Szczerze przeczytałem ten nowo wydany zbiór, tego co napisał Howard. Słabo wytrzymało to próbę czasu. Ten prymitywny rasizm Howarda jest tak groteskowy, że aż śmieszny. W sumie broni się tylko opowiadanie za "Czarną rzeką". Podobnie Eastwood "Za wszelką cenę: czy "Gran Torino" słabo się bronią. Sentymentalne, męskie kino, bez większej wartości. Lemmy ok :-)ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ja mam: Lemmy, Clint Eastwood i Conan
POlitykowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Re: POlitykowanie
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Co do Conana, to co tu dużo gadać, działkowcy intelektualiści nie są targetem. Masz za dużą głowę i za dużo czytasz. Chociaż przyznam, że zawsze strasznie mnie to rozczarowywało, że Conan potrafił czytać, ten książkowy. Bardziej pasowałoby mi gdyby zjadał książki albo podcierał sobie nimi dupę. Co do Eastwooda, to Sodom też oceniasz przez pryzmat "Sodom" i "In War and Pieces" zamiast "Persecution Mania" i "Agent Orange"? Bo jak tak, to ja się Ciebie boję, możesz być nieobliczalny.Hatefire pisze:Szczerze przeczytałem ten nowo wydany zbiór, tego co napisał Howard. Słabo wytrzymało to próbę czasu. Ten prymitywny rasizm Howarda jest tak groteskowy, że aż śmieszny. W sumie broni się tylko opowiadanie za "Czarną rzeką". Podobnie Eastwood "Za wszelką cenę: czy "Gran Torino" słabo się bronią. Sentymentalne, męskie kino, bez większej wartości. Lemmy ok :-)ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ja mam: Lemmy, Clint Eastwood i Conan
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
Świetnie, że Stach ma lizusów tego typu, przynajmniej jest jakaś rozrywka. Inteligent za trzy czterdzieści dziewięć. Postrach wadowickich kobiet z dziećmi. Lubisz przyłożyć słabszemu, nieprawdaż?Pacjent pisze:Dobrze, że Stachu ma oponentów na tym poziomie. Raz, że jej tak nie nazwał, a dwa że tam nie doszło do gwałtu. Punkt dla niego.Hatefire pisze:Typowe. Stasiu "Nazywam ofiarę gwałtu kurwą" .535 pisze:Tacy to wolnościowcy za cudze talary. Takie bosaki bose.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
u mnie wiadomix: profesor Medrad.ŚWIAT BEZ KOŃCA pisze:Ja mam: Lemmy, Clint Eastwood i ConanHatefire pisze:Tylko kretyni mają autorytety.Triceratops pisze:Bo tak szczerze mowiac, rzuc no jakiegos autoryteta, bo teraz modne sa, takiego co to mu sie nic nie da wypomniec. Jest ktos taki w ogole?
-
Brednie, insynuacje, oszczerstwa, zawiść. Uśmiechasz się czasem?535 pisze:Świetnie, że Stach ma lizusów tego typu, przynajmniej jest jakaś rozrywka. Inteligent za trzy czterdzieści dziewięć. Postrach wadowickich kobiet z dziećmi. Lubisz przyłożyć słabszemu, nieprawdaż?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-E_3JNUd0ws[/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Wypierdalaj śmieciu. Gdy się spotkamy , nie zapomnij mi przypomnieć, bym ci napluł w pysk.Pacjent pisze:Brednie, insynuacje, oszczerstwa, zawiść. Uśmiechasz się czasem?535 pisze:Świetnie, że Stach ma lizusów tego typu, przynajmniej jest jakaś rozrywka. Inteligent za trzy czterdzieści dziewięć. Postrach wadowickich kobiet z dziećmi. Lubisz przyłożyć słabszemu, nieprawdaż?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-E_3JNUd0ws[/youtube]
- Medard
Za wysoko mnie cenisz, pozostań przy burmistrzu Wilanowa.Wacław pisze: u mnie wiadomix: profesor Medrad.
Die Welt ist meine Vorstellung.
-
Z tym będzie w najbliższym czasie ciężko, bo koncertów raczej nie uwolnią. Może dopuszczą pielgrzymki do 50 osób. Wybierasz się? Będziesz miał okazję obłożyć jakiego księdza dodatkowym podatkiem, co postulowałeś kiedyś tutaj w przypływie socjalistycznej, plebejskiej szczerości.535 pisze: Wypierdalaj śmieciu. Gdy się spotkamy , nie zapomnij mi przypomnieć, bym ci napluł w pysk.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Ty jesteś jednak kurwo tępa. Ustalmy fakty. Postulowałem jedynie, by firma kościół płaciła WSZYSTKIE podatki na takich samych zasadach jak każda bantustańska firma w bantustanie. Oczywiście idiota popierający bicie kobiet z dziećmi, wszystko poprzekręcał, ale czego wymagać od staszkowego podnóżka i wiernego sługi takich ścierw jak nasz biskup arcymarek?Pacjent pisze:Z tym będzie w najbliższym czasie ciężko, bo koncertów raczej nie uwolnią. Może dopuszczą pielgrzymki do 50 osób. Wybierasz się? Będziesz miał okazję obłożyć jakiego księdza dodatkowym podatkiem, co postulowałeś kiedyś tutaj w przypływie socjalistycznej, plebejskiej szczerości.535 pisze: Wypierdalaj śmieciu. Gdy się spotkamy , nie zapomnij mi przypomnieć, bym ci napluł w pysk.
edit
I jeszcze jedno zakłamany śmieciu. Z tym socjalizmem ostrożnie, bo wiesz kto z nas dwóch pobiera socjal.
- Bloodcult
Kościół płaci podatki. Wszystkie, a nawet jeden więcej bo ten od ilości wiernych w danej parafii również.
-
Oczywiście, że gdy prowadzą działalność gospodarczą to płacą jak inni. Miałeś to tutaj wytłumaczone, ale jako cebulak w wersji ekstremalnej czyli wulgarnej nie dopuszczasz do siebie tej wiedzy tylko fanatycznie brniesz dalej.535 pisze:Ty jesteś jednak kurwo tępa. Ustalmy fakty. Postulowałem jedynie, by firma kościół płaciła WSZYSTKIE podatki na takich samych zasadach jak każda bantustańska firma w bantustanie.
Te oszczerstwa i brednie już były, przyjąłem do wiadomości, że tego pragniesz.535 pisze:Oczywiście idiota popierający bicie kobiet z dziećmi, wszystko poprzekręcał, ale czego wymagać od staszkowego podnóżka i wiernego sługi takich ścierw jak nasz biskup arcymarek?
Jeszcze tu napisz, że w życiu nie otrzymałeś żadnego świadczenia, które jest de facto zwrotem naszych składek/podatków np. z funduszu socjalnego czy z ZUS-u (o becikowym nie wspominam, bo w Twoim przypadku nie ma na to szans).535 pisze:I jeszcze jedno zakłamany śmieciu. Z tym socjalizmem ostrożnie, bo wiesz kto z nas dwóch pobiera socjal.
Co najmniej dwa razy pisałem tu o tym, ale kmiot-cebulak wie swoje.Bloodcult pisze:Kościół płaci podatki. Wszystkie, a nawet jeden więcej bo ten od ilości wiernych w danej parafii również.
Pytanie numer jeden. Nie musicie odpowiadać , debile. Czy kościół płaci zus na takich samych zasadach jak każdy obywatel? Pytanie numer dwa. Czy kościół płaci podatek od nieruchomości na takich samych zasadach jak każdy obywatel?
Jakie niby miałby być te świadczenia? Z chorobowego nie korzystałem nigdy. Pierdolisz coś o naszych podatkach. Już się kurwiu szybko podpiąłeś. Otóż informuję ciebie uprzejmie, że zwrot to możesz dostawać ze swoich podatków, ale tę socjalną zapomogę otrzymujesz także z moich, więc radzę nieco więcej pokory. Ty to jesteś taki człowiek z wąsem trochę za, a trochę przeciw.Pacjent pisze: Jeszcze tu napisz, że w życiu nie otrzymałeś żadnego świadczenia, które jest de facto zwrotem naszych składek/podatków np. z funduszu socjalnego czy z ZUS-u (o becikowym nie wspominam, bo w Twoim przypadku nie ma na to szans).
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
podatki płaci się w urzędzie skarbowym, urzędzie gminy lub miastaBloodcult pisze:Kościół płaci podatki. Wszystkie, a nawet jeden więcej bo ten od ilości wiernych w danej parafii również.
pierwsze słyszę żeby pan ksiądz płacił podatki w w/w urzędach na takich samych zasadach jak zwykli zjadacze chleba
a ta opłata od ilości wiernych to żaden podatek, bo z podatków ma korzyść państwo, a to jest tylko zwykła danina jaką ksiądz płaci swojemu szefowi czyli biskupowi, tak więc jest to zwykła danina / haracz (zwał jak zwał) z którego korzyść ma tylko pasibrzuch w kurii a nie żaden podatek tak więc proszę nie mylić pojęć
-
https://www.money.pl/gospodarka/czy-ksi ... 1601a.html" onclick="window.open(this.href);return false;Stoigniew pisze:podatki płaci się w urzędzie skarbowym, urzędzie gminy lub miastaBloodcult pisze:Kościół płaci podatki. Wszystkie, a nawet jeden więcej bo ten od ilości wiernych w danej parafii również.
pierwsze słyszę żeby pan ksiądz płacił podatki w w/w urzędach na takich samych zasadach jak zwykli zjadacze chleba
a ta opłata od ilości wiernych to żaden podatek, bo z podatków ma korzyść państwo, a to jest tylko zwykła danina jaką ksiądz płaci swojemu szefowi czyli biskupowi, tak więc jest to zwykła danina / haracz (zwał jak zwał) z którego korzyść ma tylko pasibrzuch w kurii a nie żaden podatek tak więc proszę nie mylić pojęć
https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/ryc ... siezy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pięknie sobie kurwo strzelasz w kolano. Jesteś głupszy, niż ustawa przewiduje.Pacjent pisze:https://www.money.pl/gospodarka/czy-ksi ... 1601a.html" onclick="window.open(this.href);return false;Stoigniew pisze:podatki płaci się w urzędzie skarbowym, urzędzie gminy lub miastaBloodcult pisze:Kościół płaci podatki. Wszystkie, a nawet jeden więcej bo ten od ilości wiernych w danej parafii również.
https://ksiegowosc.infor.pl/podatki/ryc ... siezy.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Milcz, chamie.535 pisze: Pięknie sobie kurwo strzelasz w kolano. Jesteś głupszy, niż ustawa przewiduje.
- Triceratops
https://notesfrompoland.com/2020/04/18/ ... ta-chaosu/" onclick="window.open(this.href);return false;
woodpecker from space
-
Ciekaw jestem co sądy zrobią gdy spłynie do nich lawina nieprzyjętych mandatów.Triceratops pisze:https://notesfrompoland.com/2020/04/18/ ... ta-chaosu/
- Triceratops
pisiory zrobily taki trik, ze jak ktos nie przyjmie mandatu to kieruja do Sanepidu a tam nie ma odwolan ani procesow, dodatkowo kara jest od razu kilka razy wieksza.
woodpecker from space