Proste. Jest to rząd etatystyczny i socjalny. Gdy upadną małe i średnie firmy to kto będzie najbardziej potrzebny? Rząd. Rząd stworzył problem, z którym tylko rząd będzie walczył. Bezrobocie - zasiłki, przejmowanie upadających sektorów gospodarki - firmy państwowe lub korporacje - dobre łapówki, dofinansowanie dla niektórych firm - programy rządowe. Raj po prostu.DeadButDreaming pisze: ↑27-01-2021, 21:15A weź mi wytłumacz... bo ten argument słyszałem podnoszony już kilka razy - PO CO? PO CO rząd ma obywatelom zgotować gospodarczą i zdrowotną apokalipsę? jaki rząd ma interes w tym, żeby rozjebać gospodarkę i służbę zdrowia? jaki jest interes rządzących w byciu skonfliktowanym ze społeczeństwem? Ten sposób myślenia wydaje mi się być absurdalny.
SARS-CoV-2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SARS-CoV-2
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
Brytyjczycy stłoczeni jak zwierzęta w tych swoich miastach i domkach pierdolnikach z ogródkami na trzy krzesła , lepiej chyba jednak żeby się zarażali na powietrzu i w knajpach. Paradoksalnie wydaje się to dla tego kraju bezpieczniejsze. Oczywiście jeżeli ktoś chce w Europie wprowadzać model chiński zapraszam. Strzelam, że do wiosny może się to nawet udać. Do wiosny, a potem co? Wojsko na ulicach?
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Jaki model chiński? W Europie ludzie nawet maseczek nie chcą poprawnie nosić...
Guilty of being right
Po co? Po co to robi Jarek? Z czystej mściwości. On wie , że ma swoich fanatycznych wyznawców i to mu wystarcza. Resztę ma w dupie. Ja wiem, że to brzmi dziwnie. No ale po tylu latach? Przeież wystarczy chwilę posłuchać co i jak mówią ci ludzie. Czysta nienawiść do wszystkiego co nie "nasze". Zero dyskusji, zero chęci współpracy. Konfrontacja i gdy się tylko da eliminacja. Jednym słowem otwarty konflikt. Tak jak powiedziała ta wariatka żyjąca w zapuszczonej norze. Będziemy zmieniać wszystko. Nawet społeczeństwo sobie zmienią. Absurd, ale czy aby na pewo?DeadButDreaming pisze: ↑27-01-2021, 21:15A weź mi wytłumacz... bo ten argument słyszałem podnoszony już kilka razy - PO CO? PO CO rząd ma obywatelom zgotować gospodarczą i zdrowotną apokalipsę? jaki rząd ma interes w tym, żeby rozjebać gospodarkę i służbę zdrowia? jaki jest interes rządzących w byciu skonfliktowanym ze społeczeństwem? Ten sposób myślenia wydaje mi się być absurdalny.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
już jest. w ten weekend też pewnie będzie.535 pisze: ↑27-01-2021, 21:34Brytyjczycy stłoczeni jak zwierzęta w tych swoich miastach i domkach pierdolnikach z ogródkami na trzy krzesła , lepiej chyba jednak żeby się zarażali na powietrzu i w knajpach. Paradoksalnie wydaje się to dla tego kraju bezpieczniejsze. Oczywiście jeżeli ktoś chce w Europie wprowadzać model chiński zapraszam. Strzelam, że do wiosny może się to nawet udać. Do wiosny, a potem co? Wojsko na ulicach?
- Medard
535 pisze: ↑27-01-2021, 21:44Po co? Po co to robi Jarek? Z czystej mściwości. On wie , że ma swoich fanatycznych wyznawców i to mu wystarcza. Resztę ma w dupie. Ja wiem, że to brzmi dziwnie. No ale po tylu latach? Przeież wystarczy chwilę posłuchać co i jak mówią ci ludzie. Czysta nienawiść do wszystkiego co nie "nasze". Zero dyskusji, zero chęci współpracy. Konfrontacja i gdy się tylko da eliminacja. Jednym słowem otwarty konflikt. Tak jak powiedziała ta wariatka żyjąca w zapuszczonej norze. Będziemy zmieniać wszystko. Nawet społeczeństwo sobie zmienią. Absurd, ale czy aby na pewo?DeadButDreaming pisze: ↑27-01-2021, 21:15A weź mi wytłumacz... bo ten argument słyszałem podnoszony już kilka razy - PO CO? PO CO rząd ma obywatelom zgotować gospodarczą i zdrowotną apokalipsę? jaki rząd ma interes w tym, żeby rozjebać gospodarkę i służbę zdrowia? jaki jest interes rządzących w byciu skonfliktowanym ze społeczeństwem? Ten sposób myślenia wydaje mi się być absurdalny.
Nie takie absurdy są znane na Świecie, weźmy z ostatnich lat Wenezuelę, która była jednym z zamożniejszych państw w regionie i rząd sobie wymyślił, że wszystko upaństwowi i wygoni amerykańców. Albo Zimbabwe, gdzie wyrzucili białych farmerów i biedują.
A u nas Marek Jurek powiedział kiedyś, nieważna jaka będzie Polska, byle była katolicka. Teraz to początek, KK, gdy zacznie tracić przywileje, będzie chciał wyprowadzić ludzi na ulicę.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- uglak
KK jak zacznie wreszcie tracić przywileje to już nie będzie miał nawet kogo wyprowadzić na ulicę
Zresztą przykład laicyzującego się zachodu temu przeczy.

Guilty of being right
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Ale kurwa nikt nie uwzględnia, że w ten sposób można po prostu przejebać następne wybory? Żeby wdrożyć wszystko powyższe trzeba pozostać przy władzy - to znaczy wygrać wybory - to znaczy cieszyć się poparciem większości społeczeństwa. Nikt tego nie bierze pod uwagę? Czy zakłada sfałszowanie wyborów i pozostanie przy władzy za wszelką cenę?Pacjent pisze: ↑27-01-2021, 21:30Proste. Jest to rząd etatystyczny i socjalny. Gdy upadną małe i średnie firmy to kto będzie najbardziej potrzebny? Rząd. Rząd stworzył problem, z którym tylko rząd będzie walczył. Bezrobocie - zasiłki, przejmowanie upadających sektorów gospodarki - firmy państwowe lub korporacje - dobre łapówki, dofinansowanie dla niektórych firm - programy rządowe. Raj po prostu.DeadButDreaming pisze: ↑27-01-2021, 21:15A weź mi wytłumacz... bo ten argument słyszałem podnoszony już kilka razy - PO CO? PO CO rząd ma obywatelom zgotować gospodarczą i zdrowotną apokalipsę? jaki rząd ma interes w tym, żeby rozjebać gospodarkę i służbę zdrowia? jaki jest interes rządzących w byciu skonfliktowanym ze społeczeństwem? Ten sposób myślenia wydaje mi się być absurdalny.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Nie bądź naiwny. Oni wierzą w tępotę tego narodu. Tak go wychowują. Popatrz jak ładnie obsrali suwerena fundując mu godzinę milicyjną, a jednocześnie sylwestra w jedynce. Przecież po takim numerze szef telewizorni i premier winni wyjechać na szpicach. Stare komuchy to chyba szczały w pieluchy ze śmiechu. Tymczasem suweren przełknął gładko. Prawda jest taka, że wyjściowo już teraz mają trzydzieści procent. Resztę się zaszantażuje, tutaj duża rola kościołka, wiesz komunia wnuczka, ślub syna, życie wieczne te sprawy,a brakujące kilka procent przekupi za siano z unii. Także szykujmy się na trzecią kadencję. No chyba, że karakan odmrozi uszy w tym zabawnym kepi. Nie zapominajmy też, że gdyby coś nie poszło to mamy konfederację, ktora skoczy po żarcie i żwirek dla kota i chętnie wyniesie kuwetę. Wszystko w ramach troski o ojczyznę. Tak będzie. Zapiszcie sobie ten post, bo wiecznie żył nie będę.DeadButDreaming pisze: ↑27-01-2021, 22:13Ale kurwa nikt nie uwzględnia, że w ten sposób można po prostu przejebać następne wybory? Żeby wdrożyć wszystko powyższe trzeba pozostać przy władzy - to znaczy wygrać wybory - to znaczy cieszyć się poparciem większości społeczeństwa. Nikt tego nie bierze pod uwagę? Czy zakłada sfałszowanie wyborów i pozostanie przy władzy za wszelką cenę?Pacjent pisze: ↑27-01-2021, 21:30Proste. Jest to rząd etatystyczny i socjalny. Gdy upadną małe i średnie firmy to kto będzie najbardziej potrzebny? Rząd. Rząd stworzył problem, z którym tylko rząd będzie walczył. Bezrobocie - zasiłki, przejmowanie upadających sektorów gospodarki - firmy państwowe lub korporacje - dobre łapówki, dofinansowanie dla niektórych firm - programy rządowe. Raj po prostu.DeadButDreaming pisze: ↑27-01-2021, 21:15
A weź mi wytłumacz... bo ten argument słyszałem podnoszony już kilka razy - PO CO? PO CO rząd ma obywatelom zgotować gospodarczą i zdrowotną apokalipsę? jaki rząd ma interes w tym, żeby rozjebać gospodarkę i służbę zdrowia? jaki jest interes rządzących w byciu skonfliktowanym ze społeczeństwem? Ten sposób myślenia wydaje mi się być absurdalny.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
+ kurwa milion <3535 pisze: ↑27-01-2021, 22:31Nie bądź naiwny. Oni wierzą w tępotę tego narodu. Tak go wychowują. Popatrz jak ładnie obsrali suwerena fundując mu godzinę milicyjną, a jednocześnie sylwestra w jedynce. Przecież po takim numerze szef telewizorni i premier winni wyjechać na szpicach. Stare komuchy to chyba szczały w pieluchy ze śmiechu. Tymczasem suweren przełknął gładko. Prawda jest taka, że wyjściowo już teraz mają trzydzieści procent. Resztę się zaszantażuje, tutaj duża rola kościołka, wiesz komunia wnuczka, ślub syna, życie wieczne te sprawy,a brakujące kilka procent przekupi za siano z unii. Także szykujmy się na trzecią kadencję. No chyba, że karakan odmrozi uszy w tym zabawnym kepi. Nie zapominajmy też, że gdyby coś nie poszło to mamy konfederację, ktora skoczy po żarcie i żwirek dla kota i chętnie wyniesie kuwetę. Wszystko w ramach troski o ojczyznę. Tak będzie. Zapiszcie sobie ten post, bo wiecznie żył nie będę.DeadButDreaming pisze: ↑27-01-2021, 22:13Ale kurwa nikt nie uwzględnia, że w ten sposób można po prostu przejebać następne wybory? Żeby wdrożyć wszystko powyższe trzeba pozostać przy władzy - to znaczy wygrać wybory - to znaczy cieszyć się poparciem większości społeczeństwa. Nikt tego nie bierze pod uwagę? Czy zakłada sfałszowanie wyborów i pozostanie przy władzy za wszelką cenę?Pacjent pisze: ↑27-01-2021, 21:30
Proste. Jest to rząd etatystyczny i socjalny. Gdy upadną małe i średnie firmy to kto będzie najbardziej potrzebny? Rząd. Rząd stworzył problem, z którym tylko rząd będzie walczył. Bezrobocie - zasiłki, przejmowanie upadających sektorów gospodarki - firmy państwowe lub korporacje - dobre łapówki, dofinansowanie dla niektórych firm - programy rządowe. Raj po prostu.
Zakonotowałem w notatniku.
Jak myślę o wszystkich grupach społecznych, które są skonfliktowane z rządem, to aż nieprawdopodobne jest, gdzie są kurwa ci ludzie, którzy ich wybierają. Ale pewnie tak będzie, pewnie trzecia kadencja wejdzie gładko.
The withered bones of those who failed
Prawda, że to aż nieprawdopodobne? Siedzą cicho, może nawet się wstydzą, może nawet się gniewają na te jawne kurestwa, ale głosują. Jest jeszcze jeden temat, ktory gdy padnie będzie dym na śmierć i życie...jeżeli ta durna lewica użyje Staszka i Karolka do próby przeciągnięcia, albo przyciągnięcia elektoratu na swoją stronę. To procz pewnej wojny domowej, mamy każde kolejne wybory wygrane przez dobrą zmianę. Bez względu na to co jeszcze odjebią.DeadButDreaming pisze: ↑27-01-2021, 22:51Jak myślę o wszystkich grupach społecznych, które są skonfliktowane z rządem, to aż nieprawdopodobne jest, gdzie są kurwa ci ludzie, którzy ich wybierają.
- immortal69
- postuje jak opętany!
O to to. Jarek to cwany Kuba jest. W dodatku jako człowiek-polityk nie ma nic do stracenia w tym życiu poza władzą, która go jara i kręci. Brat i stara już siedzą u jezuska, a on z mozołem wyrabia nazwisko żeby mogło na długo zagościć na kartach historii.535 pisze: ↑27-01-2021, 22:31
Nie bądź naiwny. Oni wierzą w tępotę tego narodu. Tak go wychowują. Popatrz jak ładnie obsrali suwerena fundując mu godzinę milicyjną, a jednocześnie sylwestra w jedynce. Przecież po takim numerze szef telewizorni i premier winni wyjechać na szpicach. Stare komuchy to chyba szczały w pieluchy ze śmiechu. Tymczasem suweren przełknął gładko. Prawda jest taka, że wyjściowo już teraz mają trzydzieści procent. Resztę się zaszantażuje, tutaj duża rola kościołka, wiesz komunia wnuczka, ślub syna, życie wieczne te sprawy,a brakujące kilka procent przekupi za siano z unii. Także szykujmy się na trzecią kadencję. No chyba, że karakan odmrozi uszy w tym zabawnym kepi. Nie zapominajmy też, że gdyby coś nie poszło to mamy konfederację, ktora skoczy po żarcie i żwirek dla kota i chętnie wyniesie kuwetę. Wszystko w ramach troski o ojczyznę. Tak będzie. Zapiszcie sobie ten post, bo wiecznie żył nie będę.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ja jebię, tacy to inteligenci, że do czegokolwiek się nie dotkną to spierdolą dokumetnie. Ale widać mit genialnego stratega - Kaczora wiecznie żywy

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- ozob
Mial byc główny hub przeładunkowy na całą Europę. Chiny były mocno zainteresowane, ale dla Polski najważniejsza waluta w stosunkach międzynarodowych są wartości i to do powie zwierzchnik zza oceanu. Skończyło się tak, że Węgry będą miały taki hub u siebie. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
- Bloodcult
Zwierzchnik za oceanem jest akurat ważny, ale nie dlatego że niby nas "obroni przed Putinem" tylko ze np. zrobi z nami to co z Jugoalawią jak coś mu się nie spodoba

- Nerwowy
Ten geniusz objawił się szczególnie w momencie w którym wprowadzano poszczególne obostrzenia na rympał do reszty demolując przy tym system prawny w Polsce i przy okazji niszcząc resztki zaufania obywateli do państwa i jego służb. Już widzimy jak państwo przegrywa w sądach w sprawach o wykroczenia związane z pandemią a czekają nas jeszcze batalie o grube odszkodowania dla przedsiębiorców które również mają duże szanse zakończyć się jego kompromitacją i dalszym obciążeniem budżetu. No ale wielki strateg - Kaczyński znowu rozegrał lewactwo! Tyle z polskiego podwórka a jest jeszcze przecież polityka zagraniczna w wykonaniu tej ekipy. To już w ogóle IQ OVER 9000, ale przyjdzie taki debil i napisze jaki to inteligenty rząd jestWacław pisze: ↑28-01-2021, 10:14a później się wszyscy odżegnują od bycia pisowcem. a propagandę pisowską powielają. non stop kolor.

De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Hatefire
To taki strateg co rysuje, te genialne kreski na mapie. Potem czeka kontrofensywę Steinera, a przybywa Sasin

Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy