do tego chyba obydwoje się zgodzimy?
dla mnie jest oczywiste, że pierwsze co wypierdoli w kosmos to będzie wskaźnik bezrobocia. po ówczesnym dojechaniu polaka szaraka na cenach. tak doraźnie być może dużo firm nie upadnie. te pomocowe programy od finlandii po hiszpanie są kurwa jebitne. a tak po 3 miechach jak by to się przedłużało to może być niespecjalnie. teraz to taka gra na podtrzymanie gospodarki i przeczekanie. choć czy nasze kutasiarze w tym biednym kraju odpowiednio wspomogą - nie jestem pewien. też obserwuję z pewnym niepokojem.

mnie obok mojej dupy interesują zjawiska socjologiczne, zmiany kulturowe, zachowań ludzkich. np. mam takiego ziomka. zawsze chce gadac jak mnie widzi. no to idę ze spaceru. mario mnie widzi i jakby nie widział. i spierdala szybkim krokiem coby się nie witać, nie charać na siebie. teraz to nikt nie wie kto swój a kto wróg. kto rozsiewa a kto czeka na zbiór. każdy potencjalny wróg. itd. itp.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
uglak

17-03-2020, 22:50

Sybir pisze:Mam nadzieję, że ta akcja dojdzie do skutku, bo inaczej w kilku miejscach w kraju może być "różnie".

https://www.rp.pl/Ochrona-zdrowia/20031 ... rusem.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Włochy mocno korzystają z takiej pomocy, w mediach peany na rzecz Chińczyków i jebanie po Unii za brak pomocy oraz Niemcach, którzy im zablokowali tranzyt transportów z maseczkami na półtorej tygodnia.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

17-03-2020, 22:51

Sybir pisze:Mam nadzieję, że ta akcja dojdzie do skutku, bo inaczej w kilku miejscach w kraju może być "różnie".

Ciekawe na co, przeznaczy rząd, te 7,5 mld euro z KE. (Środki na walkę z Covid/Sars2)
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 22:52

uglak pisze:

Włochy mocno korzystają z takiej pomocy, w mediach peany na rzecz Chińczyków i jebanie po Unii za brak pomocy oraz Niemcach, którzy im zablokowali tranzyt transportów z maseczkami na półtorej tygodnia.
jakby umiarkowanie im to pomaga. choć teraz jakby się cofało. 17, 13, 12 % w przyrostach. może nie będzie aż tak źle.
lys på slutten av lys
Nasum

17-03-2020, 22:56

SODOMOUSE pisze:

Ciekawe na co, przeznaczy rząd, te 7,5 mld euro z KE. (Środki na walkę z Covid/Sars2)
Na TVP i 500 plus.
Nasum

17-03-2020, 22:59

Ascetic pisze: mnie obok mojej dupy interesują zjawiska socjologiczne, zmiany kulturowe, zachowań ludzkich. np. mam takiego ziomka. zawsze chce gadac jak mnie widzi. no to idę ze spaceru. mario mnie widzi i jakby nie widział. i spierdala szybkim krokiem coby się nie witać, nie charać na siebie. teraz to nikt nie wie kto swój a kto wróg. kto rozsiewa a kto czeka na zbiór. każdy potencjalny wróg. itd. itp.

W sumie ciekawe spostrzeżenie. Ta pandemia pozostanie w świadomości ludzi na długa i zapewne sporo rzeczy się zmieni. Podejście ludzi do pewnych spraw, być może nabierzemy większego dystansu do siebie w sensie dosłownym, jak Twój ziomek, może faktycznie czeka nas lawina rozwodów, albo odwrotnie, związki się scementują. Warto obserwować.
Awatar użytkownika
Sybir

17-03-2020, 23:03

uglak pisze:Włochy mocno korzystają z takiej pomocy, w mediach peany na rzecz Chińczyków i jebanie po Unii za brak pomocy oraz Niemcach, którzy im zablokowali tranzyt transportów z maseczkami na półtorej tygodnia.
Tak, czytałem, że Chińczycy przerzucili do nich kilka dni temu ekspertów i 31 ton sprzętu - a to pewnie dopiero początek. To, co fryce shaltowały (głównie środki ochrony osobistej), było także dla Szwajcarów i Austriaków. Nie będę tego komentował, bo i nie trzeba, i nie ma w słowniku ludzi kulturalnych takich słów. Tymczasem w Lombardii pracownicy systemu doskonalą metody recyklingu jednorazowych elementów uniformów ochronnych.
SODOMOUSE pisze:Ciekawe na co, przeznaczy rząd, te 7,5 mld euro z KE. (Środki na walkę z Covid/Sars2)
Mam nadzieję, że na sprzęt - o ile respiratory jakoś się jeszcze da załatwić (mimo zablokowania eksportu przez europejskich producentów), to kłopot - największy obok małej liczny personelu bojowego - jest ze środkami ochrony osobistej. Nie mamy czym szastać, jeśli chodzi o liczbę lekarzy, pielęgniarek (!) i ratowników (!) mogących wziąć na swoje barki ciężar walki, więc przynajmniej niech nasi zarządcy spróbują osłonić system i ludzi w nim pracujących w ten sposób.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

17-03-2020, 23:06

Sybir pisze:
uglak pisze:Włochy mocno korzystają z takiej pomocy, w mediach peany na rzecz Chińczyków i jebanie po Unii za brak pomocy oraz Niemcach, którzy im zablokowali tranzyt transportów z maseczkami na półtorej tygodnia.
Tak, czytałem, że Chińczycy przerzucili do nich kilka dni temu ekspertów i 31 ton sprzętu - a to pewnie dopiero początek. To, co fryce shaltowały (głównie środki ochrony osobistej), było także dla Szwajcarów i Austriaków. Nie będę tego komentował, bo i nie trzeba, i nie ma w słowniku ludzi kulturalnych takich słów. Tymczasem w Lombardii pracownicy systemu doskonalą metody recyklingu jednorazowych elementów uniformów ochronnych.
.

kurwa. jakie oburzenie ;-) powinni się cieszyć, że ich nie zagazowali.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ