POlitykowanie

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: POlitykowanie

09-04-2020, 13:45

Włączyłem na chwilę - nie da się tego słuchać, a co dopiero oglądać. Nakaz zakrywania ust od PRZYSZŁEGO czwartku.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

09-04-2020, 13:56

I to byle czym.
Awatar użytkownika
Sybir

09-04-2020, 13:57

Byle co lepsze od niczego, Panie Kolego, zatem #kryjryj
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 13:59

Pacjent pisze:Obstawiam więcej zgonów z powodów ekonomicznych (samobójstwa, zawały) niż z powodu samego tylko koronawirusa. Nikomu nie życzę, ale taki może być epilog.

rozumiem do czego ta wypowiedź zmierza, ale tak. wyrywając z kontekstu: też tak uważam. z resztą oczywiście się nie zgadzam. przynajmniej do momentu, kiedy nie będziemy wiedzieć jak się "sprawdził" scenariusz białoruski, czy szwedzki. bo brytyjski, jakby niekoniecznie się "sprawdził".
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

09-04-2020, 14:38

jeden a później drugi. łącznie z 2 minuty z półgodzinnej konferencji o tym, że są wierzący i że triduum, że nadzieja, że ważny czas ...

jakby nie dziwne jak mamy takie wykwity na polskich ulicach:

Obrazek
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

10-04-2020, 01:02

Pacjent pisze:Obstawiam więcej zgonów z powodów ekonomicznych (samobójstwa, zawały) niż z powodu samego tylko koronawirusa. Nikomu nie życzę, ale taki może być epilog.
I tak pewnie będzie.
535

10-04-2020, 07:17

Wacław pisze:heh, jeden bawi się w księdza a drugi opowiada jaki to jest wierzący .... jprdl ... a kogo to interesuje? konkrety. działania. pomysły na wyjście, a nie kto i w co wierzy.
Wacek? Oszalałeś? Jakieś pomysły? Zmieścisz się! Śmiało! Przy okazji. Ma ktoś jakiś namiar na te jebane maseczki?
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-04-2020, 09:14

#SzyjeSamMaseczki

--------------------------------------------
a tymczasem u Wieśka...

"Świat się kończy do roboty już nawet nie dojedzie.
Dzisiaj w okolicach południa miałem pierwsze spotkanie z nasza władzą w czasie epidemii.
Jestem elektrykiem, jednoosobowa działalność, samochód oklejony z drabinami na dachu.

Miejsce akcji - gminna droga prawie w szczerych polach pomiędzy wioskami ( jakieś 5km pól), radiowóz pięknie schowany w bocznej polnej dróżce tak że nawet zderzak nie wystaje.
Wyskakuje blond lala z lizaczkiem, druga siedzi w samochodzie i się zaczęło...

-Bla bla bla, starsza aspirant bla bla bla wydział ruchu drogowego Rzeszów, jaki jest cel przemieszczania się?
- Dojazd do pracy.
-Gdzie pan pracuje?
-Na własnej działalności, jadę do klienta.
-Gdzie znajduje się siedziba działalności?
- Wygwizdów numer 666
- A zamieszkania?
- Ten sam
- No to w takim razie piszemy 500zł ! Dojazd do pracy może się odbywać tylko i wyłącznie pomiędzy miejscem zamieszkania a miejscem pracy, czyli wygwizdowem 666, a to ponad 4km stąd!
- zajmuję się działalnością usługową i moja praca polega na usługach w domu klienta, jak sobie Pani wyobraża naprawę instalacji ? Gość ma mi cały dom przywieźć na podwórko?
-Proszę pana to już nie jest mój problem, prawo jest prawo i w dniu dzisiejszym zostaje Pan ukarany mandatem karnym w kwocie 500zł! Czy przyjmuje pan mandat?
- Nie i odmawiam podania powodu odmowy.

I tutaj pojawił się pierwsza rysa w wypowiedzi blondi bo ona musi wpisać powód przy sporządzaniu wniosku i muszę jakiś podać!
Poszła i po chwili przyszły obydwie, druga troszkę bardziej ogarnięta, ale niewiele.
Od tej chwili dialog toczył się już tylko z drugą.

Naświetliłem raz jeszcze od początku wszystko i jakimś cudem zaczęła łapać absurd całej tej sytuacji ale nie do końca.
Zaczyna wypytywać gdzie jadę, no to podaje 3 adresy które miałem do obskoczenia tego dnia i pyta jak jej udowodnię, że to nie zmyślone adresy, a ja jestem właścicielem działalności.
Wyjmuję pieczątkę i pokazuję babce, że imię i nazwisko z pieczątki zgadzają się z danymi w dowodzie ale dla niej to żaden dowód.

Ostatecznie skończyło się na tym, że z zakrętu wyskoczyło 3 dzieciaków na skuterach, ja w pośpiechu usłyszałem że dzisiaj tylko upomnienie, ale następnym razem nie będzie taryfy ulgowej.
Odjeżdżając w lusterku widziałem jak wsiadają do auta i zawijają za młodymi.

Czy ktoś może mi wyjaśnić co się w ogóle odwaliło i czy jakakolwiek interpretacja ustaw daje podstawy do tego żeby się przywalały w takich okolicznościach ???"
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

10-04-2020, 09:19

Sybir pisze:Włączyłem na chwilę - nie da się tego słuchać, a co dopiero oglądać. Nakaz zakrywania ust od PRZYSZŁEGO czwartku.

to jest jakiś żart.... prawie jak Królik Trojański z Monty Pythona :D
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Medard

10-04-2020, 10:04

trup pisze:#SzyjeSamMaseczki

--------------------------------------------
a tymczasem u Wieśka...

"Świat się kończy do roboty już nawet nie dojedzie.
Dzisiaj w okolicach południa miałem pierwsze spotkanie z nasza władzą w czasie epidemii.
Jestem elektrykiem, jednoosobowa działalność, samochód oklejony z drabinami na dachu.

Miejsce akcji - gminna droga prawie w szczerych polach pomiędzy wioskami ( jakieś 5km pól), radiowóz pięknie schowany w bocznej polnej dróżce tak że nawet zderzak nie wystaje.
Wyskakuje blond lala z lizaczkiem, druga siedzi w samochodzie i się zaczęło...

-Bla bla bla, starsza aspirant bla bla bla wydział ruchu drogowego Rzeszów, jaki jest cel przemieszczania się?
- Dojazd do pracy.
-Gdzie pan pracuje?
-Na własnej działalności, jadę do klienta.
-Gdzie znajduje się siedziba działalności?
- Wygwizdów numer 666
- A zamieszkania?
- Ten sam
- No to w takim razie piszemy 500zł ! Dojazd do pracy może się odbywać tylko i wyłącznie pomiędzy miejscem zamieszkania a miejscem pracy, czyli wygwizdowem 666, a to ponad 4km stąd!
- zajmuję się działalnością usługową i moja praca polega na usługach w domu klienta, jak sobie Pani wyobraża naprawę instalacji ? Gość ma mi cały dom przywieźć na podwórko?
-Proszę pana to już nie jest mój problem, prawo jest prawo i w dniu dzisiejszym zostaje Pan ukarany mandatem karnym w kwocie 500zł! Czy przyjmuje pan mandat?
- Nie i odmawiam podania powodu odmowy.

I tutaj pojawił się pierwsza rysa w wypowiedzi blondi bo ona musi wpisać powód przy sporządzaniu wniosku i muszę jakiś podać!
Poszła i po chwili przyszły obydwie, druga troszkę bardziej ogarnięta, ale niewiele.
Od tej chwili dialog toczył się już tylko z drugą.

Naświetliłem raz jeszcze od początku wszystko i jakimś cudem zaczęła łapać absurd całej tej sytuacji ale nie do końca.
Zaczyna wypytywać gdzie jadę, no to podaje 3 adresy które miałem do obskoczenia tego dnia i pyta jak jej udowodnię, że to nie zmyślone adresy, a ja jestem właścicielem działalności.
Wyjmuję pieczątkę i pokazuję babce, że imię i nazwisko z pieczątki zgadzają się z danymi w dowodzie ale dla niej to żaden dowód.

Ostatecznie skończyło się na tym, że z zakrętu wyskoczyło 3 dzieciaków na skuterach, ja w pośpiechu usłyszałem że dzisiaj tylko upomnienie, ale następnym razem nie będzie taryfy ulgowej.
Odjeżdżając w lusterku widziałem jak wsiadają do auta i zawijają za młodymi.

Czy ktoś może mi wyjaśnić co się w ogóle odwaliło i czy jakakolwiek interpretacja ustaw daje podstawy do tego żeby się przywalały w takich okolicznościach ???"
Ciekawe, że różne interpretacje są tutaj podawane, że listonosze nie mogą roznosić kart do głosowania, bo przenoszą wirusa, a ludek może jeździć od domu do domu nawet z convirem, bo to przecież jest jego praca.

BTW
Nie podoba mi się głosowanie pocztowe tak przy okazji, ale ze względu na liczenie głosów i chyba obowiązkowość, w końcu jest obowiązkowe czy nie? bo jak zwykle zamierzam nie głosować.

Kurierzy działają sprawnie cały czas, wczoraj dotarły dwa zamówienia do mnie.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
uglak

10-04-2020, 10:08

535 pisze:
Wacław pisze:heh, jeden bawi się w księdza a drugi opowiada jaki to jest wierzący .... jprdl ... a kogo to interesuje? konkrety. działania. pomysły na wyjście, a nie kto i w co wierzy.
Wacek? Oszalałeś? Jakieś pomysły? Zmieścisz się! Śmiało! Przy okazji. Ma ktoś jakiś namiar na te jebane maseczki?
W Krakowie rusza sieć maseczkomatów. Branża vendingowa się nie poddaje
http://biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci ... 35272.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Medard

10-04-2020, 10:20

uglak pisze:
535 pisze:
W Krakowie rusza sieć maseczkomatów. Branża vendingowa się nie poddaje
http://biznes.lovekrakow.pl/aktualnosci ... 35272.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A przy okazji dobra przebitka, przed restrykcjami kupiłem pudełko 50 sztuk w cenie 1 zł per sztuka. To była ostatnie pudełko w tamtej aptece, teraz są po 8 zł i max 2 na kupującego.
Die Welt ist meine Vorstellung.
Awatar użytkownika
trup

10-04-2020, 10:24

Awatar użytkownika
Hatefire

10-04-2020, 10:37

Obrazek
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sgt. Barnes
zahartowany metalizator

10-04-2020, 11:19

Obrazek
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Nasum

10-04-2020, 11:26

Hatefire pisze:Obrazek

Tradycji musi się stać zadość.

A gdzie jest jakaś jednostka Berkutu, która by to nielegalne zgromadzenie rozpędziła?? Gdzie nasi dzielni policjanci którzy sprawdzają czy masz paragon z zakupów, by stwierdzić, że twoje wyjście było usprawiedliwione? Gdzie drogówka ścigająca rowerzystów? Dlaczego ci ze zdjęcia jeszcze nie mają mandatu? A w razie odmowy dlaczego sanepid nie przypierdala im 30 tysięcy kary?
Awatar użytkownika
swetrwser
postuje jak opętany!

10-04-2020, 12:19

Nasum pisze:A gdzie jest jakaś jednostka Berkutu, która by to nielegalne zgromadzenie rozpędziła?? Gdzie nasi dzielni policjanci którzy sprawdzają czy masz paragon z zakupów, by stwierdzić, że twoje wyjście było usprawiedliwione? Gdzie drogówka ścigająca rowerzystów? Dlaczego ci ze zdjęcia jeszcze nie mają mandatu? A w razie odmowy dlaczego sanepid nie przypierdala im 30 tysięcy kary?
Obrazek
Szeregowy poseł jest posłem i wykonuje poselskie obowiązki. Czego nie rozumiesz?
Nasum

10-04-2020, 13:00

Aaaa, znaczy się, w pracy są. Nie no, jak tak, to wszystko w porządku, wszystko...
Awatar użytkownika
trup

10-04-2020, 13:13

w sumie nie wiem co napisać.... chyba obejrzę sobie "Folwark Zwierzęcy". Tam też były zwierzęta równie i równiejsze.
Awatar użytkownika
Wacław
rasowy masterfulowicz

10-04-2020, 13:23

myślę, że nie ma co się oburzać. takie prawo "władzy". jaka by nie była. z jakiego nadania by nie pochodziła.
ODPOWIEDZ